Reviews LocoRoco 2 Remastered
PS4  
Comments (0)

LocoRoco 2 Remastered

H χαριτωμενιά επέστρεψε ανανεωμένη! 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/05/ab/6d/locoroco-2-remastered-box-44-1514722127.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

H χαριτωμενιά επέστρεψε ανανεωμένη! 

Το πρώτο LocoRoco ήταν μια τρελή και πρωτότυπη ιδέα η οποία είχε τρομερή επιτυχία στη φορητή και θρυλική κονσόλα της Sony, το PSP. Με το τρισχαριτωμένο του design και το απίστευτα χιουμοριστικό και πιασάρικο soundtrack, κατάφερε να κερδίσει ακόμα και τους πιο ώριμους gamers οι οποίοι ξετρελάθηκαν με το άκρως εθιστικό και πρωτόγνωρο gameplay του. Πριν από περίπου έξι μήνες είδαμε τη μεταφορά του LocoRoco στο PlayStation 4 με την ονομασία LocoRoco Remastered το οποίο, καλώς ή κακώς, δε μπορεί να θεωρηθεί remastered αλλά απλώς port από το PSP. O συγκεκριμένος τίτλος διέθετε γραφικά υψηλής ανάλυσης και υποστήριξη των motion controls του Dualshock 4 αλλά όλα αυτά δεν αρκούν για να θεωρηθεί κάποιος τίτλος remastered. Αυτό βέβαια σηκώνει κουβέντα η οποία δε θα αναλυθεί εδώ.

Η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα υπάρχουν ακόμη στο LocoRoco 2 Remastered όπου, όπως και στo original sequel του PSP, υπόσχεται να σας ξανακερδίσει το ενδιαφέρον. Η ομάδα ανάπτυξης κατάφερε να βελτιώσει όλες τις ατέλειες που διέθετε το αρχικό LocoRoco με την εισαγωγή νέων gameplay mechanics και mini-games κρατώντας βέβαια το moto “να ασχολείστε με το τίτλο σε μικρές δόσεις, παρά σαν main game”. Μπορεί όμως το LocoRoco 2 Remastered, ένας τίτλος φτιαγμένος για φορητές εμπειρίες, να μας κρατήσει το ενδιαφέρον και στο PS4;

Ξανακατρακυλίστε τρελά
Έχοντας καταφέρει να απομακρύνουν από τον πλανήτη τους Moja και τον αρχηγό τους, τον Bon Mucho, οι μικροί μας φίλοι απολαμβάνουν μια χαρούμενη και ήσυχη ζωή. Για κακή τους τύχη όμως, ο Bon Mucho δε μπορεί να αποδεχθεί την ήττα του και έτσι ετοίμασε ένα νέο τραγούδι με το οποίο θα ρουφήξει όλη τη ζωή από όλα τα πλάσματα του πλανήτη με κύριο στόχο αυτή των LocoRocos. Oι Moja επιβιβάζονται σε ένα μετεωρίτη και ξεκινούν την εισβολή εν αγνοία των χαριτωμένων μας φίλων. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. H επίθεση των Moja περιλαμβάνει τη καταστροφή του σπιτιού των Mui Mui, φίλων των LocoRoco, και στη συνέχεια αρχίζουν να ρουφούν τη ζωή απ’ότι ζωντανό υπάρχει εκεί και να τρώνε LocoRocos! Οι φίλοι μας δε θα κάτσουν όμως με σταυρωμένα χέρια (παρόλο που δεν έχουν άκρα) και θα ξεκινήσουν μια περιπέτεια για την αποκατάσταση του πλανήτη τους από τις εχθρικές μαλλιαρές φάτσες που θυμίζουν, όπως είχαμε πει και στο παρελθόν, ολίγον τι από Bob Marley. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά, γέρνοντας δεξιά και αριστερά κυλιόμενοι στα διάφορα τοπία με τη συνοδεία χαριτωμένης μουσικής.

Το LocoRoco 2 Remastered αποτελείται από 10 κόσμους όπου ο καθένας αποτελείται από διάφορα levels (25 συνολικά). Κάθε κόσμος διαφέρει και ξεφεύγει από το πρωτότυπο design του αρχικού τίτλου όπου κάποια levels έμοιαζαν ως προς το τύπο τους. Επιπλέον, η εισαγωγή διαφορετικού mini-game ανά κόσμο έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Η τσαχπινιά επιστρέφει δυναμικά
Όπως και στο πρωτότυπο τίτλο, πατώντας τα L1 και R1 γέρνετε τον κόσμο κάνοντας το LocoRoco να γέρνει αντίστοιχα αριστερά και δεξιά. Χτυπώντας ταυτόχρονα τα δύο πλήκτρα, το πλασματάκι μπορεί να πραγματοποιήσει άλμα και να ξεπερνά εμπόδια. Υπάρχει η επιλογή για motion controls γέρνοντας το controller δεξιά και αριστερά και ανασηκώνοντάς το για να κάνετε άλμα αλλά για τους “τεμπέληδες” προτείνουμε καλύτερα το βασικό χειρισμό. Πατώντας το Ο, το Loco σας διασπάται σε ισάριθμα Locos που έχετε συλλέξει μέχρι εκείνη τη στιγμή και κρατώντας το πατημένο, μπορείτε να τα συμπτύξετε και να έχετε μερικά μεγαλύτερα ή ένα μεγάλο.

Νέο στοιχείο είναι η εισαγωγή νέων ικανοτήτων που αποκτάνε τα LocoRocos όσο προχωράτε. Τα Locos μπορούν να βυθίζονται στο νερό κρατώντας πατημένο το Ο, να κολυμπούν και, εκτελώντας άλμα, να απωθούν τους Moja μέσω μιας κίνησης που θυμίζει το Somersault Kick του Guile από τη σειρά Street Fighter. Υπάρχουν κι εδώ τα διάφορα collectable αντικείμενα σε κάθε level όπως τα υποανάπτυκτα Loco και τα pickories, το currency του τίτλου. Σε κάθε level ξεκινάτε με ένα LocoRoco και στη πορεία του level υπάρχουν άλλα 19 για να συλλέξετε.

Η εισαγωγή των mini-games, τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους, αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από το κατρακύλισμα.

Κύριος στόχος είναι να φτάσετε στο τέλος κάθε level όπου θα συναντήσετε τους Moja, τους Bui Bui (μια εχθρική εκδοχή των Mui Mui) και άλλα εχθρικά πλάσματα και εμπόδια, αλλά αυτό που θέλουν ουσιαστικά οι προγραμματιστές είναι η εξερεύνηση κάθε level. Θα χρειαστεί επίσης να μαζέψετε ένα συγκεκριμένο αριθμό LocoRoco αλλά και μουσικών νοτών για να αφυπνίσετε κάποιο κρυφό σημείο. Εκεί τα LocoRoco τραγουδάνε και με τη χρήση ενός mini-rhythm game ακούτε τους χαριτωμένους στίχους της απίστευτα χαριτωμένης γλώσσας τους μέσα από το DualShock 4. Θα συναντήσετε πολλά κρυφά περάσματα, θα χρησιμοποιήσετε κάποια κομμάτια από το περιβάλλον για να σπάσετε κάποια εμπόδια και θα κάνετε τρελά άλματα για να βρείτε μέχρι και το πιο απρόσιτο αβγό για το Loco House που έχει επιστρέψει και αυτό στο LocoRoco 2 Remastered.

Υπάρχει βέβαια το αδιάφορο Loco Race, όπου ποντάρετε στο LocoRoco που θα βγει πρώτο στον αγώνα (συμμετέχετε απλά ως θεατής εδώ), ένα mini-game τύπου whack-a-mole όπου ανάλογα το που εμφανίζεται κάποιο LocoRoco, Moja ή άλλο πλάσμα πατάτε το ανάλογο πλήκτρο και τέσσερα ακόμη mini-games με πιο διασκεδαστικό αυτό που θυμίζει 2D Side-scrolling Shooter όπου πιλοτάρετε ένα αεροπλανάκι των Mui Mui και εξοντώνετε εχθρικούς Bui Bui (κάνει και ωραία ομοιοκαταληξία).

Το επίπεδο δυσκολίας έχει ανέβει λίγο παραπάνω καθώς θα χρειαστεί σε κάποια σημεία να κινηθείτε με ακρίβεια για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Εδώ συνιστάται η χρήση του βασικού χειρισμού και όχι των motion controls καθώς είναι αρκετά πιθανό να φτάσετε στα όριά σας και να αρχίσετε το στόλισμα διαφόρων προσώπων, φανταστικών και μη. Ένα στοιχείο πάντως που μας ενόχλησε είναι στο mini-game του τραγουδιού κατά τη διάρκεια του βασικού gameplay. To σωστό σημείο που πρέπει να πατάτε το O για να τραγουδήσει το LocoRoco τη νότα διαθέτει κάποιου είδους lag με αποτέλεσμα ο παίκτης να πατάει το πλήκτρo νωρίτερα ή αργότερα και να μην βγαίνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Για να ολοκληρώσετε το κύριο «κύλισμα» θα χρειαστείτε γύρω στις 7 ώρες αλλά για το 100% προσθέστε σίγουρα καμιά δεκαριά ώρες επιπλέον.

Έντονη πολυχρωμία
Ο οπτικός τομέας του LocoRoco 2 Remastered είναι ακριβώς ίδιος με το προκάτοχό του. Τα νέα πλάσματα και οι νέοι κόσμοι που θα συναντήσετε έχουν αυτό το τρισχαριτωμένο στυλ που αποτελείται από απλά πολύχρωμα γραφικά με πανέμορφο και γλυκύτατο animation. Αν είστε σοβαροί gamers σίγουρα θα πρέπει να προσπεράσετε τη σειρά LocoRoco καθώς θα σας απωθήσει με το τσαχπίνικο κόσμο της. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για port και όχι για remastered με τα cut-scenes να παραμένουν στην αρχική χαμηλή ανάλυση του PSP σίγουρα θα σας προβληματίσουν.

LocoRoco in da House!
Η μουσική και οι χαριτωμένες φωνούλες κλέβουν για ακόμη μια φορά τη παράσταση. Είναι ταυτόχρονα αστεία, εθιστικά και χαρίζουν χαμόγελα από το πρώτο κιόλας λεπτό. Με το που μπείτε στο αρχικό μενού και ακούσετε το πρώτο ήχο είτε θα το λατρέψετε, είτε θα το μισήσετε. Εμείς πάντως το αγαπήσαμε καθώς δείχνει το μεράκι και τη διάθεση των προγραμματιστών για τη δημιουργία μιας χαρούμενης και ευδιάθετης ατμόσφαιρας η οποία διακατέχει συνολικά το τίτλο.

Κυλήστε άφοβα για ακόμη μια φορά
Το LocoRoco 2 Remastered προσφέρει την ίδια συνταγή με αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες προσθήκες. Διατηρεί το στοιχείο που το κατέστησε διαφορετικό και πρωτότυπο αλλά η αλήθεια είναι ότι το gameplay του ταιριάζει περισσότερο στη φορητή διασκέδαση. Όπως και να’χει, το γεγονός ότι μπορείτε να ασχολείστε ξανά και ξανά μαζί του για να ξεκλειδώσετε όλα του τα μυστικά, το LocoRoco 2 Remastered είναι σίγουρα ένα χαριτωμένο διάλειμμα από τα συνηθισμένα.

Θετικά:
- Τρισχαριτωμένα γραφικά
- Χιουμοριστικό soundtrack και φωνές
- Ανανεωμένο gameplay με νέα στοιχεία

Αρνητικά:
- Μάλλον port και όχι remastered
- Ταιριάζει περισσότερο σε handheld
- Ο χειρισμός με τα motion controls καθώς και το τραγούδι των Locos διαθέτει κάποιου είδους καθυστερημένη ανταπόκριση

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.5

Τα LocoRocos τρώνε, κυλάνε, τραγουδάνε και αναπηδούν. Γιατί να μη Loco-ρολάρετε μαζί τους;

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

LocoRoco 2 Remastered

[Αρχική δημοσίευση: 17/6/17] Στα πλαίσια της E3 2017, ένα από τα games που είχε η Sony αλλά δεν παρουσίασε επίσ...
Posted (30 Oct 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.5
User Score ( 8 votes ) 7.06
User Reviews 0
Genre: Puzzle Platform
Developer: Soy
Publisher: Sony
Διάθεση:
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 9/12/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification