Reviews Redout
Comments (4)

Redout Hot

Το μέλλον είναι φρενήρες και ταχύτατο! 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a9/79/be/redout-box-art-61-1515066410.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το μέλλον είναι φρενήρες και ταχύτατο! 

Η νοσταλγία φέρνει αρκετά ευχάριστες αναμνήσεις, ειδικά στη περίπτωση που είστε παλιός gamer. Ευτυχώς για εμάς, το Redout αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της νοσταλγίας ανεξάρτητα από τα όποια συναισθήματα γεννά στον καθένα αυτή η μορφή εμπορικής εκμετάλλευσης. Στα πλαίσια μεταφοράς πολλών games από προηγούμενες γενιές κονσολών και χάρη σε αυτή τη δόση νοσταλγίας που αναζητούν αρκετοί, διάφοροι indie developers ετοιμάζουν games τα οποία τηρούν και παραδίδουν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία -όπως ο τίτλος της ιταλικής 34BigThings- και άλλοτε έχουμε απαράδεκτες ή έστω μέτριες προσπάθειες όπως το Road Rage της Maximum Games.

Στο παρελθόν είχαμε αρκετά τέτοια Sci-Fi Racing games όπως το θρυλικό F-Zero, το XGRA, τη θρυλική σειρά WipeOut καθώς και το σχετικά πρόσφατο Fast Racing RMX στο Switch. Μπορεί το Redout να κυκλοφόρησε αρχικά για PC αλλά με τη κυκλοφορία της Lightspeed Edition για Xbox One και PS4 θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το τίτλο ως κορυφαίο του είδους ειδικά για τους κατόχους της κονσόλας της Microsοft. Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν για το Xbox One. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει δύο DLC, ένα νέο split-screen mode καθώς και ένα αποκλειστικό paint job για τα οχήματά σας και καταφέρνει να κάνει το Redout ένα εντυπωσιακό και χορταστικό πακέτο για τους fans των Racing games και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν πόσους θα καταφέρει να συγκινήσει το δημιούργημα μιας ομάδας 20 ατόμων που δούλεψαν πάνω σ’αυτό για 4 ολόκληρα χρόνια.

To μέλλον φαντάζει πολύχρωμο
Το Redout λαμβάνει χώρα στο 2560 όπου ο πλανήτης μας βρίσκεται υπό διάλυση και όλα τα οικοσυστήματα πάσχουν από έλλειψη πόρων και ταλαιπωρούνται από φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τη λογική όμως, η διασκέδαση της ανθρωπότητας δε σταματά ποτέ. Έτσι με τη δημιουργία του Solar Redout Racing League, του ταχύτερου racing league που υπήρξε ποτέ, δημιουργήθηκε μια μοντέρνα μορφή ψυχαγωγίας με την οποία διασκεδάζει πλέον ο κόσμος. Όπως συμβαίνει στη Formula 1, έτσι κι εδώ, οι ταχύτεροι και πιο ικανοί πιλότοι οδηγούν σε διάφορες πίστες με κίνδυνο της ζωής τους για να μας διασκεδάσουν. Η διαφορά με τη F1 είναι ότι εδώ οι οδηγοί πιλοτάρουν απίστευτα γρήγορα anti-gravity σκάφη σε πίστες με μαγνητικά πεδία με ταχύτητες που μπορεί να φτάσουν και τα 2000km/h.

Αυτό ακούγεται αρκετά ρεαλιστικό(!) αλλά μη περιμένετε κάποιο σενάριο με ίντριγκες και ανατροπές καθώς πρόκειται για ένα τίτλο που βαδίζει στα χνάρια των WipeOut και άλλων φουτουριστικών Racing games που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: τις υπερβολικές και ακραίες ταχύτητες που θέλουν να λιώσουν και να διασκεδάσουν το μυαλό σας ταυτόχρονα. 

Ακρίβεια, ταχύτητα και επιθετικότητα
Καλώς ή κακώς, το Redout σας υποδέχεται στο αρχικό μενού του που είναι ουσιαστικά το κυρίως πιάτο που όλοι θέλουμε να δούμε. Στο Career mode ξεκινάτε δειλά δειλά με ένα σκάφος όπου ολοκληρώνοντας επιτυχώς κάποια κούρσα μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη. Είναι ένα αρκετά εκτενές mode με πάνω από 100 events, μέσα από τα οποία θα κάνετε level up και σταδιακά θα αναβαθμίσετε τα οχήματά σας, θα ξεκλειδώνετε νέους κόσμους, πίστες, power-ups και νέα αεροσκάφη. Αν “κολλήσετε” σε ένα level τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα άλλο ως εναλλακτική προκειμένου να προχωρήσετε. Κάθε αεροσκάφος από τα 32 συνολικά που θα ξεκλειδώσετε έχει τα χαρακτηριστικά Acceleration, Max Speed, Grip, Structure (ουσιαστικά η ασπίδα, που χρησιμεύει για τα χτυπήματα), Energy Pool και Recharge Speed. Συνολικά υπάρχουν έντεκα είδη αγώνων και συγκεκριμένα τα Time Attack, Pure Time Attack, Speed, Survival, Instagib, Race, Pure Race, Arena Race, Last Man Standing, Score και Boss με 35 κούρσες για να επιλέξετε.

Για έναν αρχάριο χρήστη το Redout θα αποτελέσει πραγματικό πονοκέφαλο. Οι στροφές απαιτούν αφοσίωση και προσοχή, καθώς θα πρέπει να ανακόψετε ταχύτητα, να στρίψετε, να κάνετε strafe και στη συνέχεια να πατήσετε turbo για να μπείτε δυναμικά πάλι στον αγώνα. Ο χειρισμός είναι λίγο περίεργος στην αρχή και θα σας πάρει λίγο χρόνο να τον συνηθίσετε. Μόλις γίνετε όμως masters του τρίπτυχου “turn, strafe, turbo” θα έχετε άλλον αέρα στους αγώνες. Με το RT αναπτύσσετε ταχύτητα και με το LT πατάτε αερόφρενο που χρησιμεύει κι ως όπισθεν (δε θα τη χρησιμοποιήσετε ποτέ βέβαια). Με τον αριστερό μοχλό στρίβετε ενώ με τον δεξί κάνετε strafe δεξιά και αριστερά και ανυψώνετε ή κατεβάζετε το αεροσκάφος πάνω κάτω. Επιπλέον, κάθε σκάφος είναι εξοπλισμένο με turbo boost (πλήκτρο Α) το οποίο καταναλώνει ενέργεια η οποία αναγράφεται στο δεξί μέρος του hub.

Ενέργεια καταναλώνει επίσης και το κάθε active power-up που χρησιμοποιείτε με την χρήση του Χ. Η ενέργεια αναπληρώνεται αυτόματα και πρέπει να εκμεταλλεύεστε σωστά τη χρήση της. Ακόμη, κάθε αεροσκάφος έχει health bar η οποία αναπληρώνεται σιγά σιγά αλλά αν δεχτείτε πολλά χτυπήματα τότε εκρήγνυται και ξαναμπαίνετε στη δράση μέσω respawn αλλά με ένα μεγάλο μειονέκτημα, το χαμένο έδαφος. Κάθε χτύπημα ενός αεροσκάφους σε άλλο ή στους τοίχους της πίστας δεν το ακινητοποιεί αλλά το επιβραδύνει με αποτέλεσμα να μένετε πίσω στον αγώνα.

Πρόκειται σίγουρα για το πιο γρήγορο Sci-Fi Racing game που θα έχετε παίξει ποτέ στη ζωή σας!

Σε όλες τις κούρσες του παιχνιδιού υπάρχουν nitro boosts στο έδαφος και ορισμένα εξ αυτών είναι συνεχόμενα με αποτέλεσμα να πιάνετε τρελές ταχύτητες σε δευτερόλεπτα. Υπάρχουν και κάποια upgradeable power-ups τα οποία ξεκλειδώνετε ανεβαίνοντας level αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο πρωτότυπα ή εκθαμβωτικά όπως τα όπλα του WipeOut. Τα power-ups χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στα active και στα passive όπου, όπως υποδηλώνουν και οι ονομασίες τους άλλωστε, διακρίνονται για την ενεργή και τη παθητικά ενεργή χρήση τους. Σε κάθε αγώνα μπορείτε να κάνετε equip ένα ανά είδος αλλά στους Pure αγώνες απαγορεύεται η χρήση τους. Στα διαθέσιμα active power-ups συναντάμε το έξι εκ των οποίων τα πιο χρήσιμα είναι το το turbo boost (εξαπολύει ένα πολύ δυνατό turbo) και το repair drone που αναπληρώνει γρηγορότερα τη health bar. Στα passive power-ups μπορείτε να επιλέξετε μια από τις έξι διαθέσιμες επιλογές οι οποίες δε χρειάζονται το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους. Για παράδειγμα, με το slipstream enhancer μπορείτε να αυξήσετε το max speed και το energy recharge σας ακολουθώντας έναν αντίπαλο επιθετικά από πίσω (με τη καλή έννοια πάντα).

Το A.I. είναι αρκετά υψηλό και επιθετικό από τη πρώτη κιόλας στιγμή και καθώς προχωράτε στα δυσκολότερα levels, δε θα βλέπετε καν τους αντιπάλους σας κι αυτό διότι εκμεταλλεύονται όλα τα nitro boosts και δεν κάνουν το παραμικρό λάθος καθ’όλη τη διάρκεια της κούρσας. Ακόμα και στο πιο εύκολο επίπεδο δυσκολίας, το Redout είναι ώρες ώρες άδικο καθώς το παραμικρό λάθος κρίνει και την έκβαση του αγώνα. Βγαίνοντας εκτός τριάδας θα δείτε άπειρες φορές το μήνυμα “Try again” που μπορεί να ξύσει πληγές και να φέρει στο μυαλό αναμνήσεις από Dark Souls με το θρυλικό “You died”.

Πέρα από τις βασικές κούρσες, συναντάμε διαφόρων ειδών time trials, τουρνουά με πολλές κούρσες μαζί και κάποια κάπως ιδιαίτερα modes. Στο Arena Race θα πρέπει να επιβιώσετε για όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους μέχρι να καταστραφεί ολοσχερώς το όχημά σας. Στο Survival καλείστε να επιβιώσετε μέσα σε μια κούρσα γεμάτη νάρκες τις οποίες πρέπει να αποφύγετε και στο Instagib, το πιο δύσκολο και πιο προκλητικό mode του Redout, μιλάμε για ένα time attack event όπου το wall damage είναι αρκετά αυξημένο και δεν υπάρχει respawn. Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι το Boss, μια μεγάλη κούρσα που κυμαίνεται γύρω στα 4-5’ ανά γύρο η οποία συνδυάζει τις 5 πίστες από κάθε level σε μια μέσω teleporters.

Η διάρκεια του Redout είναι αρκετά χορταστική καθώς για την απλή ολοκλήρωσή του θα χρειαστείτε γύρω στις 16-18 ώρες. Αν θέλετε να το ξεκοκκαλίσετε όμως και να αποκτήσετε όλα τα upgrades, όλα τα αεροσκάφη και όλα τα power-ups προσθέστε καμιά δεκαριά ώρες παραπάνω. Συνυπολογίστε πάντως σε όλα αυτά το replayability για όσους είναι ολίγον τι μαζοχιστές και θέλουν να επιχειρήσουν να πάρουν Gold ή Silver medals και αντιλαμβάνεστε ότι η διάρκεια μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Multiplayer à la μόνος στο σπίτι
Υπάρχει η δυνατότητα για split-screen Co-op δύο παικτών και επιπλέον, υπάρχουν και Online modes εκεί όπου 2 έως 12 παίκτες αγωνίζεστε σε online τουρνουά . Το θέμα είναι ότι στα online lobbies, μέχρι και τη μέρα που γράφτηκε αυτό το review, δεν υπήρχε κόσμος για να συμμετάσχουμε πράγμα άδικο καθώς δε μπορούμε να κρίνουμε αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο lag. Ευελπιστούμε στο μέλλον να διορθωθεί αυτό και περισσότεροι gamers να ενασχοληθούν με το online του Redout γιατί πρόκειται πραγματικά για ένα αξιόλογο game. Συν τοις άλλοις, θα υπήρχε σίγουρα η δυνατότητα να κερδίσετε κάπως ευκολότερα κάποιον ανθρώπινο αντίπαλο παρά την A.I.

Το Matrix σε πιο πολύχρωμη έκδοση
Το Redout έχει πραγματικά όμορφα και πρωτότυπα γραφικά τα οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνδυάζουν τον κόσμο του Matrix με τις πίστες του WipeOut και τα γραφικά του Tron. Δεν διαθέτουν βέβαια τρομερές λεπτομέρειες αλλά για game αυτού του είδους είναι πραγματικά πρωτόγνωρα. Η εταιρία ανάπτυξης υποσχέθηκε μάλιστα ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει και patch με υποστήριξη 4K και 60 fps στο Xbox One X για μια ακόμη πιο φρενήρη εμπειρία ενώ στο PS4 Pro υποστηρίζεται ήδη 4K ανάλυση και HDR.

Υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα ανά διαστήματα και ειδικά στις συγκρούσεις όπου υπάρχει μια πτώση των frames. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια pop-ups ακόμη και κατά τη διάρκεια επιλογής αεροσκάφους τα οποία δε θα έπρεπε να υπάρχουν καν καθώς ο τίτλος εκμεταλλεύεται τη δύναμη της Unreal Engine 4. Κάποια εφέ επίσης φαντάζουν φτωχά και μάλλον δε δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή από τους developers. Όσοι πάντως έχετε τάση ζαλάδας από έκρηξη χρωμάτων καλύτερα να το αποφύγετε ή να κάνετε τακτά διαλείμματα καθώς με τις τρελές ταχύτητες που πιάνει το αεροσκάφος σας, μπορεί να σας ζαλίσει αλλά ακόμα και να σας μπερδέψει ειδικά στις κούρσες της Europa όπου αποτελούν παράδειγμα για το «πώς να πάθετε επιληψία». Σε γενικές γραμμές πάντως, ο κόσμος του Redout είναι μοναδικός.

Ψηφιακή συμφωνία
Στον ηχητικό τομέα, τα εφέ από τις μηχανές, η εκφωνήτρια που σας αναγγέλλει διάφορα όπως τη κατάσταση του hull integrity του αεροσκάφους σας είναι ικανοποιητικά και κάνουν τη δουλειά τους αλλά δε ξεχωρίζουν. Αυτό που κλέβει τη παράσταση είναι το techno/trance soundtrack το οποίο διαθέτει όμορφες συνθέσεις και διαθέτει έντονο ρυθμό και φουτουριστικό τόνο που δίνουν μια ξεχωριστή sci-fi νότα στην όλη ατμόσφαιρα του Redout. Για μεγαλύτερη απόλαυση συνιστούμε ένα καλό headset ή ένα καλό 5.1 ηχοσύστημα.

Προσδεθείτε και χαπακωθείτε
Το φουτουριστικό Racing της 34BigThings με τον φρενήρη ρυθμό και το post-apocalyptic setting έκανε πραγματικότητα το φαινόμενο του redout. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει όταν το σώμα δέχεται μια δύναμη g-force που προκαλεί έντονη ροή αίματος η οποία ανεβαίνει από το κάτω μέρος του σώματος προς τον εγκέφαλο. Αν ασχοληθείτε αρκετά μαζί του και ζαλιστείτε καλό είναι να κάνετε κάποια μικροδιαλείμματα για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο αλλά όπως και να ‘χει πρόκειται για ένα αρκετά αξιόλογο φουτουριστικό Racer.

Θετικά:
- Αγώνες γεμάτες ένταση και ταχύτητα
- Πρωτότυπα γραφικά
- Άφθονα modes και unlockables
- Εξαιρετικό soundtrack

Αρνητικά:
- To online mode δεν έχει κόσμο
- Κάποια μικροπροβλήματα στα γραφικά
- Αρκετά απαιτητικό και δύσκολο
- Ο χειρισμός είναι λίγο περίπλοκος

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.5

Προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για αγώνες με ταχύτητες φωτός!

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Redout

Όπως ανακοίνωσε η εκδότρια εταιρεία 505 Games, το Redout θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου για PS4 και Xbox One, ενώ θα ακο...
Posted (16 May 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Lyricaldemon (Level 22) 04/01/2018 14:18
Θυμίζει Wipeout!Αχ αξέχαστες εποχές καψίματος!Όμορφ ο και αξίζει να ασχοληθείς μαζί του!
#2 +1 efane (Level 22) 04/01/2018 17:48
Ευχαριστούμε πολύ για το review. Με τέτοια games πιστεύω ότι δεν ξεκολλας παρα τις ατέλειες τους ;-)
#3 +1 ashbringer (Level 25) 05/01/2018 10:12
Τρελές ταχύτητες σε τρελούς ρυθμούς .Εθισμός στα μέγιστα επίπεδα.Μπράβο στον Μάρκο για το άρθρο.
#4 +1 thunderspeeder (Level 14) 05/01/2018 13:40
ενδιαφέρων παιχνίδι αν πάει καμία έκπτωση στο xbox θα το τσιμπήσω ....
Score 7.5
User Score ( 8 votes ) 7.38
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: 34BigThings
Publisher: 505 Games
Διάθεση: 505 Games
Players: 1-2, 2-12 online
Requirements: 4 GB RAM, Επεξεργαστής i3 2.6Ghz, Κάρτα Γραφικών GTX 560 ή ισάξια, Χώρος στο σκληρό δίσκο 6 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 31/8/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification