Reviews MXGP PRO
Comments (0)

MXGP PRO Hot

Μηχανές και μούτρα στο χώμα.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/75/23/04/mxgp-pro-boxart-51-1530234372.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μηχανές και μούτρα στο χώμα.

Για κάποιο λόγο τα Racing ακμάζουν τις καλοκαιρινές περιόδους κάθε χρόνο. Φαίνεται πως οι gamers επιλέγουν να χαλαρώνουν ύστερα από κάθε ετήσια έκθεση της E3, παίζοντας κάποιο video game με αγώνες και ταχύτητα προτού ριχτούν στις περιπέτειες και όλα τα FPS που επιστρέφουν από το φθινόπωρο και ύστερα. Νομίζατε δεν θα κυκλοφορήσει άλλο; Ξεγελαστήκατε. Η Milestone επιστρέφει με ένα νέο Racing για την σειρά MXGP η οποία δεν έχει ακούσει και τα καλύτερα λόγια, κυρίως λόγω του αυξημένου επιπέδου δυσκολίας τους και των άφθονων χειριστηρίων που καταστράφηκαν εξαιτίας τους.

mxgp pro 1
Η εταιρεία ανάπτυξης της δημοφιλούς αυτής σειράς έχει στο ρόστερ της και τα MotoGP και Monster Energy Supercross τα οποία επίσης δεν κατάφεραν ποτέ να πείσουν το κοινό τους. Η Milestone παρόλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτη και αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό, αφού με το MXGP PRO υπόσχεται μία νέα αρχή για το franchise, έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη το feedback των fans του παιχνιδιού. Το αν όλες οι αλλαγές στις οποίες προέβησαν ήταν ορατές ή αποτελεσματικές, φυσικά θα φανεί…στην πράξη.

Γίνετε easy riders
Όπως έχουμε συνηθίσει και στα υπόλοιπα προαναφερθέντα franchises που ασχολούνται με τις μοτοσικλέτες, με την είσοδό σας στο MXGP PRO θα πρέπει να δημιουργήσετε το προφίλ του αθλητή σας για να το χρησιμοποιήσετε σε ορισμένα modes αλλά και στις online παροχές του παιχνιδιού. Με χαρά λοιπόν θα εισάγετε τα στοιχεία σας (αν έχετε ονόματα με πολλά γράμματα μην ελπίζετε), θα φτιάξετε την εμφάνισή σας (όσο σας επιτρέπεται) και θα επιλέξετε νούμερο και το ευρύτερο σχέδιο της στολής σας με την οποία και θα αγωνίζεστε, άσχετα που αργά ή γρήγορα θα γεμίσουν χώμα και λάσπη. Και πιστέψτε μας, θα γεμίσουν.

Η Milestone μπορεί να μην έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντυπωσιάσει με κάποιον τίτλο της, ωστόσο φαίνεται να έχει έντονη αίσθηση του χιούμορ, αφού φρόντισε να γεμίσει το παιχνίδι με tutorials για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις δύσκολες απαιτήσεις του παιχνιδιού που ως συνήθως προϋποθέτουν να είστε έμπειροι στα Racing για να μην σκουπίσετε με το μέτωπο σας κάθε εκατοστό της εκάστοτε αγωνιστικής πίστας. Κυριολεκτικά ακόμα και όταν μεταφερθείτε στο κεντρικό μενού, άπαξ και επιλέξετε να πάτε πίσω, εκεί που φυσιολογικά θα συναντούσατε κάποιο title screen θα δείτε αντιθέτως τους εαυτούς σας σε μία κούρσα για να κάνετε δοκιμές. Είναι σαν να σου λέει η εταιρεία από μόνη της “get good”.

Τι είχες MXGP, τι είχα πάντα
Τα games modes του MXGP PRO δεν διαφέρουν σε τίποτα από ότι συναντήσατε στις προηγούμενες εκδόσεις. Συγκεκριμένα έχετε τις offline και online επιλογές καθεμία από τις οποίες στοχεύουν να προσφέρουν διαφορετική εμπειρία προς τους παίκτες. Για τους μοναχικούς λοιπόν τύπους οι offline επιλογές περιέχουν τα Grand Prix, Career, Time Trials και Championship. Το πρώτο όπως και το τελευταίο περιέχουν αυθεντικά ονόματα και παρουσιαστικά αθλητών του MXGP, ενώ υποστηρίζουν και τις εταιρείες πίσω από τις αγωνιστικές μηχανές και τα εξαρτήματά τους.

mxgp pro 2
Στο Grand Prix μπορείτε να τρέξετε στις επίσης licensed πίστες του motocross, ενώ το Championship έχει την δομή ενός πλήρους πρωταθλήματος. Τα Time Trials σας βάζουν στην διαδικασία να ανταγωνιστείτε κατά κύριο λόγο τον εαυτό σας. Συγκεκριμένα τρέχετε με τις μηχανές σας στις ανώμαλες πίστες και πρέπει να σημειώνετε συνεχώς νέα ρεκόρ και κορυφαίες επιδόσεις χωρίς να έχετε άλλες μηχανές αντιπάλων να σας παρεμποδίζουν και να σας εκτροχιάζουν από την πορεία σας. Αν πάλι δείτε ότι καταφέρνετε να προσπερνάτε συνεχώς τις επιδόσεις σας και ότι γενικότερα το κατέχετε το κομμάτι του trial, μπορείτε να παλέψετε για να αποκτήσετε μεγάλη θέση στα παγκόσμια leaderboards, ωστόσο οι λίστες αυτές πάντοτε περιέχουν εξωπραγματικούς χρόνους.

Τέλος έχουμε το Career που για ακόμα μία φορά αποτελεί το πληρέστερο mode του παιχνιδιού, όπως συνέβη και σε κάθε άλλο MXGP ή και MotoGP. Για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν, στο Career βιώνετε την εμπειρία ενός πραγματικού αθλητή του motocross, σχεδιάζοντας τον χαρακτήρα σας και παρακολουθώντας την πορεία του προς την αναγνώριση και την επιτυχία. Ξεκινώντας ταπεινά από μικρές διοργανώσεις και αλληλεπιδρώντας με managers, χορηγούς και media, θα πρέπει να βοηθήσετε τον χαρακτήρα σας να γίνει ο κορυφαίος αθλητής του motocross. Φυσικά και περιμένουμε από την Milestone να εμπλουτίσει κάποια στιγμή κάποιο παιχνίδι της σειράς στο κομμάτι των χαρακτηριστικών και των παροχών του ώστε να μην βλέπουμε συνεχώς τα ίδια πράγματα με τα προηγούμενα games της σειράς. Για την ώρα τουλάχιστον, καμία αλλαγή.

Βελτίωση με ερωτηματικά
Δυστυχώς, τα προηγούμενα MXGP είχαν αφήσει κακή φήμη, εξαιτίας στο γεγονός το ότι η παραμικρή επαφή με τους αντιπάλους σας θα ανέτρεπε το όχημα σας και θα σας άφηνε πολύ πίσω στον αγώνα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τα παράπονα γύρω από αυτή την δυσλειτουργία του παιχνιδιού βομβάρδιζαν συνεχώς την ιταλική Milestone η οποία δεν έδειχνε την διάθεση να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο. Παραδόξως, στο MXGP PRO δεν θα αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους φαινόμενα τόσο συχνά όσο θα συνέβαινε στην αρχική τριλογία. Δεν λέμε ότι εξαφανίστηκαν οι περιπτώσεις όπου θα απορήσετε γιατί πέσατε τόσο εύκολα, προς Θεού, ωστόσο φάνηκε να υπάρχει κάποια μικρή βελτίωση, συνεπώς θα υπάρξουν μερικές περιπτώσεις όπου θα συνεχίσετε την πορεία σας χωρίς προβλήματα, ενώ στο παρελθόν σε αντίστοιχες συνθήκες θα είχατε εκτοξευτεί καμιά δεκαριά μέτρα από την μηχανή σας.

mxgp pro 3
Γενικότερα, φάνηκε η διάθεση της εταιρείας να κάνει το νέο MXGP ελαφρώς πιο προσιτό και αρεστό για τους fans του motocross. Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα κατάφερε, αν δεν εμφανιζόταν το “χρονόμετρο”. Τι εννοούμε με αυτό; Κάθε φορά που χάνετε λίγο την στροφή (σε κάθε στροφή δηλαδή) και βρίσκεστε λιγάκι εκτός της οριογραμμής που χωρίζει τον αγωνιστικό χώρο εμφανίζεται ένα χρονόμετρο τριών μόλις δευτερολέπτων που δείχνει ότι αν δεν επιστρέψετε το συντομότερο δυνατόν στην φυσιολογική πορεία του αγώνα σας κάνει respawn και χάνετε αρκετό χρόνο. Είναι να αναρωτιέται κανείς με την Milestone η οποία έκανε το τις κόντρες με τις άλλες μηχανές να μην σας αδικούν τόσο από την μία, ενώ από την άλλη μπορεί να είστε πρώτοι στην κούρσα και αν βρεθείτε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα εκτός της πορείας σας να κινδυνεύετε να χάσετε όλο το προβάδισμα που μετά βίας αποκτήσατε.

Μία στροφή καλή…δύο στροφές καλές…και εκεί που νομίζετε ότι κατακτήσατε το gameplay…ψάχνετε πετσέτες να σκουπίσετε την λάσπη από τα μούτρα σας.

Σφαιρικά, το κομμάτι του χειρισμού και του gameplay αυτού καθαυτού βλέπουμε ολόιδια σχεδόν πράγματα με τα άλλα MXGP. Το επίπεδο δυσκολίας το οποίο διακρίνει την σειρά παρέμεινε σχεδόν απαράλλαχτο, αφού όπως είπαμε μειώθηκε ο κίνδυνος σύγκρουσης αλλά η αλλαγή εξουδετερώθηκε από το άκρως σπαστικό χρονόμετρο. Κοινώς, θα χρειαστείτε για ακόμα μία φορά πάρα πολλούς αγώνες, πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολλές σαβούρες και ψυχολογικές εκρήξεις για να συνηθίσετε και να αντιληφθείτε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφέρεστε στις στροφές, στις ευθείες, στα απότομα λοφάκια και σε κάθε άλλης μορφής εμπόδιο που θα συναντήσετε. Ιδίως στην περίπτωση των στροφών θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί, αφού ο μικρός χρόνος που σας δίνεται και να ορθοποδήσετε αποτελεί έναν ακόμη βάσανο στο κεφάλι σας.

mxgp pro 4
Χρειάζεται να έχετε συνδυαστική σκέψη, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο και το σημείο που θα ξεκινήσετε τις στροφές σας και τους αντιπάλους που θα ακουμπήσετε στην εξέλιξή της. Όταν πάλι βρίσκεστε στον αέρα πολλοί θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε κόλπα και εντυπωσιακές κινήσεις, ωστόσο η χειρισμός της μηχανής σας μακριά από το έδαφος είναι εξίσου απαιτητικός και περίεργος. Πρέπει να ρυθμίζετε σωστά την στροφή στο σώμα του παίκτη σας για να προσγειωθείτε ομαλά και να μην σπάσετε κανέναν σβέρκο. Καλά είναι τα tricks, αλλά δεν αξίζει να χάσετε τις κορυφαίες θέσεις που με πού δυσκολία θα κυνηγάτε ανεξαρτήτου difficulty, για μία πιρουέτα. Κατά τα άλλα, οι προσθήκες που έγιναν είναι ελάχιστες και δυνατότητες όπως η αλλαγή των εξαρτημάτων της μηχανής λίγο πριν τον αγώνα είναι ευπρόσδεκτη αλλά και αδιάφορη.

Βγάλτε το άχτι σας στους άλλους
Αν μπουχτίσατε από τις συγκρούσεις αλλά και την πολύ καλύτερη οδήγηση του πονηρού A.I. το online multiplayer είναι αυτό που θα σας δώσει την λύση που αναζητάτε. Παίζοντας online θα συναντήσετε σίγουρα και μερικούς παίκτες που είναι αρκετά έμπειροι και αποτελεσματικοί. Σίγουρα όμως θα έρθετε και αντιμέτωποι με άτομα που θα νιώθουν ότι πιάνουν για πρώτη φορά πραγματική μηχανή και σε αυτή την περίπτωση αν είστε έστω μέτριος παίκτης θα είναι αρκετό για να κυνηγήσετε μία θέση στο βάθρο του MXGP PRO. Οι άνθρωποι είναι σαφέστατα πιο απρόβλεπτοι από την CPU, συνεπώς μπορείτε να δείτε τόσο νέα κόλπα και τεχνικές που θα σας προκαλέσουν το ενδιαφέρον, όσο και απίστευτα fails και σαβούρες που θα σας κάνουν να νιώσετε βετεράνοι του motocross.

mxgp pro 5
Μολονότι οι servers του παιχνιδιού βρίσκονται σε καλή κατάσταση ο σαφέστατα μικρός αριθμός των ατόμων που αγοράζουν πιστά το MXGP, θα σας εμποδίσει από το να βρείτε γρήγορα κάποιο lobby για να χωθείτε και να παίξετε μετά χαράς έναν online αγώνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει επειγόντως δυνατότητα cross-play ώστε να μπορούν τα λίγα άτομα που επιλέγουν να παίξουν online να έρθουν αντιμέτωποι ανεξάρτητα από το αν παίζουν από τα PC ή τις κονσόλες τους. Μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι βέβαιο πως θα επικρατεί ερημιά στους servers και θα περιμένετε αρκετή ώρα να συνδεθείτε με άλλους.

Ακόμα και η λάσπη γυαλίζει
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Milestone την καλή δουλειά που έγινε στον οπτικό τομέα του παιχνιδιού. Το όλο σκηνικό με τα animations, τα οπτικά εφέ και ότι έχει να προσφέρει οπτικά το MXGP PRO είναι κατά βάση κοινό με όσα είδαμε στο MotoGP μόνο που εδώ υπάρχει φυσικά πολύ χώμα, αρκετή λάσπη και πιο ανώμαλα εδάφη. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε πίστες σε πολύ ωραίες τοποθεσίες, βασισμένες φυσικά στα επίσημα τοπία που διεξάγονται οι αγώνες motocross. Ειδικά όταν βρέχει εντυπωσιάζει η αλλαγή που πραγματοποιείται στο έδαφος, με το χώμα να γίνεται πιο λασπωμένο και μικρές λιμνούλες να σχηματίζονται στον δρόμο σας. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που δείχνουν τον αθλητή να εκτοξεύεται μετά από συγκρούσεις. Έχει καταντήσει λιγάκι αστείο να τους βλέπουμε να πέφτουν σαν μαριονέτες.

Επίσης σταθερή έμεινε και η απόδοση του MXGP PRO στον ηχητικό τομέα. Οποιοσδήποτε, fan και μη των μηχανών που τρέχουν στο χώμα, θα έμενε ικανοποιημένος από τον ήχο του γκαζιού. Παρόλα αυτά περιμένουμε την Milestone να αλλάξει λιγάκι την παρουσία του κοινού. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι των σειρών τους να ακούμε τις ίδιες, επαναλαμβανόμενες κραυγές από τους θεατές. Όσο πιο πολύ ενθουσιάζονται από τη εξέλιξη του αγώνα, τόσο πιο πολύ θα μπορεί το MXGP να περάσει στο υποσυνείδητό σας αυτό τον ενθουσιασμό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει με αυτό το voice acting από πλευράς κοινού. Στα menus από την άλλη τα κομμάτια που θα ακούσετε θα είναι τα ίδια ξανά και ξανά.

Σχεδόν στάσιμο
Μπορεί όπως είπαμε η Milestone να έκανε υποσχέσεις, ωστόσο οι πράξεις είναι αυτές που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα και η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι το MXGP PRO κουβαλάει κάθε σχεδόν αρνητικό στοιχείο των προηγούμενων εκδόσεων. Παρότι υπάρχουν μερικές μικρές και καλοπροαίρετες αλλαγές, όπως η μείωση των περιπτώσεων πτώσης, προβλήματα στον χειρισμό, την εικόνα, τον ήχο και τα περιορισμένα χαρακτηριστικά του, έδωσαν και πάλι το παρών οδηγώντας το MXGP PRO στο να σταθεί δίπλα και στους προγόνους του. Η εταιρεία ανάπτυξής του έδειξε πολύ μικρά σημάδια βελτίωσης, όμως άκουσε σε πολύ λίγα πράγματα τους fans των σειρών της αφού διόρθωσε επιλεκτικά λίγα εκ των προβλημάτων και δεν προσπάθησε να τα εξαλείψει ολοκληρωτικά.

mxgp pro 6
Ενώ δηλαδή φαίνεται πως υπάρχουν προοπτικές, χρειάζεται η Milestone να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τις δυσλειτουργίες που συνεχώς αμαυρώνουν το περιεχόμενο των games της. Κάθε παιχνίδι που αναπτύσσουν, είτε ονομάζεται MXGP, είτε MotoGP, δείχνει να κάνει ένα πολύ μικρό βήμα ανόδου σε σχέση με το προηγούμενο του, πράγμα που σίγουρα απογοητεύει τους fans που ακολουθούν τις προαναφερθέντες σειρές, όσο κι αν τους αρέσει το motocross. Απευθύνεται σε πολύ μικρό κοινό και με τα πολύ μικρά σημάδια προόδου που παρουσιάζει κάθε φορά κινδυνεύει να το χάσει και αυτό.

Θετικά:
- Μικρές βελτιώσεις στον χειρισμό
- Λιγότερο επικίνδυνες συγκρούσεις
- Ευχάριστο multiplayer
- Ικανοποιητικό customization
- Ενδιαφέρουσες προσθήκες στον οπτικό τομέα
- Εκτενέστερο tutorial
- Αυθεντικές ονομασίες οδηγών και μηχανών

Αρνητικά:
- Αυξημένο επίπεδο δυσκολίας
- Στάσιμο στα περισσότερα χαρακτηριστικά του
- Λίγα game modes
- Φτωχό soundtrack
- Πρόχειρα animations - Κουραστικό A.I.

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.2

Σημειώνει πολύ μικρές βελτιώσεις και θα δυσκολευτεί να ενθουσιάσει ακόμα και τους λάτρεις του motocross.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.2
User Score ( 7 votes ) 7.29
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Milestone S.r.l.
Publisher: Milestone S.r.l.
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1 (2-12 Online)
Requirements: Λειτουργικό σύστημα Windows 7 64-bit, Επεξεργαστής Intel Core i5-2500 ή AMD FX-8100, 8GB RAM, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 760 2GB ή AMD Radeon HD 7950 2GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 15GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 29/6/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification