Reviews Atomega
PC  
Comments (0)

Atomega Hot

Μάχες τιτάνων στο τέλος του σύμπαντος.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/1b/29/42/atomega-box-48-1505679484.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μάχες τιτάνων στο τέλος του σύμπαντος.

Παρά το γεγονός πως τα First-Person Shooter παραμένουν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όσον αφορά το multiplayer η συνταγή είναι κατά μέσο όρο η ίδια: ορισμένα γνωστά modes όπως team deathmatch, μάχες μεταξύ απλών στρατιωτών, microtransactions για πολλά skins όπλων και άλλων (ονόματα δεν λέμε) και το βασικότερο είναι πως θα αναγκαστείτε να σκοτώσετε τους εχθρούς σας αλλιώς θα αποτελέσετε την κατακραυγή της ομάδας σας και θα εξασφαλίσετε ψηφοφορίες για να σας πετάξουν από την μάχη κλοτσηδόν. Το Atomega αν και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τους ανταγωνιστές του, τολμάει να ρισκάρει με πολλές αλλαγές σε διάφορους τομείς που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το Atomega δημιουργήθηκε από την Ubisoft Reflections, την Αγγλική εταιρεία ανάπτυξης πίσω από τα Grow Home και Grow Up. Ανακοινώθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά στις αρχές του Σεπτεμβρίου για να κυκλοφορήσει μια εβδομάδα αργότερα. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης το επερχόμενο First-Person Shooter δημιουργήθηκε με πειραματικούς σκοπούς και νέες ιδέες που στοχεύουν στο να ενθουσιάσουν το κοινό του. Σε αντίθεση με άλλα του είδους που οι πυροβολισμοί, το gore και τα όπλα είναι σύνηθες φαινόμενο εδώ μπορείτε να νικήσετε χωρίς να σκοτώσετε ούτε έναν αντίπαλο, αν το επιθυμείτε, προκαλώντας οργή στους συμπαίκτες και αντιπάλους σας. Πως μπορείτε όμως να το πετύχετε αυτό;

atomega 2

Όταν η ανθρωπότητα έχει αφανιστεί
Το σενάριο διαδραματίζεται σε κάποια άγνωστη γωνιά του σύμπαντος στο μέλλον. Η ανθρωπότητα έχει εξαφανιστεί για κάποιο άγνωστο λόγο, πιθανόν σε κάποιο πόλεμο που είχε καταστροφικά αποτελέσματα και το μόνο που απέμεινε είναι τα Exoforms, κάποιες μορφές ζωής που είναι βιολογικές και μηχανικές μαζί. Η ιδιότητα των Exoforms είναι πως μπορούν να ελέγξουν την ύλη και την ενέργεια για να αναβαθμιστούν οι ίδιες. Καθώς το σύμπαν πλησιάζει στο τέλος του με τον ήλιο να πεθαίνει σε μια εντυπωσιακή έκρηξη, η οποία σηματοδοτεί και το τέλος του κάθε αγώνα, τα Exoforms μάχονται σε μια αρένα για διασκέδαση και κυριαρχία ξαναζώντας τις τελευταίες στιγμές του σύμπαντος.

Να πούμε εδώ πως το σενάριο δεν υπηρετεί άλλο σκοπό παρά μια γενική επεξήγηση της τοποθεσίας που διαδραματίζεται το Atomega καθώς και των χαρακτήρων που θα ελέγξετε. Δεν υπάρχει κάποια campaign όπως σε κάποια άλλα First-Person Shooters ούτε αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες για να δεθείτε μαζί τους. Αν είστε το είδους του gamer που απολαμβάνει την πλοκή, τις σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών και τις αναπάντεχες εξελίξεις δεν θα βρείτε κάτι από αυτά εδώ. Αν και αρκετοί ίσως απογοητευτείτε από αυτή την έλλειψη, το gameplay θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Ο νόμος του ισχυρού
Όπως προαναφέραμε, στο Atomega ο κάθε αγώνας διαδραματίζεται σε μια αρένα και διαρκεί 10 λεπτά. Σκοπός σας είναι να συγκεντρώσετε περισσότερους πόντους είτε αναβαθμίζοντας το Exoform σας είτε σκοτώνοντας τους αντιπάλους σας. Το κάθε Exoform μπορεί να απορροφήσει κάποιους κύβους ύλης που υπάρχουν στην αρένα και όταν συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλάζει μορφή. Οι κύβοι έχουν διαφορετικούς πόντους ανάλογα με το μέγεθός τους, οπότε μην εκπλαγείτε όταν δείτε να γίνονται λυσσαλέες μάχες για τους μεγαλύτερους. Υπάρχουν συνολικά οκτώ μορφές για να αναβαθμιστείτε και θα ξεκινήσετε κάθε αγώνα με την πρώτη, γνωστή ως Atom, η οποία είναι απλώς μια φωτεινή σφαίρα με ένα μάτι στο κέντρο της για να καταλήξετε στην Omega, έναν κολοσσό που συναγωνίζεται σε μέγεθος τους τιτάνες στο Shadow of the Colossus και μπορεί να ξεπαστρέψει τα περισσότερα Exoforms με μια βολή.

Κάθε μορφή διαφέρει όσον αφορά την ταχύτητα, την εμφάνιση και την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ενώ παράλληλα θα αλλάξει την στρατηγική σας όσο προσπαθείτε να επιβιώσετε. Για παράδειγμα η Primal μορφή θυμίζει έναν τεράστιο... γορίλλα ο οποίος είναι σχετικά αργός αλλά οι βολές του προκαλούν σοβαρή ζημιά ενώ η Omega μορφή με το ζόρι μπορεί να κάνει ένα βήμα και μπορεί να βομβαρδίσει ολόκληρα σημεία της αρένας. Γενικά οι πρώτες μορφές έχουν μικρό μέγεθος, μεγάλη ταχύτητα και προκαλούν ελάχιστη ζημιά, παράγοντες που αντιστρέφονται σταδιακά όσο προχωράτε προς την τελευταία μορφή. Αν καταστραφείτε θα ξεκινήσετε από την αρχή σαν Atom, εκτός αν προλάβετε να τηλεμεταφερθείτε σε κάποιο άλλο σημείο του χάρτη θυσιάζοντας μια μορφή και κάποιους πόντους, υποβαθμίζοντας το Exoform σας στην προηγούμενη μορφή του. Είναι σίγουρα μια καλύτερη επιλογή από το να πάει στράφι ο κόπος σας.

atomega 3

Η αρένα του Atomega είναι κατάλληλα διαμορφωμένη για να προσφέρει στρατηγικό πλεονέκτημα σε κάθε μορφή Exoform. Για παράδειγμα αν σαν Atom βρεθείτε μπροστά σε έναν Primal μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιους υπόγειους διαδρόμους που βρίσκονται παντού και να του ξεφύγετε καθώς το μέγεθος της συγκεκριμένης μορφής δεν της επιτρέπει να σας ακολουθήσει. Οι επιλογές σας για να κρυφτείτε μειώνονται όσο μεγαλώνετε σε μέγεθος οπότε θα χρειαστεί σύνεση και παρατηρητικότητα για να αποφύγετε καταστάσεις που δεν σας συμφέρουν. Επιπλέον υπάρχουν αρκετές γέφυρες στο χάρτη με πολλούς κύβους ύλης που φαίνονται εύκολη λεία αλλά μπορούν να καταστραφούν και να σας στείλουν στην άβυσσο του διαστήματος ενώ ο αντίπαλος που σας έστησε την ενέδρα γελάει σατανικά τρίβοντας τα χέρια του. Θα χρειαστεί να παίξετε αρκετούς αγώνες πρίν μάθετε τον χάρτη και να διαμορφώσετε μια στρατηγική για το πώς θα κινηθείτε εναντίον των αντιπάλων σας.

Αγωνιστείτε για επιβίωση και κυριαρχία λίγο πρίν την καταστροφή του σύμπαντος!

Ένα στοιχείο που θα σας βοηθήσει στον αγώνα σας είναι τα Hacks, 10 power-ups με διαφορετικά αποτελέσματα. Μπορείτε να εξασφαλίσετε διαρκή θεραπεία για το Exoform σας, μεγαλύτερο μέγεθος, μεγαλύτερη ταχύτητα και άλματα, ασπίδες και πολλά ακόμα. Αν και φαινομενικά κάποια Hacks ταιριάζουν καλύτερα σε κάποιες μορφές απ’ ότι σε άλλες, όλα θα συνεισφέρουν στην επιβίωση του Exoform σας και όλα είναι απαραίτητα για να νικήσετε. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μάθετε πως λειτουργούν και πότε να τα χρησιμοποιήσετε, κάτι που θα το καταφέρετε με ελάχιστη εξάσκηση μέχρι να μάθετε τι κάνει το καθένα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπάρχουν microtransactions για skins και costumes καθώς κάθε αγώνας σας δίνει κάποιους πόντους εμπειρίας για να ανεβείτε επίπεδο και να ξεκλειδώσετε χρώματα και σχέδια για το Exoform σας. Είναι μια πολύ όμορφη κίνηση, μοναδική για multiplayer First-Person Shooter που σίγουρα θα εκτιμηθεί από πολλούς gamers.

Αν και το gameplay του Atomega είναι πραγματικά απολαυστικό και συνδυάζει επικές μάχες τιτάνων και αψιμαχίες λιλιπούτειων πλασμάτων με κυνηγητό, stealth και συλλογή πόντων, παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις. Για την ώρα υπάρχει μόνο ένα mode το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Deathmatch όπου όλοι είναι εναντίον όλων και σκοπός είναι να συγκεντρώσετε τους περισσότερους πόντους μέσα σε 10 λεπτά. Η προσθήκη κάποιων ακόμα modes όπως Team Deathmatch ή Capture The Flag θα βοηθούσε σημαντικά στο να έχει ποικιλία το gameplay και να μην γίνεται μονότονο μετά από ένα διάστημα. Επίσης υπάρχει μόνο ένας χάρτης και εύκολα θα διαπιστώσετε πως οι έμπειροι αντίπαλοί σας γνωρίζουν την αρένα καλύτερα και από το δρόμο της γειτονιάς τους, οπότε θα σας στήσουν πολλές ενέδρες και θα ξέρουν ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε πριν καν το σκεφτείτε. Η αρένα είναι σχετικά απλή σε σχεδιασμό οπότε δεν είναι δύσκολο να την απομνημονεύσει κανείς και να την χρησιμοποιήσει σαν πλεονέκτημα. Η προσθήκη μερικών αρένων ακόμα είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η ποικιλία στο gameplay και να κάνει τους αγώνες πιο δίκαιους για νέους παίκτες.

atomega 6

Κύβοι, κύβοι παντού
Το βασικότερο χαρακτηριστικό που έχει αισθητικά το Atomega είναι πως όλα αποτελούνται από κύβους. Από τα μοντέλα των Exoforms και τα κτίσματα της αρένας μέχρι την ύλη που πρέπει να συλλέξετε και την διακόσμηση της αρένας όλα είναι κυβικά δίνοντας μια μεγάλη αίσθηση μινιμαλισμού. Το μόνο που έχει σφαιρικό σχήμα είναι το μάτι του Exoform σας για να σπάσει κάπως η μονοτονία. Ευτυχώς η κάθε μορφή έχει διαφορετική εμφάνιση οπότε εύκολα θα τις ξεχωρίσετε στο πεδίο της μάχης και θα καταλαβαίνετε πόσο έχει προχωρήσει ο κάθε αντίπαλός σας. Το γεγονός πως υπάρχουν πολλές επιλογές για customization όσον αφορά το χρώμα και τα σχέδια που θα έχει το Exoform σας βοηθάει σημαντικά στο να ξεχωρίζουν οι παίκτες μεταξύ τους και στο να είναι ο καθένας μοναδικός.

Παρά το γεγονός πως τα γραφικά δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στο να διακρίνετε τους αντιπάλους σας στην αρένα, ο κυβισμός που διακρίνει το game μπορεί να γίνει κουραστικός μετά από κάποιο διάστημα. Η μονοτονία κυριαρχεί όσον αφορά την εμφάνιση που έχουν τα πάντα και ο κάπως φτωχός συνδυασμός χρωμάτων που έχει η αρένα δεν βοηθάει στο να σας ενθουσιάσει μόλις αποκτήσετε αρκετή εμπειρία στο Atomega. Τα μονότονα γραφικά σε συνδυασμό με τις ελάχιστες επιλογές για αρένα και modes θα αναγκάσουν αρκετούς gamers να εγκαταλείψουν γρήγορα το game, οπότε η πιθανή αναβάθμισή τους θα είναι μια σημαντική και ευχάριστη προσθήκη.

atomega 4

Ρομποτικοί ήχοι μάχης
Αν και δεν υπάρχει ούτε ίχνος voice acting στο Atomega, το soundtrack θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. Οι techno πινελιές που έχει συμβάλλουν στην αίσθηση πως μάχεστε με εξωγήινα πλάσματα στο μέλλον και ταιριάζουν άψογα με τον ρυθμό της μάχης, παροτρύνοντάς σας να βγείτε από την κρυψώνα σας πυροβολώντας σε ότι κινείται. Τα ειδικά εφέ αν και δεν παρουσιάζουν μεγάλη ποκιλία είναι παραπάνω από αρκετά για να δώσουν χαρακτήρα στο Atomega και να σας δώσουν την αίσθηση πως κάθε σας πυροβολισμός μπορεί να γκρεμίσει τον τοίχο πίσω από τον οποίο κρύβεται κάποιος αντίπαλος τρέμοντας από τον φόβο του.

Μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία
Αν και το Atomega υστερεί κάπως σε ποικιλία αρένων, modes και γραφικών υπόσχεται μοναδικό gameplay όπου μπορείτε να κερδίσετε έναν αγώνα χάρη στην πονηριά, την ταχύτητα και την στρατηγική σας και όχι απαραίτητα επειδή διαλύσατε τους περισσότερους εχθρούς. Αν και τείνει να γίνεται μονότονο μόλις γίνετε αρκετά έμπειροι, θα σας διασκεδάσει κάθε στιγμή και κάθε αγώνα με απολαυστικές και μοναδικές μάχες. Το γεγονός πως οι customization επιλογές ξεκλειδώνονται όσο ανεβαίνετε επίπεδο και όχι μέσω microtransactions είναι ένας λόγος να εκτιμηθεί περισσότερο το Atomega. Είναι όσο απλό και ταυτόχρονα όσο περίπλοκο χρειάζεται για να σταθεί επάξια δίπλα στους ανταγωνιστές του και να ξεχωρίσει. Για τα 10 ευρώ που κοστίζει είναι σίγουρα μια αγορά που αξίζει τα λεφτά σας και με το παραπάνω.

Θετικά:
- Μοναδικό, εθιστικό gameplay
- Διάφοροι τρόποι για να κερδίσετε έναν αγώνα
- Απουσία microtransactions
- Χάρτης που προσαρμόζεται στις ανάγκες σας

Αρνητικά:
- Κάπως μονότονα και χωρίς ποικιλία γραφικά
- Μόνο ένας χάρτης και ένα mode
- Τείνει να γίνεται επαναλαμβανόμενο μόλις γίνετε έμπειροι

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.3 

Παρά τις ελλείψεις του είναι μια χορταστική εμπειρία που αξίζει τα λεφτά σας.

Νικηφόρος Μητράκος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Atomega

Η Ubisoft ανακοίνωσε πριν από λίγο το FPS Atomega. Θα κυκλοφορήσει για PC σε μία εβδομάδα.

Α...
Posted (11 Sep 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.3
User Score ( 7 votes ) 7.43
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Ubisoft Reflections
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1-8
Requirements: 4 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-550 @ 3.0 GHz ή AMD FX 4100 @ 3.6 GHz ή νεότερος, NVIDIA GeForce GTX660 (2GB VRAM) ή AMD HD7750 (2GB VRAM) ή νεότερη, Λειτουργικά συστήματα Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit μόνο)
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 19/9/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification