Reviews Battle Brothers
PC  
Comments (1)

Battle Brothers

Ζήστε τη μισθοφορική ζωή σε έναν μάταιο και αδυσώπητο κόσμο.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/5d/e0/90/battle-brothers-cover-36-1495063550.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ζήστε τη μισθοφορική ζωή σε έναν μάταιο και αδυσώπητο κόσμο.

Είναι σπάνιο να υπάρξει στις μέρες μας κάποιος τίτλος που να προκαλέσει αισθήματα αβεβαιότητας για τα επόμενα βήματά του παίκτη, ειδικά όταν ρισκάρει να χάσει ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας που ελέγχει. Την ιδέα της απώλειας μας την σύστησε πρώτα το XCOM, όπου ήταν συχνό φαινόμενο να ξεκινήσετε με έναν χαρακτήρα, να τον αναπτύξετε, να τον εξοπλίσετε, να νοιάζεστε για αυτόν και ξαφνικά να σκοτωθεί σε μια αποστολή. Αυτά τα συγκεκριμένα αισθήματα αβεβαιότητας και ανησυχίας προσπαθεί να προκαλέσει ένα νέο indie RPG, το Battle Brothers.

Το Battle Brothers είναι η πρώτη κυκλοφορία της Γερμανικής εταιρείας ανάπτυξης Overhype Studios. Ανακοινώθηκε το 2014, πέρασε μετέπειτα από το Steam Greenlight και η early access ξεκίνησε το 2015. Μετά από πολυάριθμες αλλαγές και αρκετές νέες προσθήκες, το Battle Brothers κυκλοφόρησε και μας σύστησε στον βίαιο κόσμο του.

battle brothers 1

Ο δρόμος προς τα πλούτη είναι γεμάτος αίμα
Το Battle Brothers τοποθετείται σε έναν κόσμο με αρκετά στοιχεία fantasy, αλλά χωρίς να υπερβάλλει με τη χρήση τους. Υπάρχουν οι κλασικές φυλές που έχει κάθε RPG που σέβεται τον εαυτό του, όπως undead, orc και goblin, αλλά δεν θα δείτε ξωτικά και μάγους εδώ. Ο κόσμος ανήκει κυρίως στους ανθρώπους, παρά τις μικρές και μεγάλες εισβολές που γίνονται από άλλα πλάσματα κατά καιρούς. Σε αυτό τον κόσμο λοιπόν, θα ξεκινήσετε σαν ένας απλός στρατιώτης μιας μισθοφορικής ομάδας. Το πιο πρόσφατο συμβόλαιό σας, που αφορά το κυνήγι ενός εγκληματία και της ομάδας του, καταλήγει σε καταστροφή, με σχεδόν όλους τους συμπολεμιστές σας να πεθαίνουν στα χέρια των εγκληματιών. Μόνο εσείς και μερικοί άλλοι θα επιβιώσετε και αφού επιλέξετε αν θα κυνηγήσετε ή όχι τους εγκληματίες, η πλοκή περνάει στα χέρια σας για να τη διαμορφώσετε.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κάποια ιστορία με main quests. Είστε απλώς ο αρχηγός μιας μικρής μισθοφορικής μπάντας σε έναν άγριο και αδυσώπητο κόσμο που θα ζήλευε το Game of Thrones. Εσείς θα χαράξετε την δική σας πορεία προς τα πλούτη και τη δόξα μέσω quests που προσφέρουν οι πόλεις και οι φατρίες του παιχνιδιού, όπου συνήθως θα σας ζητηθεί να χύσετε το αίμα κλεφτών, στρατιωτών, orcs και goblins. Σαν μισθοφόροι, δεν πολεμάτε για ιδεώδη και θρησκεία, παρά μόνο για όποιον πληρώσει τα περισσότερα. Αν στην πορεία καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή κάποιας οικογένειας με ισχύ και πλούτη, τόσο το καλύτερο για εσάς.

Μετατραυματικό στρες
Σκεφτείτε το Battle Brothers σαν μια διασταύρωση του XCOM με τη σειρά Mount & Blade. Ο κόσμος είναι ανοιχτός για να τον εξερευνήσετε ολόκληρο από την αρχή του παιχνιδιού, εφόσον έχετε αρκετές προμήθειες για να αντέξετε τα πολύωρα ταξίδια. Στο δρόμο θα συναντήσετε πόλεις, κάστρα και χωριά, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε quests, να αγοράσετε εξοπλισμό και να προσλάβετε νέους μισθοφόρους. Εκτός από αυτές τις ασφαλείς περιοχές, θα βρείτε και κατασκηνώσεις ληστών ή πλασμάτων, στις οποίες μπορείτε να επιτεθείτε για έξτρα loot. Επιπλέον, σαν αρχηγός μισθοφορικής ομάδας, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι καλή ιδέα να αναπτύξετε συμπάθειες για τους μισθοφόρους σας. Όπως και στο XCOM, είναι πολύ πιθανό πως θα δείτε πολλούς χαρακτήρες να περνούν από την ομάδα σας, καθώς ο θάνατος ενός μισθοφόρου είναι μόνιμος και επηρεάζει το ηθικό των άλλων.

Περιπλανηθείτε σαν την ...άδικη κατάρα για μια χούφτα νομίσματα τη φορά. 

Για να μην χρειαστεί να ξοδεύετε τα αιματοβαμμένα λεφτά σας σε νεοσύλλεκτους, πρέπει να εξασκηθείτε στο σύστημα μάχης. Κάθε μισθοφόρος έχει διαφορετικές ικανότητες, ανάλογα με τον εξοπλισμό του και τα skills που θα του αναθέσετε, ενώ αρκετές από αυτές συνδυάζονται μεταξύ τους για καλύτερα αποτελέσματα. Οι διαφορετικοί συνδυασμοί εξοπλισμού και ικανοτήτων επιτρέπουν μεγάλη ελευθερία στο gameplay και σας αφήνουν μεγάλο περιθώριο για να πειραματιστείτε. Το βασικότερο όμως είναι να έχετε το ηθικό της ομάδας σας ψηλά. Αν οι άντρες σας δεν πληρώνονται και δεν έχουν αρκετές προμήθειες, θα λιποτακτήσουν.

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθήσει, το Battle Brothers δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τις επαναλαμβανόμενες μάχες και quests. Μπορεί να υπάρξουν μερικές νέες εισβολές, να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα για εξοπλισμό ή να προσλάβετε καλύτερους μισθοφόρους, αλλά η συνταγή μένει πάντα ίδια, αφαιρώντας σταδιακά τη θέληση να μείνετε στο end game περιεχόμενο. Πρακτικά δεν υπάρχει κάποιο τέλος στο παιχνίδι με την μορφή τελικού boss ή quest, καθώς έχετε την επιλογή να ...βγείτε στη σύνταξη όποτε επιθυμείτε, δίνοντας διαφορετικό τέλος κάθε φορά στην ομάδα σας. Αυτό κατα συνέπεια σημαίνει πως μπορείτε να προσαρμόσετε τη διάρκεια κάθε playthrough με βάση τις δικές σας αντοχές.

battle brothers 3

Αντιφατικός σχεδιασμός
Το Battle Brothers αισθητικά, βρίσκεται σε διαμάχη με...τον εαυτό του. Οπτικά παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις, κυρίως στον τομέα των λεπτομερειών και των animations. Οι χαρακτήρες αναπαριστώνται σαν πιόνια σκακιού, με μόνα εμφανή χαρακτηριστικά το πρόσωπο και τον οπλισμό. Μια επίθεση σε έναν χαρακτήρα αναπαριστάται με το εκάστοτε πιόνι να...τραντάζεται όταν δέχεται ή προκαλεί damage, ενώ τα ειδικά εφέ που συνοδεύουν τα skills είναι φτωχά και χωρίς ποικιλία. Κάποιες λεπτομέρειες όπως τραύματα και πληγές είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη, αλλά δεν σώζουν το γεγονός πως το παιχνίδι οπτικά μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Από την άλλη, το soundtrack είναι εκπληκτικό. Υπάρχουν πολλές μεσαιωνικές μελωδίες οι οποίες προσαρμόζονται τέλεια σε κάθε περίσταση, όπως το είδος του αντιπάλου ή την περιοχή που πολεμάτε. Τα ειδικά εφέ για χτυπήματα σπαθιών, τσεκουριών ή ακόντιων είναι μοναδικά για τον κάθε τύπο όπλου, ενώ οι κραυγές των τραυματιών και των επιτιθέμενων σας βάζουν για τα καλά στο κλίμα της μάχης. Το μόνο αρνητικό είναι η παντελής έλλειψη voice acting, καθώς το Battle Brothers ακολουθεί τα πρότυπα του Baldur’s Gate σε αυτό τον τομέα..

battle brothers 6

Έχει αυτό το κάτι
Συνοψίζοντας, το Battle Brothers είναι ένα καλοφτιαγμένο RPG με ρεαλιστική τοποθέτηση. Αν και έχει εξαιρετικό gameplay και soundtrack επικών διαστάσεων, πέφτει στην παγίδα της λιτής, χωρίς λεπτομέρεια εμφάνισης και των επαναλαμβανόμενων μαχών. Παρ’όλα αυτά, έχει κάτι το εθιστικό στον τρόπο που συνδυάζει στοιχεία από τα XCOM και Mount & Blade και είναι σίγουρο πως θα σας καθηλώσει για αρκετό διάστημα. Μπορεί η τιμή του στα 27,99€ να φαίνεται κάπως ...τσουχτερή, αλλά θα ανταμειφθείτε με το παραπάνω.

Θετικά:
- Βαθύ, ρεαλιστικό gameplay
- Μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού και skills
- Ικανοποιητικός βαθμός δυσκολίας
- Εξαιρετικό soundtrack
- Το permadeath θα σας κάνει να σκέφτεστε στρατηγικά
- Πολύ καλή ατμόσφαιρα

Αρνητικά:
- Μέτρια γραφικά χωρίς λεπτομέρεια
- Ελάχιστα και φτωχά animations
- Τείνει να γίνεται επαναλαμβανόμενο
- Έλλειψη βασικής πλοκής

Βαθμολογία
Γραφικά: 6 
Ήχος: 8 
Gameplay: 8 
Αντοχή: 7 
Γενικά: 7 

Δείτε πέρα από τα μέτρια γραφικά του και δεν θα το μετανιώσετε.

Νικηφόρος Μητράκος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 04/06/2017 09:21
Όντως δείχνει αρκετά καλό και θα το δοκιμάσω.Τα γραφικά δεν είναι το παν σε έναν τίτλο.Δυστυχώς τη σημερινή εποχή αρκετές εταιρείες θυσιάζουν ένα καλό στόρι και καλογραμμένους χαρακτήρες για να ασχοληθούν περισσότερο με τα γραφικά.Το battle brothers είναι ένα παράδειγμα ότι μπορεί να έχεις έναν πολύ καλό τίτλο χωρίς να είναι τέλειος οπτικά.
Score 7
User Score ( 11 votes ) 7.36
User Reviews 0
Genre: RPG, Strategy
Developer: Overhype Studios
Publisher: Overhype Studios
Διάθεση: Overhype Studios
Players: 1
Requirements: 1024 MB RAM, Επεξεργαστής με 1.2 Ghz, Κάρτα γραφικών συμβατή με OpenGL 3.3 και 512 MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 1500 MB, Λειτουργικό σύστημα Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 24/3/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification