Reviews This is the Police 2
Comments (0)

This is the Police 2 Hot

Η βία είναι το επάγγελμα μας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/74/10/ca/this-is-the-police-2-box-99-1534819533.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η βία είναι το επάγγελμα μας.

Είναι ευτύχημα το ότι οι gamers είμαστε μεγάλοι κουβαρντάδες και έχουμε πλέον ένα μέσο για να παρέχουμε ενεργή υποστήριξη στους επίδοξους game designers, το Kickstarter. Στα στούντιο ανάπτυξης που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια, η Λευκορωσία προσέθεσε την Weappy, ένα όνομα που θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια. Με την ενεργή συμμετοχή του κόσμου στο Kickstarter, η Weappy ανέπτυξε πρόπερσι το This is the Police, ένα πρωτότυπο game διαχείρισης πόρων με συναρπαστικό σενάριο.

Μόνο με 35 χιλιάδες δολάρια στην τσέπη, οι δημιουργοί του This is the Police κατόρθωσαν να σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο game με πολιτικές δολοπλοκίες, σκοτεινές συμφωνίες με την μαφία, άπειρα εγκλήματα, διάσημο voice actor και ατελείωτες προκλήσεις για τα gaming skills μας. Η υποδοχή που του έγινε από τον κόσμο ήταν αρκετά ενθουσιώδης αλλά δεν σκέπασε τις (πολλές) φωνές εκείνες που παραπονέθηκαν για τα επαναλαμβανόμενα σημεία του gameplay. Δύο χρόνια μετά, υποδεχόμαστε φέτος το sequel του, το οποίο αποτελεί την ευκαιρία της Weappy να σωπάσει τους παραπονιάρηδες και να μας προφέρει άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία.

this is the police 2 1

Μπάτσος ή Αλήτης;
To This is the Police 2 είναι η συνέχεια του έπους του Jack Boyd. Για την μεγιστοποίηση της απόλαυσης του εμείς οι game doctors συνιστούμε το παίξιμο του πρωτότυπου. Η υποδοχή μας στον κόσμο του έγινε από μια μακριά σειρά cinematics, η οποία μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν παίζουμε Adventure με ελάχιστα interactive στοιχεία. Η κινηματογραφική εισαγωγή μοντάρεται πολύ εύκολα στο μυαλό μας σαν μια ταινία που ρίχνει κάποιο φως στο παρελθόν του πρωταγωνιστή. Η εξαιρετική ιδέα της συγγραφής ενός γράμματος του Jack προς τα παιδιά του είναι μια βαθιά βουτιά στην ψυχολογία του, μια ευκαιρία να τον κατανοήσουμε. Τα cinematics και το γράμμα καλύπτουν τα κενά εκείνων που δεν έπαιξαν το πρωτότυπο αλλά αφήνουν ένα σημαντικό κενό, την ταύτιση με τον ήρωα. Οδηγώντας τον στον This is the Police, ο Jack Boyd γίνεται κτήμα μας, δικός μας άνθρωπος, παλιός γνωστός συνδεδεμένος με δυνατές εμπειρίες. Αν τώρα το sequel αποτελέσει την αφετηρία μας στην ιστορία του, ο βασανισμένος μπάτσος είναι ένας φρέσκος ήρωας που πλάθεται ενόσω περνούν οι in game μέρες.

Αρκετά λεπτά αφηγηματικών και σχεδιαστικών απολαύσεων μετά την έναρξη του game, το τοπίο ξεδιαλύνεται με την σταδιακή αποκάλυψη όλων των game mechanics. Στα μάτια του έμπειρου user το gameplay τεμαχίζεται άμεσα σε τρία διακριτά κομμάτια, Tactical, management και αποστολές με πολλαπλές επιλογές σε στυλ Μοναχικού Λύκου. Κανένα tutorial δεν μας ενημερώνει για τις λεπτομέρειες του κάθε τμήματος, τις μαθαίνουμε μόνοι μας βασιζόμενοι στο gaming experience που έχουμε συσσωρεύσει. Της ανάλυσής τους προηγείται η έντονη απόλαυση που αποκομίσαμε από το σενάριο. Η πόλη του Sharpwood που φιλοξενεί την νέα μας περιπέτεια είναι ένα παγωμένο μέρος όπου κυριαρχεί η παρανομία και η σκληρότητα. Θυμηθήκαμε τα στατιστικά εγκληματικών περιστατικών του Cobra με τον Stallone, αντιμετωπίζοντας ένα σωρό εγκλήματα στην διάρκεια της κάθε μέρας από πωρωμένους εγκληματίες, δυστυχισμένα ανθρώπινα όντα και άτομα που βρέθηκαν στην άλλη πλευρά του νόμου από ένα γύρισμα της τύχης. Η απόλαυση που αποκομίζουμε από τις εγκληματικές υποθέσεις είναι εφάμιλλη της ιστορίας του Jack Boyd που εξελίσσεται από μέρα σε μέρα. Οι σχέσεις του με την γυναίκα που τον τοποθέτησε σε διοικητική θέση είναι τεταμένες και η αναγκαστική συμβίωσή τους θυμίζει βόμβα έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή. Νέοι χαρακτήρες μπαίνουν αδιάκοπα στο προσκήνιο και δημιουργούν αναταράξεις. Η πλοκή είναι ισάξια ενός film noir, ενός βιβλίου του James Elroy όπου το έγκλημα και η διαφθορά κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και, πολύ περισσότερο, στους υπηρέτες του νόμου. Ερεθίζει το ενδιαφέρον μας μέχρι τέλους και ικανοποιεί τις αφηγηματικές μας απαιτήσεις.

Αναλαμβάνοντας την διαχείριση ολόκληρου αστυνομικού σώματος μάθαμε να ζυγιάζουμε τους υποτακτικούς μας με βάση τα skills και την συμπεριφορά τους. Αρκετοί δήλωσαν από την πρώτη στιγμή υποταγή στην εξουσία μας, η οποία οπτικά διακρίνεται από το χαρακτηριστικό πλατύγυρο καπέλο των Αμερικανών αστυνομικών. Οι ασκεπείς αστυνομικοί απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση μέχρι να τους φέρουμε στα νερά μας. Στις τακτικές αποστολές αρνούνται να εκτελέσουν τις διαταγές μας και ενεργούν αυτόνομα. Εκεί δημιουργείται απίστευτο χάος αλλά, χάρη σε αυτούς, μάθαμε πόσο καλά λειτουργεί το A.I. Οι ατίθασοι μπάτσοι μας είναι πολύ επιθετικοί στο πεδίο της μάχης. Κυνηγούν τους αντιπάλους με σκοπό να τους σκοτώσουν, όχι να τους ακινητοποιήσουν. Χρησιμοποιούν το cover mechanic κατά κόρον και δεν επιχειρούν επίθεση προτού βεβαιωθούν ότι η βολή τους θα έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Όσο μας άρεσε η τυχοδιωκτική τους δράση στο πεδίο, τόσο μας εκνεύρισε η συμπεριφορά τους στα περιστατικά και στην επιλογή της καθημερινής βάρδιας. Σκάει έγκλημα σε μια γειτονιά και τους διατάζουμε να πάνε παρέα με πιστούς μπάτσους για να το ξεδιαλύνουν. Αντί να υπακούσουν, αρχίζουν τις... τσαχπινιές. “Δεν πάω με αυτόν γιατί βρωμάει, δεν πάω με εκείνον γιατί είναι ψοφίμι, δεν πάω με τον άλλον γιατί είναι αχώνευτος”. Στην επιλογή βάρδιας τα ίδια. “Σιγά μην σου δουλεύω κάθε μέρα, για ποιόν με πέρασες;”. Η αντιδραστική συμπεριφορά εμφανίζεται και στους πιστούς βοηθούς μας, απλά οι τυχοδιώκτες την εμφανίζουν συχνότερα. Εκτός από αστυνομικό δαιμόνιο πρέπει να επιδείξουμε και γνώσεις στην ψυχολογία για να φέρουμε βόλτα τους ένστολους μας. Οι γελοίες δικαιολογίες που εφευρίσκουν για να λουφάρουν από το καθήκον μας τσαντίζουν αλλά τις ανεχόμαστε μόνο όταν θέλουμε να ανέβουμε στην εκτίμησή τους. Παίζοντας τον καλό – κακό μπάτσο στις βάρδιες και τα περιστατικά, φροντίζουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με το προσωπικό και να μην φύγει κανένας. Ελάχιστες φορές απαυδήσαμε με άτομα τόσο πολύ ώστε να τα στείλουμε κλοτσηδόν στην ομάδα της Lilly, ουσιαστικά να τα απολύσουμε. Οι απολυμένοι ήταν πάντοτε μπάτσοι με χαμηλό rating και ανύπαρκτα skills.

this is the police 2 2

Η παρηκμασμένη των Μπάτσων Σχολή
Εκτός από την περίεργη ιδιοσυγκρασία τους, οι αστυνομικοί μας έχουν και βίτσια όπως είναι το ποτό, βίτσια που πρέπει να θεραπεύσουμε προτού εξελιχθούν σε τραγωδία. Στην αρχή της διοίκησής μας είμαστε άπειροι και δεν καταλαβαίνουμε τι ρόλο βαράει το εικονίδιο των ξεχειλισμένων ποτηριών δίπλα σε φωτογραφία μπάτσου. Οι αλκοολικοί ένστολοι μας προειδοποιούν ότι έχουν πιει τον άμπακο πριν αρχίσει η βάρδια τους. Αδιαφορήσαμε γελώντας με την προειδοποίηση. Στην διάρκεια της ημέρας στείλαμε έναν αστυνομικό να κανονίσει επείγον περιστατικό μαζί με δύο συναδέλφους του. Ο τύπος ήταν πιόμα και, αντί να οδηγήσει το υπηρεσιακό αμάξι στον τόπο του εγκλήματος, το οδήγησε στον πλησιέστερο τοίχο. Με μια κίνηση χάσαμε τρεις αστυνομικούς και αποφασίσαμε ότι δεν θα ανεχτούμε αλκοολίκια στο τμήμα. Όποτε βλέπουμε “βαρελόφρονα” αστυνομικό τον παραπέμπουμε σε ένα συνεργάτη μας για να περιποιηθεί τον εθισμό του. Εκτός από το πιοτί και ένα ρουφιάνο που πληρώναμε για να καρφώνει τους συναδέλφους του, δεν αντιμετωπίσαμε άλλα προσωπικά προβλήματα των υποτακτικών μας. Είναι κρίμα μέσα σε τόσο πλούσιο και ρεαλιστικό gameplay να απουσιάζουν το μετατραυματικό στρες και η κατάχρηση ουσιών που συντροφεύει όλα τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό.

Το να παίζουμε Κλέφτες και Αστυνόμους και να είμαστε μόνιμα στο δεύτερο στρατόπεδο θα ήταν βαρετό, γι’ αυτό εδώ πηγαινοερχόμαστε στα δύο στρατόπεδα και ας φοράμε στολή.

Η συμπεριφορά του προσωπικού χρωματίζει τον καθένα ξεχωριστά, χαρίζει προσωπικότητα στις άψυχες φωτογραφίες που αντικρίζουμε και μας κάνει να νοιαζόμαστε για όλους. Νοιαζόμαστε περισσότερο για τους μπάτσους με υψηλό rating και τερματισμένα skills γιατί αποτελούν την εμπροσθοφυλακή μας σε όλες τις καταστάσεις. Το rating ανεβαίνει μόνο με ένα τρόπο, ως ανταμοιβή της επιτυχίας του αστυνομικού στο περιστατικό που ανέλαβε. Κοιτάζοντας αφ’ υψηλού τον χάρτη του Sharpwood βλέπουμε περιστατικά να σκάνε δεξιά και αριστερά υπό μορφή pop up μηνυμάτων. Η βαρύτητα των περιστατικών μετράται από το συνολικό rating των αστυνομικών που στέλνουμε για να τα διαχειριστούν. Στις πρώτες μέρες τα ratings είναι απαλά και μπορούν να τα καλύψουν ακόμα και οι φουκαράδες του τμήματος. Στην συνέχεια, τα ratings ξεπερνούν το χιλιάρικο ανά περιστατικό, αναγκάζοντάς μας να στέλνουμε μπουλούκι αστυνομικών σε μια ληστεία ή σε περίπτωση υπαίθριας πορνείας και να μένουμε χωρίς προσωπικό για καταστάσεις που ενέχουν δολοφονίες.

Για να αποφύγουμε το διαφαινόμενο Βατερλό κάνουμε διαδοχικά loads έως ότου πετύχουμε το τέλειο σκορ, την κάλυψη όλων των περιστατικών. Το game δεν κάνει save μέσα στην ημέρα αλλά στην αρχή της με checkpoints. Η τυχαιότητα είναι αισθητή ακόμα και όταν επαναλαμβάνουμε την ημέρα. Άτομα μπορεί να πεθάνουν, διαφορετικά περιστατικά ξεπηδούν από δω και κει, διαφορετικοί μπάτσοι αποφασίζουν να τα “ξύσουν” απουσιάζοντας από την βάρδια. Η ποικιλία των περιστατικών είναι μεγάλη αλλά όχι τόσο ώστε να μην απομνημονεύσουμε αρκετές αποστολές οι οποίες είναι “λάθος συναγερμός”. Με την γνώση αυτή, κατανέμουμε αποτελεσματικότερα τις δυνάμεις μας ώστε να καλυφθούν όλες οι περιστάσεις. Τα loads επιβάλλονται και για να διατηρήσουμε ανέπαφο το αστυνομικό σώμα μας. Ποτέ δεν ξέρουμε αν στο επόμενο περιστατικό κάτσει μια στραβή και χάσουμε έναν μπάτσο με τεράστιο rating που είναι αδύνατο να αναπληρωθεί επί πολύ καιρό. Σε ένα περιστατικό χάσαμε μια από τις καλύτερες αστυνομικίνες όταν σταμάτησε ένα μαύρο βαν και την βούτηξε από το πουθενά. Μας βγαίνει η ψυχή να εκπαιδεύσουμε τους μπάτσους μας έτσι η απώλειά τους είναι αβάσταχτη.

this is the police 2 3

Rating και πρόληψη των εγκληματικών ενεργειών δεν υφίσταται αν ένας μπάτσος δεν έχει φουλάρει τα έξι skills του. Strength, intelligence, speed, stealth, shooting και negotiation είναι τα όπλα του επαγγέλματος και οφείλει να είναι πάνοπλος μπροστά στο έγκλημα. Δεν είναι όλα ίσα μεταξύ τους, κάποια είναι σημαντικότερα από τα υπόλοιπα, ανάλογα με την περίσταση. Το intelligence είναι το απόλυτο skill για την επίλυση των εγκλημάτων που χρειάζονται διαλεύκανση. Τα speed και negotiation μας εξυπηρέτησαν τρομακτικά στα καθημερινά περιστατικά. Είναι στο χέρι μας το αν θέλουμε τους μπάτσους μας πιστολάδες που πυροβολούν χωρίς δεύτερη σκέψη ή άτομα με λέγειν τα οποία αποφορτίζουν καταστάσεις με δύο κουβέντες. Δεν συναντήσαμε παραβάτη που να μην λυγίσει σαν κλαράκι μπροστά στις διαταγές μπάτσου με υψηλό negotiation. Έχουμε συνηθίσει στις αστυνομικές σειρές στο θέαμα δραστών που το βάζουν στα πόδια μόλις ακούν την μαγική λέξη “αστυνομία”. Στο This is the Police 2 η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά χωρίς αποτέλεσμα όταν ο μπάτσος μας διαθέτει καλό speed. Μπάτσος με μπόλικο strength συνεπάγεται ότι μπορεί να περιορίσει εύκολα έναν ζόρικο δράστη. Το stealth μας βοήθησε να πλησιάσουμε στις μύτες τους εγκληματίες που κρατούσαν ομήρους ή βόμβες και να τους μαγκώσουμε προτού κάνουν ζημιά. Το shooting κατέληξε να είναι η έσχατη λύση σε ένα περιστατικό. Όσο και αν γουστάρουμε να το παίζουμε καουμπόηδες στην πόλη μας, περισσότερο γουστάρουμε το extra rating που συνεπάγεται μια αναίμακτη λύση.

Απολαύσαμε με το παραπάνω την μορφή όλων των περιστατικών γιατί είναι η αγαπημένη μας πρακτική του Μοναχικού Λύκου. Καλοδουλελεμένα σκίτσα δίνουν οπτικά μια γρήγορη εντύπωση του τι αντιμετωπίζουν οι δικοί μας. Κατόπιν τρεις επιλογές μας περιμένουν για να επιλέξουμε την καλύτερη. Συχνά δεν μπορούμε να τις επιλέξουμε όλες γιατί οι μπάτσοι που στείλαμε δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Συνειδητοποιήσαμε ότι χωρίς taser, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης καλό είναι να μην ξεμυτίζει μπάτσος διότι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το άλλο εργαλείο, εκείνο με τις σφαίρες.

this is the police 2 4

Μανιακός Μπάτσος 4: Το Ξεκαθάρισμα
Όσοι εντρυφήσαμε στο This is the Police βλέπουμε με χαρά ότι το sequel επεκτείνει τις δραστηριότητες μας σε ένα Tactical κομμάτι, τα αιματοβαμμένα raids. Τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται εν βρασμώ ψυχής από ένα ή και δύο δράστες, καθιστώντας εύκολη την διαχείρισή τους από ελάχιστο αριθμό αστυνομικών. Μερικές φορές οι δράστες αποφασίζουν να κάνουν... κόμμα, μεγαλοπιάνονται, αρπάζουν ομήρους και απειλούν με αιματοχυσία την πόλη. Η απάντησή μας είναι η αποστολή ενός εκτελεστικού αποσπάσματος από έξι αστυνομικούς παρέα με ένα sniper. Το σκηνικό μετατρέπεται σε X – COM και καλούμαστε να σκοτώσουμε όλους τους εχθρούς ή να εξουδετερώσουμε έμμεσα τον κίνδυνο, αφοπλίζοντας βόμβες, απελευθερώνοντας ομήρους κ.ο.κ. Η δράση διεξάγεται σε γύρους και οι μαχητές μας έχουν δύο action κινήσεις, μια για να προχωρήσουν και μια για να πυροβολήσουν. Προτού ξεκινήσει το μακελειό, προηγείται η σωστή επιλογή των skills που διαθέτουν. Το άνοιγμα θυρών, η δυνατότητα να προχωρούν περισσότερα τετράγωνα από το κανονικό, ο πρώτος πυροβολισμός που πέφτει να είναι αθόρυβος και πολλά ακόμα skills μας βοήθησαν να εκτελέσουμε πολλούς κακοποιούς, γρήγορα και χωρίς συναγερμούς. Ο ωμός ρεαλισμός κυριαρχεί σε όλες τις ανταλλαγές πυροβολισμών. Οι εμπλεκόμενοι τραυματίζονται, πεθαίνουν από αιμορραγία, σβήνουν με μια μόνο σφαίρα ή μαχαιριά χωρίς να υπάρχει health bar. Ένα μόνο πρόβλημα διακρίνουμε στα raids, την σταθερή κάμερα που δεν μας βοηθά να έχουμε τέλεια οπτική κάλυψη του χώρου.

Είναι δύσκολο να επιβιώσεις για πολύ στα Σόδομα και τα Γόμορρα χωρίς καλούς φίλους, φροντίζουμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε το προσωπικό μας σε ειδικές “χάρες” προς σημαίνοντα πρόσωπα του Sharpwood. Οι φιλικές διασυνδέσεις βοηθούν στην θεραπεία των κουρασμένων ή εθισμένων αστυνομικών και ανεβάζουν όλα τα skills τους κατά μια μονάδα όταν τους στέλνουμε. Δυστυχώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο και απασχολούν τους μπάτσους μας για αρκετή ώρα αλλά αξίζουν τον κόπο. Χρησιμότεροι ακόμα είναι οι κολλητοί μας που ασχολούνται με το εμπόριο. Δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα, ανά μερικές μέρες έχουμε και έναν μαφιόζο που μας έχει γίνει βραχνάς και απαιτεί τακτικό λάδωμα σε δολάρια. Η διαχείριση των αστυνομικών δεν μας αποδίδει χρήματα αλλά... καπάκια μπύρας, τα οποία ξοδεύουμε σε αγορά νέων μπάτσων και εξοπλισμού. Χρήματα κερδίζουμε με παράλληλες, σκοτεινές εκδουλεύσεις. Ακόμα και αυτά δεν φτάνουν άσε που χαλάνε την διάθεση των υποτακτικών μας και δεν αποκλείεται να μας εγκαταλείψουν στα καλά του καθουμένου. Το καλύτερο εισόδημα πηγάζει από τα καταστήματα των κυριών που βοηθήσαμε. Εκεί μοσχοπουλάμε τα κατασχεθέντα αντικείμενα των περιστατικών και βγάζουμε καλά κέρδη. Το έξυπνο game mechanic των φιλικών σχέσεων με αμφιβόλου ηθικής πρόσωπα ανήκει στα απολαυστικότερα επίπεδα του πολυεπίπεδου gameplay.

this is the police 2 5

Εντάξει, διαχειριστήκαμε με επιτυχία το προσωπικό και τις προκλήσεις που βρήκαμε στο διάβα μας, πως θα διαχειριστούμε όμως τα τετελεσμένα εγκλήματα και τους υπόπτους που δεν λένε να αποχωριστούν τις πληροφορίες που γνωρίζουν; Η μια μέθοδος είναι η ανακριτική. Επιλέγουμε μια ερώτηση ανάμεσα σε τρεις και την θέτουμε στον ύποπτο. Η μέθοδος δεν φτουράει, ο ύποπτος αρχίζει να εκστομίζει ασυναρτησίες ή μας δουλεύει χοντρά. Αποφασίζουμε να καταφύγουμε στις δοκιμασμένες μεσαιωνικές μεθόδους των βασανιστηρίων. Μπορούμε να αγοράσουμε τρεις χώρους για τις βρομοδουλειές μας, ο καθένας με τα δικά του αξεσουάρ. Αγοράζουμε πρώτα τον ιατρικό φάκελο του “ασθενούς” και ανακαλύπτουμε τις αδυναμίες του. Κατόπιν τον οδηγούμε στον κατάλληλο χώρο και τον αρχίζουμε στα ηλεκτροσόκ, σε επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό, τον χώνουμε στο νεκροτομείο για να φουντώσουμε την κλειστοφοβία του κ.ο.κ. Ο μηχανισμός των βασανιστηρίων είναι έξυπνος γιατί χωρίζεται σε όσες φάσεις περιγράψαμε και στην τελευταία που είναι το σπάσιμο της θέλησης του θύματος προτού πεθάνει. Αν ρίχνουμε την μπάρα του will με την ίδια ταχύτητα εκείνης του body, ο ύποπτος θα πεθάνει προτού αποσπάσουμε τις πληροφορίες.

Περισσότερο από τις ανακρίσεις μας διασκέδασε η καθαρόαιμη δουλειά του ντετέκτιβ που εκτελούμε αφού έχει επιτελεστεί ένα έγκλημα. Κλοπές ακριβών μηχανημάτων και φακέλων με ευαίσθητες πληροφορίες, γέροι που πνίγονται με μαξιλάρια στα γηροκομεία, θύματα ξυλοδαρμών και δολοφονικών επιθέσεων. Τα παραπάνω εγκλήματα αναζητούν ενόχους και εμείς θα βρούμε τους κακούργους διαβάζοντας αρχικά τις μαρτυρίες και τα στοιχεία της σήμανσης. Κατόπιν στέλνουμε τους πιο έξυπνους μπάτσους μας για να ανακαλύψουν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν πως έγινε το έγκλημα. Αφού ξεσκαρτάρουμε τις άχρηστες με βάση τα συμπεράσματα που βγάλαμε από τα υπόλοιπα στοιχεία, τις τοποθετούμε σε μίνι φωτογραφικό άλμπουμ και μπορούμε άμεσα να παραπέμψουμε σε δίκη τον δράστη. Μετά από ένα διασκεδαστικό αν και σύντομο ανθρωποκυνηγητό όπου στέλνουμε τους μπάτσους μας, ο κακούργος πάει στο δικαστήριο. Τι γίνεται όμως όταν τα συμπεράσματά μας είναι λανθασμένα και ο κατηγορούμενος αθώος τελικά; Βάζουμε στην ζυγαριά την ηθική μας στο ένα σκέλος και στο άλλο το πλουσιοπάροχο rating score που περιμένει όλους τους μπάτσους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, μετά την καταδίκη. Θα πληρώσουμε τον δικαστή που απλώνει το κουλό του σαν ζητιάνος για να καταδικάσει έναν αθώο ή θα χάσουμε τα rating points;

Οι ηθικές επιλογές παρουσιάζονται αδιάκοπα στην αστυνομική μας σταδιοδρομία στο Sharpwood και επηρεάζουν άμεσα το προσωπικό μας. Βασανιστήρια, δολοφονίες, παραποίηση στοιχείων, βρωμοδουλειές με έμπορους πρέζας, όλα χωνεύονται δύσκολα από τους μπάτσους μας. Γέρνοντας υπερβολικά προς την σκοτεινή πλευρά, αρχίζουν να μας απεχθάνονται και, με την πρώτη ευκαιρία, εγκαταλείπουν το τμήμα. Όταν ο φευγάτος αστυνομικός έχει υψηλό rating και όλα τα skills στο μάξιμουμ, η αποχώρησή του μας πονάει πολύ. Είναι φανερό ότι το game δεν συγχωρεί λάθη και μας καλεί να ζυγιάζουμε τις κινήσεις μας, νιώθοντας σαν πραγματικοί υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Στον σκιτσογράφο της αστυνομίας
Γραφικά περιμέναμε να απολαύσουμε και αντικρίσαμε την “χαρά του σκιτσογράφου” στο This is the Police 2. Εικονίδια αστυνομικών και σκίτσα, πολύχρωμα και μονόχρωμα, στολίζουν τις περιπέτειες μας. Στις Tactical διαμάχες, θαρρείς πως τα σκίτσα απόκτησαν ζωή κατά μαγικό τρόπο και άρχισαν να υπακούν στις εντολές του κερσορά μας. Η αισθητική του game ικανοποίησε τα θέλω μας, είμαστε θιασώτες των comic strip από την εποχή που βασίλευαν οι... δεινόσαυροι. Αλλά ρε παιδί μου, οι σχεδιαστές του This is the Police 2 δεν ξέρουν να χειρίζονται την κάμερα τους. Γιατί να μην μπορούμε να σκρολάρουμε σε όλη την επικράτειά μας, να απολαμβάνουμε την έκτασή της; Γιατί να μην παρατηρούμε ελεύθερα τους εχθρούς μας στο Tactical αφού έχουν αποκαλυφθεί και να τους βλέπουμε σαν πορτοκαλί σκιές πίσω από εμπόδια;

this is the police 2 6

Για να διώξουμε την ενόχληση στραφήκαμε στην υπέροχη τζαζ μουσική που στολίζει τις καθημερινές μας περιπολίες. Οι ενοχλητικοί αλλά απαραίτητοι ήχοι των περιπολικών σειρήνων και ασυρμάτων μας υπενθύμιζαν ότι δεν παρακολουθούμε ρεσιτάλ καλής μουσικής αλλά κοντράρουμε το έγκλημα. Οι φυσικοί ήχοι είναι εξαιρετικοί, από τα αποδυτήρια του τμήματος έως τις φονικές μας επιχειρήσεις. Ακούσαμε το πάθος στην φωνή των πρωταγωνιστών, τις διακοπές της ομιλίας που επιβάλλουν τα έντονα συναισθήματα. Ακούσαμε τον Duke Nukem (Jon St. John) να βγάζει τα εσώψυχα του στα cinematics. Στήσαμε αυτί στην φοβερή φωνητική ερμηνεία της April Ryan (Sarah Hamilton) του The Longest Journey και βεβαιωθήκαμε ότι κανένας από τους πρωταγωνιστές δεν απαγγέλλει σαν ποίημα τις ατάκες του.

Στην πόλη μας το γρασίδι δεν είναι πράσινο αλλά κόκκινο
Ξεχειλίζει το υβριδικό gameplay στα games που παρελαύνουν στα “μπουντρούμια” μας αλλά δεν πετυχαίνουν όλα στο να βγει νόστιμη η συνταγή. Το This is the Police 2 , μέσα στα πλαίσια του κόστους παραγωγής του, είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε. Η διαχείριση της καθημερινής αστυνομικής βάρδιας είναι εθιστική σαν ναρκωτικό διότι εμπεριέχει πολλά στατιστικά και ψυχολογικούς παράγοντες. Όταν μάλιστα πετάγονται υποθέσεις ειδεχθών εγκλημάτων προς διαλεύκανση και μάχες σε δοκιμασμένο X – COM στυλ, μπορεί να φάει γενναία μείωση ο ύπνος μας για να παίξουμε. To... πανηγύρι έχει και μεγάλη διάρκεια, φτιαγμένο για να καταλαμβάνει τις οθόνες μας επί 25 τουλάχιστον ώρες. Για να αναλάβουμε την διοίκηση αστυνομικού σώματος στην πραγματικότητα θέλουμε πάνω από 15 – 20 χρόνια. Επειδή ο χρόνος είναι πολυτιμότερος των χρημάτων, σκάμε ένα ευρώ για κάθε έτος και αποκτούμε το This is the Police 2 με 15 ευρώ.

Θετικά:
- Περίπλοκο gameplay που μας εθίζει αβίαστα
- Ποιοτικό σενάριο με film noir αποχρώσεις
- Σωρεία τυχαίων events που καταργούν την γραμμικότητα
- Δημοφιλείς voice actors και ποιοτική μουσική
- Σταδιακό ξεδίπλωμα των game mechanics
- Συμπαθητική διάρκεια

Αρνητικά:
- Απουσία tutorials
- Δεν μπορούμε να κάνουμε save μέσα στην εργάσιμη ημέρα
- Ενοχλητική κάμερα
- Φτωχή απεικόνιση

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Ένα sequel με σοβαρό λόγο ύπαρξης γιατί ξεπερνά το πρωτότυπο στα πάντα.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
User Score ( 5 votes ) 7.3
User Reviews 0
Genre: Strategy, Adventure
Developer: Weappy Studio
Publisher: THQ Nordic
Διάθεση: THQ Nordic
Players: 1
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Pentium Dual Core E2140 στο 1.60GHz ή Athlon 4050e Dual Core, Κάρτα γραφικών GeForce 7800 GTX ή Radeon HD 4650, Χώρος στο σκληρό δίσκο 5GB, Λειτουργικό σύστημα Win XP 32μπιτα και άνω
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 31/7/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification