Reviews Watch Dogs 2: Human Conditions DLC
Comments (0)

Watch Dogs 2: Human Conditions DLC

Η DeadSec μας δείχνει την ανθρώπινη πλευρά της.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/56/b0/c8/watch-dogs-2-human-conditions-dlc-box-34-1492194102.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η DeadSec μας δείχνει την ανθρώπινη πλευρά της.

To Watch Dogs 2 αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες και καλύτερες κυκλοφορίες της περσινής χρονιάς και παράλληλα κατάφερε να παρουσιαστεί ανώτερο από τον προκάτοχό του σε αρκετούς τομείς. Οι developers ορθώς αντικατέστησαν τον Aiden Pearce, τον ανιαρό πρωταγωνιστή του Watch Dogs, με τον Marcus Holloway, ενώ έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην απόδοση της ιστορίας, πλαισιώνοντας τον Marcus με μια σειρά άκρως συμπαθητικών και αξιομνημόνευτων NPC.

Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια στο Watch Dogs 2 δεν ήταν όλα... ρόδινα, καθώς υπήρχαν διάφορα bugs, ενώ στο λανσάρισμά του απουσίαζαν αρκετά από τα multiplayer modes, όπως το Bounty Hunter και το Hacking Invasion. Με την πάροδο του χρόνου οι servers σταθεροποιήθηκαν, εισήχθηκαν με επιτυχία τα Bounty Hunter και Hacking Invasion modes και παράλληλα η προσθήκη των leaderboards έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες για να ασχοληθούν πιο ενεργά με το multiplayer κομμάτι του Watch Dogs 2.


Πλέον η Ubisoft μας δίνει έναν ακόμη λόγο για να επιστρέψουμε στην ευρύτερη περιοχή του Bay Area και να επιδοθούμε σε δεκάδες hacking δραστηριότητες με την κυκλοφορία του Human Conditions, του πρώτου story DLC για το open world Action-Adventure της. Θα θέλαμε επίσης να σημειώσουμε ότι το κεφάλαιο Watch Dogs 2 δεν έχει κλείσει για την Ubisoft, καθώς τους προσεχείς μήνες αναμένεται να προστεθεί επιπλέον περιεχόμενο (το μεγαλύτερο μέρος του θα διατεθεί δωρεάν), αλλά και co-op τεσσάρων παικτών. Για την ώρα όμως πάμε να δούμε αναλυτικότερα τι προσφέρει το νέο add-on του Watch Dogs 2 και αν αξίζει να το αποκτήσετε.

Αυτά συμβαίνουν όταν η υψηλή τεχνολογία πέφτει... στα λάθος χέρια
Το Human Conditions περιλαμβάνει τρεις βασικές αποστολές, τις οποίες μπορείτε να αναλάβετε ακόμη κι αν δεν έχετε ολοκληρώσει το Watch Dogs 2, αλλά και 10 διαφορετικές προαιρετικές αποστολές με σαφή προσανατολισμό στο co-op (δύναται να ολοκληρωθούν και solo). Οι main missions καταπιάνονται με διάφορα ζητήματα, εντούτοις μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια γενικότερη θεματολογία, η οποία δεν είναι άλλη από την αξία της ανθρώπινης ζωής και το πώς αυτή θα πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε κόστος από διάφορους καιροσκόπους. Στην αποστολή Caustic Progress για παράδειγμα, η νανοτεχνολογία δύναται να φέρει την επανάσταση στη σύγχρονη ιατρική και να θεραπεύσει ασθένειες, όπως τον καρκίνο και διάφορες γενετικές ανωμαλίες. Είναι όμως ηθικά σωστό να γίνονται πειράματα που φέρνουν σε κίνδυνο την ζωή των αστέγων με στόχο να εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία;


Ανάλογα ερωτήματα γύρω από την αξία της ανθρώπινης ζωής εγείρονται και στην περίπτωση (η αποστολή Automata) που μια εταιρεία κυκλοφορεί ένα αμάξι που μπορεί να μετακινηθεί χωρίς ανθρώπινη επίδραση και παράλληλα είναι σε θέση να αποφασίσει ποια ζωή έχει μεγαλύτερη αξία στην περίπτωση ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Στην τρίτη αποστολή ονόματι Bad Medicine η ρωσική μαφία έχει αποκτήσει τον ηλεκτρονικό έλεγχο όλων των νοσοκομείων και ζητά οικονομικά ανταλλάγματα, αδιαφορώντας για τους ασθενείς που βρίσκονται σε αυτά. Η ζωή των ασθενών δηλαδή δεν έχει καμία απολύτως “αξία” μπροστά στο χρήμα.

Ο Marcus και η παρέα του συνεχίζουν να μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των κατοίκων του San Francisco.


H DeadSec έχει τη λύση σε κάθε πρόβλημα
Όπως είναι αναμενόμενο, ο Marcus και οι υπόλοιποι “hackτιβιστές” της οργάνωσης DeadSec δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν για μια ακόμη φορά την κοινότητα του San Fransisco. Αυτή την φορά μάλιστα θα πρέπει να συνεργαστούν με δύο από τους βασικούς NPC της σειράς. Για παράδειγμα, στην αποστολή Bad Medicine o Marcus καλείται να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Jordi Chin, έναν Κινέζο εκτελεστή, τον οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά στο Watch Dogs. O Jordi σας παρέχει πυρά κάλυψης με το sniper rifle του, καθώς προσπαθείτε να εισχωρήσετε σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίο ελέγχεται από τη ρωσική μαφία. Στην εν λόγω αποστολή πέφτει πολύ πιστολίδι και θα πρέπει ενδεχομένως να προσαρμόσετε το playstyle σας, ιδίως αν είχατε επιλέξει την stealth προσέγγιση στις βασικές αποστολές του Watch Dogs 2.


Αντίθετα στις αποστολές Caustic Progress και Automata ευνοείται η stealth προσέγγιση και θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τα gadgets σας (το τηλεκατευθυνόμενο αμαξάκι σας και το drone σας) στο έπακρο. Επιπροσθέτως θα χρειαστεί να λύσετε αρκετά puzzles είτε μόνοι σας, είτε με την βοήθεια της Lenni (ένας από τους villains του Watch Dogs 2). To gameplay δεν διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τα όσα είχαμε δει στο βασικό game, εντούτοις στο DLC συναντάμε νέους εχθρούς που σας αναγκάζουν να προσαρμόσετε κάπως την στρατηγική σας. Οι νέοι αυτοί εχθροί ονομάζονται Jammers και είναι εφοδιασμένοι με μια συσκευή που μπλοκάρει κάθε προσπάθεια για hacking γύρω τους. Η συσκευή μάλιστα αυτή συνεχίζει να εκπέμπει ακόμη και αν σκοτώσετε τον εχθρό και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να την απενεργοποιήσετε για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Μόνο για βετεράνους
Οι τρεις αποστολές αυτές θα σας κρατήσουν συντροφιά για 5-6 ώρες, αν και όπως προαναφέραμε θα χρειαστεί να προχωρήσετε αρκετά στο βασικό παιχνίδι για να τις ξεκλειδώσετε. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι θα χρειαστεί να έχετε ξεκλειδώσει όλα τα βασικά skills για να έχετε ελπίδες. Για παράδειγμα, χωρίς το Vehicle Shutdown (απενεργοποιεί προσωρινά όλα τα οχήματα που βρίσκονται γύρω σας) είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγετε από την αστυνομία στην αποστολή Automata.


Πέρα από τις βασικές αποστολές στο Human Conditions συναντάμε το Off the Hook, ένα νέο Online Operation, το οποίο χωρίζεται με τη σειρά του σε δέκα ξεχωριστές αποστολές. Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι αποστολές αυτές μπορούν να παιχθούν τόσο solo, όσο και co-op. Το έργο σας βέβαια είναι πολύ πιο εύκολο στην περίπτωση που βρείτε έναν ικανό συμπαίκτη. Ο βαθμός πρόκλησης εκτινάσσεται γενικώς στα ύψη, αφού σε όλες τις αποστολές του Off the Hook θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολυάριθμους εχθρούς (υπάρχουν και πολλοί Jammers). Αν αποφασίσετε να ολοκληρώσετε και το Off the Hook, το Human Conditions θα σας κρατήσει συντροφιά για 10-15 ακόμη ώρες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι εμείς ασχοληθήκαμε για 20 περίπου ώρες με το DLC, ολοκληρώνοντας την πλειοψηφία των co-op αποστολών.

Συνεχίζει να μας διασκεδάζει
Το Human Conditions είναι σε γενικές γραμμές ένα πολύ ποιοτικό DLC, καθώς περιλαμβάνει τρεις άκρως ενδιαφέρουσες βασικές αποστολές, εμβαθύνει στο lore τους Watch Dogs 2 δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη βάση στις σχέσεις του Marcus με τα υπόλοιπα μέλη της DeadSec και προσφέρει 10 side quests υψηλού βαθμού πρόκλησης που θα δοκιμάσουν τις ικανότητες σας. Με άλλα λόγια αν σας άρεσε η δημιουργία της Ubisoft Montreal, τότε είναι δεδομένο ότι θα περάσετε και εδώ το ίδιο ευχάριστα. Το μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα που συναντάμε στο Human Conditions είναι η υψηλή τιμή διάθεσής του, αφού θα χρειαστεί να δαπανήσετε 15 ευρώ για να το αποκτήσετε.

Θετικά:
- Τρεις αξιομνημόνευτες και άκρως διασκεδαστικές αποστολές
- Η “ευαίσθητη” θεματολογία του και οι ηθικοί προβληματισμοί στους οποίους μας υποβάλει
- Μεγάλη διάρκεια
- Ιδιαίτερα υψηλός βαθμός πρόκλησης στις co-op αποστολές
- Προσθήκη μιας νέας κατηγορίας εχθρών

Αρνητικά:
- Υψηλή τιμή διάθεσης
- Θα πρέπει να έχετε προχωρήσει αρκετά στο βασικό παιχνίδι για να ξεκλειδώσετε τις αποστολές του

Βαθμολογία: 7.7

Παρά την τσιμπημένη τιμή του αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να επιστρέψετε στον κόσμο του Watch Dogs 2.

Παντελής Δασκαλέλος 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Watch Dogs 2

[Αρχική Δημοσίευση: 16/1/15] Η Ubisoft μέσω του creative director του Watch Dogs, Jonathan Morin, γνωστοποίησε έμμεσα την δημι...
Posted (29 Mar 2017)

Watch Dogs 2 demo

Πέρασαν αρκετοί μήνες μετά την κυκλοφορία του Watch Dogs 2 και η Ubisoft αποφάσισε να λανσάρει ένα demo για το παιχνίδ...
Posted (17 Jan 2017)

Watch Dogs 2: Προβλήματα στο multiplayer

[Αρχική δημοσίευση: 15/11/16] Το Watch Dogs 2 κυκλοφόρησε σε PS4 και Xbox One αλλά το multiplayer του παρουσιάζει θέματ...
Posted (22 Nov 2016)

Watch Dogs 2: Ban στο PSN αν μοιραστείτε φωτογραφίες με γεννητικά όργανα

[Αρχική δημοσίευση: 15/11/16] Φόβος για ban στο account σας στο PSN αν κάνετε share screenshots των γεννητικών οργάνων ...
Posted (16 Nov 2016)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.7
User Score ( 13 votes ) 7.38
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure, Third-Person Shooter
Developer: Ubisoft Montreal
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1-2
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5 2400s στα 2.5 GHz/AMD FX 6120 στα 3.5 GHz, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 660/AMD Radeon HD 7870 (2GB), Χώρος στο σκληρό δίσκο 50GB (670MB επιπλέον για το DLC), Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10 (64-bit)
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PS4: 21/2/2017, PC, Xbox One: 23/3/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification