Reviews Fat Princess Adventures
PS4  
Comments (1)

Fat Princess Adventures Hot

Ξεχάστε δίαιτες και νηστείες. Φάτε όσο περισσότερο κέικ μπορείτε.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/37/d8/a2/fat-princess-adventures-box-39-1503508805.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ξεχάστε δίαιτες και νηστείες. Φάτε όσο περισσότερο κέικ μπορείτε.

Η εταιρεία ανάπτυξης Fun Bits Interactive αρέσκεται στις εκπλήξεις. Η πρώτη της έκπληξη μας ήρθε το 2009 με την κυκλοφορία του Fat Princess για PS3. Έχουμε τερματίσει πολλά RTS αλλά κανένα τους δεν έμοιαζε με εκείνο το Capture the Flag "διαμάντι" που αντικατέστησε την σημαία με μια τετράπαχη πριγκίπισσα και επέτρεψε σε 32 παίκτες ταυτόχρονα να συγκρουστούν για το ποιος θα κουβαλήσει το κύτος στην βάση του! Εκτός από την σφοδρή του δράση εκτιμήσαμε τρομακτικά το χιούμορ και την αδιαφορία που έδειξε προς την πολιτική ορθότητα. 

Το 2015 σηματοδότησε την επιστροφή της χοντρής πριγκίπισσας με δύο τίτλους εκ διαμέτρου αντίθετους μεταξύ τους, έχοντες μόνο κοινό το όνομα. Στην αρχή του έτους κυκλοφόρησε το Fat Princess: Piece of Cake, ένα Match – 3 παιχνίδι βασισμένο στον κόσμο του Fat Princess, για το PS Vita. Στο τέλος του έτους το Fat Princess μεταπήδησε σε εντελώς διαφορετικό είδος και μεταμορφώθηκε σε Hack & Slash με RPG στοιχεία, μετονομαζόμενο σε Fat Princess Adventures. Είναι φανερό ότι η Fun Bits Interactive έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο δημιούργημά της και δεν φοβάται μήπως χάσει τους fans του με την διαρκή εκτροπή σε άλλα είδη και καλά κάνει όπως μας απέδειξε το Fat Princess Adventures.    

fat princess adventures 1  
Σώστε τις πριγκίπισσες και ενώστε τα βασίλεια
Μετά τα ξεκαρδιστικά γεγονότα του story mode του Fat Princess, τα βασίλεια Red και Blue ενώνουν τα λίπη τους… τα σύνορά τους θέλουμε να πούμε δημιουργώντας μια ενιαία περιοχή που βαφτίστηκε Great Bitten. Η Great Bitten είναι η πιο γλυκιά χώρα του κόσμου εξαιτίας των τεράστιων ποσοτήτων κέικ που καταναλώνουν οι κάτοικοί της. Την γλύκα της αποστρέφεται η Bitter Queen, μια αριστοκράτισσα γεμάτη πίκρα η οποία εξαπολύει στρατιές από Gobblings ενάντια στην Great Bitten και τους κοιλιόδουλους πολίτες της. Η μόνη σωτηρία από την επερχόμενη καταστροφή είστε εσείς και οι φίλοι σας που θα αναλάβετε τον έλεγχο τεσσάρων μαχητών ειδικά εκπαιδευμένων στην εξολόθρευση τεράτων. 

Εξ αρχής σας προειδοποιούμε να μην περιμένετε βοήθεια από τους γλυκοαίματους υπηκόους και ευγενείς της Great Bitten και να στηριχτείτε αποκλειστικά στις ικανότητές σας. Η διασκέδαση αρχίζει με την πληθώρα επιλογών στην δημιουργία του χαρακτήρα σας οι οποίες είναι πάρα πολλές, εναρμονίζονται απόλυτα με το λαίμαργο κλίμα της περιπέτειας και αρκετές ανάμεσά τους γίνονται διαθέσιμες αφού συγκεντρώσετε τις απαιτούμενες κορώνες. Η επιλογή προσωπικότητας μας άρεσε σαν χιουμοριστική πινελιά που καθορίζει την συμπεριφορά του απέναντι στους NPCs και τις ατάκες που πετά ενώ περιπλανάται.

Το Fat Princess Adventures σας σπρώχνει από το πρώτο λεπτό στην δράση πετώντας σας λεγεώνες από τέρατα για να μακελέψετε χρησιμοποιώντας δύο μόνο ήδη επιθέσεων, μια για εχθρούς με χαμηλό defense και μια για όσους προστατεύονται καλύτερα. Πρόκειται για Action RPG με ισομετρική κάμερα και έντονα Hack & Slash στοιχεία αφού ξεχειλίζει από άγριο button mushing, δηλαδή ο αντίχειράς σας θα πρηστεί από το ασταμάτητο πάτημα των buttons. Μπορεί να είμαστε φανατικοί της μαζικής εξόντωσης εχθρών αλλά με τόσο φτωχό χειρισμό θα χάναμε γρήγορα το ενδιαφέρον μας αν δεν υπήρχε το σύστημα των classes.   

Αν αναρωτηθείτε ποτέ γιατί οι εχθροί σας συμπεριφέρονται ανόητα και παραμένουν λεπτοί θα καταλάβετε ότι τρώνε… κουτόχορτο.

Μην φανταστείτε κανένα περίπλοκο σύστημα με dual classes, άπειρα skills και άλλα ωραία που εκτιμούμε ιδιαιτέρως στα παραδοσιακά RPG. Τέσσερα classes υπάρχουν όλα και όλα με μικρές αλλά σημαντικές διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά το co – op gameplay κυρίως. Επιλέξτε αν θα είστε Warrior (Πολεμιστής), Mage (Μάγος), Archer (Τοξότης) ή Engineer (Μηχανικός) γνωρίζοντας ότι ο Warrior και ο Engineer λατρεύουν την μάχη σώμα με σώμα ενώ οι άλλοι δύο είναι… μυγιάγγιχτοι δηλαδή δεν αφήνουν κανένα να τους αγγίξει διαλύοντας τους πάντες από μακριά. Παίζοντας single player μπορείτε να αλλάζετε classes στα checkpoints για να ποικίλετε λίγο την εμπειρία σας, φυσικά το class που θα χρησιμοποιείτε περισσότερο θα είναι και ισχυρότερο άρα αναντικατάστατο στα boss battles. 

Σε co - op mode είναι προφανές ότι τα classes ενισχύουν σημαντικά την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των παικτών. Δύο από τους συμπαίκτες θα αναλάβουν την αραίωση των εχθρικών γραμμών στεκούμενοι στα μετόπισθεν και ρίχνοντας βροχή τα spells και τα βέλη. Οι άλλοι δύο θα πέφτουν με μανία πάνω στα εχθρικά στίφη που πλησιάζουν, πετσοκόβοντας τα με σφυριά, σπαθιά και εκρηκτικά. Θα απολαύσετε περισσότερο το multiplayer παίζοντας με τους φίλους σας γιατί θα συνεννοείστε καλύτερα και θα μοιράζεστε την χαρά της μάχης με κραυγές και επιφωνήματα. Ελλείψει διαθέσιμης τετράδας φίλων είστε ελεύθεροι να ψάξετε για συμπαίκτες στο διαδίκτυο, εισερχόμενοι ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι τους με την προϋπόθεση ο χαρακτήρας σας να μην είναι πολύ κατώτερου level. Δεν νομίζουμε να σας αρέσει ο ρόλος του θεατή στην μάχη και του νεκρού βάρους που πρέπει να κουβαλούν και να προστατεύουν οι συμπολεμιστές. 

fat princess adventures 2

Φαί και λάφυρα η ζωή μας
Μέγιστη απόλαυση για τους παίκτες των Action RPG είναι το looting, το πλιάτσικο απειράριθμων αντικειμένων και νομισμάτων τα οποία με την σειρά τους θα τους κατατάξουν στους δυνατότερους και πλουσιότερους χαρακτήρες ενός video game. Στο Fat Princess Adventures το looting είναι καλό αλλά όχι άριστο. Από αριθμητικής πλευράς είναι σημαντικός ο αριθμός των αντικειμένων και των νομισμάτων που θα ψειρίσετε από σεντούκια και των κέικ που απελευθερώνουν τα διαλυμένα εχθρικά κορμιά. Τα όπλα που αποκτάτε έχουν ιδιαίτερες ικανότητες αλλά θα σας απασχολήσει περισσότερο το damage τους παρά τα elemental properties που μοιάζουν δημιουργημένα μόνο για να ανοίγετε ζόρικα chests. Δεν σας περιμένει καμία έκπληξη όταν σπάτε ένα σεντούκι, κανένα μοναδικό γεγονός για να σας φτιάξει την μέρα όπως, για παράδειγμα, ένα όπλο ικανό να διαλύσει πολύ δυνατότερους αντιπάλους από εκείνους του τρέχοντος level. Θα αποκτάτε όπλα με εντελώς προβλέψιμο τρόπο, κάθε φορά λίγο δυνατότερα για να αντικαθιστάτε τα προηγούμενα.            

Η αναβάθμιση των όπλων δεν θέλει μόνο χρήμα αλλά και upgrades που πηγάζουν από τα bosses, συνεπώς έχετε ένα ισχυρό κίνητρο για να ασχοληθείτε με το grindhouse mode (όνομα και πράμα). Παρέα με τους φίλους σας μπορείτε παίζοντας το να μετατρέψετε χιλιάδες εχθρούς σε τοματόζουμο και να συσσωρεύσετε μυθικές ποσότητες από λάφυρα τα οποία θα δυναμώσουν τους χαρακτήρες του βασικού mode. Άφθονο grinding σας περιμένει λοιπόν και μάχες πλημμυρισμένες στο αίμα που κοντράρουν την παιδική – χιουμοριστική αισθητική του τίτλου αλλά ταίριασαν τέλεια με τα γούστα του γράφοντος. 

fat princess adventures 3

Στο Fat Princess Adventures η λαιμαργία επιβραβεύεται με τρόπο σύμφωνο προς την πραγματικότητα. Η διαδοχική κατάποση κομματιών κέικ μετατρέπει τον ήρωα σας σε ένα τεράστιο λιπαρό πλάσμα που σκίζει τα ρούχα του εξαιτίας της απότομης σωματικής επέκτασης και μένει με τα… σώβρακα. Ο τετράπαχος πολεμιστής μοιράζει σφαλιάρες δεξιά και αριστερά σαν τον Μπαντ Σπένσερ διαλύοντας γρήγορα τους εχθρούς και χαρίζοντάς σας απολαυστικές στιγμές + μπόλικο γέλιο. Η υπερκατανάλωση κέικ είναι ο ένας τρόπος για να αυξήσετε το damage σας. Ο δεύτερος περιλαμβάνει το να πιείτε μια λαχταριστή σάλτσα γεμίζοντας θρεπτικά συστατικά που δυναμώνουν αισθητά τα χτυπήματά σας. 

Αντίπαλοι με μυαλό και σώμα κότας
Το A.I. των εχθρών είναι επαναλαμβανόμενο και μέτριο. Μερικοί αντίπαλοι σας κυνηγούν με το που σας βλέπουν ενώ άλλοι περιμένουν παθητικά το πλήγμα που θα τελειώσει την σύντομη ψηφιακή ύπαρξή τους, συνεπώς όλοι τους ακολουθούν ανεγκέφαλα μοτίβα. Τα boss fights θα σας τραβήξουν περισσότερο το ενδιαφέρον. Μην φανταστείτε ότι τα bosses είναι εξυπνότερα από τους δούλους τους, απλά εμφανίζονται άφθαρτα και σας αναγκάζουν να χρησιμοποιήσετε λίγο το μυαλό σας για να ανακαλύψετε πως θα τα κάνετε τρωτά. Η τοποθέτηση κοτόπουλων σε ένα τροχό άθλησης για χάμστερ ώστε να κεραυνοβοληθεί με ηλεκτρικό ρεύμα ένα boss και η ρίψη potion στα μούτρα ενός άυλου boss για να αποκτήσει υλική υπόσταση είναι δύο από τις ευχάριστες στιγμές που σας περιμένουν κυνηγώντας bosses.      

Παρατηρήσαμε μια μανία του game designer με τα πουλερικά. Τα πασίγνωστα magic potions τα οποία αναπληρώνουν το mana και το health, σας απαλλάσσουν από debuffs ή σας χαρίζουν έξτρα ικανότητες σε όλα τα RPG, εδώ μεταμορφώνουν σε κότα όποιον περιλούσουν με το περιεχόμενό τους. Είναι πολύ χρήσιμη και ξεκαρδιστική η μεταμόρφωση ενός εχθρικού πλήθος σε κότες έτοιμες προς σφάξιμο. Εκείνο που δεν βρήκαμε ξεκαρδιστικό είναι η διάρκεια του κυρίως παιχνιδιού. Το Fat Princess Adventures τελειώνει μετά από πέντε μόλις ώρες φρενήρους δράσης και σας αφήνει σύξυλους για να ασχοληθείτε με το multiplayer και το grindhouse.

   

Με τα υψηλά στάνταρ των Hack & Slash και Action RPG που έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια ήταν λογικό τα animations αλλά και τα καρτουνίστικα γραφικά να μας φανούν εξαιρετικά φτωχά, τα τελευταία λόγω μεγέθους τα πρώτα λόγω περιορισμένου αριθμού. Ευτυχώς οι graphic designers προνόησαν ώστε οι φωτοσκιάσεις, τα λαχταριστά particle effects και ο μεγάλος αριθμός εχθρών που βρίσκονται ταυτόχρονα σε μια οθόνη να φαίνονται πολύ εντυπωσιακά στο σταθερό frame rate των 60 fps.     

Θεωρούμε ιδιαίτερα πετυχημένο το voice acting που ακούγεται αδιάκοπα από τους ήρωες αν και, αφού ακούσετε όλες τις φοβερές ατάκες τους, είναι αναπόφευκτο να τις βαρεθείτε σχετικά γρήγορα. Η μουσική επένδυση περιλαμβάνει μια σειρά από μελωδίες και κλασικά κομμάτια τα οποία δεν σκεπάζουν τα ηχητικά εφέ της δράσης που μας ενδιαφέρουν αλλά δουλεύουν την μαγεία τους από το φόντο, δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα. Το αποκορύφωμα του ήχου στο Fat Princess Adventures είναι η βαθιά φωνή του Barry White στο “Can’t Get Enough of Your Love, Babe” και η αντίθεση που κάνει με τις φωνούλες των γιαπωνέζων τραγουδιστριών LADYBABY (βάζοντας στην άκρη τα βοθρέ φωνητικά της… γενειοφόρας κυρίας) στο “Nippon Manju”.  

fat princess adventures 4  
Θρεπτικό χωρίς να γίνεται παχυντικό 
Στο Fat Princess Adventures σας περιμένει ένας μεγάλος αριθμός από εχθρούς πρόθυμους να αποτελέσουν το μέσο δια του οποίου θα εκτονώσετε την ένταση της καθημερινότητας. Η γρήγορη δράση του απαιτεί πολλές αυτόματες κινήσεις και σχεδόν καθόλου φαιά ουσία αλλά η ικανοποίησή σας θα μεγαλώνει διαρκώς καθαρίζοντας τις εχθρικές στρατιές. Οι κωμικές πινελιές του voice acting, των πουλερικών και των παχύσαρκων χαρακτήρων κρατούν υψηλά τον δείκτη της διασκέδασης για όσο διαρκεί το story mode. 

Το πακέτο Mega Loot Bundle που μπορείτε να προμηθευτείτε με 20€ από το επίσημο store του PlayStation αποτελεί μεγάλη αγοραστική ευκαιρία. Εκτός από το κυρίως πιάτο που είναι ο κώδικας του παιχνιδιού, έχει άφθονη γαρνιτούρα από packs που εκτοξεύουν το loot στα ουράνια, χαρίζοντας σας μεγάλο προβάδισμα στις multiplayer εξορμήσεις.          

Θετικά
- Άφθονη σφαγή και ενδιαφέροντα boss fights
- Εναλλασσόμενα classes
- Γρήγορο gameplay
- Soundtrack με δύο φοβερά τραγούδια 
- Καλό voice acting
- Υψηλό frame rate με πολλά οπτικά εφέ

Αρνητικά
- Απλοϊκό story
- Μικρή διάρκεια
- Ανόητο A.I. 
- Ανεπαρκή animations και γραφικά 

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7.5
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 5
Γενικά: 6

Μια ανάλαφρη κωμική περιπέτεια για παρεΐστικες καταστάσεις.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Lyricaldemon (Level 22) 27/08/2017 14:21
Μέτριος και απλός τίτλος,με γέλιο παρόλα αυτά.
Score 6
User Score ( 10 votes ) 6.25
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Fun Bits Interactive
Publisher: Sony Computer Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000), Official PlayStation Network
Players: 1 - 4
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 5/12/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification