Reviews .hack//G.U. Last Recode
Comments (2)

.hack//G.U. Last Recode

Η επική JRPG τετραλογία.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e8/7b/03/hack-gu-last-recode-box-78-1518119279.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η επική JRPG τετραλογία.

Είναι φύση αδύνατο, ακόμα και για εμάς τους αφοσιωμένους gamers, να έχουμε παίξει όλα τα games που απαρτίζουν την τεράστια αρχειοθήκη του Playstation 2. Ανάμεσα στους χιλιάδες τίτλους που κατόρθωσαν να μας διαφύγουν ήταν και η σειρά .hack της ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης CyberConnect 2. Με τον παραπάνω γενικό τίτλο βαφτίστηκε μια τετραλογία παιχνιδιών, μέρος ενός multimedia franchise που απαρτίζεται από βιβλία, comics και anime τηλεοπτικές σειρές. Θέμα της οι περιπέτειες μιας ομάδας χαρακτήρων σε δημοφιλές MMORPG και οι συνέπειές τους για τους χρήστες οι οποίοι τους χειρίζονται.

Τα .hack έπιασαν στην αγορά γιατί επεξεργάστηκαν ένα σύγχρονο ζήτημα (κίνδυνοι που κουβαλά η τεχνολογική ανάπτυξη και εξάρτηση των χρηστών) και ο μύθος τους υποστηρίχθηκε από εξαιρετικά προϊόντα σε όλα τα media. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις των .hack τίτλων κράτησαν την ιστορία ζωντανή και, ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της τετραλογίας, η CyberConnect 2 μας καλωσόρισε στην τριλογία της εν ονόματι .hack//G.U. Η τριλογία που γεννήθηκε το μακρινό 2006, ήρθε μέσα στο 2017 να ενοποιηθεί και να εμπλουτιστεί με ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στο .hack//G.U. Last Recode. Για καλή μας τύχη, η Bandai Namco το κυκλοφόρησε στην χώρα μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να υποκλιθούμε στο μεγαλείο μιας ιστορίας, που εμφανώς ενέπνευσε αριστουργηματικά JRPG όπως το αγαπημένο μας Sword Art Online.

hack gu last recode 1

Τραγωδία στον Κυβερνοχώρο
Η ιστορία του πρωταγωνιστή Haseo και των συμμάχων που αποκτά στην πορεία της, μας τράβηξε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Η ταύτιση με τον Haseo έρχεται φυσικά σε όσους έχουμε ασχοληθεί επί μακρόν με MMORPG. Ο Haseo άρχισε να παίζει το δημοφιλές MMORPG The World, αποσκοπώντας σε μια διασκεδαστική εμπειρία με τους φίλους του. Μετά την ένταξή του σε ένα δημοφιλές guild, ο Haseo και η υπαρχηγός του guild, Shino, δέθηκαν συναισθηματικά. Το ειδύλλιό τους διακόπηκε από έναν διάσημο PKer (Player – Killer) εν ονόματι Tri – Edge, ο οποίος εξολόθρευσε τον χαρακτήρα της Shino, ρίχνοντας την πραγματική user σε κώμα.

Η τραυματική εμπειρία μετατρέπει τον Haseo σε νέο Frank Castle, έναν Punisher που εξαπολύει ολοκληρωτικό πόλεμο στους PKers του The World. Ξεπερνώντας το δυσκολότερο quest του παιχνιδιού, ο Haseo ανεβαίνει στο μέγιστο level και αποκτά εξοπλισμό ικανό να διαλύσει ακόμα και τους σκληρότερους αντιπάλους. Πατώντας πάνω σε ένα βουνό από κουφάρια PKers, ο Haseo ερχεται τελικά αντιμέτωπος με τον Tri – Edge, χάνει πανηγυρικά στην σύγκρουση και ο χαρακτήρας του υποβαθμίζεται στο πρώτο επίπεδο. Μετά το προσωπικό του Βατερλό, ο έλεγχος του Haseo περνά στα χέρια μας και τότε, ορκιζόμαστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του και να τον οδηγήσουμε στον θρίαμβο αυτή την φορά.

Έχοντας τιμήσει με τα χρήματα και τον χρόνο μας πολλά MMORPG, δεν χρειάζεται να υποστούμε την απώλεια αγαπημένου προσώπου για να συμμεριστούμε την οργή του Haseo για τους PKers. Πιστεύουμε ότι η ονομασία Fun Killers ταιριάζει καλύτερα στους χρήστες που προσπαθούν να φορτώσουν τα ψυχολογικά τους στις πλάτες άλλων. Αναλάβαμε με προθυμία την σταυροφορία του ενάντια στους PKers αλλά η συμπάθειά μας απέναντι του ταλαντεύτηκε άγρια βλέποντας την αγένεια του απέναντι στους συμπολεμιστές. Αρχίσαμε να τον αποκαλούμε Χαζέ–ο αλλά σύντομα ξανακέρδισε την συμπάθειά μας, δείχνοντας να ωριμάζει από κεφάλαιο σε κεφάλαιο της περιπέτειας.

Μαζί του συμπορεύονται αρκετοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες, με τους γυναικείους να κλέβουν την παράσταση λόγω τσαχπινιάς αλλά και συνεχούς διαμάχης με τον έφηβο Haseo. Στο cast δεν παίζουν διπρόσωποι χαρακτήρες, όλοι τους φανερώνουν εξαρχής τα πάθη τους. Συμπαθήσαμε πολύ τους Gaspard και Silabus για την αφοσίωσή τους στην βοήθεια των νέων παικτών. Μοιραστήκαμε την αγάπη του φλερτάκια Kuhn για τις γυναίκες και γελάσαμε με τις επιπολαιότητές του. Το αρχέτυπο του μυστηριώδη χαρακτήρα αντιπροσωπεύεται από τους Ovan και Endrance, η καλοσύνη από την Atoli, η αγάπη ενός game designer για την δημιουργία του από τον Piros the 3rd.

hack gu last recode 2

Ακροβασίες σε δύο πραγματικότητες
Το .hack//G.U. Last Recode εξελίσσεται σε δύο επίπεδα, το ψηφιακό και το “πραγματικό”. Το δεύτερο έχει την μορφή του desktop υπολογιστή και είναι μια πλούσια πηγή πληροφοριών, ιδανική για να μας τοποθετήσει στην θέση του πρωταγωνιστή. Οι βιαστικοί ανάμεσά μας ασχολήθηκαν μόνο με τα emails του Haseo, τα ψηφιακά ραβασάκια που φέρουν πληροφορίες οι οποίες επηρεάζουν το gameplay. Πράττοντάς το αυτό, έχασαν ξεκαρδιστικά cinematics από σκανδαλοθηρικές εκπομπές, όλη την λαογραφία του The World, συζητήσεις σε forums που μας θύμισαν αυτόματα δικές μας εμπειρίες, νέα από τον “πραγματικό” κόσμο που μας αποκαλύπτουν την επίδραση του The World στην αντικειμενική πραγματικότητα.

Τα game mechanics της μάχης στο .hack//G.U. Last Recode μαθαίνονται σε δευτερόλεπτα, εκτελούνται εύκολα αλλά τους λείπει η ευελιξία και η ποικιλία που θα τα καθιστούσε υπέροχα. Κάθε όπλο που μπορεί να παρουσιάσει στην μάχη ο Haseo έχει μόνο ένα συνδυασμό χτυπημάτων, ο οποίος εκτελείται με το μανιώδες πάτημα του X button. Γουστάρουμε το button mushing μόνο όταν οδηγεί σε περίτεχνα combos και όχι αργά ή ολιγάριθμα χτυπήματα όπως π.χ. αυτά που εξαπολύει με το two handed sword του ο Haseo. Σε αντιδιαστολή με τα αργά χτυπήματα και τα βαρετά combos, οι χαρακτήρες κινούνται γρήγορα.

hack gu last recode 3

Μας συνάρπασε η ικανότητα του Haseo να μετακινείται σαν επιδέξιος ξιφομάχος γύρω από έναν αντίπαλο και να τον χτυπά, ακόμα και όταν εκείνος έχει εκτιναχθεί ψηλά από το προηγούμενο combo μας. Μας εκνεύρισε η απουσία ξεκάθαρων μηχανισμών evade και block. Η συνέπεια της απουσίας τους είναι το βρωμόξυλο που εισέπραξε ο playable χαρακτήρας μας στις περισσότερες μάχες. Οπτικές ενδείξεις μας προειδοποιούν ότι ο εχθρός ετοιμάζεται να μας επιτεθεί με τα skills του. Η απομάκρυνσή μας από αυτόν δεν έχει κανένα αποτέλεσμα γιατί τα skills τον στέλνουν “καρφί” στην θέση μας. Μόνο ενεργοποιώντας ταυτόχρονα ένα δικό μας skill μπορούμε να τον σταματήσουμε. Και αν το έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει και είναι σε φάση cooldown; Τότε ο αντίπαλος θα κάνει... πάρτι στο ψηφιακό μας σώμα. 

Ο περιορισμένος αριθμός spells που διαθέτει ο Haseo καταδίκασε τις εν λόγω επιλογές μας στην αφάνεια, με μοναδική εξαίρεση το healing spell που χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς. Τα Awakening attacks παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ενεργοποιούνται όταν γεμίζει η μπάρα του ηθικού (morale) της ομάδας, προξενούν μπόλικο damage και οι εχθροί αδυνατούν να τα αποκρούσουν. Διασκεδάσαμε πολύ με το Demon Awakening που βομβαρδίζει ανελέητα την εχθρική ομάδα και τσακίζει το armor.

Το ογκωδέστατο σενάριο χιλιάδων σελίδων μας έπεισε να του αφιερώσουμε μερικά ξεγυρισμένα... ξενύχτια.

Ο ρόλος των δύο NPCs που συντροφεύουν σχεδόν πάντοτε τον playable Haseo δεν είναι διακοσμητικός, και αυτό οφείλεται στο προσεγμένο A.I. Οι χαρακτήρες που επιλέγουμε για συνοδεία του, όποιοι και αν είναι, συμμετέχουν ενεργά στις επιθέσεις και δεν ξεχνούν να τον θεραπεύσουν όταν το health του μειώνεται επικίνδυνα. Φροντίζουν δε να χτυπούν αλύπητα το εχθρικό armor ώστε να ανοίξουν τον αντίπαλο στα συντριπτικά μας χτυπήματα.

Μάχη στους αιθέρες
Ο αγώνας μας δεν εξαντλείται στις επίγειες συγκρούσεις αλλά μεταφέρεται και στον αέρα, εκεί που το καθήκον μας επιτάσσει να μετατρέψουμε τα avatar των εχθρών σε μια άμορφη μάζα δεδομένων. Τα εν λόγω avatars είναι η υπέρτατη μορφή κάποιων αντιπάλων και μας θύμισαν αυτόματα τις μάχες μας στο Zone of the Enders. Έχουν την μορφή σούπερ ρομπότ και κινούνται στον αέρα με άνεση, σταματώντας μόνο όταν θέλουν να εξαπολύσουν τις βολές τους προς το μέρος μας. Σαν συμβολισμός, η υπέρτατη μορφή των χρηστών στο ψηφιακό σύμπαν του The World έχει μια ποιητικότητα, ένα μεγαλείο.

hack gu last recode 4

Στην ουσία, ο μονοκόμματος χαρακτήρας των επίγειων συγκρούσεων μεταφέρεται και στις μάχες των avatars. Το μοτίβο των αντιπάλων και, αναγκαστικά, το δικό μας είναι επαναλαμβανόμενα. Περιμένουμε να ρίξουν, αποκρούουμε ή διαλύουμε τις βολές τους, πλησιάζουμε για τρία χτυπήματα με το όπλο μας και πάλι από την αρχή. Η μάχη έχει και δεύτερη φάση, ευκολότερη από την πρώτη. Το αντίπαλο avatar πετάει πέρα δώθε σαν μπαλόνι που ξεφουσκώνει και ραντίζει τον τόπο με βλήματα. Εμείς περιμένουμε υπομονετικά να ηρεμήσει, πατώντας το X έως ότου γεμίσει η μπάρα του... απορροφητήρα δεδομένων του avatar μας και το τραβήξει στην ανυπαρξία. Γουστάραμε την διχοτόμηση της μάχης σε εναέρια και επίγεια. Περιμέναμε όμως μεγαλύτερη ποικιλία σε χτυπήματα και βλήματα και πολύ γρηγορότερη κίνηση για την απολαύσουμε στο έπακρο.

Η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως αλλά έχει και δεύτερο παιδί στα video games, την βαρεμάρα. Οι περιοχές και τα dungeons που επισκεπτόμαστε στο .hack//G.U. Last Recode ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς. Ένα πρωτοποριακό σύστημα μας περιμένει να το χειριστούμε, δημιουργώντας τις δικές μας σειρές από λέξεις. Ανάλογα με τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλάζει η μορφή του level που θα επισκεφτούμε, η δυσκολία, τα objectives και οι αντίπαλοι. Είναι προτέρημα του παιχνιδιού το ότι δεν μας σπρώχνει στο grinding. Μόνο πριν τις δυσκολότερες μάχες της Αρένας θεωρήσαμε σωστό να επιτεθούμε σε μερικά dungeons εκτός σεναρίου για να προετοιμάσουμε τους χαρακτήρες μας.

hack gu last recode 5

Δυστυχώς, τα dungeons μοιάζουν τρομακτικά μεταξύ τους και αποτελούνται από πανομοιότυπους διαδρόμους και δωμάτια. Οι αντίπαλοι δεν παρουσιάζουν την ποικιλία που θα θέλαμε, εντούτοις εκτιμήσαμε τον ευφυή σχεδιασμό συγκεκριμένων πλασμάτων όπως εκείνα που μοιάζουν με... εξωγήινους Γκρίζους και κουβαλούν ένα καύκαλο χελώνας για... καπέλο. Τα ανοιχτά levels υποφέρουν επίσης από ομοιομορφία. Είχαμε την αίσθηση ότι τρέχουμε πάνω στο ίδιο σύμπλεγμα νησιών που ενώνονται από τις ίδιες γέφυρες. Θεωρήσαμε σπατάλη χρόνου το να κυνηγάμε ζωάκια με μαζοχιστικές τάσεις (τα chims), που την “βρίσκουν” δηλαδή να τα κλοτσάμε μαζεύοντας την ενέργειά τους.

Skills και Guilds
Στην αισθητική αναβάθμιση βοηθούν τα ολοένα και θεαματικότερα skills που αποκτά ο Haseo. Ο πολεμιστής μας αυξάνει τον αριθμό των χτυπημάτων που περιλαμβάνει το βασικό του combo, κινείται ταχύτερα και αποκτά το καλύτερο game mechanic του παιχνιδιού, την δυνατότητα να συνδυάζει τα skills του. Αρχικά το skill trigger του επιτρέπει να αλλάξει όπλο, την ώρα που ολοκληρώνει ένα skill με επιτυχία και να πυροδοτήσει ένα δεύτερο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των χτυπημάτων. Η επόμενη αναβάθμιση των επιθετικών του δραστηριοτήτων ονομάζεται double trigger. Γεμίσαμε με θαυμασμό βλέποντας τον ήρωα μας να εξαπολύει δύο πανίσχυρα skills το ένα μετά το άλλο και να κάνει σκόνη τεράστιους αντιπάλους. Η φαντασμαγορία της έκλυσης ενέργειας στις double trigger στιγμές μας έκανε να νοιώσουμε σαν τον Superman την ώρα που εξαπολύει την heat vision του στην μέγιστη ένταση.
Οι μηχανόβιοι ανάμεσα μας αγαλλίασαν όταν το παιχνίδι μας χάρισε μια μηχανή για να μετακινούμαστε δεξιά και αριστερά. Στο πρώτο επεισόδιο δεν μας άρεσε ούτε η κίνηση της, ούτε η ανταπόκριση της στις εντολές μας μέσω του χειριστηρίου. Από το δεύτερο και έπειτα, αποκτήσαμε πρόσβαση σε συνεργείο, αναβαθμίσαμε όλα τα μέρη της πληρώνοντας και αποφασίσαμε να μην πατήσουμε ξανά το πόδι μας στο έδαφος, στις περιοχές που μας επιτρέπουν να την χρησιμοποιήσουμε. Ευτυχώς δηλαδή διότι η χρήση της μηχανής είναι ένα προαπαιτούμενο για την αναβάθμιση του guild rank μας.

Σοβαρό MMORPG δίχως guild δεν νοείται και έτσι εντασσόμαστε σε δύο εξ αυτών από την πρώτη κιόλας περιπέτεια μας. Ο υπεύθυνος του ενός guild κρατά ένα βιβλίο πάνω του το οποίο καταγράφει τα κατορθώματά μας. Πόσους εχθρούς διαλύσαμε, πόσα treasures μαζέψαμε, πόσα χιλιόμετρα διανύσαμε με την μηχανή μας. Αυτά και πολλά ακόμα καταγράφονται στα κατάστιχα του guild, ανεβάζοντας το συνολικό rank του και χαρίζοντας μας ένα κάρο μετρητά για να χρηματοδοτήσουμε τις αγορές μας. Η ενασχόληση με τις απαιτήσεις του guild είναι εντελώς προαιρετική, αλλά μας έθισε γιατί λατρεύουμε τα στατιστικά και το να βλέπουμε το άθροισμα των κατορθωμάτων μας.

Είμαστε οπαδοί των αλχημιστικών δραστηριοτήτων όταν αυτές οδηγούν στην ενδυνάμωση των ηρώων μας. Η αλχημεία κάνει την εμφάνιση της στην εποποιία του Haseo και των φίλων του αλλά δεν την βρήκαμε και πολύ εθιστική. Συνδυάζοντας το ίδιο κομμάτι εξοπλισμού του προσθέτουμε +1, +2 κ.ο.κ. Παράλληλα, του δίνουμε και elemental ιδιότητες ώστε να προξενεί μεγαλύτερο damage στα πλάσματα με αντίστοιχες ευαισθησίες. Δοθέντος του χαμηλού επιπέδου δυσκολίας, δεν νιώσαμε ποτέ την ανάγκη να καταφύγουμε στην αλχημεία και να μαζέψουμε τα απαραίτητα συστατικά.

Μια πλούσια και πολύπλευρη ιστορία
Δύο συστατικά του παιχνιδιού μας “μαγνήτισαν”, κρατώντας μας προσκολλημένους στον αγώνα του Haseo μέχρι την λήξη του. Το πρώτο είναι τα cinematics μεγάλης διάρκειας που λειτουργούν σαν συνεκτική κόλλα ανάμεσα στις βαρετές περιπλανήσεις. Στην επιλογή Terminal του κεντρικού μενού μάλιστα αποκτήσαμε πρόσβαση σε απολαυστικές mini ταινίες που περιγράφουν την ιστορία του franchise, από το πρώτο παιχνίδι έως τα .hack//G.U., ξεδιαλύνοντας κάθε πιθανή μας απορία.

hack gu last recode 6

Στο μονοπάτι που τραβούσαμε ακάθεκτοι, ανοίξαμε κάποτε ένα card game με το όνομα Crimson VS. και μας άρεσε αρκετά ώστε να το ξεψαχνίσουμε. Δεν είναι Hearthstone, ούτε Magic: The Gathering και δεν φιλοδοξούσε από την αρχή να γίνει. Οι συγκρούσεις είναι αυτοματοποιημένες και μπορούμε να μην τις παρακολουθήσουμε ποτέ, απλά να τις αφήσουμε να εξελίσσονται στο φόντο της περιπέτειας. Booster packs και deck building υφίστανται ενώ η ποικιλία των καρτών μας εξασφάλισε ένα σωρό αγώνες που δεν έμοιαζαν μεταξύ τους. Η παρακολούθηση ενός αγώνα δεν λέει πολλά πράγματα από την σκοπιά των οπτικών εφέ, το artwork όμως κάλυψε τις αισθητικές μας ανάγκες.

Το .hack//G.U. Last Recode έχει αρκετά προβλήματα με την εμφάνισή του και θυμίζει άτομο που στραβογέρασε. Τα textures των ηρώων έχουν την γυαλάδα, την πυκνότητα και την χρωματική παλέτα που απαιτούμε από σύγχρονο τίτλο, παραδόξως όμως δεν συγχρονίζονται καλά με τα animations. Οι χαρακτήρες κινούνται σαν φιγούρες θεάτρου σκιών, σαν να τους τραβάνε με σχοινιά, κάπου κάπου μάλιστα τα μέλη τους κινούνται τόσο σπαστικά που μας έκαναν να γελάσουμε.

Τα 60 frames τουλάχιστον μας προστάτευσαν από καθυστερήσεις λόγω τεχνικών δυσκολιών στις μάχες. Το περιβάλλον του .hack//G.U. Last Recode σκεπάζεται από εξαιρετικό φωτισμό αλλά όλα τα αντικείμενα και τα κτίρια μοιάζουν κολλημένα στο PS2. Διακρίνουμε θολά τις λεπτομέρειές τους και δείχνουν να τρέχουν σε χαμηλότερη ανάλυση από τους χαρακτήρες. Το παιχνίδι υποστηρίζει και 4K ανάλυση αλλά τις διαφορές με την παλιά έκδοση την απολαύσαμε μόνο στα κινούμενα μέρη του σκηνικού και τα cinematics.

Συνήθως το ιαπωνικό voice acting κερδίζει κατά κράτος τις φιλότιμες προσπάθειες των Δυτικών. Εδώ παρατηρήσαμε ότι το αγγλικό voice acting δεν διαφέρει σε τίποτα ποιοτικά. Οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες έχουν πάρει στα σοβαρά την δουλειά τους, και εκφράζουν με ευκολία τα συναισθήματα που βιώνουν οι χαρακτήρες. Οι NPCs που συμμετέχουν στην περιπλάνηση και στις μάχες δεν είναι οι μόνοι που μας συνοδεύουν. Η δράση συνοδεύεται πάντα από ένα εκπληκτικό soundtrack με μελωδίες που αγριεύουν όταν χτυπιόμαστε και δίνουν ρυθμό όταν ανιχνεύουμε. Τα τραγούδια του soundtrack ερμηνεύονται από αγγελικές φωνές γιαπωνέζων και έχουν μια θλιμμένη απλότητα, ικανή να σπρώξει δάκρυα στα μάτια μας όταν την συνδυάσουμε με τις εμπειρίες του Haseo και της παρέας του.

Η αισθητική του παιχνιδιού ευτυχώς βελτιώνεται αρκετά από επεισόδιο σε επεισόδιο. Το περιβάλλον εξακολουθεί να μοιάζει με τίτλο του PS2 αλλά τα μοντέλα και τα animations στην μάχη αλλάζουν προς το καλύτερο. Αυτό που δεν αλλάζει καθόλου είναι η μυστηριώδης απουσία του lip sync στα cinematics που αξιοποιούν τα in – game γραφικά. Εμείς μπορεί να ακούμε τις φωνές των voice actors, τα στόματα των χαρακτήρων όμως παραμένουν σχεδόν ερμητικά κλειστά.

Τα cheats τα αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι, έτσι αρνηθήκαμε να καταφύγουμε στο Cheat Mode που προτείνει το παιχνίδι σε όσους έχουν τερματίσει την τριλογία στο παρελθόν. Είναι μια έτοιμη λύση για όσους δεν θέλουν να μπλέκονται με την ανάπτυξη των χαρακτήρων, και έχουν μπει στο πανηγύρι με σκοπό να απολαύσουν μια καλή ιστορία. Φυσικά, εκείνοι που προτιμούν την παράκαμψη θα κερδίσουν χρόνο από την διάρκεια του τίτλου, αλλά θα ζημιωθούν με την απώλεια αρκετών trophies.

hack gu last recode 7

Σας βυθίζει για ατελείωτες ώρες
Εκτιμούμε ότι το .hack//G.U. Last Recode είναι ένα πακέτο μάλαμα, μια τετραλογία παιχνιδιών ουσιαστικά με άπειρη δράση και πλούσιο σενάριο. Παρά το φτιασίδωμα, δεν μπορεί να καλύψει τα χρονάκια που κουβαλά στην πλάτη του, παραμένει όμως μια απολαυστική επιλογή. Η δομή του ταιριάζει γάντι στο φλέγον ζήτημα που αποτελεί τον πυρήνα του, την ενίοτε προβληματική συνύπαρξη εικονικής και αντικειμενικής πραγματικότητας.

Όλο το βάρος του ρίχνεται στην αφήγηση της συναρπαστικής ιστορίας, είναι περισσότερο Interactive Movie παρά Action RPG. Με 45 ευρώ δεν αγοράζουμε απλά έναν PS4 τίτλο που θα γεμίσει δεκάδες ώρες του ελεύθερου χρόνου μας (κοντά στις 60 ώρες). Εισερχόμαστε σε ένα πολυετές franchise με παρακλάδια σε όλα τα media και ένα γαλαξία χαρακτήρων και ιστοριών στον οποίο αξίζει να ταξιδέψουμε.

Θετικά:
- Πλούσια πλοκή που βρίσκουμε μόνο σε πρωτοκλασάτα μυθιστορήματα φαντασίας
- Εμψυχωτικό soundtrack και προσεγμένο voice acting
- Χορταστική διάρκεια
- Χαρακτήρες και καταστάσεις που είναι εύκολο να ταυτιστούμε
- Σταθερά 60 frames per second και φοβερά σχεδιασμένοι ήρωες
- A.I. στην κυριολεξία και όχι στο όνομα

Αρνητικά:
- Σοβαρές ατέλειες στα γραφικά
- Ψεύτικα animations
- Πανομοιότυπα dungeons και περιοχές
- Δυσκίνητο και επαναλαμβανόμενο σύστημα μάχης σε γη και ουρανό

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7

Η συγχώνευση δημοφιλών τίτλων, συνοδευόμενων από υπέροχη μυθολογία, είναι μια πρόταση που δεν περνά απαρατήρητη.

Γιάννης Μοσχονάς 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 09/02/2018 15:53
Όμορφο jrpg,πραγματικά μου έλειψε το συγκεκρίμενο είχα παίξει λίγο στις παλιότερες κονσόλες!
#2 ashbringer (Level 25) 10/02/2018 09:17
Φοβερό game και παρόλες τις ατέλειές του είναι πώρωση.Μπράβο στον Γιάννη για το άρθρο.
Score 7
User Score ( 9 votes ) 6.94
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: CyberConnect2
Publisher: Bandai Namco
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής AMD Phenom II X4 940 στα 3.0GHz ή Intel Core i3-2100 στα 3.10GHz, Κάρτα γραφικών Radeon HD 6870 με 1 GB ή GeForce GTX 460 με 768 MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 40GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 μπιτα
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 3/11/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification