Reviews Tumblestone
Comments (0)

Tumblestone Hot

To Match 3 στα καλύτερά του.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/fb/00/50/tumblestone-review-32-1505047766.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

To Match 3 στα καλύτερά του.

Σίγουρα έχετε παίξει match-three games όπως το Candy Crash ή το Bejeweled είτε για να περάσετε την ώρα σας είτε γιατί είστε βαθιά εθισμένοι σε αυτά. Έχετε χαλάσει φιλίες γιατί κάνατε spam αιτήματα για ζωές στο Candy Crash και δε θα διστάζατε να στείλετε αιτήματα ακόμα και σε πρώην κοπέλα σας/αγόρι σας με τους οποίους έχετε να μιλήσετε 5 χρόνια, αλλά δε λογαριάζετε το άβολο της στιγμής μπροστά στην απόκτηση μερικών ζωών. Αρκετά με τις υπερβολές και το Candy Crash, δεν κάνουμε αυτό review, αλλά το Tumblestone το οποίο είναι ένα Puzzle game όπουθα βρίσκετε συνδυασμούς των τριών με πολύχρωμα κουτιά με σκοπό να ολοκληρώσετε την πίστα και να προχωρήσετε στις επόμενες. Απλό, έτσι; 

Aναπτύχτηκε από την The Quantum Astrophysicists Guild, εν συντομία QAG και κυκλοφόρησε στις 12 Ιουλίου του 2016. Έχει κυκλοφορήσει για PC, PS4, Xbox One, Android, iOS και Wii U. Είναι ένα σχετικά απλοϊκό game που διαθέτει όμως πολύ βάθος και είναι εδώ για να σας προκαλέσει, να σας εκνευρίσει και να σας δώσει άπειρη ικανοποίηση για τα επίπεδα τα οποία θα περνάτε έπειτα από πολύ κόπο.

tumblestone 1Γελάσαμε και σήμερα
Με το που μπείτε στο παιχνίδι θα εισαχθείτε απευθείας στην ιστορία του, με τον κόσμο του να βρίσκεται υπό απειλή από διάφορα πολύχρωμα κουτιά, το καθένα εκ των οποίων ανάλογα με το χρώμα του διαθέτει και τη δική του ξεχωριστή έκφραση. Ο πρώτος χαρακτήρας που θα παίξετε είναι η βασίλισσα του Νείλου η οποία αποφασίζει να διώξει τις πέτρες από το βασίλειό της. Το Tumblestone διαθέτει μια πληθώρα χαρακτήρων όλοι εκ των οποίων είναι χιουμοριστικά φτιαγμένοι, πλην όμως δεν καταφέρνει να περάσει αυτό που θέλει και δεν προξενεί το γέλιο που θα περιμέναμε από τις κατά τα άλλα καλές ιδέες που είχαν οι developers.

To voice acting αποτελείται από ήχους οι οποίοι δε βγάζουν κάποιο νόημα. Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν φυσικά ηθελημένη αποσκοπώντας στο να μας κάνει να γελάσουμε κάτι το οποίο δεν το κατάφερε ιδιαίτερα και έδωσε περισσότερο την εντύπωση του χαζού παρά του αστείου. Η ιστορία είναι απλούστατη και όσο την ακολουθείτε τόσο πιο αδιάφορη θα σας φαίνεται καθώς είναι θαμμένη κάτω από άπειρα puzzle. Σε γενικές γραμμές η ιστορία είναι αδιάφορη και το μόνο που θα σας κρατήσει είναι ο αριθμός των puzzles που θα κληθείτε να λύσετε ώστε να τερματίσετε το Tumblestone.

tumblestone 3 Puzzle για να φάνε και οι κότες
Ο όγκος των επιπέδων που θα πρέπει να περάσετε για να το τερματίσετε είναι απλά τεράστιος. Διαθέτει δώδεκα διαφορετικούς κόσμους καθένας από τους οποίους φέρνει νέους μηχανισμούς στο τραπέζι και αλλάζει εν πολλοίς την εμπειρία σας κάθε φορά. Κάθε κόσμος διαθέτει 30 επίπεδα φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των 360 επιπέδων που καλείστε να περάσετε ώστε να τερματίσετε το Tumblestone. Ανάλογα με το πόση ώρα σας πάρει για να ολοκληρώσετε το κάθε επίπεδο ξεχωριστά, είναι πολύ πιθανό να σας πάρει μέχρι και 30 ώρες συνολικά για μπορέσετε να το ολοκληρώσετε στην εντέλειά του.

Αυτό φυσικά έχει τα θετικά του αλλά παίζοντας σε κάποιες στιγμές θα νιώσετε πνιγμένοι κάτω από το βάρος των αμέτρητων επιπέδων που θα πρέπει να περάσετε. Θα θέλετε να τα παρατήσετε και απλά να το αφήσετε καθώς ορισμένα επίπεδα θα αποτελέσουν μεγάλη πρόκληση. Αν δείξετε όμως την υπομονή που χρειάζεται ένα game όπως το Tumblestone τότε θα ανταμειφθείτε με την ευχαρίστηση του να ξεπεράσετε το επίπεδο που σας βασάνισε. Στην αρχή, τα επίπεδα θα παρουσιάζουν μια πληθώρα λύσεων αλλά καθώς ο βαθμός δυσκολίας αναβαίνει τόσο μικραίνουν και οι τρόποι μου τους οποίους μπορείτε να περάσετε το κάθε επίπεδο. Όσες φορές και αν αποτύχετε οι πίστες δεν αλλάζουν, οπότε μπορείτε έστω και έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να λύσετε και τα πιο ενοχλητικά puzzles. Ακόμη μπορείτε να κερδίσετε κάποια tokens που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να κάνετε skip κάποιο επίπεδο. Τα tokens αυτά είναι πολύ λίγα και η βοήθεια τους είναι σχεδόν ανεπαίσθητη.

Τα συναισθήματα σας θα εναλλάσονται ανάμεσα στο ''είμαι ο νέος Αϊνστάιν'' και ''απορώ πως πέρασα τα μαθήματά μου''.
 
Multiplayer
Μπορεί να βαρεθείτε το τεράστιο singleplayer του, αυτό που δε θα βαρεθείτε σίγουρα είναι το multiplayer, καθώς αποτελεί το μακράν απολαυστικότερο κομμάτι του. Παίξτε μέχρι και εναντίον τριών αντιπάλων σε τρία διαφορετικά modes, Puzzle race, Battle και Τug of war. Στο Puzzle race θα προσπαθήσετε να κάνετε συνδυασμούς των τριών πιο γρήγορα από τους αντιπάλους σας, στο Battle το ίδιο με τη διαφορά ότι κάθε λίγη ώρα το ύψος των κύβων πέφτει πιο κοντά προς τα εσάς, ενώ στο Tug of war οι κύβοι που θα πρέπει να διαλύσετε χωρίζονται από αμετακίνητους γκρι κύβους και θα πρέπει να κάνετε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς των τριών με αυτά που έχετε μπροστά σας ώστε να τους διαλύσετε.

Το multiplayer διαθέτει και μια πληθώρα επιλογών. Αρχικά μπορείτε να καθορίσετε των αριθμό των νικών σας και τις κάνετε μέχρι και 10 κάνοντας τα game σας να κρατάνε αρκετή ώρα αν απολαμβάνετε πολύωρα games. Αν πάλι όχι υπάρχουν οι επιλογές των τριών και των πέντε νικών. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε αν θα έχετε τα ίδια ή διαφορετικά puzzle με άλλους παίκτες. Στα αρνητικά, το multiplayer είναι σχεδόν άδειο και θα σας πάρει πολύ ώρα για να βρείτε μια ολόκληρη τετράδα. Στη θέση παικτών μπορείτε να βάλετε bots. Τα bots των αρχικών επιπέδων του Tumblestone είναι πολύ εύκολα και καλά για προπόνηση ώστε να μάθετε το multiplayer του. Αντίθετα, τα bots των μεγαλύτερων επιπέδων αποτελούνε μια πραγματική πρόκληση, μεγαλύτερη πιθανώς από πολλούς συμπαίκτες που θα αντικρύσετε.

tumblestone 2 Το Singleplayer δεν είπε την τελευταία του λέξη
Πέρα από την ιστορία του Tumblestone, θα δείτε και τρία ακόμη singleplayer modes, Marathon, Heartbeat και Infinipuzzle. Στο Marathon θα πρέπει να κάνετε συνδυασμούς των τριών με τους κύβους να χωρίζονται από μια μπάρα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε έναν κύβο που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα τότε το επίπεδο της πέφτει έως ότου σας καταπλακώσει. Στο Heartbeat θα πρέπει να είστε πολύ γρήγοροι καθώς από τη στιγμή που ολοκληρώσετε τους πρώτους συνδυασμούς, οι κύβοι πέφτουν προς τα κάτω χωρίς σταματημό. Αποτελεί το πιο απολαυστικό singleplayer mode, καθώς κι την ωραιότερη πρόκληση στο Tumblestone. Τέλος υπάρχει και το Infinipuzzle που όπως μπορείτε να μαντέψετε είναι ένα puzzle που δεν τελειώνει ποτέ. Χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό με τους γκρι κύβους που έχει και το Tug of war του multiplayer.

Το τρία προαναφερθέντα modes συμπληρώνονται από την επιλογή του να χρησιμοποιήσετε κάποιο modifier που αλλάζει με κάποιον τρόπο το αρχικό gameplay του. Είναι ένα για κάθε μέρα και σε σύνολο φτάνουν τα 11. Για παράδειγμα μπορείτε να δώσετε τη δυνατότητα στους κύβους να αλλάζουν θέσεις έπειτα από κάθε επιτυχημένο συνδυασμό, κάτι που μπορεί να αποβεί δύσκολο στο να προβλέψετε και να χαλάσει τα αρχικά σας σχέδια. Υπάρχουν και διάφορα quests τα οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε, πλυν όμως δεν δίνουν ουσιώδης ανταμοιβές πέρα από εμπειρία για να ανεβείτε level, κάτι που δεν παίζει κανένα ρόλο. 

tumblestone 4
Ένα καλό και όμορφα σχεδιασμένο Puzzle game
To Tumblestone είναι σχεδιασμένο στο χέρι και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είναι ευχάριστο στο μάτι και τα γραφικά του είναι ικανοποιητικά για indie game. Είναι μάλιστα και αρκετά γενναιόδωρο, καθώς σας δίνει ένα δωρεάν Steam key για ένα φίλο σας, ώστε να μην παίζετε μόνοι. Ήταν ευχάριστο στο παίξιμο, αλλά είχε και αρκετές στιγμές που σε έκανε να θες να το παρατήσεις μπροστά στον όγκο των puzzles που διέθεται, ενώ μερικές πίστες ήταν από πολύ έως υπερβολικά ενοχλητικές. Ακόμη, τα ηχητικά εφέ επαναλαμβάνονταν συχνά, κάτι που τα καθιστούσε ενοχλητικά έπειτα από λίγη ώρα.


Θετικά
- Άπειρα puzzles
- Θα σας δυσκολέψει
- Πληθώρα από modes
- Ευχάριστο multiplayer

Αρνητικά
- Κουράζει γρήγορα αν δεν είστε hardcore fans του είδους
- Κάποια πολύ ενοχλητικά puzzles
- Θα το ξεχάσετε εύκολα
- Κανείς δεν παίζει το multiplayer

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8 
Αντοχή: 7 
Γενικά: 7.5

Αν είστε fans των puzzle games μπορεί και να γίνει το αγαπημένο σας, αν πάλι όχι κρατήστε αποστάσεις γιατί κινδυνεύει η ψυχική σας υγεία.

Μαρίνος Τζώτζης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.5
User Score ( 9 votes ) 7.67
User Reviews 0
Genre: Puzzle
Developer: The Quantum Astrophysicists Guild
Publisher: The Quantum Astrophysicists Guild
Διάθεση: The Quantum Astrophysicists Guild
Players: 1-4
Requirements: 1 GB RAM, Επεξεργαστής με SSE2 instruction set support, Δεν υπάρχει ελάχιστη απαίτηση για κάρτα γραφικών, Χώρος στο σκληρό δίσκο 1GB.
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 12 Ιουλίου 2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification