Reviews iTavli
Comments (2)

iTavli Hot

Ρίξε μια ζαριά καλή!

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c1/7e/04/i-tavli-box-88-1542739326.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ρίξε μια ζαριά καλή!

Το τάβλι είναι το κατεξοχήν ανεπίσημο σπορ των Ελλήνων, το οποίο έχει τις ρίζες του από την αρχαία Ελλάδα. Παίζεται με 15 πούλια και σήμερα υπάρχουν πολλές παραλλαγές, με τις πιο γνωστές να είναι οι: πόρτες, πλακωτό και φεύγα. Κάπως έτσι λένε ότι είναι και η σειρά που ακολουθείται στις σημερινές σχέσεις, αλλά αυτό θα το παραβλέψουμε.

Η εταιρεία ανάπτυξης i-SmartSolutions δημιούργησε το iTavli, το οποίο ουσιαστικά φέρνει το τάβλι στην ψηφιακή του μορφή σε AndroidiOS ή στα PC μέσω Web. Το iTavli έχει μια πληθώρα από modes, τόσο single-player, όσο και online. Μπορείτε δηλαδή να παίξετε τα τρία προαναφερθέντα είδη τάβλι, αλλά και τα Gul bara, Ασσόδυο (Αμερικάνικο), Ασσόδυο (Ευρωπαϊκό), Nackgammon, Tawla 31, Γκιουλ και Moultezim. Όπως αντιλαμβάνεστε υποστηρίζονται όλα τα είδη τάβλι που υπάρχουν. 

Ρίξε μια ζαριά καλή
Ο χειρισμός του iTavli είναι πολύ απλός, ακόμα και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με mobile games. Απλά πατάτε πάνω στο εικονίδιο του παίκτη σας και τα ζάρια πέφτουν. Μετά επιλέγετε που θα κινήσετε τα πούλια σας και στη συνέχεια παίζει ο επόμενος παίκτης.

Το A.I. γενικά είναι αρκετά ανταγωνιστικό και κατάφερα με δυσκολία να το νικήσω ελάχιστες φορές, κυρίως στο πλακωτό. Μπορεί βέβαια σε αυτό να φταίει και το γεγονός ότι δεν έριχνα καλές ζαριές. Πάντως βρίσκει πάντοτε τις αδυναμίες σας και τα ελεύθερα πούλια και παίζει αρκετά ανταγωνιστικά.

Ταβλαδόροι ενωθείτε
Στο iTavli μπορείτε να παίξετε είτε τοπικό παιχνίδι (με αντίπαλο το A.I. ή άλλον παίκτη) ή ένα online παιχνίδι μέσω της επιλογης "Play an Online Game". Επίσης υποστηρίζεται και παιχνίδι μέσω Bluetooth μεταξύ δύο παικτών.

Το highlight είναι η επιλογή Online Players όπου παίζετε μαζί με άλλους χρήστες. Υπάρχουν διαρκώς online αντίπαλοι και το επίπεδο είναι αρκετά ικανοποιητικό. Τα μόνα αρνητικά στο iTavli είναι ότι σε σπάνιες περιπτώσεις η εφαρμογή θα τύχει να κολλήσει στο Online multiplayer και ότι το user interface θα μπορούσε να έχει σχεδιαστεί με πιο μεγάλα εικονίδια. Κατά τα άλλα η ανταπόκριση των μενού και της κίνησης στα πούλια είναι άριστη, ενώ υπάρχουν μέχρι και ενδείξεις για προτεινόμενες επιλογές που έχετε όταν ακουμπάτε ένα πούλι, ώστε να βοηθηθούν οι αρχάριοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το iTavli διαθέτει οθόνη στατιστικών όπου μπορείτε να δείτε τα στατιστικά των παικτών και ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες σύμφωνα με την συνολική βαθμολογία τους. Σε αυτή την οθόνη, επιλέγοντας ένα παίκτη βλέπουμε τη βαθμολογία ανά περιόδους, καθώς και τα παιχνίδια που έπαιξε τον τελευταίο μήνα. Πατώντας πάνω σε ένα παιχνίδι μπορούμε να το δούμε σε επανάληψη.

Τέλος, το iTavli παρέχει τη δυνατότητα να παρακαλουθήσουμε live ένα παίχνιδι. Πατώντας στο κουμπί "Watch Live Games", βλέπουμε τα παιχνίδια που παίζονται αυτή τη στιγμή. Στη διάρκεια της live μετάδοσης μπορούμε να συνομιλήσουμε με τους παίκτες και να στοιχηματήσουμε υπέρ ενός παίκτη. Το παιχνίδι παρέχεται δωρεάν, ενώ υπάρχουν και προαιρετές επιλογές για in-game αγορές coins με τα οποία παρακάμπετε τις διαφημίσεις. Μπορείτε επίσης να βάλετε και στοίχημα με τα coins αυτά όταν παίζετε με άλλους χρήστες. Πάντως παίζοντας δωρεάν οι διαφημίσεις στο κάτω μέρος της οθόνης είναι πολύ διακριτικές.

Ένα τάβλι μονίμως στην τσέπη σας
Αν δεν βρίσκετε που βάλατε το τάβλι σας απλά ανοίξτε το κινητό σας. Το iTavli είναι ένα δωρεάν game που μας θυμίζει τα παλιά και που θα προσεγγίσει παλιούς και νέους του είδους. Η μεγάλη επιλογή από modes (διαθέτει ότι παιχνίδι τάβλι φαντάζεστε) και οι multiplayer επιλογές του σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. Επίσης, διατίθεται για AndroidiOS ή Web.

Θετικά:
- Διαθέτει όλα τα είδη τάβλι που υπάρχουν
- Ανταγωνιστικό A.I.
- Υποστήριξη τοπικού και online multiplayer
- Διατηρεί στατιστικά και replays
- Διατίθεται δωρεάν

Αρνητικά:
- Ο σχεδιασμός
- Ορισμένα crashes

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 7

Μία φορά εξάρες να φέρω. Μία!

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 akiszax (Level 21) 20/11/2018 23:27
Για τους φοιτητές είναι πολύ κάλο για να κάνουν πρακτική στο επάγγελμα :D
#2 johnstath (Level 10) 09/12/2018 09:19
Θα το αγοράσω για να παίζω καμία παρτίδα με φίλους μου.
Score 7
User Score ( 7 votes ) 6.5
User Reviews 0
Genre: Mind game
Developer: i-SmartSolutions
Publisher: i-SmartSolutions
Διάθεση: i-SmartSolutions
Players: 1-2
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game: Download
Release Date: 5/11/2013
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification