Reviews Knowledge is Power
PS4  
Comments (2)

Knowledge is Power Hot

Buzz γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e3/bc/32/knowledge-is-power-boxart-75-1522634422.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Buzz γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.

Κατά την διάρκεια της περασμένης E3 η Sony ανακοίνωσε την έναρξη της σειράς PlayLink για το PS4, που απαρτίζεται από νέα video games για παρέες, που απαιτούν την χρήση των smartphones για να παιχτούν. Όπως τα That’s You! και Planet of the Apes: Last Frontier, έτσι και το Knowledge is Power, ή αλλιώς Η Γνώση Είναι Δύναμη, ανήκει σε αυτή την σειρά παρεΐστικων games η οποία σας καλεί να πετάξετε στο πλάι τα DualShocks και να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κινητά ως εργαλείο προς την νίκη.

knowledge is power 1
Το Knowledge is Power αναπτύχθηκε από την Wish Studios, η οποία ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη της πλειονότητας των PlayLink τίτλων, θέλοντας να φέρει στον κόσμο του PS4 ένα γρήγορο και ευχάριστο quiz ερωτήσεων για τους λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών, αλλά και για όσους αγάπησαν το γνωστό Buzz! στο PS3. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός το ότι αρκετά από τα games του PlayLink υποστηρίζουν και την ελληνική γλώσσα και ευτυχώς το Knowledge is Power διατίθεται με πλήρη ελληνική μεταγλώττιση. Τώρα το αν μπορεί να συγκριθεί με το Buzz!...είναι άλλη ιστορία.

Φορτίστε τα κινητά σας
Για όσους έχουν σκοπό να παίξουν κάποιο εκ των games του PlayLink οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ξανά και ξανά πως το χειριστήριό σας παύει να είναι χρήσιμο και το μόνο που χρειάζεστε είναι τα καλοφορτισμένα smartphones σας, στα οποία θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει προηγουμένως την εφαρμογή από το Google Play ή το App Store. Αφού βεβαιωθείτε πως όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι και τρέξετε το παιχνίδι, μεταφέρεστε ευθύς εξαρχής στο μενού επιλογής γλώσσας, που προς ευχάριστή μας έκπληξη περιέχει ελληνικά. Μάλιστα πρόκειται για ολοκληρωτική μεταγλώττιση όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Στην συνέχεια μεταφέρεστε στο μενού δημιουργίας προφίλ. Μπορούν να παίξουν μέχρι και έξι παίκτες ταυτόχρονα, καθένας από τους οποίους καλείται να επιλέξει έναν από τους διαθέσιμους χαρακτήρες. Αφού το κάνετε αυτό, θα βγάλετε μία πανέμορφη, ψαγμένη selfie και το παιχνίδι θα μεταφέρει την εικόνα σας στο πρόσωπο του επιλεγμένου χαρακτήρα προσφέροντας ξεκαρδιστικά αποτελέσματα και θεάματα. Αφού βάλετε και το όνομά σας και ετοιμάσετε εξ ολοκλήρου τα προφίλ σας, όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσετε το απόλυτο, ανταγωνιστικό quiz.

Ερωτήσεις χωρίς όρια
Σε όλη σας την πορεία στο παιχνίδι, ακριβώς όπως στο Buzz!, συνοδεύεστε από τον παρουσιαστή-αφηγητή του show ο οποίος σας εξηγεί σε κάθε σας βήμα, χρησιμοποιώντας άπταιστα ελληνικά, όλα όσα πρέπει να πραγματοποιήσετε στην συνέχεια. Το νόημα του παιχνιδιού είναι πέρα για πέρα απλό. Απαντάτε σωστά και όσο πιο γρήγορα γίνεται στις ερωτήσεις που σας γίνονται και θα κερδίσετε περισσότερους πόντους από τους συμπαίκτες σας στον σχετικό γύρο. Όποιος μαζέψει τους περισσότερους πόντους μέχρι και τον τελευταίο γύρο, έχει το μεγαλύτερο προβάδισμα για την κατάκτηση του quiz.

knowledge is power 2
Συνεπώς, πριν από κάθε ερώτηση μεταφέρεστε σε έναν χώρο με τέσσερις πόρτες. Καθεμία από τις πόρτες αντιστοιχεί σε μία κατηγορία ερωτήσεων. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας που υπάρχει, κάθε παίκτης ψηφίζει την πόρτα-κατηγορία στην οποία επιθυμεί να εισέλθει. Η κατηγορία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους είναι και αυτή που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση ανάμεσα στις επικρατούσες πόρτες. Μία φορά σε κάθε αγώνα όμως, μπορείτε να κάνετε την ύστατη τσατσιά και να πατήσετε το πλεονέκτημα που σας δίνεται και να μπείτε στην πόρτα που επιθυμείτε ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας. Ετοιμαστείτε να πέσει ξύλο.

Φροντίστε να τα πηγαίνετε καλά με όλους, ειδάλλως τα εμπόδια που θα δεχτείτε θα πονάνε πιο πολύ και από τα +4 στο Uno…

Ευτυχώς υπάρχει τεράστια ποικιλία από ερωτήσεις, ενώ εντυπωσιακό είναι το πόσο σύγχρονες μπορεί να είναι μερικές εξ αυτών. Σπάνια να τύχετε ξανά κοινή ερώτηση με κάποια που έχετε δει στο παρελθόν, ενώ το περιεχόμενό τους περιλαμβάνει και θέματα των τελευταίων χρόνων, όπως YouTubers ή και γεγονότα που συνέβησαν μέχρι και το 2017. Υπάρχουν φυσικά και οι κουφές ερωτήσεις στις οποίες δεν θα ξέρετε που πάνε τα τέσσερα και θα απαντήσετε στην τύχη, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε…σε quiz συμμετέχετε και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να διαλύσετε και να κοροϊδέψετε τους φίλους σας. Δεν γίνεται να τα ξέρετε και όλα…

knowledge is power 3
Κάθε ερώτηση σας δίνει τέσσερις απαντήσεις. Το πρώτο που έχετε φυσικά να κάνετε είναι να απαντήσετε σωστά. Κατόπιν, το δεύτερο κριτήριο βαθμολόγησης είναι η ταχύτητα. Όποιος από αυτούς που απάντησαν σωστά είχε κάνει πρώτος την επιλογή του εννοείται πως θα λάβει περισσότερους πόντους. Προσφέρει αμέτρητο γέλιο, αφού ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο και το στοιχείο της ταχύτητας σας κρατάει σε εγρήγορση καθόλη την διάρκεια του quiz, όποια κι αν είναι η ερώτηση που θα βρεθεί στον δρόμο σας.

Θα χαλάσουν φιλίες
Αν οι ερωτήσεις από μόνες τους είναι ικανές να προκαλέσουν τον χαμό στην παρέα σας και να αρχίσετε τα μεταξύ σας σπρωξίματα, φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε με τα εμπόδια που μπορείτε να ρίξετε σε κάθε αντίπαλό σας. Ναι καλά καταλάβετε. Οι αθεόφοβοι της Wish Studios βάλανε εμπόδια, ενοχλητικά εργαλεία τα οποία επιλέγετε πριν από κάθε ερώτηση και τα τοποθετείτε σε έναν από τους αντιπάλους σας. Αυτά θα δυσκολέψουν τα φιλαράκια σας στην απάντησή τους και θα τους φέρετε στα όριά τους εάν από την κορυφή της βαθμολογίας αρχίσουν να τείνουν προς τον πάτο της.

knowledge is power 4
Φερειπείν, υπάρχει η μποδιά, ένα πράσινο υγρό, το οποίο ρίχνετε στους αντιπάλους σας και καλύπτει τις απαντήσεις στα κινητά τους. Για να την αποφύγετε θα πρέπει πρώτα να τρίψετε την οθόνη του κινητού σας σαν να την καθαρίζετε και μετά να επιβεβαιώσετε στα γρήγορα την απάντησή σας για να μην χάσετε περισσότερο χρόνο. Αντίστοιχα, η παγωνιά, όπως λέγεται στο Knowledge is Power, παγώνει την οθόνη και πρέπει να σπάσετε τον πάγο πάνω από την απάντηση που θέλετε και μετά να επιλέξετε. Υπάρχουν επίσης οι βόμβες, οι δαγκωματιές και άλλα σπαστικά εργαλεία που ωστόσο είναι τόσο ξεκαρδιστικά όταν εμποδίζουν τους φίλους σας και βλέπετε να βγάζουν καπνούς από τα νεύρα τους.

Πάντα σε μία παρέα δεν υπάρχει κάποιος που έχει λίγες γνώσεις από τα πάντα; Τι; Σας έχει περάσει κάτι εκατοντάδες πόντους; Κανένα πρόβλημα. Το Knowledge is Power σας δίνει την δυνατότητα να τον καταστρέψετε, αφού τα πλεονεκτήματα-εμπόδια στοχοποιούν όποιον αντίπαλο παίκτη θέλετε. Ως αποτέλεσμα, αν κάποιος ξεφύγει αρκετούς πόντους μπροστά και η παρέα συνωμοτήσει εναντίον του, την έχει βάψει για τα καλά, αφού με πάνω από τρία εμπόδια είναι σχεδόν αδύνατο να απαντήσει νωρίς, πόσο μάλλον με περισσότερα. Το gameplay ιντριγκάρει αρκετά την παρέα και τονώνει τον ανταγωνισμό που κρύβεται μέσα σας, καθώς απαιτεί μεγάλη στρατηγική στην χρήση των πλεονεκτημάτων σας, αν θέλετε να κατακτήσετε εσείς την πρώτη θέση.

knowledge is power 5
Βάλτε και κάτι παραπάνω ρε παιδιά
Ενώ είναι τόσο αστείο και ευχάριστο, το Knowledge is Power βρίσκεται στα όρια του να μην χαρακτηριστεί μονότονο. Εφόσον σε όλα θυμίζει το Buzz!, αναπόφευκτα θα γίνει σύγκριση με αυτό και στον τρόπο με τον οποίο παίζετε. Αν εξαιρέσετε τρεις από τις συνολικές ερωτήσεις που θα σας γίνουν, ένας πλήρης αγώνας όχι μόνο είναι σύντομος αλλά διατηρεί το μοτίβο του “ρωτάς-απαντώ”, δίχως να έχει την ποικιλομορφία του Buzz! όπου κάθε γύρος ήταν μία νέα έκπληξη και απαιτούσε διαφορετικό τρόπο για να απαντήσετε.

Επίσης τα πλεονεκτήματα που χρησιμοποιείτε για την παρεμπόδιση των αντιπάλων σας είναι μετρημένα στα δάχτυλα της μίας παλάμης, επομένως από ένα σημείο και ύστερα θα χρησιμοποιείτε τα ίδια και τα ίδια. Ενώ δηλαδή είναι πολύ παραπάνω από διασκεδαστικό, όσοι περιμένουν στα μάτια του να αντικρίσουν το Buzz! για το PS4 σίγουρα θα απογοητευτούν από άποψη συνολικού περιεχομένου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο Party του PS3. Ευτυχώς κάθε τρεις ερωτήσεις ακολουθεί ένας ειδικός γύρος στον οποίο θα κάνετε κάτι διαφορετικό. Συγκεκριμένα στον τέταρτο γύρο (πρώτο αστεράκι) είναι ένας γύρος αντιστοίχησης. Σε αυτόν σας πετάει στον οθόνη του κινητού σας στοιχεία της επιλεγμένης κατηγορίας και εσείς οφείλετε σε ένα διάστημα δευτερολέπτων να πραγματοποιήσετε όσες περισσότερες αντιστοιχίες μπορείτε. Παρομοίως, στον όγδοο γύρο, θα εισέλθετε στο quiz ταξινόμησης, στο οποίο υπάρχουν δύο κατηγορίες στο αριστερό και στο δεξιό μέρος της οθόνης σας, ενώ τα στοιχεία που εμφανίζονται στην μέση θα πρέπει να τα σύρετε στην σωστή πλευρά.

knowledge is power 6
Ο δωδέκατος και τελευταίος γύρος του παιχνιδιού σας μεταφέρει σε μία πυραμίδα. Πριν σκαρφαλώσετε σε αυτήν, ο παρουσιαστής εξαργυρώνει τους πόντους που έχετε συλλέξει μέχρι και το τελευταίο στάδιο και ανάλογα με την συγκομιδή πόντων σας, ξεκινάτε τον τελικό από όλο και μεγαλύτερο σκαλί της πυραμίδας. Όποιος απαντάει γρήγορα και σωστά θα αναβαίνει περισσότερα σκαλιά, ενώ νικητής θα είναι αυτός που θα αγγίξει πρώτος την κορυφή της, σε αντίθεση με το Buzz! που δεν έπρεπε να φτάσετε στο πάτωμα. Αντιλαμβάνεστε σιγά σιγά τι γέλιο και μπάχαλο θα προκληθεί στο σπίτι σας.

Επικεντρωθείτε στις selfies
Στον οπτικό του τομέα το Knowledge is Power δεν έχει να προσφέρει πολλά. Όχι πως χρειάζεται δηλαδή. Σημασία έχει μόνο να τραβήξετε μία αστεία φωτογραφία για να ταιριάξει στον χαρακτήρα που επιλέξατε. Και εδώ η Wish Studios τσιγκουνεύτηκε λιγάκι, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει λίγα ακόμα ανθρωπάκια για να έχουμε και μία επιλογή παραπάνω αλλά δεν…

knowledge is power 7
Ο καλοντυμένος παρουσιαστής έχει πλάκα να τον βλέπεις, ωστόσο έτσι όπως είναι στημένο το όλο quiz, με τις απαντήσεις να καλύπτουν το 90% της οθόνης και στους ειδικούς γύρους να μην υπάρχει λόγος να κοιτάξετε σε κάτι άλλο πέραν του κινητού σας, αχρηστεύεται προσωρινά η τηλεόρασή σας. Φυσικά, δεν είναι σαν το Buzz! όπου αναγκαστικά θα κοιτούσατε στην τηλεόραση για να δείτε τις απαντήσεις, αφού τώρα τα πάντα σχεδόν γίνονται μέσω του smartphone σας.

Γεια σου Sony με τα ελληνικά σου
Αξίζει να δοθούν τα εύσημα στην εταιρεία που στήριξε την ελληνική γλώσσα με την πλήρη μεταγλώττιση που υπέστη το Knowledge is Power. Χωρίς τον ελληνόφωνο παρουσιαστή, τα ελληνικά κείμενα στις ερωτήσεις αλλά και το μενού, η εμπειρία για το ευρύτερο ελληνικό κοινό θα ήταν σαφέστατα πιο αδιάφορη. Δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε όμως για κάτι τέτοιο, αφού όλα καλύπτονται στην γλώσσα μας και είναι προσιτό για όλους.

knowledge is power 8
Παράλληλα, ο κλαρινογαμπρός που έχουν βάλει για παρουσιαστή είναι τρομερό τυπάκι και είναι αρκετά καλός στις ατάκες. Δεν θα κάνουμε τώρα λόγο για lip syncing, διότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και φυσικά και δεν το περιμέναμε. Η ουσία είναι πως η ευχάριστη μουσικούλα που καλύπτει το σύνολο το quiz, τα ωραία ηχητικά εφέ στις ερωτοαπαντήσεις και η υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, τινάζουν τον ηχητικό τομέα του Knowledge is Power στα ύψη.

Κάτι διαφορετικό για την παρέα σας
Σε καμία των περιπτώσεων το Knowledge is Power δεν μπορεί να συγκριθεί με το Buzz! αφού το δεύτερο ήταν σαφέστατα πληρέστερο. Παρόλα αυτά αν λάβουμε υπόψη το γέλιο που μπορεί να προσφέρει, τον ανταγωνισμό, τις ανατροπές και όλα τα άλλα απρόσμενα, ευχάριστα στοιχεία που διαθέτει, μπορεί κάλλιστα να το κοιτάξει στα μάτια και να σας βοηθήσει να περάσετε το ίδιο καλά με τις παρέες σας. Οι ερωτήσεις είναι βατές, το όλο σύστημα επιλογής κατηγοριών είναι ενδιαφέρον και τα πλεονεκτήματα-εμπόδια απλά τα σπάνε.

knowledge is power 9
Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει κάποιο επιτραπέζιο που προτιμάτε να παίζετε με την εκάστοτε παρέα σας, ενώ οι κόντρες που κρίνονται στο δευτερόλεπτο, θα σας κάνουν να το παίξετε ξανά και ξανά για να αναζητήσετε ρεβάνς ή εκδίκηση από τους φίλους σας. Αν είχε δοθεί περισσότερος χρόνος στην ανάπτυξή του, θα μπορούσε να κάνεις “παπάδες”. Ως έχει αυτήν την στιγμή, είναι σχετικά ελλιπές, αλλά σίγουρα ένας διαφορετικός και διασκεδαστικός τρόπο να περάσετε χρόνο με τους φίλους σας.

Θετικά: 
- Τεράστια ποικιλία ερωτήσεων
- Σύγχρονες ερωτήσεις
- Ελληνική μεταγλώττιση
- Ξεκαρδιστικά χαρακτηριστικά
- Δεν απαιτεί την χρήση χειριστηρίων
- Βατό περιεχόμενο 

Αρνητικά:
- Σύντομη διάρκεια quiz
- Μονότονο gameplay
- Αχρηστεύεται η τηλεόραση
- Έλλειψη περιεχομένου 

Βαθμολογία:
Γραφικά: 5
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 7

Πολύ αστείο και ευχάριστο για παρέες, καθώς θα ξυπνήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ σας. 

Γιάννης Σιδηρόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Manos (Level 37) 04/04/2018 15:01
Το Buzz το είχα λιώσει σε σημείο που να μου τύχαιναν οι ίδιες ερωτήσεις. Τίμιο το 7αράκι, για παρέα είναι ότι πρέπει.
#2 +1 BoBKiD (Level 15) 04/04/2018 16:41
Πολύ καλό το review. Θα το πάρω το παιχνιδάκι με την πρώτη ευκαιρία.

To Buzz αγαπημένο με άπειρες ώρες multiplayer 8 ατόμων μέσω δικτύου. Ελπίζω το Knowledge is Power να μην έχει το ίδιο άδοξο τέλος και να καιγόμαστε για καιρό μπροστά από τις οθόνες μας.
Score 7
User Score ( 11 votes ) 6.91
User Reviews 0
Genre: Party
Developer: Wish Studios
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 2-6
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 7/3/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification