Reviews Conan Exiles
Comments (2)

Conan Exiles Hot

Επιβιώστε στην αφιλόξενη Γη των βαρβάρων.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/25/c7/62/conan-exiles-box-85-1527737874.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Επιβιώστε στην αφιλόξενη Γη των βαρβάρων.

Με το άκουσμα και μόνο της λέξης “Conan” έρχεται στο νου ο Arnold Schwarzenegger να αναφέρει με την βαριά Αυστριακή προφορά του ποιά είναι τα καλύτερα πράγματα πράγματα στην ζωή, τα επικά μουσικά θέματα που συνοδεύουν τις ταινίες και τις αιθέριες υπάρξεις των comics. Αυτή την ατμόσφαιρα επιχειρεί να μεταδώσει η εταιρεία ανάπτυξης Funcom η οποία μας έχει ξαναταξιδέψει στον κόσμο του Robert E. Howard μέσω του ΜΜΟRPG Age of Conan. Αυτή τη φορά, οι Νορβηγοί developers στρέφονται σε άλλο είδος, προσφέροντας ένα Sandbox Survival game με στοιχεία RPG.

Περιπλανητές χωρίς αιτία
Ο ρόλος σας στον κόσμο είναι αυτός ενός εξόριστου, ο οποίος περιμένει να πεθάνει σταυρωμένος για κάποια εγκλήματα δίπλα σε κάποιον ξεχασμένο δρόμο, μέχρι που ο Conan αυτοπροσώπως σας ελευθερώνει. Και αυτό ήταν όλο το σεναριακό υπόβαθρο του Conan Exiles. Δεν υπάρχουν quests (παρά μόνο κάποια υποτυπώδη journal entries για να σας δώσουν μια ιδέα όταν ξεκινήσετε), δεν υπάρχει κάποια συνοχή ιστορίας ή κεφάλαια, είστε ελεύθεροι να πάτε όπου θέλετε και να κάνετε ό,τι θέλετε. Αυτό είναι ένα μεγάλο κρίμα, μιας ο κόσμος του Howard έχει αρκετά πλούσιο lore.

conan exiles 1

Συνθλίψτε τους εχθρούς σας
Ξεκινώντας, επιλέγετε το φύλο και το race του χαρακτήρα σας. Τα races είναι όλα άνθρωποι και έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μια από τις 15 διαθέσιμες φυλές (Cimmerian, Stygian, Khitan, Darfari, Hyborian, Pict, Nemedian, Tribal Himelian, Hyrkanian / Turanian, Kushite, Nordheimer, Shemite, Vendyhan, Zamorian και Zingarian). Η φυλή σας δεν έχει κάποια επίπτωση στο gameplay, είναι καθαρά θέμα αισθητικής. Η ποικιλία φωνών που μπορείτε να επιλέξετε για τον χαρακτήρα σας είναι περιορισμένη, αλλά περιέχει βαριές, βαρβαρικές προφορές και ταιριάζει γάντι στον κόσμο, ενώ το customization της εμφάνισής σας έχει μια σχετικά μεγάλη γκάμα επιλογών, η οποία περιλαμβάνει και το μέγεθος του... ανδρικού σας μορίου ή του στήθους σας..!

Στη συνέχεια θα επιλέξετε θρησκεία μέσα από τις 6 διαθέσιμες θεότητες οι οποίες είναι Crom, Set, Yog, Mitra, Ymir και Derketo, ενώ η Funcom θα προσθέσει στο μέλλον τους Bel, Jhebbal Sag και ίσως και τους Gullah και Hanuman. Ανάλογα με τον θεό που θα επιλέξετε, θα μπορείτε αργότερα να καλέσετε και το Avatar του, το οποίο θα σας βοηθά στην μάχη με πανίσχυρες επιθέσεις. Επιπλέον, η κάθε θεότητα σας παρέχει μοναδικές επιλογές crafting αλλά μην ανησυχείτε για αυτό, καθώς στην πορεία θα μπορείτε να λατρεύετε επιπλέον θεότητες και να αποκτήσετε πρόσβαση στα items που προσφέρουν.

Ο χαρακτήρας σας έχει 5 slots ρουχισμού (head, chest, hands, legs, feet) και μπορεί επίσης να τοποθετήσει όπλα και αντικείμενα στο quick item menu το οποίο λόγω έλλειψης πλήκτρων είναι αρκετά πιο δύσχρηστο από το αντίστοιχο στα PC. Δεν είναι λίγα τα games τα οποία σχεδιάστηκαν έχοντας μια πλατφόρμα κατά νου, δημιουργώντας προβλήματα σε άλλες, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο Kingdom Come: Deliverance και έτσι και στο Conan Exiles, αν και ο γενικός χειρισμός είναι απλός, το χειριστήριο δεν βοηθάει πολύ στην διαχείρηση του inventory σας ή στο σημάδι των επιθέσεών σας, κάνοντας τις μάχες λιγότερο έντονες ή εντυπωσιακές από όσο θα περίμενε κανείς.

Θα πρέπει να έχετε μόνιμα το νου σας στον δείκτη πείνας και δίψας, καθώς είναι δύο αρκετά πιο ύπουλοι εχθροί από τα πλάσματτα τα οποία πεινούν για την σάρκα σας, οπότε να μην ξεχνάτε να τρέφεστε και να πίνετε νερό. Ένας επιπλέον παράγοντας επιβίωσης είναι και οι καιρικές συνθήκες και θα πρέπει να ντύνεστε ανάλογα με αυτές. Οι εχθροί που θα συναντήσετε ποικίλουν από ζώα, ανθρώπους μέχρι και θεόρατα μυθικά τέρατα και οι μάχες έχουν ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας, ειδικά αν προστεθεί σε αυτόν και ο διόλου μικρός αριθμός bugs που ταλανίζουν το gameplay. Άξιο αναφοράς είναι και το κακό balance των μαχών, όπου αρκετά τέρατα έχουν πολλή περισσότερη ζωή από το damage που κάνετε και ενώ δεν ανεβαίνει η δυσκολία με κάποιο τρόπο, απλά σπαταλάτε ώρα άσκοπα πολεμώντας τα.

conan exiles 2

Το crafting είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Conan, καθώς από την αρχή του παιχνιδιού θα συλλέγετε υλικά προκειμένου να φτιάξετε εργαλεία και ρουχισμό και αργότερα για πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως όπλα, πανοπλίες και κτίρια, αφού τα επεξεργαστείτε (πχ. να φτιάξετε ατσάλι από σίδερο, να σκληρύνετε δέρματα ζώων κλπ), με βάση τα Knowledge points που ξοδεύετε για να ξεκλειδώνετε recipes. Η επιλογή θρησκείας παίζει επίσης έναν μεγάλο στην γκάμα επιλογών την οποία θα έχετε, μιας και κάθε θεότητα προσφέρει διαφορετικά αντικείμενα.

Χρησιμοποιήστε τους σμιλεμένους σας μύες για να μαζέψτε υλικά μέχρι τελικής πτώσης.

Η βάση σας είναι κάτι το καίριο, καθώς εκεί θα αποθηκεύετε τα πλούτη σας και θα περνάτε τον χρόνο σας όταν δεν ταξιδεύετε. Το χτίσιμο είναι αρκετά modular και εμπεριέχονται πολλές αισθητικές και πρακτικές επιλογές, όπως γωνίες, τοίχους, δάπεδα, σκαλοπάτια, περιφράξεις και διακοσμητικά, τα οποία μπορούν να πάρουν σχεδόν ό,τι μέγεθος και σχήμα μπορείτε να φανταστείτε. Επίσης αναισθητοποιώντας εχθρούς και βασανίζοντάς τους μπορείτε να τους πάρετε με το μέρος σας ως σκλάβους και να επανδρώσετε την βάση σας με αυτούς. Η βοήθειά τους θα είναι πολύτιμη κατά την διάρκεια των Purges, τα οποία είναι events όπου ορδές πλασμάτων επιτίθενται στην βάση σας.

conan exiles 3

Τα bugs δεν απουσιάζουν και από τον τομέα του gameplay, καθώς κάποια κομμάτια της βάσης σας δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε ορισμένα σημεία για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Επίσης οι σκλάβοι σας υποφέρουν από bugs, μιας δεν μπορούν να κάνουν heal ή να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό που τους δίνετε όταν τους παίρνετε μαζί σας, με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερο βάρος παρά βοήθεια και όταν τους συλλαμβάνετε, το σχοινί δεν φαίνεται να δουλεύει σε γκρεμούς και νερό, οπότε πνίγονται ή πέφτουν και σκοτώνονται. Η λίστα συνεχίζεται με προβλήματα όπως το να μην μπορείτε μερικές φορές να συλλέξετε υλικά από ζώα και διάφορα άλλα μικρά bugs. Σε συνδυασμό με την φτωχή first person απεικόνιση και τα bugs στον ήχο, φαίνεται το ότι έχουμε να κάνουμε με μια βεβιασμένη (χωρίς λόγο) κυκλοφορία.

Το experience και το leveling δεν απουσιάζουν από το Conan Exiles και για κάθε ένα από τα 60 levels που μπορείτε να πάρετε θα σας παρέχονται knowledge points τα οποία θα μπορείτε να ξοδέψετε σε crafting recipes και skills τα οποία σας κάνουν καλύτερους σε διάφορους τομείς ή σας εξειδικεύουν σε ένα στιλ μάχης και θα λαμβάνετε και Attribute Points με τα οποία θα μπορείτε να ανεβάζετε τα κύρια stats σας (Strength, Agility, Vitality, Accuracy, Grit, Encumbrance και Survival). Το να φτάσετε στο level 60 θα σας πάρει υπό κανονικές συνθήκες περίπου 30-40 ώρες, οι οποίες στο single-player mode θα περάσουν αργά και βαρετά με άπειρο grinding, εκτός αν χρησιμοποιήσετε τα admin tools σαν cheats.

conan exiles 4

Το δυνατό χαρτί ενός Sandbox game είναι το multiplayer mode και το Conan Exiles αποκτά επιπλέον νόημα σε αυτόν τον τρόπο παιξίματος. Ο κάθε server έχει χωρητικότητα 40 ατόμων, το οποίο σημαίνει πως αν ληφθεί υπόψη το μέγεθος του χάρτη, σπάνια θα συναντήσετε κάποιον άλλον παίκτη. Ο admin του server έχει στη διάθεσή του εργαλεία τα οποία ορίζουν την ροή πόρων, experience και διαφόρων άλλων παραμέτρων της λειτουργίας του server. Η εμπειρία του gameplay δεν αλλάζει πολύ αν παίξετε μόνοι, ειδικά σε PvP servers θα ζοριστείτε μιας και το τυπικό φαινόμενο επιβολής των μεγάλων guilds στα sandbox games συναντάται και εδώ και το προβληματικό pvp balance θα σας εκνευρίσει. Ωστόσο, αν είστε φίλοι του role-playing θα βρείτε RP servers όπου θα μπορέσετε να βυθιστείτε στον κόσμο του Howard υποδυόμενοι τον χαρακτήρα σας.

Δείτε τους να τρέπονται σε φυγή
Η βία αντικατοπτρίζεται ωμά στο Conan Exiles, με ανθρώπινα μέλη και αίματα να εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση, ικανοποιώντας τον βάρβαρο που κρύβετε μέσα σας. Τα τοπία είναι πολύ όμορφα, με την αισθητική τους να παραπέμπει αρκετά στον κόσμο των comics και των ταινιών και τον φωτισμό να βοηθάει στην όλη ατμόσφαιρα, αλλά δυστυχώς η κίνηση των φυτών δεν δείχνει και τόσο φυσική, κάτι το οποίο μόλις το παρατηρήσετε θα σας ενοχλεί μόνιμα, έστω και λίγο. Τα animations των χαρακτήρων είναι “ok”, αλλά τα μοντέλα τους δείχνουν κάπως χοντροκομμένα, τα χέρια με τα όπλα φαίνονται περίεργα στην first person προοπτική και το framerate παρουσιάζει διακυμάνσεις.

Ακούστε τους θρήνους των γυναικών τους
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που έρχονται στο νου σχετικά με τον κόσμο του Conan είναι το επικό soundtrack του Βασίλη Πολυδούρη. Η Funcom επέλεξε να κρατήσει την αισθητική αυτή στα κύρια themes του Conan Exiles, ντύνοντάς το με μια ατμοσφαιρικότατη και άρτια ενορχηστρωμένη μουσική επένδυση. Η μουσική των μαχών είναι αποδωσμένη με έντονα κρουστά, δίνοντας έναν έντονο tribal χαρακτήρα και η διακριτική ambient μουσική θα προσφέρει γαλήνη στις εξερευνήσεις σας. Τα ηχητικά εφέ είναι ρεαλιστικά μεν, αλλά σε μερικά σημεία υπάρχουν bugs τα οποία τα κάνουν να ακούγονται εκτός χρόνου, κάτι που είναι απαράδεκτο για ένα game το οποίο έχει περάσει πάνω από έναν χρόνο σε early access. Το voice acting είναι περιορισμένο, αλλά ικανοποιητικό, αν και η φωνή του Conan ίσως απογοητεύσει λίγο.

conan exiles 5

Το δις εξαμαρτείν ουκ βαρβάρου σοφού
Είναι κρίμα το να βλέπει κανείς έναν κόσμο με τόσο πολύ υλικό σαν αυτόν του Conan να μένει ανεκμετάλλευτος. Ακόμα και σε ένα sandbox υπόβαθρο θα μπορούσαν να μπουν αρκετές πινελιές ιστορίας και να προσφέρεται μια αίσθηση συνέχειας και ανταμοιβής. Αντί αυτού, έχουμε ένα ακόμα game στο οποίο θα φαρμάρετε ατελείωτα χωρίς κάποιον τελικό σκοπό και το χειρότερο είναι ότι η Funcom επαναλαμβάνει λάθη τα οποία έκανε στο Age of Conan, προσφέροντας ένα ημιτελές game, παρά το γεγονός ότι πέρασε αρκετό καιρό σε στάδιο ανάπτυξης. Αν έχετε παρέα ή θα σας ενδιέφερε η ιδέα του να παίξετε σε κάποιον role playing server, δοκιμάστε το.

 

Θετικά:
- Όμορφα περιβάλλοντα
- Υπέροχη μουσική
- Ικανοποιητική δυσκολία
- Ποικιλία σε multiplayer servers
- Λεπτομερές σύστημα crafting

Αρνητικά:
- Ατελείωτο grinding χωρίς ουσιώδεις ανταμοιβές
- Ανύπαρκτο σενάριο
- Πολλά bugs
- Χοντροκομμένα μοντέλα χαρακτήρων
- Κακό balance
- Προβληματικό σύστημα μάχης

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7.5
Gameplay: 7
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 7

Δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του, εξασφαλίζοντας μια θέση στην μετριότητα.

Γιώργος Τζίτζιφας 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Conan Exiles

[Αρχική δημοσίευση: 28/1/16] Η Funcom, δημιουργός του MMORPG Age of Conan, επιστρέφει με το Conan Exiles.

Αυτή τη φορά...
Posted (02 May 2018)

Conan Exiles gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 10/1/17] Η Funcom παρουσίασε μία ώρα gameplay από το επερχόμενο MMORPG Conan Exiles.

Posted (04 Jul 2017)

Παίζουμε Conan Exiles

[Αρχική δημοσίευση: 3/2/17] Από σήμερα τα MMO Livestreams επιστρέφουν.

Πέρα από τα Fifa Live της Δευτέρας (στ...
Posted (05 Feb 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Mr.Dododi (Level 25) 12/06/2018 23:24
Όπως και το Age of Conan δεν το βλέπω να μαζεύει πολύ κόσμο. Δεν είναι για όλους αλλά σίγουρα όσοι μεγάλωσαν με τις περιπέτειες του Κιμμέριου αξίζει να το δοκιμάσουν.
#2 pavlosss (Level 1) 19/09/2018 18:55
Αν σου αρέσει να χτίζεις είναι ευχάριστο παιχνίδι.
Score 7
User Score ( 9 votes ) 7.06
User Reviews 0
Genre: Survival/Sandbox RPG
Developer: Funcom
Publisher: Funcom
Διάθεση:
Players: 1, 1-40 multiplayer
Requirements: Επεξεργαστής: Intel Quad Core i5-2300 ή AMD FX-6300, Μνήμη: 6 GB RAM, Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce GTX 560 (1GB) ή AMD Radeon HD 7770 (1GB), Λειτουργικό σύστημα: Windows 7/8/10 64 Bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 8/5/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification