Reviews PaRappa the Rapper Remastered
PS4  
Comments (3)

PaRappa the Rapper Remastered Hot

Η απόδειξη ότι δεν μπορείτε να ραπάρετε για οτιδήποτε.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f3/1e/49/parappa-the-rapper-remastered-ps4-10-1500980024.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η απόδειξη ότι δεν μπορείτε να ραπάρετε για οτιδήποτε.

Είναι της μόδας οι remastered εκδόσεις κλασικών τίτλων, ειδικά στο PlayStation 4 με κορυφαία τα Crash Bandicoot N’Sane Trilogy και Wipeout: Omega Collection. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με τη περίπτωση του διαβόητου Parappa, ενός ήρωα που θεωρείται cult χαρακτήρας της PlayStation era των ‘90s.

O πρωταγωνιστής μας είναι ένας αποτυχημένος νεαρός σκύλος ο οποίος δε διαθέτει καθόλου χρήματα και περνά το χρόνο του με τους φίλους του σε καφετέριες και σινεμά. Ο ανταγωνιστής του, Joe Chin, είναι ένας τύπος που όπως αναφέρει και το όνομά του, έχει θεληματικό πηγούνι και είναι ένας τρομερός επιδειξίας ο οποίος μειώνει συνέχεια το φίλο μας μπροστά στη παρέα του και ειδικά στον έρωτά του, τη Sunny Funny. Και ενώ όλα δείχνουν σκούρα, ο Parappa λέγοντας τη φράση “I gotta believe” καταφέρνει και αλλάζει ως δια μαγείας τα δεδομένα με ένα πραγματικά απίθανο τρόπο και φτάνει σε σημείο να αποδείξει ότι είναι άξιος και καλύτερος από τον Joe. Θυμίζει έντονα χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει σε teen movies όπου ο αποτυχημένος της παρέας είναι τελικά ο καλύτερος τύπος.Άμα ραπάρεις, όλα θα τα κάνεις
Η ιστορία μας ξεκινά με τον Parappa και τους φίλους του να βγαίνουν από το cinema και να κατευθύνονται σε μια καφετέρια για milkshake. Κι εκεί που περνάνε μια χαρά, έρχονται δυο νταήδες να τους χαλάσουν τη διασκέδαση. Αυτός που έσωσε όμως τελικά τη κατάσταση είναι ο Joe Chin ο οποίος έλυσε το πρόβλημα με τη δύναμη και το θάρρος ο ήρωάς μας δυστυχώς δε διαθέτει. Αλλά με τη φράση που αναφέραμε και πιο πάνω, όλα είναι δυνατά. Στόχος του Parappa είναι να καταφέρει να γίνει ισάξιος με τον Joe και να κερδίσει τη καρδιά της αγαπημένης του. Με ποιον τρόπο; Μα με ραπ φυσικά.

Ραπάρω εδώ μάλλον δε σημαίνει διασκεδάζω
Ενώ ο Parappa, οι χαρακτήρες που τον συνοδεύουν καθώς και τα περιβάλλοντα είναι διασκεδαστικά, το gameplay του τίτλου είναι το άκρως αντίθετο. Ενώ τα πράγματα είναι πολύ απλά υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Ο πυλώνας του gameplay έχει ως εξής: σε κάθε level ο Parappa βρίσκεται με έναν τρελό χαρακτήρα ο οποίος θα του μάθει μια τέχνη με τη βοήθεια του hip-hop.

Ο stage master πετάει ρίμες οι οποίες εμφανίζονται στο πάνω μέρος της οθόνης και αντιστοιχούν με διάφορα πλήκτρα του controller. Κάθε level αποτελείται από τέσσερα lessons/μαθήματα στα οποία ανεβαίνει σταδιακά η δυσκολία με τη χρήση όλο και πιο περίπλοκων συνδυασμών. Σκοπός σας είναι να αντιγράψετε το πρότυπο των στίχων πατώντας τα σωστά πλήκτρα στο χρονικό περιθώριο που σας δίνεται αλλά και να απαντήσετε με μια δική σας ρίμα. Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά όπως και στη πρωτότυπη έκδοση, το Parappa The Rapper ψάχνει να βρει το ρυθμό του.

Αν πατάτε τα σωστά κουμπιά τη κατάλληλη στιγμή θα χάσετε. Αν κάνετε button mashing, πάλι θα χάσετε. Αυτό που μπορεί να λειτουργήσει είναι να πετάτε διάφορες συλλαβές σε μια αόρατη χρυσή τομή που διαθέτει ο στίχος η οποία διαφέρει από level σε level. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να βασίζεστε περισσότερο στη τύχη παρά στις ικανότητές σας. Υπάρχουν 4 ratings στη κάτω δεξιά μεριά της οθόνης που απεικονίζουν το πόσο καλά τα καταφέρνετε κατά τη διάρκεια του τραγουδιού. Οι βαθμίδες είναι Cool, Good, Bad και Awful όπου όπως λένε και οι περιγραφές τους αντικατοπτρίζουν τις ικανότητές σας. Αν κάνετε 2 συνεχόμενα λάθη σε ολόκληρες ρίμες χάνετε μια βαθμίδα. Αν παραμείνετε στο Bad όταν τελειώσει το κομμάτι ή αν φτάσετε στο Awful πριν τελειώσει τότε θα χάσετε και θα πρέπει να επαναλάβετε το κομμάτι από την αρχή.


Ενώ ο έλεγχος είναι αρκετά απλός και για να εγκλιματιστείτε δε χρειάζεστε καν να δαμάσετε το σταυρό κατεύθυνσης και τους αναλογικούς μοχλούς, δε θα αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο χάνετε. Αυτή η χαλαρή σχέση του παιχνιδιού με το ρυθμό και τις ενδείξεις αναγκάζει σε μια επίπονη διαδικασία τυχαίων δοκιμών που οδηγεί σε εκνευρισμούς.

Η εταιρεία ανάπτυξης θα μπορούσε να πειράξει το μηχανισμό ώστε να λειτουργεί καλύτερα και δυστυχώς, ακόμα και στο Practice Mode δεν εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσετε το Cool rating. Επί τη ευκαιρία, όταν φτάσετε σε αυτό, ο level master σας αποχαιρετά και ο Parappa μπαίνει σε trance mode όπου ραπάρετε freestyle με button mashing μαζεύοντας άφθονους πόντους για τα online leaderboards. Και ενώ σε άλλα Rhythm games, όπως το Guitar Hero, όταν πηγαίνετε καλά σε κάποιο κομμάτι απολαμβάνετε το τραγούδι, εδώ ο πρωταγωνιστής μας χαλάει αυτή τη στιγμή καθώς ραπάρει σαν τραυλός που παθαίνει επιληψία.Αφού καταφέρετε και ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα θα εμφανιστεί μπροστά σας το κυριότερο θέμα του τίτλου, η διάρκειά του. Μέσα σε μια ώρα το πολύ και χωρίς practice μπορείτε να το ολοκληρώσετε. Με μόλις 6 levels στο σύνολο και χωρίς unlockable περιεχόμενο όπως κάποιο extra τραγούδι ή χαρακτήρας, δεν υπάρχει λόγος να πιάσετε το controller και να ασχοληθείτε πάλι με τις περιπέτειες του αφελή χιπ χοπ σκύλου.

Αποτελεί ένα εμφανέστατα προβληματικό Rhythm game, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο σας ωθεί να το ολοκληρώσετε.

Χαρακτήρες από χαρτόνι
Ο κόσμος του Parappa αποτελείται από χαρακτήρες που θυμίζουν cardboards και η αλήθεια είναι ότι τους δίνει ένα ξεχωριστό στυλ που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί. Όλα είναι τρισχαριτωμένα και πραγματικά σας προκαλούν να μη χαμογελάσετε. Η Remastered version έχει λάβει κανονικό λουστράρισμα καθώς η υψηλή ανάλυση των χαρακτήρων και των levels διαφέρει αρκετά από τα κάκιστα pixels της original κυκλοφορίας.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι και εκπληκτικά καθώς όλο το concept είναι, σχεδιαστικά τουλάχιστον, απλό και χωρίς καθόλου λεπτομέρειες.Κάτι άλλο που είναι εμφανές και απογοητεύει είναι τα cut-scenes, τα οποία παραμένουν στην αρχική χαμηλή ανάλυση και θα σας κάνει να αναρωτιέστε μήπως η κυκλοφορία του τίτλου ήταν κάποιου είδους «αρπαχτής» ή για να είμαστε πιο δίκαιοι, βιαστικής παραγωγής.

Τα Ημισκούμπρια του gaming
Ο πραγματικός πρωταγωνιστής του Parappa The Rapper είναι τα χαζοχαρούμενα τραγούδια τα οποία μετά από 20 ολόκληρα χρόνια διατηρούν ακόμα τη μαγεία τους χαρίζοντας ανόητα χαμόγελα σε όλους τους ακροατές. Οι στίχοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια μίξη Ημισκούμπρια και Sonata Antartika με όμορφους ρυθμούς και χιουμοριστικούς στίχους που θα σας κολλήσουν στο μυαλό όπως τη πρώτη φορά που “έτυχε” να ακούσετε το «Ντρούλη, ντρούλη, χοντρούλη» από Τα Ζουζούνια. Επισημάνουμε το “έτυχε”. Οι διάλογοι στα cut-scenes έχουν πλάκα και είναι στο ίδιο ύφος με αυτό των τραγουδιών.

parappa the rapper 5
O Eminem των φτωχώνΥπάρχουν αρκετά κλασσικά games που θα μπορούσαν να έχουν remastered εκδόσεις όπως τα Castlevania: Symphony of the Night, Tombi, Alundra, Spyro the Dragon και αρκετά ακόμα τα οποία ειδικά οι fanboys της Sony θα χαίρονταν πάρα πολύ με τη κυκλοφορία τους. Ο λόγος που ο συγκεκριμένος τίτλος βρέθηκε να ανασταίνεται για τη νέα γενιά είναι απορίας άξιο καθώς ακόμα και τότε, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, δε διακρίθηκε και χάθηκε στο σωρό των αμέτρητων τίτλων που διέθετε η θρυλική γκρι κονσόλα. Οι πιο παλιοί στο χώρο σίγουρα θα χαμογελάσουν με τα “Kick, Punch, It’s all in the mind” αλλά η νέα γενιά σίγουρα θα αδιαφορήσει. Για τα 14,99 € που ζητάει ο Parappa, τα οποία δεν είναι και πολλά, καλύτερα να το προσπεράσετε.

Θετικά:
- Περίεργοι χαρακτήρες και αλλόκοτο design
- Χιουμοριστικά τραγούδια που «κολλάνε» στο μυαλό
- Χαμηλή τιμή διάθεσης

Αρνητικά:
- Προβληματικά gameplay mechanics
- Ελάχιστη διάρκεια
- Τα cut-scenes είναι τα ίδια με αυτά της αρχικής κυκλοφορίας

Βαθμολογία:
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Gameplay: 4
Αντοχή: 4
Γενικά: 5.2

Ένας τίτλος που δεν μπορεί να σταθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του gaming, κάτι που είναι εμφανές από την αρχή.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Parappa the Rapper Remaster

[Αρχική δημοσίευση: 3/12/16] Στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκε Posted (03 Dec 2016)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Lyricaldemon (Level 22) 25/07/2017 14:14
Αχχ...εφηβεία!Π αρόλα αυτά δεν αξίζει κάτι παραπάνω από μια μικρή απασχόληση μιας ημέρας.
#2 +3 Shikabane_Hime7 (Level 29) 25/07/2017 16:22
Το μόνο που θα πω είναι συγχαρητήρια για το κουράγιο του Μάρκου που έκατσε και έπαιξε και έγραψε review για αυτή την αηδία. Μακριά και αγαπημένοι από αυτό το...πράγμα!
#3 +2 dimas.fk19 (Level 11) 28/07/2017 17:18
Εντάξει μέτριο δεν το λες και κακό
Score 5.2
User Score ( 7 votes ) 4.79
User Reviews 0
Genre: Rhythm
Developer: Sony Japan
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 4/4/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification