Shadow of the Tomb Raider

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Parkour & Stealth Simulator 2018. 

Parkour & Stealth Simulator 2018. 

Parkour & Stealth Simulator 2018. 

Το τρίτο μέρος της prequel τριλογίας του Tomb Raider ολοκληρώνεται με την Eidos Montreal να παίρνει για πρώτη φορά την σκυτάλη από την Crystal Dynamics. Μια τριλογία που καθότι prequel κατάφερε να ανανεώσει επιτυχώς την σειρά και να της προσθέσει Action στοιχεία που τόσο πολύ χρειαζόταν, παίρνοντας σαφείς επιρροές από την σειρά Uncharted της Naughty Dog, με την προσθήκη ωστόσο RPG στοιχείων.

Από εκεί και πέρα οι ανησυχίες μας σχετικά με το αν η αγορά της νέας έκδοσης αξίζει εντείνονταν όποτε βλέπαμε το παιχνίδι σε E3 και Gamescom, ακριβώς επειδή δεν συναντούσαμε κάτι το πρωτότυπο σε θέμα gameplay. Οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν όταν πιάσαμε στα χέρια μας την τελική έκδοση του Shadow of the Tomb Raider και καταλάβαμε ότι άλλη μια όμορφη περιπέτεια θα μετατραπεί σε “άρμεγμα αγελάδας”, τουτέστιν του καθιερωμένου 60αριού.

Σε χαμένες πόλεις
Το σενάριο του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα στη Λατινική Αμερική, δύο μήνες μετά από τα γεγονότα του Rise of the Tomb Raider. Η Lara Croft και ο (friendzoned) φίλος της Jonah Maiva διερευνούν την δραστηριότητα της παραστρατιωτικής οργάνωσης Trinity, την οποία η Lara πολεμάει εδώ και πολλά χρόνια. Ο βασικός ανταγωνιστής σας εδώ είναι ο Pedro Dominguez, επικεφαλής του συμβουλίου της Trinity.

Κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας θα επισκεφθείτε διάφορες τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και πραγματικές χαμένες πόλεις. Θα εκπλαγείτε από την δραστηριότητα της Trinity και τους σκοπούς της. Ως γνωστόν ενίοτε κυνηγάτε -εν μέρει- τους ίδιους στόχους για διαφορετικό σκοπό και κάτι τέτοιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Επίσης το σεναριακό κλισέ κατά το οποίο θα πρέπει για έναν χαζό λόγο να είστε μονίμως χωρίς τον Jonah τις κρίσιμες στιγμές καταντά πλέον εκνευριστικά προβλέψιμο.

Lara “Snake” Drake
Μετά τις κραυγαλέες ομοιότητες με το Uncharted, το Tomb Raider αποκτά και πλήρη στοιχεία Stealth. Σου λέει η Eidos Montreal “Αφού ο Kojima σταμάτησε το Metal Gear Solid δεν καλύπτουμε και το συγκεκριμένο κοινό”; Μάταια όμως. Οι αποστολές διεξάγονται σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα χώρου, με δάση και πυκνή βλάστηση που χαρακτηρίζει την Λατινική Αμερική κι αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί σας. Ακόμα και στο Hard επίπεδο δυσκολίας, θα μπορείτε να κρυφτείτε σε λάσπη, θάμνους ή κιβώτια, να αιφνιδιάσετε τους εχθρούς σας και να την βγάλετε καθαρή μόνο με stealth.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια σημεία στο παιχνίδι που απαιτούν επιδεξιότητα στη μάχη. Αυτά όμως είναι ελάχιστα και σας επιτρέπουν επίσης να τα βγάλετε με ευκολία, αφού οι εχθροί σας επιτίθενται σε πολύ μικρές ομάδες και σε ελάχιστο χώρο, σε βαθμό που να μην ανησυχήσετε σχεδόν ποτέ για πλαγιοκόπηση.

Το parkour έχει μια περίοπτη θέση στο παιχνίδι και μαζί με την εξερεύνηση και τα cutscenes καταλαμβάνει περίπου το 75%, με την δράση να περιορίζεται στο 25%, πάντοτε κατ’ εκτίμηση. Οι επιρροές από το Uncharted “φωνάζουν” από χιλιόμετρα. Υπάρχουν σκηνές στις οποίες δέχεστε καταιγίδα από πυρά και η Lara Croft ξεφεύγει στην κόψη του ξυραφιού, σε βαθμό που αν κασκαντέρ σε ταινία τραβούσε την σκηνή δέκα φορές θα επιζούσε την μία.

Όπλα και Skills
Το ρεπερτόριο όπλων της Lara περιλαμβάνει πιστόλι, rifles, shotguns και το κλασικό της τόξο, το οποίο εξαπολύει και διαφόρων ειδών ειδικά βέλη, όπως φλεγόμενα ή δηλητηριώδη. Η στόχευση είναι προβληματική, αφού η κάμερα στον ώμο που προσπαθεί σε ορισμένα σημεία να προσδώσει στοιχεία τρόμου, δεν αποδίδει καθόλου όταν οι εχθροί σας πλησιάζουν από πολύ κοντά ή όταν είστε σε κλειστό χώρο, κοντά σε τοίχο. Θα χρειαστεί να κρατήσετε μια απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από τον εχθρό για να τον στοχεύσετε αποτελεσματικά.

Όσο προχωράτε και ολοκληρώνετε αποστολές, τόσο βρίσκετε campfires στα οποία αναβαθμίζετε τα skills σας σύμφωνα με τα skill points που σας έχουν δοθεί. Τα skills χωρίζονται στις κατηγορίες Seeker, Scavenger και Warrior, οι οποίες αναβαθμίζουν τις Survival ικανότητές σας, τα Stealth/Crafting skills και την χρήση όπλων αντίστοιχα. Ωστόσο, έχουν εντελώς άκομψη κατανομή στην οθόνη καθώς συμβολίζονται με ενωμένα τετραγωνάκια τα οποία ειδικά στην αρχή θα σας δυσκολέψουν στο να καταλάβετε ποιο είναι κάθε φορά το skill tree σας και ποιο skill πρέπει να ξεκλειδώσετε πρώτα πριν φτάσετε σε αυτό που έχετε βάλει στο μάτι.

Στα campfires μπορείτε επίσης να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση της Lara Croft και να φορέσετε κάποιο από τα…παλιά της skins, όπως αυτό του πρώτου Tomb Raider reboot ή ακόμα και πιο παλιών εκδόσεων όπως αυτά των πρώτων Tomb Raider! Το να βλέπετε την Lara με τετραγωνάκια και χωρίς lipsync, έστω για λίγη ώρα, έχει πραγματικά πολύ πλάκα στην εποχή μας και συγκίνηση ταυτόχρονα αφού μας θυμίζει τα παλιά. Υποστηρίζεται επίσης και crafting καθώς συλλέγετε resources και αναβαθμίζετε τα όπλα σας αυξάνοντας damage, γεμιστήρες κ.ο.κ. Βέβαια οι αναβαθμίσεις πηγαίνουν κατά βάση χαμένες, αφού εδώ η μάχη έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Μηδέν πρωτοτυπία σε μια ιστορία που απλά πρέπει να παίξετε για να έχετε να λέτε ότι ζήσατε την συγκεκριμένη περιπέτεια.

Το A.I. των εχθρών είναι αρκετά υποτυπώδες καθώς οι εχθροί σας (είτε πρόκειται για στρατιώτες, είτε για άλλου είδους πλάσματα) σας επιτίθενται χωρίς στρατηγική και με τις ίδιες επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Έχουν κάνα δυο μοτίβα ο καθένας (πυροβολισμός ή κατά μέτωπο επίθεση και από κάποιους ρίψη χειροβομβίδων) και απλά τα επαναλαμβάνουν ενώ αργούν πολύ να αντιδράσουν. Επίσης, δεν αντιλαμβάνονται εύκολα την παρουσία σας γύρω τους. Μία ακόμη νέα προσθήκη είναι το κολύμπι, το οποίο υπάρχει σε αφθονία, καθώς η Lara θα περάσει περισσότερο χρόνο υποθαλάσσια, προσπαθώντας να κολυμπήσει μεγάλες αποστάσεις κάτω από το νερό και να αναπνεύσει ανά διαστήματα.

Γρίφοι
Το δυνατό σημείο της σειράς δυστυχώς αποδεικνύεται αρκετά αδύναμο. Τα puzzles του νέου Tomb Raider είναι επαναλαμβανόμενα. Σας ζητούν 3-4 συνηθισμένα μοτίβα, όπως το να εκτοξεύσετε βέλη και να ενώσετε το τόξο σας με σκοινιά τα οποία θα πρέπει να τραβήξετε, να ανεβείτε σε υψώματα και να μετακινήσετε καρότσια, να περιστρέψετε μοχλούς, να ενεργοποιήσετε διακόπτες ή να κατευθύνετε το νερό προς μία συγκεκριμένη φορά ενεργοποιώντας μύλους. Η δυσκολία τους είναι αρκετά βατή, ακόμα και για αρχάριους χρήστες. Επίσης, με το Survival Instinct, η οθόνη μαυρίζει και τα σημεία-κλειδιά εμφανίζονται κίτρινα, επομένως το pathfinding είναι πιο εύκολο από κάθε άλλη έκδοση.

Η διάρκεια του Shadow of the Tomb Raider κυμαίνεται σε 12-14 ώρες, ανάλογα με το πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να λύσετε τους γρίφους. Επίσης, στο διάστημα αυτό συνυπολογίσαμε και τα cutscenes. Γενικά με τόση εξερεύνηση και τόσα FMVs το παιχνίδι κάνει μια σαφή στροφή προς το casual κοινό. Προσφέρει δε επιπλέον προαιρετικές αποστολές, τις οποίες ξεκλειδώνετε εύκολα αν πιάσετε κουβέντα με NPCs σε διάφορες πόλεις από τις οποίες θα περάσετε. Υπάρχουν επίσης διάφορες μυστικές αποστολές μέσα σε κρυφά περάσματα ή σπηλιές, τις οποίες ανακαλύπτετε με εξερεύνηση. Το σενάριο μου φάνηκε μέτριο προς οριακά ενδιαφέρον. Είχε κάνα δυο συγκινητικές στιγμές, αλλά έκανε “κοιλιά” σε πολλά σημεία, αποτελώντας έτσι μια περιπέτεια που ανυπομονούσα να την δω να τελειώνει για να “λυτρωθώ”.

Πιο σοβαρή και πιο ώριμη
Στο Shadow of the Tomb Raider η Lara Croft παρουσιάζεται με πιο σεμνό ντύσιμο, καθώς οι γραφίστες δεν προσπαθούν να μας προσελκύσουν με την θηλυκότητά της. Ντύνεται με παραδοσιακές ενδυμασίες και δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Τιμωρεί και σκοτώνει ακαριαία όποιον προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της, αναγνωρίζοντας όμως τους συμμάχους και τους εχθρούς της.

Τα animations της Lara και των εχθρών ή των άγριων πλασμάτων που θα συναντήσετε έχουν πολύ καλό σχεδιασμό, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος, ειδικά μέσα στις κατακόμβες και τους τάφους. Τα σπίτια και η βλάστηση θα μπορούσαν να έχουν καλύτερα textures και anti-aliasing, ενώ τα εφέ εκρήξεων θα σας ικανοποιήσουν. Γεγονός είναι πάντως ότι στις κονσόλες η ποιότητα των textures και η ανάλυση είναι υποδεέστερη από αυτή των PC. Στο Xbox One X το παιχνίδι ικανοποιεί περισσότερο καθώς παίζει στα 60 fps, αλλά στο PS4 Pro η απόδοση πέφτει στα 40 fps, κάτι που ευτυχώς δεν είναι τόσο εύκολα ορατό στο μάτι. Σε PS4 και Xbox One θα δείτε μέχρι και κάτω από 25 frames σε μάχες με πολλούς εχθρούς. Αμφότερα PS4 Pro και Xbox One X πρέπει να τρέξουν το παιχνίδι σε 1080p για να παράγουν αποτέλεσμα κοντά στα 60 fps. Διαφορετικά αν θέλετε 4K ανάλυση τότε στις κονσόλες θα βολευτείτε με 30 fps.

Στο voice acting οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ειδικά η Camilla Luddington ως Lara και ο Earl Baylon ως Jonah. Η μουσική που κορυφώνει στις κατάλληλες στιγμές και τα λεπτομερή ηχητικά εφέ από τα όπλα και τα μαχαίρια δίνουν έναν ευχάριστο τόνο. Στο soundtrack περίμενα το κάτι παραπάνω και στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο η μουσική δίνει το παρόν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

Προβλέψιμο ως το τέλος
Το Shadow of the Tomb Raider δεν θα καταφέρει να σας ενθουσιάσει αν είστε νέος fan της σειράς. Αποτελεί μια ευχάριστη περιπέτεια περισσότερο για όσους δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ κάποιο από τα prequel, μιας και δεν έχει σχεδόν κανένα νέο στοιχείο.

Η Lara ωριμάζει μέσα από αυτή την ιστορία σαν άτομο και καταλαβαίνει τα λάθη της, ενώ κάποιες φορές τα βάζει με τον εαυτό της και σκέφτεται διπλά τις αποφάσεις της, σε σύγκριση με τα δύο πρώτα μέρη όπου την διακατείχε ο νεανικός ενθουσιασμός της. Το να βλέπει κάποιος την εξέλιξή της ως ηρωίδα είναι κάτι το ευχάριστο, αν και σεναριακά δεν θα ενθουσιαστείτε, μιας και με εξαίρεση 1-2 σκηνές, δεν υπάρχουν στιγμές με έντονα συναισθήματα, γέλιο ή διαλόγους γεμάτους ένταση, παρά μόνο οι σόλο εξερευνήσεις της Lara στις οποίες μονολογεί με τον εαυτό της. Σε γενικές γραμμές η Eidos Montreal έπαιξε εντελώς safe, έστησε τα πάντα πάνω στον ίδιο κώδικα, δεν πρωτοτύπησε και υπό αυτή την έννοια δεν προσφέρει κάτι το καινούργιο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον σας για την σειρά. Ας ελπίσουμε όμως η κάτω βόλτα να μην συνεχίσει και στα μελλοντικά Tomb Raider, με σκοπό να δούμε επιτέλους κάτι το πραγματικά πρωτότυπο που θα αξίζει το ενδιαφέρον μας.

Θετικά:
- Όμορφος σχεδιασμός της Lara Croft με στολές από το παρελθόν
- Πλήθος από skills και δυνατότητα χρήσης εμφάνισης από παλιές εκδόσεις
- Οι προαιρετικές αποστολές επεκτείνουν ελαφρώς την διάρκεια
- Οι ερμηνείες των voice actors
- Πολύ εύκολο pathfinding

Αρνητικά:
- Προβληματική over-the-shoulder κάμερα στη στόχευση
- Σχεδόν καμία πρωτοτυπία/προσθήκη στο gameplay
- Το μικρό ποσοστό δράσης το κάνουν βαρετό
- Επαναλαμβανόμενοι γρίφοι
- Η casual “στροφή” και το μη ανταγωνιστικό A.I.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.6

Το υποδεέστερο Tomb Raider των τελευταίων ετών που δεν προσφέρει κάτι το νέο, αλλά μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια για όποιον δεν έχει ξαναδοκιμάσει την σειρά.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

Shadow of the Tomb Raider: Αφαιρέθηκε εναλλακτικό φινάλε

  Η Square Enix δημιούργησε ερωτηματικά την ημέρα κυκλοφορίας του Shadow of the Tomb Raider. Όπως γίνεται στα περισσότερα games που κυκλοφορούν πλέον, η ημερομηνία κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού συνοδε...
Posted (22 Sep 2018)

Παίζουμε Shadow of the Tomb Raider

Σήμερα στις 22:00 στο http://Gaming.YouTube.com/Gameworldgr παίζουμε Shadow of the Tomb Raider. Συντονιστείτε για να δούμε παρέα την νέα περιπέτεια της Lara Croft στο τρίτο κατά σειρά prequel....
Posted (17 Sep 2018)

Shadow of the Tomb Raider

[Αρχική δημοσίευση: 1/11/16] Ο τίτλος της νέας περιπέτειας της Lara Croft θα είναι Shadow of the Tomb Raider. Σύμφωνα με μια φωτογραφία που ανήρτησε ένας χρήστης του Reddit με το ψευδώνυμο Tripleh280...
Posted (10 Sep 2018)

Shadow of the Tomb Raider Xbox One X bundle

Η Microsoft δεν σταματά να ανακοινώνει Xbox One bundles στην φετινή Gamescom. Ένα από αυτά που ανακοινώθηκαν είναι και αυτό του Shadow of the Tomb Raider. Το πακέτο θα περιλαμβάνει τα εξής:   Xbo...
Posted (22 Aug 2018)

Shadow of the Tomb Raider gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 11/6/18] Η Square Enix παρουσίασε το πρώτο gameplay video του Shadow of the Tomb Raider, που αποτελεί το τρίτο video game της ομώνυμης prequel τριλογίας. Όπως θα παρατηρήσετε κα...
Posted (10 Aug 2018)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 JaGuAr (Level 30) 23/09/2018 17:44
Έχοντας ήδη παίξει μεγάλο ποσοστό του παιχνιδιού, έχω ακριβώς την ίδια εντύπωση για το παιχνίδι με τον Μάνο. Του έλειπε η πρωτοτυπία, αυτό το κάτι τις που θα το κάνει να ξεχωρίσει. Η Lara δείχνει εντυπωσιακότερη από ποτέ, αλλά όλα τα άλλα είναι μία μάζα στριμωγμένη από stealth μάχη, περιπλάνηση και ατελείωτα cutscenes. Δεν το λες κακό, αλλά σίγουρα δεν το λες ιδιαίτερα καλό...
#2 AntonKos (Level 17) 23/09/2018 17:47
Μία από τα ίδια,έτσι?Στην παρέα μου είμαι ο μόνος που πήρε τα 2 τελευταια TR και οι υπολοιποι ειχαν παιξει κυριως το πρωτο.Τουτο δω δεν το πηρε κανεις φετος και δεν ηταν τυχαιο.Περιμενα εστω να εχει κατι να δωσει.
Thanks για το review Μάνο. :-)
#3 +1 Astro (Level 19) 23/09/2018 17:53
Άλλο ένα αναλυτικό άρθρο, ευχαριστουμε πολύ. Προσωπική μου άποψη η ιστορία είναι αρκετά γενική, μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ εξελίξιμος χαρακτήρας. Εάν σας άρεσαν τα δύο πρώτα μέρη, ίσως σας αρέσει και αυτό.
#4 +2 DimutriKs (Level 16) 23/09/2018 18:41
Κρίμα, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Έχοντας παίξει τα προηγούμενα 2 μάλλον θα περιμένω να πέσει πολύ η τιμή. Αναλυτικό το review Μάνο και με το πρόσφατο livestream βγαίνουν πολλά συμπεράσματα
#5 akiszax (Level 21) 23/09/2018 19:16
Έχοντας τερματίσει τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, και έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, Είμαι σίγουρος ότι και αυτό ειναι οτι αντάξιο από τους προκάτοχους του.
#6 stamil (Level 2) 23/09/2018 21:34
Γενικώς η τριλογία ήταν ευχάριστη αλλά αρκετά προβλέψιμη. Περιμένω και ελπίζω σε μια ανατροπή σε μελλοντικά installments.
#7 +1 Nicholas3000 (Level 3) 24/09/2018 09:32
Parkour & Stealth Simulator, διαβάζω, με ελάχιστο action στοιχείο.
Στα 35 ευρώ λοιπόν θα το πάρω
#8 Efane (Level 24) 24/09/2018 16:14
Ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα παίξει ο gamer, συγχαρητήρια απο εμένα και γι αυτό το review. Σαν παλιός φίλος των Tomb raider επιμένω πως οι γρίφοι και το exploration ήταν και είναι τα δυνατά σημεία της δεσποινίδας Croft. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, έπαιξα το Rise οπότε δεν θα βιαστώ να παίξω το Shadow...
#9 +1 Leiter71 (Level 1) 25/09/2018 09:43
Η αλήθεια είναι ότι με την κριτική των games δε βρίσκεις άκρη. Έχει πολύ δράση; Γκρινιάζουμε γιατί δεν έχει γρίφους. Δεν έχει πολύ δράση και έχει περισσότερους γρίφους; Μουτρώνουμε γιατί είναι βαρετό. 'Οσο για το αν είναι εύκολοι και επαναλαμβανόμεν οι οι γρίφοι, όλα τα παιχνίδια είναι 50% ευκολότερα σε σχέση με αυτό που γινόταν πριν είκοσι χρόνια. Αν είχατε παίξει Silent Hill το 1999 θα καταλαβαίνατε τι εννοώ.
Στο προκείμενο τώρα: Στη γενιά μου, φίλε Μάνο, όταν σου λένε ότι επιστρέφει η Lara, απλώς πιάνεις σειρά στο ταμείο. Οι φίλοι που έχουν κυνηγηθεί από τον τυραννόσαυρο στη Lost Valley και έχουν γίνει χρυσοί πάνω στην παλάμη του Μίδα στο Palace of Midas καταλαβαίνουν τι εννοώ. Θα αφήσω την πραγματική κριτική επί του παιχνιδιού σε πιο αντικειμενικούς παρατηρητές. Πρέπει να πω όμως ότι έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι γενικά αδικείται από τις πιο πολλές κριτικές (δεν εννοώ την παρούσα).
#10 +1 Blood Prince (Level 30) 28/09/2018 22:37
Το Shadow of the Tomb Raider θα αποτελέσει μια σίγουρη αγορά για μένα που δεν έχω παίξει το Rise of the Tomb Raider αλλά δεν θέλω να δω κανένα βίντεο για να το απολαύσω περισσότερο καθώς θα παίζω και θα γνωρίσω το περιβάλλον για πρώτη φορά.

Βέβαια διαβάζοντας το review μπήκα σε σκέψεις μήπως προτιμήσω το Rise of the Tomb Raider που θα το βρίσκω φτηνότερα.
#11 +1 Parou (Level 20) 05/10/2018 22:32
τα γραφικά καταπληκτικά, το skills tree δεν μου αρέσει είναι η αλήθεια στο tomb raider 2013 μου άρεσε πολύ περισσότερο.
#12 Manos (Level 39) 06/10/2018 02:18
Quoting Leiter71:
Η αλήθεια είναι ότι με την κριτική των games δε βρίσκεις άκρη. Έχει πολύ δράση; Γκρινιάζουμε γιατί δεν έχει γρίφους. Δεν έχει πολύ δράση και έχει περισσότερους γρίφους; Μουτρώνουμε γιατί είναι βαρετό. 'Οσο για το αν είναι εύκολοι και επαναλαμβανόμενοι οι γρίφοι, όλα τα παιχνίδια είναι 50% ευκολότερα σε σχέση με αυτό που γινόταν πριν είκοσι χρόνια. Αν είχατε παίξει Silent Hill το 1999 θα καταλαβαίνατε τι εννοώ.
Στο προκείμενο τώρα: Στη γενιά μου, φίλε Μάνο, όταν σου λένε ότι επιστρέφει η Lara, απλώς πιάνεις σειρά στο ταμείο. Οι φίλοι που έχουν κυνηγηθεί από τον τυραννόσαυρο στη Lost Valley και έχουν γίνει χρυσοί πάνω στην παλάμη του Μίδα στο Palace of Midas καταλαβαίνουν τι εννοώ. Θα αφήσω την πραγματική κριτική επί του παιχνιδιού σε πιο αντικειμενικούς παρατηρητές. Πρέπει να πω όμως ότι έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι γενικά αδικείται από τις πιο πολλές κριτικές (δεν εννοώ την παρούσα).

- Όλες οι κριτικές είναι υποκειμενικές
- Ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα μας εμπιστεύεται γιατί είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αντικειμενικό. Τα reviews δεν απευθύνονται σε fanboys αλλά σε 1.000.000 gamers που θα πληρώσουν 60ευρω. Αν θέλεις να σου χαϊδεύουν αυτάκια, υπάρχουν ένα σωρό sites που το κάνουν...και γι' αυτό ο κόσμος τους έχει εγκαταλείψει. Επίσης μιλάς με κάποιον που πρόλαβε το gaming πολύ πιο πριν από το πρώτο Tomb Raider, οπότε ένας λόγος παραπανω να το κρίνω όσο καλύτερα μπορώ.
- Ανέλυσα τα πάντα στο review. Το gameplay είναι πανομοιότυπο με το Rise of the Tomb Raider. Κόλλησαν ένα κλισέ σενάριο και το έβαλαν στο φούρνο να ψηθεί. Αν έχεις διαφωνία επί των bullet points τότε γράψε μου συγκεκριμένα σε ποια σημεία δεν ισχύει κάτι από όσα έγραψα. Δεν έχουμε καταλάβει καν από το σχόλειό σου αν έκατσες τελικά στο ταμείο ή αν σκοπεύεις να κάτσεις κάποια στιγμή.
Score 7.6
8.25 User Score
(12 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure Shooter/Stealth
Developer: Eidos Montreal
Publisher: Square Enix
Διάθεση: Power User (210-2620-754)
Players: 1
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-3220 στα 3,3Ghz ή AMD FX-4300, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1050 2GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 40GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 14/9/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification