Reviews Moribund
PC  
Comments (0)

Moribund

Κόψτε τους φέτες! 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/38/e3/ad/moribund-pc-box-74-1489930731.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Κόψτε τους φέτες! 

Η ελληνική gaming βιομηχανία δεν μας έχει χαρίσει πολλά games με έμφαση στο multiplayer. Το Darkfall σίγουρα ξεχωρίζει ως το πρώτο ελληνικό MMORPG, αλλά από εκεί και πέρα τα ελληνικά games που έδιναν βάση στο παιχνίδι πολλών παικτών είναι ελάχιστα. Η εταιρεία ανάπτυξης Traptics, δημιουργός των Game of Legions και Hunters of the Dead, μας επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στο τρίτο παιχνίδι της.

Το Moribund είναι ένα sci-fi Platform Shooter που βασίζεται στο γρήγορο και διασκεδαστικό gameplay 2-4 παικτών. Η industrial αισθητική του και η ατμόσφαιρά του θα σας απορροφήσουν απ’ την πρώτη στιγμή, ειδικά αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου genre. Τα διαθέσιμα modes αφορούν δυστυχώς κατά κύρια βάση μόνο το local multiplayer, με την προσθήκη ορισμένων single-player challenges.

3…2…1…Fight!
Το Moribund βασίζεται στη λογική του couch competitive multiplayer. 2 έως 4 άτομα καλείστε είτε να παίξετε ο καθένας μόνος του, είτε να χωριστείτε σε δύο ομάδες με στόχο την εξολόθρευση του αντιπάλου σας κι όποιος μείνει όρθιος. Ανάμεσα στους 8 διαθέσιμους και ελαφρώς τρομακτικούς στην όψη χαρακτήρες, συναντάμε ήρωες με sci-fi όψη, χωρίς ονομασίες και με μορφές που θυμίζουν ρομπότ, σύγχρονους σαμουράι, κακοποιούς με μάσκα κ.ο.κ. Ο καθένας χρησιμοποιεί το ίδιο όπλο, συνεπώς δεν συναντάμε κάποια ουσιαστική διαφορά στο gameplay.

Ο χειρισμός είναι απλός αλλά θα χρειαστείτε λίγη ώρα για να εξοικειωθείτε. Κάθε παίκτης ξεκινά από μία γωνία του level. Για να κερδίσετε τον αντίπαλό σας θα πρέπει να εκτοξεύσετε μία μεγάλη ρουκέτα πάνω του. Αυτό μπορεί να γίνει είτε απευθείας (πράγμα δύσκολο μιας και η ρουκέτα θέλει λίγα δεύτερα για να φορτώσει), είτε αν τον πυροβολήσετε και δεχόμενος κάποιες σφαίρες μείνει κρεμασμένος και έτοιμος να τον αποτελειώσετε. Εκεί αν δεν σας ενοχλήσει κανείς του εκτοξεύετε την μεγάλη ρουκέτα και παίρνετε το kill, διαφορετικά αν δεν το ξεκινήσετε έγκαιρα τότε πατώντας το κουμπί του άλματος διαρκώς θα καταφέρει να απεγκλωβιστεί απ’ τα σκοινιά και να ξεφύγει.

Γενικά τα controls βολεύουν μόνο αν έχετε κάποιο gamepad, καθώς με το πληκτρολόγιο θα ζοριστείτε ιδιαίτερα. Οι ενδείξεις της οθόνης αφορούν χειριστήρια Xbox ή συμβατικά, ενώ δεν υπάρχουν οδηγίες για χρήση του παιχνιδιού με το πληκτρολόγιο, κάτι που εκ των προτέρων θα ήταν δύσκολο για 2-4 παίκτες.

Το ενδιαφέρον μας εστίασε στο γεγονός ότι μπορείτε με τον χαρακτήρα σας να πιαστείτε από οποιονδήποτε τοίχο και να σκαρφαλώσετε. Το γάντζωμα και τα wall jumps σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον δίνουν έναν εντελώς ξεχωριστό τόνο στο gameplay. Το περιβάλλον γύρω σας κρύβει παγίδες όπως τροχαλίες που σας κόβουν φέτες, φωτιές που ενεργοποιούνται με διακόπτες, φλεγόμενα βαρέλια και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Μία επαφή σε παγίδα αρκεί για να αυτοκτονήσετε και να δώσετε το kill στον αντίπαλό σας.

Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει το Moribund μέσα σε λίγες ώρες, ενώ με ημέρες εξάσκησης θα τον βοηθήσει παράλληλα στο να εξασκήσει τα αντανακλαστικά του και να κατανοήσει τις παγίδες κάθε level. Αυτό μπορεί να του δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι των αρχάριων χρηστών. Γενικά το παιχνίδι απαιτεί στρατηγική και μεγάλη προσοχή στο πως θα επιτίθεστε. Συνήθως οι προσεκτικοί χρήστες που αποφεύγουν τις παγίδες και επιτίθενται σκυφτοί είναι πιο αποτελεσματικοί. Βέβαια, οι Pro παίκτες είναι εκείνοι που προετοιμάζουν από πριν την ρουκέτα, πυροβολούν και μετά…ρωτούν, καθώς δεν περιμένουν καν να σας εξαντλήσουν με τις μικρές σφαίρες.

Με περισσότερα διαθέσιμα modes, κάτι που θα απαιτούσε περισσότερο development time, το Moribund θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στα φετινά indie games.

Λουτρό αίματος
Τα 2D γραφικά του Moribund είναι άκρως χαριτωμένα με απλά animations που πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Ο σχεδιασμός των levels κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς παρουσιάζει τεράστια ποικιλομορφία. Υπάρχουν 8 κόσμοι με δεκάδες levels ο καθένας, τα οποία εμφανίζονται τυχαία κάθε φορά, συνεπώς το ενδιαφέρον σας θα παραμείνει αμείωτο. Highlight είναι οι splatterιές στα οπτικά εφέ. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κόβεις το κεφάλι του αντιπάλου σου με μία ρουκέτα και να του “δίνεις πόνο”.

Ο ηχητικός τομέας είναι το δυνατότερο σημείο του παιχνιδιού. Ενώ το voice acting δεν συνηθίζεται στα ελληνικά games, εδώ κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ατάκες, με τον αντίστοιχο τόνο φωνής. Τα ηχητικά εφέ των όπλων είναι επικά, ενώ στο soundtrack η industrial μουσική εντυπωσιάζει και δημιουργεί το απόλυτο κλίμα τρόμου. 

Στον αντίποδα, το single-player έχει μόνο να επιδείξει 15 challenges και τίποτα παραπάνω. Υπάρχει πλήρης έλλειψη από campaign αλλά και από A.I. bots που θα σας βοηθούσαν υπό άλλες συνθήκες να παίξετε μόνοι σας. Ίσως όμως το μεγαλύτερο αρνητικό του Moribund είναι το online multiplayer που συνδυασμένο με Divisions, Leaderboards κτλ. πραγματικά θα εκτόξευε το ενδιαφέρον του κόσμου στην κορυφή. Προς το παρόν τα bots και το online multiplayer δεν είναι στα σχέδια της Traptics, αφού απαιτείται αρκετός χρόνος development και ενοικίαση κάποιων servers (για το online).

Σφαγές δίχως αύριο
Αν ψάχνετε ένα ιδανικό Shooter για να διασκεδάσετε μαζί με την παρέα σας, τότε το Moribund είναι ο τίτλος που ψάχνατε. Πρόκειται για ένα Platform Shooter που θα σας κρατήσει συντροφιά επιτυχώς, ενώ η μεγάλη ποικιλία των levels του εγγυάται και την ανάλογη αντοχή…μόνο όμως εφόσον έχετε παρέα. Αν υπήρχαν A.I. bots και κυρίως ένα online multiplayer με rankings τότε δεν θα μιλούσαμε απλά για ένα επιτυχημένο indie, αλλά για μια ελληνική προσπάθεια που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στα online games και να κρατήσει τους χρήστες της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπό αυτή την σκέψη και μόνο το κόστος των 10 ευρώ στο Steam θα ήταν ότι πιο λογικό. Όσοι σκέπτεστε να το αποκτήσετε, για την πρώτη εβδομάδα θα το βρείτε σε έκπτωση στα 8,5 ευρώ. Αν έχετε την κατάλληλη παρέα τότε δοκιμάστε το.

Θετικά:
- Γρήγορο gameplay με αλληλεπίδραση με το περιβάλλον
- Διασκεδαστικό και ιδανικό για παρέα
- Η αισθητική και ο σχεδιασμός των levels
- Πληρέστατος και προσεγμένος ηχητικός τομέας
- Splatterιά στο φουλ
- 8 κόσμοι με δεκάδες levels

Αρνητικά:
- Δεν υπάρχει δυνατότητα να παίξετε single-player με bots
- Πλήρης απουσία online multiplayer
- Το gameplay βασίζεται μόνο στη λογική ενός πανομοιότυπου στυλ από kills
- Καμία διαφοροποίηση ως προς τα όπλα των χαρακτήρων

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.3

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Moribund

[Αρχική δημοσίευση: 31/3/16] Ένα νέο παιχνίδι έρχεται απο Έλληνες devs, ονόματι Moribund.

Συ...
Posted (13 Sep 2016)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.3
User Score ( 12 votes ) 7.54
User Reviews 0
Genre: Platform Shooter
Developer: Traptics
Publisher: Traptics
Διάθεση: Traptics
Players: 2-4
Requirements: 4GB RAM, επεξεργαστής 2.3 Ghz ή ανώτερος, Κάρτα γραφικών 256MB, χώρος στο σκληρό δίσκο 900MB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 16/3/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification