Reviews Mirage: Arcane Warfare
PC  
Comments (0)

Mirage: Arcane Warfare

Θα πέσουν πολλά κεφάλια.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/75/a5/ba/mirage-arcane-warfare-box-36-1497697420.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Θα πέσουν πολλά κεφάλια.

Αρκετοί από εσάς θα γνωρίζετε την εταιρεία ανάπτυξης Torn Banner Studios και το Chivalry: Medieval Warfare που έκανε πάταγο 2012 με την κυκλοφορία του. Η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει την πετυχημένη φόρμουλα που είχε η κυκλοφορία της και ανέπτυξε τον διάδοχο του γνωστού της παιχνιδιού με τίτλο Mirage: Arcane Warfare. Το νέο της εγχείρημα απαντάει στην ερώτηση "τι θα συνέβαινε αν βάζαμε και λίγη μαγεία μέσα στο Chivalry: Medieval Warfare;"

Το Mirage: Arcane Warfare είναι -όπως και ο προκάτοχός του-ένα multiplayer first-person shooter, όπου σκοπός σας είναι να νικήσετε σε κάθε αγώνα χρησιμοποιώντας μαγεία και όπλα. Ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016 και μετά από μια σύντομη μηνιαία beta τον περασμένο Μάιο, κυκλοφόρησε και επίσημα. Το μεγάλο στοίχημα του Mirage: Arcane Warfare είναι αν μπορεί να ξεπεράσει και να επισκιάσει τον προκάτοχό του. Τα καταφέρνει όμως;

mirage arcane warfare 6

Χίλιες και μια νύχτες
Το Mirage: Arcane Warfare διαδραματίζεται σε μια χώρα, την Nankur, η οποία έχει εμφανείς επιρροές από την πραγματική Περσία και Αραβία. Εκεί, υπήρχε ένα μεγάλο έθνος, το οποίο καταστράφηκε σε ένα κατακλυσμικό γεγονός. Στη διάρκεια του κατακλυσμού, το Mount Nankur καταστράφηκε, ελευθερώνοντας τα μαγικά πνεύματα των Jinn με τη μορφή του ορυκτού Marinstone. Τη μαγεία τους εκμεταλλεύτηκε η πόλη-κράτος Bashrahn, η οποία χτίστηκε εκεί που ήταν κάποτε το αρχαίο έθνος της Nankur. Οι κάτοικοι της Bashrahn άρχισαν να πειραματίζονται με τις νέες τους ικανότητες, ωθώντας τες στα άκρα. Γρήγορα, η Bashrahn επέκτεινε την κυριαρχία της σε άλλες περιοχές, δημιουργώντας το Bashrahni Emirate και ξεκίνησε να ελέγχει και να θέτει περιορισμούς για τη χρήση της μαγείας. Αυτή η πράξη γέννησε τους Azar Cabal, μια ομάδα επαναστατών οι οποίοι θεωρούν ότι η μαγεία είναι κάτι πιο πνευματικό και δεν πρέπει να περιορίζεται και να χρησιμοποιείται για πόλεμο και βιομηχανία. Οι δύο φατρίες, Azar και Bashrahn, ξεκίνησαν έναν αιματηρό πόλεμο σε όλη τη Nankur και αποτελούν τις δύο επιλογές σας για να διαλέξετε μια ομάδα όταν ξεκινήσετε έναν αγώνα.

Να πούμε εδώ πως ή ιστορία του Mirage: Arcane Warfare είναι καλή, παρά τα μερικά κενά που παρουσιάζει. Δυστυχώς, δεν αξιοποιείται σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι παρά μόνο για να διαμορφώσει τις δύο ομάδες αντιπάλων που καλείστε να επιλέξετε, τις διαφορετικές classes που αντιπροσωπεύουν στρατιώτες, μάγους και πολίτες της Nankur και τους χάρτες που γίνονται οι αγώνες. Υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για τα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν ενώ οι φατρίες, παρά τις διαφορές που έχουν στη φιλοσοφία τους, είναι πολύ παρόμοιες για να έχουν μια αίσθηση διαφορετικότητας και εχθρότητας. Θα ήταν ωραίο να υπήρχε επίσης ένα πιο πλούσιο υπόβαθρο για την κάθε class, όπως προσωπικές ιστορίες, φιλοδοξίες και στόχους. Ίσως αλλάξει αυτό στο μέλλον.

Broken gameplay και broken… πληκτρολόγια
Δυστυχώς, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το Mirage: Arcane Warfare αποδείχτηκε κατώτερο των προσδοκιών. Πλέον, υπάρχουν έξι διαφορετικές classes αντί για τέσσερις που είχε το Chivalry: Medieval Warfare, η κάθε μια με δικές της abilities και εξοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Taurant, ιδανικό για πρωτάρηδες, ο οποίος είναι ιδανικός για μάχες σώμα με σώμα και αντέχει αρκετή ζημιά, την Tinker η οποία είναι εύθραυστη, αλλά στήνει παγίδες που προκαλούν εφιάλτες στους αντιπαλους της και τον Entropist, ο οποίος πολεμάει εξ αποστάσεως με ξόρκια, μπορεί να θεραπεύει τους συμπαίκτες του και να... πετάει με μαγικά χαλιά. Οι νέες classes χρησιμοποιούν με κάποιο τρόπο μαγεία, η οποία δεν είναι τόσο συνταρακτική προσθήκη σε σύγκριση με το Chivalry: Arcane Warfare. Η ουσία εξακολουθεί να είναι πόσο καλά θα αποκρούσετε τις επιθέσεις των αντιπάλων σας, κάτι που απαιτεί αρκετή εξάσκηση και το tutorial έίναι ιδανικό μέρος για να εξασκηθείτε πριν μπείτε σε κάποιο αγώνα. Εκτός από επιθέσεις με όπλα, μπορείτε να αποκρούσετε και ξόρκια, στέλνοντάς τα πίσω στον τρομοκρατημένο αντίπαλό σας αν είστε αρκετά επιδέξιοι. Εκτός από τις αποκρούσεις, είναι σημαντικό να μάθετε τους συνδυασμούς των abilities που έχει κάθε χαρακτήρας. Η κάθε ability είναι μοναδική και χρειάζεται εξοικείωση για να μάθετε πότε να τις ενεργοποιείται για τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Δυστυχώς, η μάχες εξ’ αποστάσεως είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στο Mirage: Arcane Warfare. Κάποιες abilities όπως η Disintegrate του Entropist, φαίνονται εντυπωσιακές, αλλά χαρακτηρίζονται εύκολα... εφετζίδικες. Όχι μόνο δεν προκαλούν αρκετή ζημιά σε σύγκριση με τις abilities κοντινών αποστάσεων, αλλά ένας ικανός αντίπαλος μπορεί να τις αποκρούσει και να τις στείλει... πακέτο πίσω σε εσάς, αφήνοντάς σας ανυπεράσπιστους. Χρειάζεται πολύ εξάσκηση και πολλές ώρες για να μάθετε πως να παγιδεύετε τους αντιπάλους σας ώστε να είστε σίγουροι πως θα τους νικήσετε. Έτσι, ερχόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Mirage: Arcane Warfare, την απότομη καμπύλη εκμάθησης. Το tutorial καλύπτει μόνο μια class, συγκεκριμένα την Vypress. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα χρειαστεί να εξασκηθείτε στις άλλες class κυρίως στο multiplayer, κάτι που δημιουργεί χάος στην ομάδα σας. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που κάποιοι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως ακριβώς λειτουργεί ο χαρακτήρας τους, θα προκαλέσουν περισσότερη ζημιά στους συμπαίκτες τους παρά στους αντιπάλους τους. Είναι μια βασική έλλειψη του Mirage: Arcane Warfare η οποία θα μπορούσε να έχει επιλυθεί μέσω ειδικών servers για νέους παίκτες, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς. Έτσι, έμπειροι και νέοι παίκτες βρίσκονται στους ίδιους αγώνες με την ομάδα που έχει τους περισσότερους έμπειρους να κερδίζει συνήθως.

Σαν τζίνι, σας μαγεύει και σας ξεγελάει για να κρύψει τα πολλά προβλήματά του.

Αραχνιασμένοι servers
Παρά τα τόσα τεχνικά του θέματα, το Mirage: Arcane Warfare δίνει μια αέναη μάχη με τον εφιάλτη κάθε multiplayer, τους άδειους servers. Η αρχική κοινότητα στη διάρκεια του beta ήταν σχετικά μικρή και τώρα που κυκλοφόρησε, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο κάλα. Εξακολουθεί να υπάρχει αρκετά μικρός αριθμός παικτών, γεγονός που θα σας δυσκολέψει αν προσπαθήσετε να παίξετε μόνοι σας. Οι περισσότεροι servers είναι άδειοι, ενώ οι λίγοι στους οποίους θα βρείτε παίκτες γεμίζουν γρήγορα και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Όσον αφορά τις αποδόσεις και την σταθερότητα, υπάρχει για την ώρα ανεξήγητο stuttering, το οποίο δεν οφείλεται στη σύνδεση ή τα χαρακτηριστικά του PC σας. Σαν αποτέλεσμα, θα παρατηρήσετε καθυστερήσεις ενός ή δύο δευτερολέπτων από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσετε μια ability μέχρι να εκτελεσθεί, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλούς.

Ένας υπέροχος κόσμος
Στο αισθητικό κομμάτι, το Mirage: Arcane Warfare είναι εξαιρετικό. Ο κάθε χάρτης είναι ξεχωριστός, με διαφορετικά μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν μέσα από καταπράσινους κήπους, ανατολίτικα δωμάτια, αριστοκρατικές αυλές, αγορές όπου σχεδόν μπορείτε να μυρίσετε τα μπαχαρικά και τα αρώματα και πολλά ακόμα. Είναι όλα πολύχρωμα και έντονα, αποτελώντας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για το μάτι. Από την έρημο μέχρι τα αραβικά παλάτια, δεν θα βαρεθείτε να χαζεύετε το περιβάλλον καθώς παίζετε και όσο εξερευνείτε, θα βρείτε και μερικά εναλλακτικά μονοπάτια που μπορούν να σας βγάλουν πίσω από τους εχθρούς σας, αιφνδιάζοντάς τους.

mirage arcane warfare 5

Τα μόνα αρνητικά που θα δεί κανείς, είναι οι επιλογές των χρωμάτων για τις ομάδες, δηλαδή πορτοκαλί και μωβ. Είναι δύο χρώματα που στα συγκεκριμένα περιβάλλοντα δεν ξεχωρίζουν εύκολα, κάτι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να πλησιάσετε έναν επικίνδυνο αντίπαλο και να τον νικήσετε πριν σας καταλάβει έγκαιρα. Δεν ήταν σκόπιμα για αυτό το λόγο οι χρωματικές επιλογές, αλλά σίγουρα συμβάλλουν σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό στο gameplay.

Ουρλιαχτά και μαγικές φλογέρες
Παρά τα τόσα προβλήματα, ο ήχος είναι απίστευτος και ταιρίαζει... γάντι στην τοποθέτηση του παιχνιδιού. Η μουσική είναι ατμοσφαιρική και εύκολα σας βάζει στον ρυθμό και την ένταση της μάχης, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία. Όπως και στο Chivalry: Medieval Warfare, θα έχετε και εδώ μια μεγάλη γκάμα επιλογών διαλόγου για να προκαλέσετε τους αντιπάλους σας, να εμψυχώσετε τους συμπαίκτες σας ή απλά για να... ουρλιάξετε μετά από ένα δυνατό χτύπημα.

mirage arcane warfare 4

Η εμφάνιση δεν είναι το παν
Αν και το Mirage: Arcane Warfare εντυπωσιάζει με τον ήχο και την αισθητική του, δεν καταφέρνει να κρύψει τα δεκάδες τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει, τόσο στα στοιχεία του gameplay όσο και στις αποδόσεις του. Στο μέλλον, ίσως με αρκετά patches καταφέρει να διορθωθεί και να γίνει μια απίστευτη εμπειρία, αλλά για την ώρα δεν αποτελεί άξιο διάδοχο του Chivalry: Medieval Warfare. Οι άδειοι servers και η μικρή κοινότητα δεν βοηθούν καθόλου στο να έχετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Για 28€ προσφέρει ένα μεγάλο πακέτο περιεχομένου που αξίζει τα λεφτά σας, αλλά ο τεχνικός τομέας χρειάζεται βελτιώσεις επειγόντως.

Θετικά:
- Μοναδικά, διασκεδαστικά classes
- Εξαιρετική αισθητική και ήχος
- Το gameplay είναι απολαυστικό
- Πολλοί χάρτες για να διαλέξετε

Αρνητικά:
- Ανεξήγητα τεχνικά προβλήματα, όπως stuttering
- Κάποια classes και abilities χρειάζονται balancing
- Απότομο learning curve
- Κακό matchmaking
- Άδειοι servers

Βαθμολογία
Γραφικά: 7 
Ήχος: 8 
Gameplay: 6 
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.8 

Αν δεν έβγαινε τόσο νωρίς από την beta και είχε κάποιες βελτιώσεις, θα ήταν από τα καλύτερα στο είδος του.

Νικηφόρος Μητράκος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Mirage: Arcane Warfare

Αρκετοί από εσάς θα γνωρίζετε την εταιρεία ανάπτυξης Torn Banner Studios και το Chivalry: Medieval Warfare που έκανε πάταγο 2012 με...
Posted (18 Jun 2017)

Mirage: Arcane Warfare: Δωρεάν περίοδος

Το Mirage: Arcane Warfare θα διατεθεί δωρεάν για PC από σήμερα, 8 Ιουνίου μέχρι και τις 11 του μήνα. Θα μπ...
Posted (08 Jun 2017)

Mirage: Arcane Warfare

[Αρχική δημοσίευση: 2/3/16] Η εταιρεία ανάπτυξης Torn Banner Studios, δημιουργός ...
Posted (23 May 2017)

Mirage: Arcane Warfare open beta

Η Torn Banner Studios ανακοίνωσε μια σύντομη open beta για το Mirage: Arcane Warfare αυτό το σαββατοκύριακο. Έχει ξεκινήσει ήδη και ...
Posted (12 May 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.8
User Score ( 9 votes ) 6.78
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Torn Banner Studios
Publisher: Torn Banner Studios
Διάθεση: Torn Banner Studios
Players: 1-30
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-4370, Κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GTX 670, Χώρος στο σκληρό δίσκο 20GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10 (Μόνο 64-bit)
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 23/5/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification