Reviews Detention
Comments (2)

Detention Hot

Πασχίζοντας να ανακαλύψεις την αλήθεια.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/23/20/47/Detention-box-1-68-1498859323.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Πασχίζοντας να ανακαλύψεις την αλήθεια.

H Red Candle Games κάνει δυναμική είσοδο στην βιομηχανία των video games με τον πρώτο της τίτλο, το Detention. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως λάτρεις των video games, γεμάτοι με πάθος για αυτό που κάνουν και με σκοπό να δημιουργήσουν καθηλωτικές ιστορίες, βασισμένες σε καινοτόμο gameplay και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Εάν κρίνουμε από την πρώτη τους προσπάθεια, βρίσκονται σίγουρα στον σωστό δρόμο.

Στο Detention συναντάμε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιστορία, ειδικά για video game. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, ενώ έχουν μεγαλώσει παίζοντας video games, σπάνια έπαιζαν κάποιο που τιμούσε και αντιπροσώπευε την κουλτούρα τους και αυτός ήταν ο λόγος που τους οδήγησε να δημιουργήσουν ένα οι ίδιοι. Ψάχνοντας λοιπόν μέσα στην παράδοση τους και στον κινέζικο μυστικισμό, κατάλαβαν πως υπάρχουν πολλά θρησκευτικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να εναρμονιστούν με ένα horror game.

Detention Review 2

Η ιστορία
Όταν ξεκίνησα το Detention δεν περίμενα πως θα μπορούσε να έχει ποτέ μια τόσο πλούσια ιστορία. Πόσο χαίρομαι που έκανα λάθος. Η Red Candle Games πήρε ένα μεγάλο ρίσκο όταν αποφάσισε να συνδυάσει ένα τόσο σπουδαίο ιστορικό γεγονός με θρησκείες όπως ο Ταοϊσμός, ο Βουδισμός και τη κινέζικη μυθολογία. Δικαιώθηκε και με το παραπάνω.

Το Detention τοποθετείται κατά την περίοδο της Λευκής Τρομοκρατίας στη Ταϊβάν, μιας περιόδου η οποία κράτησε από το 1947 έως το 1987 και σημάδεψε την ιστορία της. Ως Λευκή Τρομοκρατία αναφέρεται η περίοδος όπου υπήρχαν μεγάλοι διωγμοί κατά των κομμουνιστών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις. Ιστορίες σαν και αυτή δεν συναντάς συχνά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να τις εκτιμάς όταν τις βρίσκεις και ιδιαίτερα όταν προέρχονται από μικρά studio. Η ιστορία είναι το στοιχείο που κάνει τον συγκεκριμένο τίτλο να ξεχωρίζει και να καταφέρνει κάτι στο οποίο αποτυγχάνουν οι μεγαλύτερες παραγωγές: Να μείνει στο μυαλό σου.

Το ξεκίνημα
Η πρώτη σκηνή του παιχνιδιού ξεκινάει σε μια τάξη, όπου ο ήρωας, Wei, έχει αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Όταν ξυπνάει, διαπιστώνει πως όλοι λείπουν και πως έξω επικρατεί ένα κλίμα έντονης κακοκαιρίας, αφού ένας τυφώνας έρχεται προς την περιοχή. Καθώς ψάχνει για περισσότερα άτομα στο σχολείο, βρίσκει την Ray Shin να κοιμάται στο κέντρο της σκηνής του αμφιθεάτρου. Εξαιτίας της πολύ έντονης καταιγίδας δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το σχολείο και αναγκάζονται να περιμένουν στην αίθουσα του Wei, ο οποίος πάει να φέρει ένα τηλέφωνο. Και εδώ ξεκινάει ουσιαστικά το παιχνίδι. 

Detention Review 3

Παίρνοντας τον έλεγχο της Ray πλέον, καλείστε να ανακαλύψετε τι ακριβώς έχει συμβεί στο σχολείο και στην ευρύτερη περιοχή. Συλλέγοντας στοιχεία και προχωρώντας από το ένα level στο επόμενο, ουσιαστικά αναβιώνετε το παρελθόν της Ray και τις διάφορες πτυχές της ζωής της που περιλαμβάνουν από ενδοοικογενειακό δράμα μέχρι και ερωτικά ειδύλλια, μαθαίνοντας έτσι την πραγματική ιστορία του σχολείου και των ατόμων που ήταν σε αυτό.

Ενώ ανακαλύπτετε το παρελθόν της Ray βάζετε υποσυνείδητα τον εαυτό σας στην θέση της.

Η Red Candle Games προνόησε τα στοιχεία να έχουν από πάνω τους μια ένδειξη με ένα ερωτηματικό (?) ώστε να σας βοηθήσουν να μην αφήσετε κανένα να περάσει απαρατήρητο, καθώς είναι όλα απαραίτητα για να προχωρήσει το παιχνίδι. Τα στοιχεία σας βοηθούν να λύσετε μερικά καλοφτιαγμένα puzzle, στα οποία δεν μπορώ να αναφερθώ λόγω spoil, τα οποία ξεκλειδώνουν τα επόμενα level και είναι επίσης όπως καταλαβαίνετε απαραίτητα για την συνέχιση του παιχνιδιού.

Detention Review 5

>Το μαγευτικό κλίμα
Από άποψης gameplay το Detention, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν προσφέρει κάτι το συναρπαστικό. Πρόκειται για ένα απλό 2D όπου ο χειρισμός γίνεται εξ ολοκλήρου από το ποντίκι και όλες οι εντολές δίνονται μόνο από αυτό χωρίς να χρησιμοποιείται καθόλου το πληκτρολόγιο. Με το ποντίκι υποδεικνύεις την κατεύθυνση που θέλεις να ακολουθήσει η Ray και συλλέγεις τα διάφορα στοιχεία απλά και μόνο κάνοντας click πάνω τους. Το παιχνίδι δεν είναι δύσκολο. είναι σημαντικό όμως πριν φύγετε από κάπου να σιγουρευτείτε πως έχετε συλλέξει όλα τα στοιχεία γιατί μια μικρή παράλειψη από απροσεξία μπορεί να σας αναγκάσει να κάνετε κύκλους για αρκετή ώρα.

Μπορεί από άποψης χειρισμού το Detention να μην μας αφήνει άφωνους, σίγουρα όμως μας αφήνει άφωνους το κλίμα που καταφέρνει να δημιουργήσει. Ο ήχος είναι αρκετά καθαρός και ρεαλιστικός με αρκετές κραυγές να σε κάνουν να σηκώνεσαι από την θέση σου. Όπως συνηθίζεται με τα horror παιχνίδια, έτσι και εδώ πιάνεσαι απροετοίμαστος, με τις στιγμές που τρομάζεις να σε πετυχαίνουν σε ανύποπτο χρόνο, κάνοντας σε να απορείς που δεν τις είχες προβλέψει. Ο ήχος είναι από τα κυριότερα συστατικά ενός παιχνιδιού και ακόμα περισσότερο σε έναν horror τίτλο, όπου ο ήχος προσφέρει πολύ, στο κατά πόσο αποτροπιαστική θα σου φανεί μια εικόνα.

Τα γραφικά επίσης δεν προσφέρουν κάτι το εντυπωσιακό αλλά η σχεδίαση των χαρακτήρων και των επιπέδων είναι, ειλικρινά, άξια θαυμασμού. Σε συνδυασμό λοιπόν με τον ποιοτικό ήχο, το Detention δημιουργεί ένα απίστευτα μοναχικό κλίμα το οποίο σε αιχμαλωτίζει και σε κάνει να νιώθεις λες και είσαι και ο ίδιος μέρος του παιχνιδιού και ίσως λίγο τύψεις που παρόλο που τρομάζεις, το απολαμβάνεις.

Detention Review 4

Τα καλά τελειώνουν σύντομα
Το πιο αρνητικό σημείο στην αξιόλογη δουλειά που έγινε στο Detention είναι η διάρκεια, η οποία ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 3,5 ώρες. Βεβαία αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως ένας τίτλος τόσο προσεκτικά φτιαγμένος ίσως και να τελειώνει σκόπιμα τόσο σύντομα ώστε να μην καταλήξει κουραστικός. Συνολικά θα το χαρακτήριζα ως μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχω συναντήσει σε video game, και όχι μόνο, και από τις πιο πρωτότυπες εμπειρίες. Το Detention αποδεικνύει πως το συγκεκριμένο genre μπορεί να κάνει θαύματα, παρόλο του χαμηλού προϋπολογισμού. Με την τιμή του να βρίσκεται μόλις στα 11,99 ευρώ στο Steam, το Detention είναι σίγουρα ο τίτλος που θα πρότεινα σε όποιον θέλει να ξεφύγει για λίγο από τις κλασικές -τυποποιημένες πλέον- ιστορίες.

Θετικά: 
- Απίστευτη ιστορία
- Πολύ καλή τιμή για την εμπειρία που προσφέρει

Αρνητικά: 
- Χαμηλή διάρκεια
- Περιορισμένος χειρισμός

Βαθμολογία
Γραφικά: 7 
Ήχος: 9 
Gameplay: 8 
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.7 

Μία αξιόλογη indie προσπάθεια που στο είδος της δεν συναντάται συχνά στις μέρες μας.

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 10/07/2017 08:45
Πολύ ωραίο το κλίμα και η αισθητική που βλέπω από τα γραφικά. Ενδιαφέρον, θα το έχω στα υπόψιν για το μέλλον.
#2 Phobos (Level 22) 10/07/2017 15:30
Έχω ακούσει πολλά για αυτό και μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το όλο στυλ του και η αφήγηση. Θα μπει σε wishlist :)
Score 7.7
User Score ( 14 votes ) 7.43
User Reviews 0
Genre: Role-Playing, Survival horror
Developer: Red Candle Games
Publisher: Red Candle Games
Διάθεση: CHN: Coconut Island
Players: 1
Requirements: 4GB Ram, Επεξεργαστής Intel(R) Core(TM)2 Duo 2.4, AMD Athlon(TM) X2 2.8 Ghz, Κάρτα Γραφικών Geforce 9600 GS, Radeon HD4000, Χώρος στο σκληρό δίσκο 3GB, Λειτουργικό Σύστημα Windows 7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date:
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification