Reviews Assault Android Cactus
Comments (2)

Assault Android Cactus Hot

Όταν το gameplay έχει μόνο σημασία.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/24/bb/2d/assault-android-cactus-box-art-54-1517487798.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Όταν το gameplay έχει μόνο σημασία.

Το τελευταίο καιρό γίνεται ένας πανικός στην indie κοινότητα με games που βασίζονται στις επιτυχίες του παρελθόντος. Πραγματικά υπάρχουν πλέον άπειρα games εκεί έξω αλλά αρκετά δυστυχώς όχι τόσο ποιοτικά. Στη περίπτωση του Assault Android Cactus η gaming κοινότητα βγαίνει κερδισμένη.

Το δημιούργημα της Witch Beam (πρώην developers της SEGA Studios Australia) θα σας εκπλήξει ευχάριστα καθώς σέβεται τις ρίζες του και προσφέρει μια ανεπανάληπτη retro εμπειρία. Έχουμε γευτεί στο παρελθόν διάφορα παρόμοια games -με πιο πρόσφατο το απαράδεκτο Ghost Busters- αλλά όχι καθεαυτού twin stick ποιοτικό Arcade Shoot’em up gunplay.

assault android cactus 1

Στο διάστημα θα ακουστείτε σίγουρα
Το Assault Android Cactus λαμβάνει χώρα στο μέλλον και, όπως είναι λογικό, στο απέραντο διάστημα. Πρωταγωνίστρια είναι η Cactus, μια android αστυνομικός η οποία καλείται για την εξιχνίαση ενός σήματος κίνδυνου σε ένα εξαφανισμένο σκάφος. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως είναι ότι το σκάφος έχει μετατραπεί σε μια θανάσιμη παγίδα για το πλήρωμα που προσπαθεί να επιζήσει από χιλιάδες εχθρικά ρομπότ που θέλουν να εξοντώσουν ότι κινείται εκεί μέσα. Με λίγα λόγια, το σενάριο καταλήγει στο να αποτυπωθεί με μια και μόνο πρόταση: “Αφανισμός όλων των ρομπότ!”

Λόγω της φύσης του Assault Android Cactus, το σενάριο ταιριάζει γάντι καθώς αυτό που θέλετε με το που αρπάξετε το controller στα χέρια σας είναι οι γενοκτονίες χιλιάδων εχθρικών και αδίστακτων ρομπότ. Στο κάτω κάτω πρόκειται για Arcade Shoot’em up και όχι για κάποια περιπέτεια στη Mordor με ίντριγκες τύπου Game of Thrones. Υπάρχει απλά για να… υπάρχει και να δώσει λίγο παραπάνω νόημα στο καταιγισμό πυρών που είναι ουσιαστικά ο κεντρικός πρωταγωνιστής του Assault Android Cactus.

Πρώτα πυροβολείτε και μετά ρωτάτε
Έχετε στη διάθεσή σας τέσσερα θηλυκά androids για να επιλέξετε με ποια θα ξεκινήσετε την αποστολή σας (στη πορεία ξεκλειδώνετε άλλα πέντε) τα οποία διαθέτουν διαφορετικό οπλοστάσιο. Κάθε ένα από αυτά έχει δυο όπλα στη κατοχή του, ένα primary και ένα secondary. Το primary είναι το κυρίως όπλο σας με άπειρα πυρομαχικά ενώ το secondary διαθέτει μικρή διάρκεια ισχύος (με ένα μικρό reload time) αλλά προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά και θα σας φανεί πολύ χρήσιμο σε «μαζώξεις» ή και κατά τη διάρκεια των boss fights.

Όταν εξοντώνετε αντιπάλους αυτοί αφήνουν πίσω τους energy points που συλλέγοντάς τα αυξάνουν τη δύναμη του primary weapon. Πέρα από τα όπλα όμως υπάρχουν και power ups τα οποία βοηθάνε αρκετά στο ατελείωτο καταιγισμό πυρών και τα αποκτάτε καταστρέφοντας εχθρούς. Χωρίζονται σε τρία είδη: το Firepower όπου έρχονται δυο drones δίπλα σας και χαρίζουν επιπλέον δύναμη πυρρός, το Accelerate που σας δίνει επιτάχυνση και τέλος, το Shutdown που προκαλεί κάποιου είδους stun στους εχθρούς και τους κρατά σε λανθάνουσα κατάσταση για κάποια δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί ότι αν δεν συλλέξετε τα power ups άμεσα, αυτά αλλάζουν μορφή και από εκεί που θέλατε να συλλέξετε ένα shut down καταλήγετε με ένα άχρηστο accelerate για εκείνη τη στιγμή.

assault android cactus 2

Με όλα τα παραπάνω καθώς και το γεγονός ότι κάθε φορά που πέφτει η ενέργεια σας και πατάτε το RT για να ανασηκωθείτε και να συνεχίσετε, μπορεί να σας έχει δοθεί μια λανθασμένη εντύπωση ότι τα androids που ελέγχετε είναι άτρωτα. Εδώ όμως είναι και το αγχωτικό κομμάτι του Assault Android Cactus. Η μπαταρία που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης αρχίζει να εξαντλείται σιγά σιγά και όταν φτάσει στο τέλος τότε “Game over man” που έλεγε και ο αείμνηστος Bill Paxton στη ταινία Aliens. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο πρέπει να συλλέξετε ένα ακόμη power up το οποίο συνήθως εμφανίζεται τη πιο κατάλληλη στιγμή. Το Βattery επαναφορτίζει τη μπαταρία και σας δίνει επιπλέον χρόνο για να επιζήσετε στο κάθε level.

H μπαταρία μετατρέπει τις μάχες αυτόματα σε κάποιου είδους time trial και προσφέρει αυτομάτως παραπάνω πρόκληση

Η περιπέτεια της Cactus και των φιλενάδων της αποτελείται από πέντε zones με διάφορα levels και boss fights. Διαθέτει αρκετή πρόκληση και κάθε level έχει μια διαφορετική ροή και σχεδιασμό η οποία σπάει κάπως τη μονοτονία. Επιπλέον, σε κάθε level μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το σχεδιασμό του και να οργανώσετε κάποια στρατηγική. Για παράδειγμα, σε ένα level υπάρχουν διάφορες κολώνες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν κάλυψη από bullet hell καταστάσεις.

assault android cactus 3

Όσον αφορά τα boss fights, διαθέτουν health bar η οποία χωρίζεται σε διάφορα σημεία. Με το που καταστρέφετε μια, αυτά αλλάζουν τη πατέντα επίθεσης και προσφέρουν και αυτά με τη σειρά τους ακόμη περισσότερη ποικιλία και πρόκληση. Πάντως η μπαταρία μπορεί να αποβεί μοιραία και να σας εκνευρίσει σε κάποια boss fights καθώς θα ψάχνετε απεγνωσμένα για το Battery power up το οποίο εμφανίζεται μόνο όταν καταστρέφετε ένα κομμάτι της health bar του.

Ο χειρισμός είναι πρακτικός και εύχρηστος χωρίς περίεργες εντολές ή περίπλοκες τεχνικές. Φανταστείτε το αρχαίο Robotron X της Midway με χειρισμό twin stick shooter. Με τον αριστερό μοχλό κινείτε το android, με τον δεξί σημαδεύετε και με το RB ή RT εξαπολύετε φονικές σφαίρες/laser/λάβα ή ότι άλλο κουβαλά ο χαρακτήρας σας. Με το LB ή LT αλλάζετε από primary σε secondary και αντίστροφα.

assault android cactus 9

Στο τέλος κάθε level εμφανίζεται το τελικό score το οποίο αποτελείται από τους πόντους που συλλέξατε κατά τη διάρκειά του καθώς και το rank της βαθμολογίας σας. Με αυτό τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να ανταγωνιστείτε άλλους παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των online rankings. Αυτό πάντως που μας χαροποίησε ιδιαίτερα είναι και τα πάρα πολλά unlockables που διαθέτει το Assault Android Cactus.

Κάθε φορά που ολοκληρώνετε κάποιο level αποκτάτε credits τα οποία εξαργυρώνετε στα Ex Options. Μπορείτε να αλλάξετε διάφορα πράγματα στο τρόπο που παίζετε όπως αλλαγή προοπτικής από third person σε first person, να ενδυναμώσετε τα όπλα σας κ.ά. Ακόμη, μπορείτε να αποκτήσετε και collectibles όπως art gallery και codex. Ολοκληρώνοντας κάθε ζώνη ξεκλειδώνετε νέα modes όπως το Boss Rush και το Infinity Drive όπου ουσιαστικά είναι σαν survival και καλείστε να επιβιώσετε σε όσα περισσότερα rounds μπορείτε. Το βασικό mode μπορείτε να το ολοκληρώσετε γύρω στις 5 ώρες αλλά γενικά με τόση ποικιλία και extra καλούδια θα ασχοληθείτε σίγουρα αρκετές ώρες παραπάνω.

Όσον αφορά το multiplayer κομμάτι του Assault Android Cactus υπάρχει η δυνατότητα για co-op μέχρι τεσσάρων παικτών το οποίο περιορίζεται μόνο σε couch co-op καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για online αναμετρήσεις. Είναι κάπως περιοριστικό αυτό αλλά τουλάχιστον το σπιτικό co-op δεν απογοητεύει.

To παρελθόν ανήκει στο μέλλον;
Τα γραφικά του τίτλου θυμίζουν εποχές PlayStation 2 και GameCube με απλό σχεδιασμό και χωρίς τρομερές λεπτομέρειες. Κάνουν τη δουλειά τους αλλά οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί είναι οι πρωταγωνιστές εδώ. Ευτυχώς, παρόλο το πανικό που επικρατεί, τα εχθρικά πυρά διακρίνονται εύκολα έτσι ώστε να μπορείτε να τα αποφύγετε. Τα θηλυκά androids έχουν ένα χαριτωμένο χαρακτήρα επηρεασμένο σίγουρα από τίτλους όπως το Megaman και σίγουρα θα σας διασκεδάσουν. Βέβαια, κάτι που παρατηρήσαμε ήταν η πτώση των frames όταν επικρατεί ο κακός χαμός και είναι κρίμα καθώς δεν πιστεύουμε πως ο τίτλος είναι τόσο απαιτητικός για να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

assault android cactus 8

Στον ηχητικό τομέα τα πράγματα είναι και εδώ μια από τα ίδια. Techno ρυθμοί με καταιγισμό πυροβολισμών αποτελούν το soundtrack του Assault Android Cactus το οποίο δεν απογοητεύει αλλά ούτε πρωτοτυπεί. Voice overs υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστα καθώς θα τα συναντήσετε σε μόλις δύο με τρία cut-scenes. Υπάρχουν διάλογοι στις boss αναμετρήσεις αλλά για κάποιο λόγο οι developers αποφάσισαν να μη διαθέτουν ήχο. Κρίμα, καθώς θα έδινε κάποιους παραπάνω πόντους όσον αφορά τη ποιότητα του τίτλου στο κομμάτι του ήχου.

Πυροβολήστε στο ψαχνό
Το Assault Android Cactus προσφέρει μια εξαιρετική Arcade εμπειρία όχι μόνο για εσάς αλλά και για την παρέα σας. Με το απόλυτο χάος να πρωταγωνιστεί σε συνδυασμό με το bullet hell χαρακτήρα καθώς και με πάρα πολλά ουσιαστικά unlockables αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ανούσια και ανελέητη καταστροφική διασκέδαση.

Θετικά:
- Γρήγορο και εθιστικό gameplay
- Αρκετή πρόκληση και ποικιλία εχθρών
- Πολλά και ουσιώδη unlockables

Αρνητικά:
- Πτώση των frames χωρίς ιδιαίτερο λόγο
- Έλλειψη online co-op
- Ελάχιστα έως μηδαμινά voice-overs

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 6.7

Όσοι ψάχνετε κάτι απλό, δυνατό και εθιστικό θα σας ικανοποιήσει ευχάριστα.


Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Blister (Level 3) 01/02/2018 20:01
Θηλυκα Android που σπέρνουν τον θάνατο.! πρωταγωνιστής με το όνομα Cactus !γενοκτονία ρομπότ.!Arcade shoot Em Up! couch co-op!!!
Δεν ξέρω πώς Βρέθηκα στο 1995 αλλά διάολε γουστάρω!!!
Πολύ ωραίο review!!
#2 Mr.Dododi (Level 25) 05/02/2018 12:00
Quoting Blister:
Θηλυκα Android που σπέρνουν τον θάνατο.! πρωταγωνιστής με το όνομα Cactus !γενοκτονία ρομπότ.!Arcade shoot Em Up! couch co-op!!!
Δεν ξέρω πώς Βρέθηκα στο 1995 αλλά διάολε γουστάρω!!!
Πολύ ωραίο review!!

Thanx in advance Αλέξη! :D
Score 6.7
User Score ( 9 votes ) 6.72
User Reviews 0
Genre: Shoot 'em up
Developer: Witch Beam
Publisher: Witch Beam
Διάθεση: Witch Beam
Players: 1-4
Requirements: 2 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo, Κάρτα Γραφικών Intel HD 4000, Χώρος στο σκληρό δίσκο 1 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows XP/7/8/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 23/9/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification