Reviews Star Wars Battlefront II
Comments (7)

Star Wars Battlefront II Hot

Το ωραιότερο online πεδίο μάχης της σειράς. "Βάζουμε στοίχημα;"

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9b/46/a8/star-wars-battlefront-2-box-93-1510799514.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το ωραιότερο online πεδίο μάχης της σειράς. "Βάζουμε στοίχημα;"

Μια δεκαετία και βάλε πέρασε από την κυκλοφορία του πρώτου game της σειράς Star Wars: Battlefront. Μέσα στην τεράστια ποικιλία Star Wars τίτλων που απολαμβάνουμε εδώ και μια τριακονταετία περίπου, τα Battlefront κατέχουν περίοπτη θέση. Έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες διότι συνδύασαν την τεχνοτροπία των Shooters με την εμπειρία μιας πελώριας αρένας όπου σφάζονται οι παρατάξεις που κυριαρχούν στα Star Wars. Τα πρώτα δύο τα είχα παίξει στο PS2 και με είχαν εντυπωσιάσει με την δράση τους έτσι ανυπομονούσα για την εμφάνιση της σειράς στις πλατφόρμες νέας γενιάς.

Το 2015 έγινε η πρώτη προσπάθεια με το Star Wars: Battlefront της Electronic Arts. Τα γραφικά και τα animations ήταν πανέμορφα, η δράση γρήγορη και η διασκέδαση εξασφαλισμένη αλλά το project παρουσίαζε “αρρυθμίες”. Η έλλειψη single player campaign και το πληρωμένο extra περιεχόμενο ξενέρωσαν μεγάλη μερίδα των gamers οι οποίοι, σε αντίθετη περίπτωση, θα το είχαν λειώσει. Η Electronic Arts έμαθε από τα λάθη του πρωτότυπου και επανέρχεται φέτος με το Star Wars: Battlefront 2, έχοντας διορθώσει τα κακώς κείμενα και προσθέσει άφθονα πωρωτικά στοιχεία.

star wars battlefront 2 1

Η πτώση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας
Στο Return of the Jedi παρακολουθήσαμε την καταστροφή του Death Star και τον αποκεφαλισμό της ηγεσίας της Galactic Empire με τον χαμό των Emperor Palpatine και Darth Vader. Στο The Force Awakens είδαμε την άνοδο της First Order από τις στάχτες της Galactic Empire. Εγώ, και πιστεύω αρκετοί ανάμεσα σας, αναρωτιόμασταν πως μια και μόνη ήττα, όσο συντριπτική και αν ήταν, εξαφάνισε εν μια νυκτί την πανίσχυρη στρατιωτική δομή της Galactic Empire με τα εκατομμύρια σκάφη και τα δισεκατομμύρια στρατιώτες. Η ιστορία του Star Wars Battlefront 2 ήρθε να μας λύσει τις απορίες και να συγκαταλεχθεί στον αφηγηματικό κανόνα του Star Wars σύμπαντος.

Η Iden Versio, επικεφαλής της αυτοκρατορικής ομάδας ειδικών δυνάμεων Inferno Squad, είναι η πρωταγωνίστρια του σεναρίου. Μέσα από τα μάτια της θα βιώσετε τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που επέφερε η μάχη του Endor και η ανατίναξη του δεύτερου Death Star στις γαλαξιακές ισορροπίες. Ο πανούργος Emperor Palpatine προέβλεψε ακόμα και το σενάριο αποτυχίας της παγίδας που είχε στήσει και, μετά θάνατον, ενεργοποίησε ένα σατανικό σχέδιο για αναδιάρθρωση της Galactic Empire. Βλέποντας τα αποτελέσματα της αιματοβαμμένης στρατηγικής του, η Iden και αρκετοί συμπολεμιστές της θα αυτομολήσουν στους Rebels και θα λάβουν μέρος στις μάχες που αποτέλεσαν τελικά την ταφόπλακα της Galactic Empire.

Στην διάρκεια του single player campaign θα συγκινηθείτε ταξιδεύοντας σε θρυλικούς πλανήτες όπως ο Endor και ο Naboo. Θα ευχαριστηθείτε επίσης να σκοτώνετε rebels και stormtroopers σε διάστημα και έδαφος χειριζόμενοι την Iden Versio. Η απόλαυση απογειώνεται στις αποστολές όπου η πρωταγωνίστρια τραβιέται στο παρασκήνιο, δίνοντας την σκυτάλη σε μυθικές προσωπικότητες του Star Wars που δεν σας τις αναφέρω για να μην σας χαλάσω την έκπληξη.

Προσωπικά ικανοποιήθηκα απόλυτα από την πλοκή και τις έξοχες cut scenes που προηγούνται της δράσης. Τις θεωρώ ευτύχημα διότι, σε αντίθετη περίπτωση, οι πωρωτικές μάχες δεν θα μας άφηναν να συλλογιστούμε ούτε δευτερόλεπτο το Κύκνειο Άσμα της Galactic Empire και το κατά πόσο τα γεγονότα ταιριάζουν με το χρονικό των ταινιών. Το μόνο “παράπονο” που θα μπορούσα να διατυπώσω είναι η αδυναμία μας να αλλάξουμε το πεπρωμένο της Versio. Γιατί να μην μπορούμε να την κρατήσουμε στην Σκοτεινή Πλευρά ή να την βάλουμε να δημουργήσει μια δική της Πλευρά με διαφορετική ατζέντα;

star wars battlefront 2 2

Η Janina Gavankar που υποδύεται την Iden δείχνει να έχει μπει για τα καλά στο πετσί του χαρακτήρα. Στην προσωπική της ζωή είναι φανατική gamer και παθιασμένη αναγνώστρια της Star Wars λογοτεχνίας με αποτέλεσμα να μεταλαμπαδεύει στον ρόλο την έντονη αγάπη της. Οι εκφράσεις της αιχμαλωτίζουν ανά πάσα στιγμή τα αντικρουόμενα συναισθήματα της Iden, μπορείτε να “διαβάσετε” σε αυτές την εσωτερική της πάλη μεταξύ καθήκοντος και συνείδησης. Αντίστοιχες συγκινήσεις να περιμένετε και από το υπόλοιπο cast ηθοποιών που έχουν εμφανώς πάρει τους ρόλους τους στα σοβαρά.

Η περίπετεια της Iden Versio συναγωνίζεται σε επικότητα τις περιπέτειες των γνωστότερων χαρακτήρων του Star Wars σύμπαντος αλλά υπολείπεται σε διάρκεια. Το normal επίπεδο δυσκολίας θα σας φανεί αρκετά εύκολο αν είστε εξοικειωμένοι με το gameplay των Shooters και δεν θα σας πάρει πάνω από έξι με επτά ώρες για να το τελειώσετε. Η λήξη του single player campaign σας σπρώχνει προς τα δύο κυρίαρχα modes του Star Wars Battlefront 2, τα Multiplayer και Arcade. Αξίζουν τον τίτλο “κυρίαρχα” γιατί θα σας απασχολήσουν αμέτρητες ώρες έως ότου τα χορτάσετε.

Αμέσως αμέσως λοιπόν η αντοχή στον χρόνο του παιχνιδιού εκτείνεται στο άπειρο, διότι δεν γίνεται λόγος για τερματισμό τους, αφού πρόκειται για μια ατελείωτη σειρά από τιτάνιες συγκρούσεις ανάμεσα σε χρήστες και A.I. Από τις υποδιαιρέσεις του Arcade απόλαυσα ιδιαίτερα το solo mode. Τα Battle Scenarios του είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειοποιήσετε τις πολεμικές σας ικανότητες. Χωρίζονται σε Light και Dark Side missions και σας αναθέτουν τον έλεγχο των σημαντικότερων ηρώων σε αποστολές με προκαθορισμένους κανόνες. Το Custom Arcade είναι ο κατάλληλος χώρος για να πετύχετε τα milestones που σας ζητά το παιχνίδι.

star wars battlefront 2 3

Κάνοντας σλάλομ ανάμεσα στα Star Destroyers
Δεν χρειάζεστε παρά ελάχιστα λεπτά για να αγαπήσετε τον χειρισμό του Star Wars Battlefront 2 και την ανταπόκρισή του στις ενέργειές σας. Θεωρώ τον χειρισμό των διαστημοπλοίων τον καλύτερο που έχω συναντήσει σε Star Wars game. Το παραμικρό τσίμπημα του μοχλού στρέφει το αστροσκάφος προς την ποθητή κατεύθυνση και το αναποδογυρίζει με την ίδια ευκολία. Η επιτάχυνση και η στόχευση του εχθρού είναι πανεύκολη, η χρήση των οπλικών συστημάτων απαιτεί το πάτημα ενός ή δύο buttons. Ο ευαίσθητος χειρισμός απαλλάσσει από το άγχος της ήττας στην οποία οδηγεί η αποτυχία συμμόρφωσης του οχήματος στις εντολές μας. Τα παραπάνω οδηγούν στις καλύτερες αστρομαχίες που έχετε εκτελέσει σε Star Wars.

Ο ίλιγγος που προκαλούν οι αστρομαχίες συγκρίνεται σε απόλαυση με τις paintball εμπειρίες που σας αναμένουν στην επίγεια σφαγή. Η βαναυσότητα των μαχών θυμίζει πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, η μανία της μιας πλευράς τροφοδοτεί την φονική λύσσα της άλλης. Το δάχτυλό σας θα χαιδεύει αδιάκοπα τις σκανδάλες (trigger buttons) του χειριστηρίου, φέρνοντας με την μια κοντύτερα τον στόχο και εκτελώντας τον με την άλλη. Η τοποθέτηση των σημαντικότερων λειτουργιών στα shoulder και trigger buttons αυτοματοποιεί την διαδικασία και σας επιτρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στην μάχη. Ελάχιστος χρόνος μεσολαβεί από το φόρτωμα ενός level και την συνάντηση των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων. Από την έκρηξη βίας που ακολουθεί θα βγούν ζωντανοί οι ευστοχότεροι και οι εξυπνότεροι ανάμεσά σας.

star wars battlefront 2 4

Το πεδίο της μάχης και ο χαρακτήρας σας καθορίζει την στρατηγική που θα ακολουθήσετε. Στις πρώτες σας μάχες θα ανιχνεύετε τα levels αναζητώντας τα καλύτερα σημεία για να τοποθετηθείτε, στην συνέχεια θα τα γνωρίζετε και θα πηγαίνετε τρέχοντας εκεί. Αν επιλέξετε την heavy class θα ακροβολιστείτε σε μια καλή κρυψώνα και θα “κόβετε” κόσμο απο μακριά, δίνοντας προτεραιότητα στους εχθρούς που δυσκολεύουν τους συμπαίκτες σας. Με assault class χαρακτήρα θα στέκεστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου, περιμένοντας από τους officers να σας θεραπεύουν και τα υπόλοιπα classes να σας υποστηρίζουν με μπαράζ βολών. Οι πιό τολμηροί και παθιασμένοι με τα Star Wars όπως εγώ θα ριχτείτε στην μάχη με τους heroes. Οι heroes δεν μπορούν να αλλάξουν την κάμερα σε πρώτο πρόσωπο όπως τα classes και σας υποχρεώνουν να πολεμάτε μόνιμα σε τρίτο πρόσωπο, εκνευρίζοντας σας αρχικά.

Το τέλειο σύστημα στόχευσης του Star Wars Battlefront 2 ελαχιστοποιεί την απώλεια στην ακρίβεια της στόχευσης ενός hero. Θα διαπιστώσετε ότι το στόχαστρο σας έχει την σταθερότητα ελεύθερου σκοπευτή και σας βοηθά να “κλείσετε” εύκολα εντός του τον εχθρό που θέλετε να εκτελέσετε. Το αντιστάθμισμα της περιορισμένης ακρίβειας στις βολές των heroes είναι τα άφθονα hit points και η απεριόριστη ικανότητα για βία σώμα με σώμα για όσους κρατούν lightsabers. Θα συνθέσετε τις δικές σας χορογραφίες θανάτου με τα lightsabers, ορμώντας σε μια ομάδα εχθρών και πετσοκόβοντάς τους με γρήγορες κινήσεις. Τα lightsabers είναι ιδανικά και για ασπίδα που αποκρούει και επιστρέφει τις βολές στον επιτιθέμενο. Οι λεϊζερομαχίες του Star Wars Battlefront 2 είναι λοιπόν αναίμακτες, συναρπαστικές όσο δεν παίρνει και ευνοούν την τακτική σκέψη παράλληλα με την προπόνηση των αντανακλαστικών.

star wars battlefront 2 5

Το τέλος των αναθεματισμένων loot crates
Η σεβαστή περίοδος beta testing που πέρασε, ωφέλησε τρομακτικά το Star Wars Battlefront 2 και απέτρεψε την καταδίκη του από όλους μας εξαιτίας των microtransactions. Έχουμε αναπτύξει μεγάλη αλλεργία πλέον στο επιχειρηματικό μοντέλο που μας καλεί να δαπανήσουμε αληθινά χρήματα για ψηφιακά αγαθά, μετά την αγορά του game. Οι beta testers έβγαλαν όλη τους την απέχθεια προς τα microtransactions στον τελικό απολογισμό τους και η Electronic Arts τους άκουσε. Η αρχική σκέψη να αναβαθμίζονται τα πάντα μέσω πληρωτέων loot crates έδωσε την θέση της σε ένα σύστημα αναβάθμισης βασιζόμενο στο έργο που παράγετε και τον χρόνο που διαθέτετε στο Star Wars Battlefront 2. Η ενότητα Career στο κεντρικό μενού είναι ο μπούσουλας σας για να το πετύχετε.

Μια σειρά από άθλους οι οποίοι θεωρούνται ορόσημα in game (milestones) επιβραβεύονται με credits, crafting parts και crystals. Αυτά με την σειρά τους χρησιμοποιούνται για την εξαγορά loot crates που περιλαμβάνουν ένα σωρό Star Cards, το μοναδικό μέσο για αναβάθμιση των classes και heroes. Ένα πλούσιο class system σας περιμένει στο παιχνίδι για να το αξιοποιήσετε και να το αναβαθμίσετε κατάλληλα. Πυροβολώντας και ανατινάζοντας εχθρούς, ολοκληρώνοντας missions και χρησιμοποιώντας τα ειδικά skills κάθε class, συγκεντρώνετε άφθονα credits και crafting parts. Οι σούπερ σταρ του Star Wars ανήκουν στην συνομοταξία των Heroes και όλοι οι υπόλοιποι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον οπλισμό και την λειτουργία τους. Στα classes περιλαμβάνονται επίσης όλα τα οχήματα και τα διαστημόπλοια.

Η επαφή με χιλιάδες ομοϊδεάτες του Star Wars, στο πλαίσιο λυσσαλέων εικονικών συγκρούσεων, είναι απο μόνη της το ισχυρότερο θέλγητρο του παιχνιδιού.

Ο περιορισμένος αριθμός των credits - crafting parts και η δυσκολία των επικερδέστερων milestones εισάγει στο παιχνίδι την διαχείριση πόρων. Μόλις αποφασίσετε ότι οι τάδε heroes και το τάδε class σας αρέσει να το χειρίζεστε, αρχίζετε το ξεκλείδωμα των πρώτων δαπανώντας credits και την κατασκευή Star Cards για αμφότερες τις κατηγορίες. Classes και heroes ανεβαίνουν levels με βάση την σπανιότητα των Star Cards, επιτρέποντάς σας έτσι να αναβαθμίσετε στο μάξιμουμ τις διαθέσιμες Star Cards. Μου άρεσε ιδιαίτερα το ότι τα classes εξοπλίζονται με καλύτερα όπλα ανάλογα με τα kills που κάνουν.

Νιώστε την δύναμη της Φωτεινής Πλευράς
Τα αγαπημένα μου avatar ήταν αναπόφευκτα οι διασημότεροι χαρακτήρες του Star Wars. Περίμενα να περάσω την περισσότερη ώρα μου πολεμώντας με τον Darth Vader, τον Palpatine και τον Darth Maul αλλά οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν. Οι ήρωες που θα αξιοποιηθούν περισσότερο θα διαφέρουν για τον καθένα σας με βάση το πόσο σας αρέσει το Α ή το Β ability και όχι το αν γουστάρατε έναν χαρακτήρα στις ταινίες. Τα επιθετικά abilities του Palpatine για παράδειγμα, δεν μου άρεσαν καθόλου, πλην του chain lighting.

Ενώ περίμενα να μετατρέπω σε κάρβουνο τους εχθρούς με τις αστραπές του από μακριά, ο αγαπητός Αυτοκράτορας ηλεκτριζε όποιον τον πλησίαζε πολύ κοντά με ένταση εφάμιλλη μιας χαλασμένης πρίζας. “Δεν επιθυμώ να κάνω... τζιζ τους rebels Αυτοκράτορα μου αλλά να τους διαλύσω” σκέφτηκα και ο Palpatine έδωσε την θέση του σε αποτελεσματικότερους heroes. Οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες μέχρι στιγμής είναι οι Luke Skywalker, Lando Carlisian, Han Solo και Kylo Ren. Δεν περιγράφονται οι κηδείες που έκανα με τον Solo στους διαδρόμους του παλατιού στον Naboo και οι εκατόμβες από droids που κομμάτιασε το lightsaber του Luke στο εργοστάσιο των κλώνων. 

star wars battlefront 2 6

Αγαπώ τρελά τα αυτοκρατορικά οχήματα στο Star Wars και απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα στα πιλοτήρια τους στο Star Wars Battlefront 2. Δεν μου άρεσε καθόλου η απουσία τους από το Arcade mode μαζί με τα αστρόπλοια. Μετά την απόλαυση της γρήγορης ανταπόκρισης και κίνησης αστρόπλοιων και πεζικάριων, η ανάδραση των βραδυκίνητων imperial walkers είναι σκέτος εφιάλτης. Αν κάνετε υπομονή, θα ανταμειφθείτε με επικές στιγμές. Οι στρατιώτες του εχθρού μοιάζουν με μυρμήγκια που τρέχουν να κρυφτούν ή προσπαθούν να πυροβολήσουν το όχημα σας, ξύνοντας του την θωράκιση. Τα πανίσχυρα λέϊζερ και οι ρουκέτες των imperial walkers δημιουργούν χάος στο πεδίο της μάχης και ανατινάζουν για πλάκα τα εχθρικά turrets. Είναι προφανές από τα μέχρι τώρα λεγόμενα πόσο απολαυστική είναι η οδήγηση ενός κινητού και απόρθητου φρουρίου σαν τα walkers.

Επειδή το Multiplayer mode καλύπτει το 90% της εμπειρίας του Star Wars Battlefront 2 δεν θα κατσουφιάσετε αντιμετωπίζοντας το προβλέψιμο A.I. στις single player μάχες. Σε καμία περίπτωση η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι... βλαμμένη. Στο ψηφιακό της DNA είναι καταγεγραμμένη μια και μοναδική εντολή, να σας ξεκάνει με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Τα bots του υπολογιστή συγκεντρώνονται αδιάκοπα στο μέρος που κινείστε – κρύβεστε και επιτίθενται ασταμάτητα χωρίς να υπολογίζουν απώλειες. Αντιδρούν στον ήχο των βημάτων σας και διαθέτουν εξαιρετική όραση. Δεν παύουν όμως να είναι bots, δηλαδή αυτόματα που μιμούνται με σχετική επιτυχία τις ανθρώπινες αντιδράσεις.

star wars battlefront 2 7

Ο Πόλεμος των Αστέρων στο gaming
Το ξεμπέρδεμα με το campaign και το arcade σας οδηγεί στο υπέρτατο Star Wars multiplayer που υφίσταται, τουλάχιστον για εμένα. Μια χούφτα modes καλύπτουν όλα τα γούστα και να είστε βέβαιοι ότι θα πηγαίνετε απο το ένα στο άλλο προσπαθώντας να αντλήσετε ολοένα και περισσότερη ευχαρίστηση. Το Galactic Assault είναι το πρώτο mode και η ονομασία του σωστά σας προδιαθέτει για επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας. 40 άτομα χωρισμένα σε δύο εικοσαμελείς ομάδες σφάζονται ανελέητα στο διασκεδαστικότερο mode ολων. Σοφά το game σας τοποθετεί τυχαία σε μια παράταξη και σε ένα σενάριο. Μόλις ολοκληρωθεί μια σύγκρουση, η επόμενη μπορεί να σας βρεί στο αντίπαλο στρατόπεδο να πολεμάτε για την παράταξη που σφάζατε λίγο νωρίτερα.

Ένας καταρράκτης αδρεναλίνης με κατέκλυσε βλέποντας το avatar μου να τρέχει πλάι πλάι με δεκάδες stormtroopers και να ριχνόμαστε στην μάχη παρέα για την κατάληψη ενός υψώματος. Detonators και λέϊζερς σφύριζαν δεξιά και αριστερά, κορμιά έπεφταν δίπλα μου, στρατιώτες με ρουκέτες πέταγαν πάνω από το πεδίο ραντίζοντας τον τόπο με βολές. Σας εγγυώμαι ότι θα νιώσετε τέτοιο ενθουσιασμό στην μάχη που οι κραυγές “απάνω τους παλικάρια”, “πάμε να τους φάμε όλους” και άλλες ανάλογες θα σας βγουν πολύ φυσικά. Δάκρυα χαράς θα σας πλημμυρίσουν βλέποντας τους ήρωες του Star Wars και τα οχήματα να σκάνε μύτη στο πεδίο της μάχης.

star wars battlefront 2 8

Η συσσώρευση αρκετών battle points σας δίνει το δικαίωμα να μπείτε στην μάχη με οχήματα, αστρόπλοια και ήρωες. Σε μια έφοδο στο κάστρο της Maz Kanata για να ξετρυπώσουμε τους επαναστάτες που βρήκαν καταφύγιο εκεί, είχα δίπλα μου ένα AT – ST walker που έσπερνε τον θάνατο με τα λέϊζερ του. Χρησιμοποιώντας το για κάλυψη, προσπαθούσα να κόψω με τις βολές μου τους επαναστάτες που είχαν κρυφτεί πίσω απο κάτι κιβώτια και μας έριχναν. Άξαφνα είδα τον Darth Vader αυτοπροσώπως να εμφανίζεται και να τους επιτίθεται με το lightsaber του, οδηγώντας την έφοδο. Δεν είναι περίεργο ότι το σκηνικό μου χάρισε αρκετά δευτερόλεπτα έντονης ευτυχίας, ένα δώρο που θα δεχτείτε πολλές φορές στο Galactic Assault.

Μίλησα για αστρόπλοια και θα ήθελα την δυνατότητα να βομβαρδίζω το πεζικό του εχθρού, όταν τα πιλοτάρω. Το game δεν το επιτρέπει αυτό και μας περιορίζει σε αερομαχίες και αστρομαχίες, λογικό εφόσον οι πεζικάριοι δεν έχουν αντιεροπορικά όπλα. Ο χάρτης κάθε αποστολής έχει ικανοποιητικό μέγεθος αλλά θα τον προτιμούσα χωρίς “σύνορα” για να έχω την δυνατότητα μεγάλων κυκλωτικών κινήσεων με την ομάδα μου.

Το Starfighter Assault mode ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με το Galactic Assault, μεταφερόμενους στην απεραντοσύνη του διαστήματος. Καλό θα σας κάνει ένα κουτί δραμαμίνες δίπλα σας όταν το παίξετε γιατί είναι τόσες πολλές οι αλλαγές κατεύθυνσης, τα οπτικά ερεθίσματα και οι περιστροφές των σκαφών ώστε έχετε εξασφαλισμένη την ναυτία. Ο έξοχος χειρισμός, το σταθερό frame rate και τα ηχητικά εφέ εξασφαλίζουν την εντύπωση ότι πρωταγωνιστείτε στην μεγαλύτερη αστρομαχία όλων των εποχών.

star wars battlefront 2 9

Το Strike mode είναι το Galactic Assault σε μικρότερη κλίμακα και με κανόνες που κυμαίνονται από το capture the flag μέχρι την προστασία και την καταστροφή διαστημοπλοίων. Η σφαγή που γίνεται γύρω από το πολυπόθητο αντικείμενο που χρήζει μεταφοράς δύσκολα περιγράφεται. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι οκτώ ανά ομάδα και σε αυτό και το Blast παρακολούθησα σε όλο του το μεγαλείο την ανωτερότητα της ανθρώπινης διάνοιας. Στο ντου που έκανα με τους επαναστάτες σε ένα μισοκατεστραμμένο οίκημα στο κέντρο της ζούγκλας, πανούργοι stormtroopers ανέβηκαν στην ταράτσα του ερείπιου και θέρισαν κάμποσους πριν καταλάβουμε από που έρχονται τα... βόλια.

Το Blast mode σας πετάει στην μάχη γρηγορότερα απο τα υπόλοιπα και είναι ιδανικό για να μαζέψετε σύντομα πολλά battle points. Η σύγκρουση είναι ανελέητη, οι πλευρές αλλάζουν συνέχεια και τα κορμιά πέφτουν σωρηδόν. Το μεγαλείο που μοιράζεται με τα υπόλοιπα multiplayer modes δεν είναι άλλο από το κοινό χαρακτηριστικό των κορυφαίων games, η δυνατότητα συνεχούς, ενσωματωμένης εκμάθησης. Είναι αναπόφευκτες οι μαζικές απώλειες των avatar σας στις αρχικές επαφές. Η πρώτη σας δουλειά είναι να βελτιώσετε τα αντανακλαστικά σας και να μάθετε να χειρίζεστε με κλειστά μάτια τα όπλα - abilities του ήρωα – class που σας αρέσει.

star wars battlefront 2 10

Η σοβαρή μάθηση αρχίζει με την παρατήρηση του παιξίματος των αποτελεσματικότερων εχθρών σας. “Βρε τον μπαγάσα τον Darth... Painter, την Princess… Pleya κ.ο.κ. με έχει κάνει σουρωτήρι δεκαπέντε φορές, πως τα καταφέρνει;” σκέφτεστε. Την επόμενη φορά που σας καθαρίζουν δίνετε βάση στο class που χρησιμοποιούν, στο όπλο και στις κάρτες τους. Αρχίζετε να σχηματίζετε μοτίβα πετυχημένων συνδυασμών στο μυαλό σας μέσα από τα βιώματα και την πράξη και όχι τα guides στο διαδίκτυο και την στυγνή περιγραφή αντικειμένων και classes. Εφαρμόζοντας τις νέες σας γνώσεις βλέπετε τι σας ταιριάζει και τι όχι και βελτιώνεστε αδιάκοπα την ώρα που διασκεδάζετε αφάνταστα.

To Heroes vs. Villains mode έχει την ιδιομορφία να ανακατεύει στρατιώτες με υπεράνθρωπους Jedi - Sith σε έναν άγριο καυγά που μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα διότι οι heroes έχουν περισσότερα hit points από τα classes. Η εμπειρία μου έδειξε ότι τα φωτόσπαθα υπερισχύουν των ακτινοπίστολων και των εκρηκτικών άρα οι Jedi - Sith είναι υπεύθυνοι για τα περισσότερα kills. Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις. Όταν συνδυάζονται σωστά οι συμπαίκτες, οι διαπρεπείς μαχητές σαν τον Han Solo μπορούν να κεράσουν θάνατο τους εχθρούς αν τους προστατεύει ένας Yoda ή ένας Luke Skywalker.

Το multiplayer εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Είναι το μοναδικό mode που προσθέτει τα battle points που κερδίζετε στις μάχες στο γενικό level του προφίλ σας. Είναι λογικό γιατί αν προστίθενταν από όλα τα modes θα έπρεπε να έχει 1000 level cap, το οποίο και πάλι θα φτάνατε σε μια εβδομάδα μάξιμουμ. Είναι το τελειότερο mode για κοινωνικοποίηση αφού, χωρίς συνεργασία και αλληλεγγύη, δεν πρόκειται να ολοκληρώσετε ούτε μισό objective των αποστολών. Αφήστε δε που επιβραβεύεστε με πρόσθετα battle points πολεμώντας πλάτη με πλάτη με τους συμμαχητές σας. Με τα credits που κερδίζετε αδιάκοπα σε κάθε μάχη μπορείτε να ανοίξετε άπειρα loot crates και να αποκτήσετε τις καλύτερες κάρτες. Άρα είναι το μοναδικό mode που προσφέρει συνεχή πρόοδο στην συλλογή των avatar σας.

star wars battlefront 2 11

Οι χαρακτήρες σας στο παιχνίδι μπορούν να βελτιωθούν στα στατιστικά τους μέσα από τις Star Cards και έτσι να αποκτήσουν επιπλέον ικανότητες, να λάβουν επιπρόσθετα loadouts όπλων κτλ. Όσο αποκτάτε Star Cards και αυξάνετε το rank σε συγκεκριμένη class ή ήρωα, τόσο αυξάνεται και το level του χαρακτήρα σας. Μετά από κάθε μάχη, πέρα από xp αποκτάτε και credits με τα οποία αγοράζετε loot crates απ' το store. Δυστυχώς το κύριο περιεχόμενό σας το αποκτάτε μέσω των Star Cards κι αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του νέου Star Wars Battlefront. Ότι έχετε την επιλογή είτε να παίζετε για εβδομάδες μέχρι και μήνες έως να φτάσετε στο peak και να ξεκλειδώσετε τα πάντα, είτε να πληρώσετε τα loot crates με χρήματα, ώστε να λάβετε Star Cards και άλλα upgrades. Αν θέλετε να ξεκλειδώσετε τα πάντα στο παιχνίδι τότε θα χρειαστείτε γύρω στα 2.000 ευρώ...για να φτάσετε στο peak που προαναφέραμε, με την EA να ανακοινώνει μείωση τιμών στις μικροσυναλλαγές κατά 75%, για να περισσώσει το προϊόν της έπειτα από την αρνητική αντίδραση του community. Για τους ικανούς παίκτες που θα ασχοληθούν σοβαρά με το παιχνίδι, καθετί ξεκλειδώνεται παίζοντας, απλά οι μικροσυναλλαγές είναι ένας εύκολος pay-to-win τρόπος για όποιον διαθέτει το μπάτζετ.

Το multiplayer χαλάει επίσης και η αστάθεια των servers της Electronic Arts, την οποία θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στο ότι βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες φουλ ενεργοποίησής τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξενέρωμα από την απότομη διακοπή μιας μάχης και το πέταγμά σας στο αρχικό μενού. Ευτυχώς παρατήρησα ότι, ενώ χάνετε τα battle points σας όταν αποσυνδέεστε, εντούτοις τα kills και τα υπόλοιπα milestones καταγράφονται κανονικά στο Career. Στην πρώιμη ενεργοποίηση του multiplayer συγκαταλέγω και τον περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σε modes όπως το Heroes vs. Villains. Αναμένω να ξεχειλίσουν οι servers με κόσμο μέσα στις επόμενες μέρες.

Γραφικά ή CGI φτιαγμένο απο την Lucasfilms;
Η επιτυχία ενός Shooter καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την game engine του. Η Frostbite engine της EA DICE έχει δοκιμαστεί σκληρά και με αξιοσημείωτη επιτυχία στο είδος έτσι την καλωσορίσαμε στο Star Wars Battlefront 2. Με frame rate στα 60 ανά δευτερόλεπτο σε 1080p ανάλυση το game εκτελεί με μεγάλη ομαλότητα το βουνό από animations που χρησιμοποιείτε στο σύμπαν του Star Wars. Ενώ στο PS4 Pro το frame rate είναι καρφωμένο στα 60 και μάλιστα σε 1440p ανάλυση, στο απλό PS4 τα frames ρίχνουν κάτι βουτιές όταν γεμίζει η οθόνη χαρακτήρες και οχήματα.

Ευτυχώς δεν μιλάμε για μακροβούτια και τα frames πολύ σπάνια πέφτουν ελάχιστα κάτω από τα 50. Τα pre – rendered cinematics καλύπτουν αρκετά λεπτά του campaign και είναι πραγματικά έργα τέχνης με τέλεια facial expressions, σωστή κίνηση της κάμερας και αλλαγές πλάνων όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τα διασημότερα τοπία του Star Wars έχουν σχεδιαστεί με εμμονή στην λεπτομέρεια και θα απολαμβάνετε κάθε στιγμή της περιπλάνησης σε αυτά.

Το voice acting έχει ενεργό ρόλο σε όλη την διάρκεια του single player campaign. Η ενδοεπικοινωνία της Versio με τους συμμαχητές της δίνει και παίρνει και οι φωνές των voice actors είναι απόλυτα πειστικές στους ρόλους. Φυσικά έχουν την μεγάλη βοήθεια μιας ορδής από γνώριμα ηχητικά εφέ που φωνάζουν Star Wars απο χιλιόμετρα μακριά. Δεν μπορεί να μην αναρριγήσει ο λάτρης των Star Wars στον ήχο των λέϊζερ, στις ρομποτικές φωνές, στο “ουρλιαχτό” των Tie Fighters, στην ακουστική ενός φωτόσπαθου. Η μουσική είναι επίσης 100% Star Wars δηλαδή συμφωνική, μεγαλειώδης και διακριτική όποτε χρειάζεται.

star wars battlefront 2 12

Πώρωση σε έναν Γαλαξία πολύ, πολύ κοντά σας
Είναι πολύ εύκολο να νιώσετε το Star Wars Battlefront 2 σαν μια μυητική ιεροτελεστία στο Star Wars σύμπαν. Περιέχει τον ήχο, τους ήρωες και την αισθητική της αγαπημένης διαστημικής όπερας και μας καλεί να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες αλληλεπιδρώντας με τον κόσμο του. Ξεπερνώντας τις αρρώστιες των “loot crates” και “multiplayer only” συνδυάζει αρμονικά πολλές ώρες ανελέητων μαχών με το A.I. και αμέτρητες ενάντια σε άλλους παίκτες. Ευνοώντας την συνεργασία με το ευφυές σύστημα αναβάθμισης του, κατέστησε το multiplayer μια τρομερά διασκεδαστική εμπειρία, μεταφέροντας αυτούσια την αίσθηση μιας τεράστιας λεϊζερομαχίας με Star Wars στολές και αντικείμενα.

Τα 55 ευρώ είναι ένα ασήμαντο τίμημα για την κατάκτησή του. Σε περίπτωση που αμφιβάλλετε για αυτό, αναλογιστείτε την πρώτη σεζόν απο θεματικά DLCs που ξεκινάει τον Δεκέμβριο. Όλα θα είναι τζάμπα και το πρώτο περιέχει τους νέους χάρτες των πλανητών Crait και D’Qar και τους heroes Finn και Captain Phasma. Το... βιολί των σεζόν από δωρεάν DLCs αναμένεται να συνεχιστεί για πολύ καιρό άρα οι εμπειρίες σας θα ανανεώνονται διαρκώς.

Θετικά:
- Αναπαριστά τέλεια το σύμπαν του Star Wars
- Περιέχει λατρεμένους ήρωες και χαρακτήρες της Star Wars μυθολογίας
- Σύστημα χειρισμού με τεράστια ανταπόκριση στις εντολές σας
- Απεριόριστη διάρκεια αν σας αρέσουν οι μάχες του
- Πλούσιο σύστημα αναβάθμισης που επιβραβεύει τις προσπάθειες σας

Αρνητικά:
- Οι μικροσυναλλαγές
- Μικρή αστάθεια των frames στο PS4
- Εύκολο και μικρό campaign
- Συχνή πτώση των servers της EA

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 7.5 
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.8

Το τέλειο συνοδευτικό “πιάτο” για την νέα Star Wars ταινία που έρχεται ολοταχώς τον επόμενο μήνα.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Lyricaldemon (Level 22) 16/11/2017 14:06
Αυτό με τα season pass,microtrans ,DLC multiplayer only...Μόνο και μόνο επειδή λατρεύω το lore θα το έπαιζα,γενικά φαίνεται και όμορφο,αλλά μόνο αν το κέρδιζα κάπου.
#2 +1 Divine Raiden (Level 26) 16/11/2017 14:22
Το campaign δεν περιμένω να είναι κάτι το ιδιαίτερο.Θα το παίξω μέσα στις επόμενες μέρες και θα έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.Στον ήχο θα έβαζα παραπάνω μιας και τα πάντα in game είναι καλοδουλεμένα πέρα απο ελάχιστες ατάκες κάποιων ηρώων.Επίσης πάλι δεν μπορώ να μιλήσω για το single player αλλά στο Multi σίγουρα ο ήχος είναι απίστευτος.Το παιχνίδι είναι πανέμορφο και οι χάρτες έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη ακρίβεια σε σχέση με αυτούς των ταινιών.Η ΕΑ κλασσικά τα έκανε π*****α με τα loot boxes και τώρα τρέχει να μαζέψει ό,τι μπορεί γιατί έχει φάει ΤΟ ΚΡΆΞΙΜΟ...Πολύ ωραίο το review σου Γιάννη.
#3 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 16/11/2017 14:24
Λογικά θα το πάρω, ελπίζω να μην πάνε πεταμένα τα λεφτά! Μπράβο Γιάννη για την ανάλυσή σου!
#4 ashbringer (Level 25) 16/11/2017 16:54
Μπράβο Γιάννη για το review και για την ανάλυσή σου.Το Star Wars Battlefront 2 δείχνει αρκετά δυνατό και όποτε μπορέσω θα το χτυπήσω.
#5 ashbringer (Level 25) 17/11/2017 11:51
Η ΕΑ έχει θέσει προς το παρόν offline τα microtransactio ns και μακάρι να παραμείνουν offline.
#6 efane (Level 22) 04/12/2017 14:17
Πότε δεν ήμουν φίλος με τον κόσμο του Star wars. Παρόλα αυτά το review με έχει πείσει ότι πρόκειται για ένα πολυ καλο game. Συγχαρητήρια για το άρθρο.
#7 Baxter (Level 4) 16/12/2017 16:23
FPS και Star Wars ο καλυτερότερος συνδυασμός!
Score 7.8
User Score ( 9 votes ) 7.72
User Reviews 0
Genre: FPS, Third-Person Shooter
Developer: EA DICE
Publisher: Electronic Arts
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1-40
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Core i5-6600K στα 3.5GHz ή FX-6350, Κάρτα γραφικών GeForce GTX 660 ή Radeon HD 7850, Χώρος στο σκληρό δίσκο 40GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 17/11/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification