Reviews Battlerite
PC  
Comments (3)

Battlerite Hot

Το απόλυτο εναλλακτικό MOBA.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/98/da/f3/battlerite-84-1526231198.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το απόλυτο εναλλακτικό MOBA.

O ανταγωνισμός στον κόσμο του gaming είναι αμείλικτος. Σε κάθε είδος συναντώνται τιτάνες τους οποίους κάθε νέος developer καλείται να ''νικήσει'', ώστε να μη μείνει στην αφάνεια. Πολλές κυκλοφορίες δεν καταφέρνουν να βγούνε από την αφάνεια με αποτέλεσμα οι πολύμηνες ή χρόνιες προσπάθειές τους να πετάγονται έτσι απλά στο καλάθι των αχρήστων. Δείτε για παράδειγμα τα LawBreakers και Battleborn τα οποία δεν κατάφεραν να κοντράρουν το φαινόμενο Overwatch και παρουσιάζουν μικρά playerbases παρά τον όποιο ενθουσιασμό τα περιτριγύριζε πριν την κυκλοφορία τους. Αντίθετο παράδειγμα αποτελεί το Smite, που φέρνοντας μια φρέσκια εναλλακτική στα MOBA κρατά καλά μέχρι και σήμερα. Τι μας διδάσκουν αυτά τα έστω λίγα σε αριθμό παραδείγματα; Ότι όταν φέρνεις κάτι φρέσκο, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές θα ανταμειφθείς για αυτό.

Το Battlerite είναι ένα free-to-play MOBA το οποίο έχει κάθε αξίωση να μην φαγωθεί από τους γίγαντες και μείνει στην αφάνεια κάτι που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει, φέρνοντας πολλά νέα στοιχεία και μια διαφορετική προσέγγιση στο είδος. Κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου του 2017 και αναπτύχθηκε από την Stunlock Studios.

battlerite 1Ξεχάστε αυτά που ξέρατε
Τα πιο παραδοσιακά MOBA παρά τις όποιες διαφορές διαθέτουν έχουν έναν βασικό κύριο κορμό που παραμένει ίδιος. Διαθέτουν lanes με πύργους που πρέπει να διαλύσετε για να φτάσετε στην αντίπαλη βάση, μαζεύετε χρυσό για items φαρμάροντας minions και σκοτώνοντας αντίπαλους ήρωες και κατακτάτε objectives με απώτερο σκοπό τη νίκη. Φυσικά και στο Battlerite ο απώτερος σκοπός είναι η νίκη αλλά ο δρόμος για να φτάσετε εκεί είναι λίγο διαφορετικός.

Αρχικά δεν υπάρχουν lanes και οι ρόλοι που αντιστοιχούν σε κάθε μία από αυτές. Δεν υπάρχουν minions και πύργοι, ενώ με εξαίρεση ένα μικρό objective δεν υπάρχουν αντίστοιχα τα οποία αλλάζουν ριζικά τον ρου του κάθε σας αγώνα. Αντιθέτως τα πάντα βασίζονται στις προσωπικές ή ομαδικές μονομαχίες μεταξύ παικτών. Δε χρειάζεται να μαζεύετε χρυσό από kills για να αγοράζετε αντικείμενα καθώς τα τελευταία δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει ούτε μηχανισμός respawn ή επιστροφής στη βάση. Από τη στιγμή που πατήσετε το πόδι σας στην αρένα πρέπει να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε για τη ζωή σας. Βασικότερη όλων των διαφορών με παλαιότερα MOBA είναι η κίνηση, η οποία δεν γίνεται με το πάτημα του δεξιού κλικ στο ποντίκι σας, αλλά με τα κουμπιά W,A,S,D και προσφέρουν απόλυτο έλεγχο στον χαρακτήρα σας.

battlerite 2Δειλά πρώτα βήματα
Πριν μπείτε στο ζουμί της όλης υπόθεσης θα περάσετε από το tutorial το οποίο είναι καλοσχεδιασμένο και ταυτόχρονα προσφέρει έναν ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας. Κάθε πληροφορία που χρειάζεστε θα σας δοθεί. Το tutorial του Battlerite αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες ενώ οι ανταμοιβές που θα πάρετε όταν ολοκληρώσετε τις πέντε αποστολές του είναι αρκετά γενναιόδωρες. Αφού τις ολοκληρώσετε μπορείτε και να ακολουθήσετε τις επίσημες σελίδες του σε YouTube και Twitter και να ''τσιμπήσετε'' δύο mounts.

Υπάρχουν 27 ήρωες μεταξύ των οποίων καλείστε να διαλέξετε τους αγαπημένους σας και αυτούς που ταιριάζουν περισσότερο σε εσάς. Χωρίζονται σε melee, ranged και support με εννέα στην κάθε κατηγορία. Υπάρχει μάλιστα ένδειξη για το ποιοι από αυτούς είναι κατάλληλοι για αρχάριους κάτι το οποίο καλό θα ήταν να ακολουθούσατε τουλάχιστον για ένα μικρό αριθμό αγώνων μέχρι να αποκτήσετε μια σχετική έφεση. Ο σχεδιασμός τους είναι αρκετά καλός με κάποιους να διαθέτουν φανερές επιρροές από διάφορα franchise. Βέβαια δεν υπάρχουν περιπτώσεις αντιγραφών και μιλάμε απλά για designs εμπνευσμένα από διασημότερους τίτλους.

Γνώριμα και νέα modes
Τα modes είναι ένα συνονθύλευμα παλαιών και νέων ιδεών. Θα βρείτε το κλασσικό vs mode όπου χωρίζεστε σε ομάδες, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει 5v5 αλλά 2v2 και 3v3. Νικητής αναδεικνύεται Αν και στην αρχή η επιλογή αυτή με ξένισε το 3v3 ήταν αρκετά χαώδες κάτι που μάλλον θα καθιστούσε το 5v5 περισσότερο ενοχλητικό παρά διασκεδαστικό. Στο μέλλον ίσως το δούμε να κάνει την εμφάνιση του, κάτι που θα ήταν ευπρόσδεκτο αν γινόταν σωστά. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε και η προσθήκη ενός Battle Royale mode, κάτι που ίσως δώσει την ώθηση που χρειάζεται το Battlerite για να φτάσει πιο ψηλά. Έχοντας δει την περίπτωση του Fortnite περιμένουμε τα πάντα πλέον. 

Φυσικά θα βρείτε και το League mode, που αποτελεί το competitive κομμάτι του όπου έπειτα από δέκα προκριματικούς αγώνες σε 2v2 και 3v3 θα ριχτείτε στην αρένα και θα προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε από το καναβάτσο στην κορυφή. Υπάρχουν έξι Leagues, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond και Champion, με κάθε μία από αυτές πλην της τελευταίας, όπου η θέση σας θα καθοριστεί μόνο από πόντους σας, να διαθέτουν από πέντε divisions. Δεν διαθέτει bans και η επιλογή χαρακτήρων γίνεται από τους πρώτους παίκτες της κάθε ομάδας φτάνοντας στους τελευταίους. Πέρα από ατομικά θα διαγωνίζεστε και με ομάδες για κάθε μία από τις οποίες θα έχετε διαφορετικό ranking. Υπάρχουν ακόμη το Private mode όπου καλείτε τους παίκτες που εσείς θέλετε για να παίξετε εναντίον τους ή εναντίον bots και το Duel όπου σας δίνετε ένας τυχαίος χαρακτήρας σε εσάς και στον αντίπαλό σας σε κάθε γύρο και νικητής αναδεικνύεται όποιος κερδίσει πρώτος δύο φορές. Τέλος υπάρχει το κλασσικό vs ΑΙ mode και το Playground όπου σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσετε όλους τους ήρωες χωρίς να τους έχετε ξεκλειδώσει.

battlerite 3Μικρό στο μάτι...
Όταν μπείτε να παίξετε έναν αγώνα το πρώτο πράγμα που θα πέσει στην υπόληψή σας είναι φυσικά τα γραφικά τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά παρόλα αυτά είναι ικανοποιητικά. Τα εφέ με τη σειρά είναι πολύχρωμα και εντυπωσιακά και μπορεί εύκολα κανείς να τα ξεχωρίσει ώστε να καταλάβει το τι του γίνεται. Η μουσική αν και πωλείται και ξεχωριστά δεν ήταν ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη. Παρόλα αυτά συνόδευε χωρίς να προκαλεί το οποιοδήποτε αρνητικό ερέθισμα. Τα ηχητικά εφέ είναι σε πολύ καλό επίπεδο, το ίδιο και το voice acting που ζωντανεύει χαρακτήρες με ελάχιστο background story. Στο ίδιο μήκος κύμματος κινείται και η φωνή της announcer.

Τα μέτρια γραφικά του συνοδεύει μια αρκετά καλή ποικιλία χαρτών. Δε θα χρειαστεί να παίζετε στον ίδιο χάρτη συνέχεια αλλά θα υπάρχουν εναλλαγές που βοηθάνε στο να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Μάλιστα σε κάθε ξεχωριστό χάρτη υπάρχει ένα διαφορετικό animation να σας οδηγεί στην αρένα. Αυτό δεν αποτελεί κάτι το ριζικό, αλλά δείχνει πως οι developers ξόδεψαν χρόνο για να σας δώσουν μικρές λεπτομέρειες ώστε να μην βλέπετε συνεχώς τα ίδια πράγματα μπροστά σας. Οι servers βρίσκονται σε σχετικά καλό επίπεδο, χωρίς να λείπουν οι afk συμπαίκτες ή εχθροί.

Αν ψάχνετε κάτι που θα δοκιμάσει την ικανότητά σας, τότε μην κοιτάξετε αλλού.

Ακονίστε τις ικανότητές σας
Κάθε ήρωας διαθέτει επτά ικανότητες οι οποίες μοιράζονται σε δεξί και αριστερό κλικ, καθώς και στα πλήκτρα Q, E, R, F και Space. Σε συνδυασμό με την κίνηση που γίνεται με την χρήση των πλήκτρων W, A, S, D τα χέρια σας θα βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Η τελειοποίηση των χειρισμών δεν είναι καθόλου εύκολη και είναι ίσως το δυσκολότερο και ανάλογα τον παίκτη και το μεγαλύτερο αρνητικό σημείο του Battlerite. Αν δεν σας βολεύουν οι αρχικοί χειρισμοί μπορείτε απλά να τους αλλάξετε. Αρκετές φορές θα νιώθετε στα χαμένα, ειδικά μέχρι να μάθετε τις ικανότητες όλων των ηρώων. Το balance μεταξύ τους είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Δε λείπουν κάποια ενοχλητικά picks, αλλά με την κατάλληλη εμπειρία όλα λύνονται. Η ποικιλία των ικανοτήτων είναι πολύ καλή και δεν θα βρείτε χαρακτήρες που να θυμίζουν άλλους με μοναδική εξαίρεση τον μηχανισμό dodge-parry που κάνει σε αρκετές περιπτώσεις την εμφάνισή του, με διαφορετικό όμως τρόπο κάθε φορά. Υπάρχει και επιλογή να ακυρώσετε τις ικανότητες που κάνετε cast με το πλήκτρο C όταν κάτι στραβώσει.

Σας δίνετε ακόμη η ικανότητα να αλλάζετε τις ικανότητες των ηρώων. Αυτό δεν τις αλλάζει ριζικά αλλά δίνει διαφορετικές ιδιότητες στην κάθε μία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντελώς δικό σας playstyle ανάλογα με τον τρόπο παιξίματός σας. Κάθε ικανότητα διαθέτει cooldown με μερικές να απαιτούν επιπροσθέτως και ενέργεια για να τις χρησιμοποιήσετε. Η πιο κοστοβόρα από όλες είναι η Ultimate ικανότητα που διαθέτει ο κάθε ήρωας. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιες ενισχυμένες που κοστίζουν επίσης ενέργεια και ενεργοποιούνται με το πλήκτρο Shift και το αντίστοιχο πλήκτρο της ικανότητας. Αυτές διαφέρουν σε κάθε ήρωα. Υπάρχουν ακόμη και mounts τα οποία χρησιμοποιείτε σε κάθε αγώνα

battlerite 4Μπορεί το Battlerite να έχει διώξει πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία τους είδους, κατάφερε όμως να το πραγματοποιήσει χωρίς να μειώσει τόσο την στρατηγική ικανότητα όσο και τα mechanics που χρειάζεστε για να φτάσετε στην νίκη. Αντιθέτως το στρατηγικό βάθος είναι τεράστιο και κάθε σας κίνηση θα πρέπει να είναι προσεγμένη, καθώς μια λάθος εκτίμηση θα σας οδηγήσει σε ένα γρήγορο θάνατο και σε έναν χαμένο γύρο για την ομάδα σας. Από την άλλη ο αριθμός των ικανοτήτων που θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση θα βάλει φωτιά στα δάχτυλα σας καθώς θα πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση για να αποφύγετε εχθρικές επιθέσεις και ταυτόχρονα να επιτίθεστε.

Ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει το MOBA της Stunlock Studios είναι η ταχύτητα του. Κάθε γύρος κρατάει μόλις δύο λεπτά ενώ αν κάποια από τις δύο πλευρές δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι τότε, μια τοξική ομίχλη αρχίσει να περικλείει τον χάρτη και μικραίνει στην αρχή γρήγορα και αφού σας αφήσει μόνο ένα μικρό κομμάτι στο κέντρο για κινείστε θα συνεχίσει να μικραίνει. Όσο μένετε στην ομίχλη η ζωή σας μειώνεται σταδιακά έως ότου ηττηθείτε. Στο κέντρο της πίστας
υπάρχει ένα orb που αποτελεί και το μοναδικό σημαντικό objective το οποίο δίνει ζωή και ενέργεια στην ομάδα σας. Τα περισσότερα fights θα κεντρίζονται γύρω από αυτό. Υπάρχουν και κάποια heals ή ενέργειες που είναι μεν σημαντικά αλλά όχι τόσο όσο το κεντρικό orb. Tέλος, μπορείτε να κάνετε και χρήση των mounts που σας βοηθούνε να μετακινείστε πιο γρήγορα στην πίστα και ''εξαφανίζονται'' μόλις χρησιμοποιήσετε κάποια ικανότητα. Μπορείτε να τα ιππεύσετε ξανά με μια μικρή καθυστέρηση.

battlerite 5Πρόοδος και microtransactions
Δεν υπάρχει κάποιο όριο στα level αλλά από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχουν και επιβραβεύσεις για αυτά που αποκτάτε. Υπάρχουν achievements που σας δίνουν διάφορες επιβραβεύσεις και σας βοηθούνε να προχωρήσετε. Αυτές έρχονται συνήθως στη μορφή των silver, gold και άλλων chests που περιέχουν διάφορα καλούδια. Συμπληρωματικά κάθε μέρα που συνδέεστε παίρνετε battle points που χρησιμοποιούνται στο να αγοράζετε χαρακτήρες. Υπάρχουν ημερήσιες αποστολές ενώ υπάρχει και το Sponsorship όπου διαλέγετε έναν σπόνσορα , κάθε ένας από τους οποίους σας δίνει κάποια δώρα όταν ολοκληρώσετε έναν ορισμένο αριθμό καθημερινών αποστολών. Η πρόοδος που σημειώνεται στην αγορά χαρακτήρων είναι αρκετά αργή κάτι λογικό για τον μικρό αριθμό ηρώων. Πέρα από τα επίπεδα που ανεβαίνετε στο λογαριασμό σας, υπάρχουν και τα επίπεδα ηρώων όπου όσο πιο πολύ τα ανεβάζετε παίρνετε και καλύτερες ανταμοιβές.

Στο Battlerite υπάρχουν τρία διαφορετικά ''νομίσματα''. Τα Battle Coins, με τα οποία αγοράζετε ήρωες και silver chests, τα Tokens που χρησιμοποιούνται εξ' ολοκλήρου για την αγορά διακοσμητικών αντικειμένων και τα Gems που χρησιμοποιούνται στην αγορά χαρακτήρων, Chests και υπηρεσιών.

battlerite 6Free-to-play παιχνίδι χωρίς microtransactions δεν υπάρχει. Αυτό που έχει όμως σημασία  είναι το κατά πόσο οι αγορές επηρεάζουν το gameplay. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι καθόλου. Όλες οι αγορές αφορούν πλήρως διακοσμητικά στοιχεία όπως skins, mounts, emotes και avatars. Επιπροσθέτως μπορείτε να κάνετε ένα πολύ καλό customization των ηρώων σας με την αγορά διαφορετικών χρωμάτων στα skins αλλά και διαφορετικών όπλων για να τα κοσμούνε. Οι τιμές σε γενικές γραμμές είναι τσουχτερές και αν δεν έχετε σκοπό να στηρίξετε τους developers ή να κάνετε μοναδικό τον αγαπημένο σας χαρακτήρα καλό θα ήταν να τις αποφύγετε. Ούτως η άλλως τα πάντα αποκτώνται με επιμονή και φυσικά λίγη τύχη.

Θα κολλήσετε
Το Battlerite ανήκει στην κατηγορία των παιχνιδιών που καταφέρνουν να αναδειχθούν στο γέρικο περιβάλλον ενός ανταγωνιστικού είδους το οποίο κυριαρχείται από μια μικρή ελίτ τίτλων. Είναι γρήγορο και γεμάτο δράση πλην όμως δύσκολο και ζητάει αρκετό από τον χρόνο σας για να μπορέσετε να το τελειοποιήσετε. Αν είστε fans του είδους και κουρασμένοι από τα Dota 2, League of Legends και Smite ίσως να βρείτε σε αυτό τη χαμένη μαγεία των MOBA που σας χάρισε ατελείωτες ώρες πώρωσης με τους κολλητούς σας. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Θετικά:
- Balanced ήρωες
- Πληθώρα ικανοτήτων με ενδιαφέροντα interactions
- ''Καθαρό'' free-to-play μοντέλο
- Πληθώρα χαρτών
- Ενδιαφέρον χειρισμός

Αρνητικά:
- Γραφικά που δεν εντυπωσιάζουν
- Αδιάφορη μουσική
- Aκατάλληλο για αρχάριους

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8

Ένα MOBA που ξεχωρίζει από τον βούρκο των κλώνων.

Μαρίνος Τζώτζης

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ArB (Level 12) 15/05/2018 17:49
Το δοκίμασα και μπορώ να πω ότι αρχίζω και μαθαίνω την λογική του.Πολύ απλό και ευχάριστο λίγη διαφήμιση του χρειάζεται μόνο. Ωραίο review.
#2 Genji (Level 11) 15/05/2018 18:58
Quoting ArB:
Το δοκίμασα και μπορώ να πω ότι αρχίζω και μαθαίνω την λογική του.Πολύ απλό και ευχάριστο λίγη διαφήμιση του χρειάζεται μόνο. Ωραίο review.

Από την στιγμή πάντως που είναι στην αγορά τόσα Moba στο τέλος όταν οι φίλοι κάποιου καταλήγουν να παίζουν LoL μάλλον όλοι εκεί καταλήγουν όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι.Βασικα και με τα Moba και με τα Battle royale το ξέρει ο κόσμος ότι πέφτει φουλ αντιγραφή και οτι βγει μετα βαφτίζεται "κλωνος" οσο καλο και αν ειναι.
#3 Astro (Level 17) 18/05/2018 00:44
πολύ καλο άρθρο με έπεισε να το δοκιμάσω.
Score 8
User Score ( 9 votes ) 8.06
User Reviews 0
Genre: MOBA
Developer: Stunlock Studios
Publisher: Stunlock Studios
Διάθεση: Stunlock Studios
Players: 1-6
Requirements: 2 GB RAM, Επεξεργαστής Dual core Intel ή AMD στα 2,8 GHz, Κάρτα γραφικών Intel HD 3000, Χώρος στο σκληρ'ο δίσκο 2GB , Λειτουργικό σύστημα Windows XP ή νεότερο.
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 8/11/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification