Reviews Forgotton Anne
Comments (0)

Forgotton Anne Hot

Πού πάνε άραγε τα ξεχασμένα αντικείμενα;

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/83/ff/78/forgotton-anne-box-art-97-1526053322.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Πού πάνε άραγε τα ξεχασμένα αντικείμενα;

Στην εποχή μας, μπορεί η μόδα να είναι η αφορμή για να αποκτήσουμε τον σεβασμό ή να καταντήσουμε να είμαστε… δακτυλοδεικτούμενοι. Με το Forgotton Anne η ThroughLine Games καταφέρνει και πρωτοτυπεί προσφέροντας στην gaming κοινότητα μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή στα Adventure games.

forgotton anne 1
Το Forgotton Anne είναι ένα πρωτόγνωρο cinematic Adventure game το οποίο συνδυάζει στοιχεία Platform καθώς και Puzzle με την anime κουλτούρα καθώς ο οπτικός τομέας του θυμίζει ταινίες-αριστουργήματα όπως το Paprika ή το Spirited Away. Όλα αυτά ακούγονται και υπόσχονται αρκετό ενδιαφέρον αλλά ας δούμε αναλυτικά τι εστί αυτή η νέα κυκλοφορία.

Περασμένα ξεχασμένα
Η ιστορία του Forgotton Anne είναι αρκετά πρωτότυπη και έχει αρκετό ενδιαφέρον. Καθίστε λίγο και αναρωτηθείτε που πηγαίνουν όλα τα χαμένα και ξεχασμένα πράγματα όπως για παράδειγμα ένα παλιό παιχνίδι, μια κάλτσα, ένα παλιό ψυγείο ακόμη κι ένα γράμμα. Στο σύμπαν του Forgotton Anne όλα αυτά καταλήγουν στα Forgotten Lands, ένα μαγικό κόσμο όπου αποτελείται και κατοικείται από τους Forgotlings. Τα Forgotlings είναι όλα αυτά τα ξεχασμένα ή χαμένα αντικείμενα τα οποία ανυπομονούν να επιστρέψουν στο πραγματικό κόσμο και να τα θυμηθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Στο Forgotton Anne έχετε τον ρόλο της νεαρής enforcer ονόματι Anne (σ.σ.σιγά μη το περιμένατε) η οποία κρατά και επιβάλλει τη τάξη στα Forgotten Lands όπου ξεκίνησε μια εξέγερση η οποία πιθανόν να αποτρέψει τα σχέδια της Anne και του μέντορά της Bonku για επιστροφή τους στο πραγματικό κόσμο. Αυτό που ξεκινάει σαν μια απλή αποστολή καταλήγει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, πράγμα που δεν θα αναφέρουμε εδώ για να αποφύγουμε οποιαδήποτε spoilers. Στην πορεία θα χρειαστεί να καταφύγετε σε σκληρά μέτρα και δύσκολες αποφάσεις και θα ζήσετε αρκετές ανατροπές σε αυτόν το περίεργο και ταυτόχρονα σκοτεινό κόσμο. 

forgotton anne 2
Τα Forgotlings μπορεί να είναι φίλοι ή και εχθροί της Anne και του Master Bonku και θα συναντήσετε αρκετά στη πορεία σας. Από εργάτες που χτίζουν την Ether Bridge (η οποία θα ενώσει τα Forgotten Lands με το πραγματικό κόσμο) μέχρι αναρχικούς και αντάρτες οι οποίοι δεν έχουν αποκαλύψει το σκοπό της εξέγερσης αλλά ούτε και τα περίεργα σχέδιά τους. Όλα πάντως σχετίζονται με την anima, ένα είδος μαγικής ενέργειας το οποίο η Anne μπορεί να χειραγωγήσει μέσω του Arca, μιας συσκευής που έχει στο καρπό της. Μέχρι τώρα όλα καλά με το story του Forgotton Anne αλλά από gameplay τι παίζει; 

forgotton anne 3
Τα ξεχασμένα σου τα πράγματα
Θα εξερευνήσετε τα Forgotten Lands και θα δείτε αρκετά πρωτότυπα και περίεργα πράγματα όπως μια μπάλα μπόουλινγκ να συνομωτεί(!) με μια τσαγιέρα. Τα δυο στοιχεία που συνδυάζει ο τίτλος (Platform/Puzzle) δεν προσφέρουν κάτι ανεπανάληπτο αλλά είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους διαλόγους και σας κρατάνε σε εγρήγορση. Με το Arca θα χρειαστεί να απειλήσετε κάποια Forgotlings αλλά και να το χρησιμοποιήσετε για να εκμεταλλευτείτε την anima για να λύσετε διάφορα puzzles. 

Το anime στοιχείο είναι έντονο και εντυπωσιάζει από τη πρώτη κιόλας στιγμή που θα πάρετε τον έλεγχο της Anne

Καθ’ όλη την διάρκεια της περιπέτειάς σας χειρίζεστε την Anne. Οι κινήσεις σας είναι αρκετά περιορισμένες, καθώς μπορείτε να προχωρήσετε μόνο αριστερά ή δεξιά, να πηδήξετε και να αλληλεπιδράσετε σε κάποια σημεία πατώντας το Χ. Οι εντολές που σας παρέχονται είναι λίγες αλλά δένουν αρμονικά. Στη πορεία σας θα αποκτήσετε και ένα εξάρτημα με φτερά το οποίο επιτρέπει στην Anne να κάνει μεγαλύτερα άλματα και να φτάνει σε δυσπρόσιτα σημεία.

forgotton anne 4

Βέβαια, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, η χρήση του είναι κάπως περίπλοκη καθώς πρέπει να κρατάτε το L1 και να πατήσετε μετά το Ο για άλμα το οποίο δε βολεύει καθώς αυτή η κατανομή των πλήκτρων είναι κάπως δύσχρηστη για κάτι τόσο απλό. Θα μπορούσε να είχε επιλυθεί πατώντας μια φορά το L1 ή έστω αυτόματα. H χρήση του Arca γίνεται πατώντας το τετράγωνο και στη συνέχεια με τον αριστερό αναλογικό στοχεύετε και πατώντας το Χ αλληλεπιδράτε στο σημείο που είναι highlighted. Απλός και ακριβής σε αυτή τη περίπτωση ο χειρισμός και σε games αυτού του είδους αυτό ακριβώς χρειάζεται.

Κύριος πυρήνας του Forgotton Anne βέβαια είναι το narrative όπου σαν Adventure game που σέβεται τον εαυτό του σας προσφέρει επιλογές. Κατά τη διάρκεια των διαλόγων έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια από τις δυο διαθέσιμες επιλογές. Συνήθως είναι η καλή και η σκληρή απάντηση ή ερώτηση που θα κάνετε η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τέλος. Έχει αρκετό σασπένς αυτό καθώς θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι προθέσεις έχει η ίδια η Anne.

forgotton anne 5
Για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι μόνο ο διάλογος που μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα αλλά και οι πράξεις σας κατά τη διάρκεια του gameplay. Στην αρχή του τίτλου κιόλας, που θα διαδραματιστεί μια αθώα αρχικά σκηνή, θα λάβετε ένα μέμο στο τέλος της όπου αναγράφεται “this outcome could have been different” και θα σας βάλει σε σκέψεις για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να κάνετε μια συγκεκριμένη πράξη. Θα χρειαστείτε γύρω στις πέντε με έξι ώρες για να ολοκληρώσετε τις περιπέτειες τις Anne και παρόλο που η διάρκεια φαντάζει μικρή σε σχέση με άλλους τίτλους, το Forgotton Anne σε καμία περίπτωση δεν επαναλαμβάνεται και δεν καταντά κουραστικό. Αν είστε και achievement/trophy hunter τότε σίγουρα θα σας κρατήσει μερικές ώρες παραπάνω.

Ντύσου πρόχειρα και δείξε το καρπό σου
Ο οπτικός τομέας του Forgotton Anne οφείλεται στον art director του τίτλου, τον Anders Bierberg Hald, ο οποίος είχε δηλώσει ότι έχει επηρεαστεί από backgrounds που έχει δει σε anime ταινίες των Studio 4C και Studio Ghibli όπου συνδυάζουν ιαπωνικά με δυτικά στοιχεία. Οι animators Sebastian Ljungdahl και Debbie Ekberg οι οποίοι έχουν σπουδάσει animation στο Tokyo από τον Hiroyuki Morita και άλλους γνωστούς animators μας παρέχουν με τη σειρά τους ένα hand-drawn στυλ από παλιό καλό anime.

forgotton anne 6
Η δράση εξελίσσεται σε 2D και δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος frame drop. Οι χαρακτήρες, τα περιβάλλοντα καθώς και τα cut-scenes είναι άψογα και θα τολμήσω να εκφέρω σαν προσωπική άποψη ότι μπορούν να κοιτάξουν κατάματα γνωστές σειρές και ταινίες anime. Επικρατεί πάντως ένα ύφος «ψυχοπλακώματος» καθώς όλα γύρω σας είναι κατεστραμμένα, ξεχασμένα και στενάχωρα αλλά θα δείτε και πιο ευχάριστες σκηνές. Γενικά, το κινηματογραφικό animation στυλ που διαθέτει το Forgotton Anne σας προδιαθέτει για μια αντίστοιχη εμπειρία.

Τα ηχητικά εφέ ικανοποιούν απόλυτα με την ποικιλία τους και το soundtrack εξυπηρετεί ικανοποιητικά το σκοπό του. Ένα αρνητικό που παρατηρήσαμε είναι ότι ενώ στα cut-scenes υπάρχει σωστό lip-sync, κατά τη διάρκεια των διαλόγων απουσιάζει αισθητά όσον αφορά την Anne και άλλους χαρακτήρες με… στόμα. Πάντως στους διαλόγους έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και θα ακούσετε χαρακτήρες με παράξενη προφορά, διάφορα παρακαλητά αλλά και σνομπαρίσματα.

forgotton anne 7
Βρέθηκε παρατημένο αλλά θα μείνει αξέχαστο
Πιστό στους στόχους των developers, το Forgotton Anne αποτελεί μια συνεχή εμπειρία χωρίς loading screens ανάμεσα στους σημαντικούς διαλόγους και τα Puzzle/Platform στοιχεία που προαναφέραμε δίνοντας μια αίσθηση ενός μακροσκελούς anime επεισοδίου/ταινίας.

forgotton anne 8
Αν η όρεξή σας τραβάει ένα Adventure game, αυτό ακριβώς θα πάρετε με το Forgotton Anne. To πρωτότυπο art style και ο συνδυασμός στοιχείων στο gameplay πηγαίνουν χεράκι-χεράκι οπότε καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε αυτόν τον εθιστικό τίτλο που διαδραματίζεται σε ένα ξεχασμένο κόσμο. Ένα κόσμο που σας προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι αναζήτησης, έντονων λογομαχιών, ανατροπών και διασκεδαστικού gameplay.

Θετικά:
- Συνδυάζει όμορφα στοιχεία Platform και Puzzle με αυτά του Adventure
- Εξαιρετικός οπτικός τομέας
- Ικανοποιητικό voice acting
- Συναρπαστικό story

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Το lipsync στους διαλόγους χρειαζόταν παραπάνω δουλειά
- Εύκολοι γρίφοι
- Περίεργη κατανομή εντολών στο controller

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.6

Ένας πολύ εθιστικός τίτλος που θα σας κατακτήσει με το πρωτότυπο σενάριο και την anime προσέγγιση.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.6
User Score ( 7 votes ) 7.43
User Reviews 0
Genre: Adventure
Developer: ThroughLine Games
Publisher: Square Enix Collective
Διάθεση: ThroughLine Games
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 16/5/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification