Reviews Quadrilateral Cowboy
Comments (1)

Quadrilateral Cowboy Hot

Οι καουμπόηδες του κυβερνοχώρου.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/f9/81/91/quadrilateral-cowboy-box-12-1470824174.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Οι καουμπόηδες του κυβερνοχώρου.

Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ανεξάρτητες εταιρίες ανάπτυξης να φέρνουν στην επιφάνεια προσεγμένες δουλειές με φαντασία. Σε αυτές ανήκει και η αμερικάνικη Blendo Games, η οποία αποφάσισε να «επεκταθεί» στον κυβερνοχώρο με την τελευταία της δημιουργία, το Quadrilateral Cowboy. Η Blendo Games ιδρύθηκε στα τέλη του 1990 και μέχρι στιγμής μας έχει παρουσιάσει αξιόλογα δείγματα γραφής, όπως το Gravity Bone και το Atom Zombie Smasher. Στη λίστα αυτή προστίθεται και η τελευταία δουλειά της που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο στα PC, ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία της για Mac και Linux.

Στο Quadrilateral Cowboy, θα ταξιδέψετε πίσω στο 1980 αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός χάκερ ο οποίος πρέπει να φέρει εις πέρας διάφορες αποστολές με βασικό όπλο τον υπολογιστή του με στόχο να εισπράξει μια παχυλή χρηματική αμοιβή. Το concept είναι εξαρχής πολύ ιδιαίτερο, για αυτό ακόμα και η όψη των χαρακτήρων είναι κάτι που δε θα περιμένατε να δείτε ενώ οι υπολογιστές μοιάζουν με αυτούς των δεκαετιών του '80 και '90. Ετοιμαστείτε για μια πρωτόγνωρη εμπειρία προγραμματισμού, περιπέτειας, παρανομίας και μυστηρίου που θα σας συναρπάσει.


Επαφή με τον προγραμματισμό και την παρανομία
Στην πρώτη σας κιόλας αποστολή, θα καταλάβετε ότι μπορείτε σε όλη την διάρκεια της περιπέτειάς σας να ελέγχετε κάθε ηλεκτρονική συσκευή μέσα στους χώρους που θα επισκεφτείτε, από κάμερες και λέιζερ έως πόρτες ασφαλείας. Βασική αρχή είναι η σωστή εκτέλεση των εντολών που θα πρέπει εσείς να πληκτρολογήσετε. Η προσθήκη αυτή, είναι εκπληκτική καθώς θα σας βάλει κυριολεκτικά στο ρόλο του χάκερ και η ικανοποίηση ύστερα από την εκτέλεση των σωστών εντολών θα είναι μοναδική. Όσο προχωρά το παιχνίδι θα μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προγραμματισμένα ρομπότ αλλά και σε όπλα.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως δεν υπάρχουν εχθροί για να σας απειλούν ή να δυσκολεύουν το έργο σας. Τα μοναδικά σας εμπόδια είναι τα συστήματα ασφαλείας που θα πρέπει να ξεγελάσετε. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο ή βαρετό αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή η ιδέα είναι ευφυέστατη καθώς, οι έμβιοι κίνδυνοι έχουν αντικατασταθεί με ρολόγια που καταγράφουν την ώρα που θα χρειαστείτε να ολοκληρώσετε την αποστολή. Είναι πολύ πιο εθιστικό και αγχωτικό –με την καλή έννοια- να ξέρεις ότι ο αντίπαλος σου είναι μόνο ο χρόνος διότι, ένας αστυνομικός για παράδειγμα, θα έβγαινε εύκολα από τη μέση. Εκτός από τον χρόνο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις κάμερες και τους συναγερμούς.


Το κάθε επίπεδο που θα περάσετε αποτελείται κυρίως από 3 πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας, οι οποίες θα σας διδάξουν διαφορετικές μεθόδους hacking. Ουσιαστικά, η πρώτη και ευκολότερη πίστα σας προπονεί για να αντιμετωπίσετε τις υπόλοιπες δύο και τα κόλπα που θα ανακαλύψετε είναι άπειρα. Όμως, υπήρχαν ληστείες οι οποίες υπολείπονταν σε σχέση με άλλες καθώς χρησιμοποιούνταν σχεδόν η ίδια ιδέα με πριν, ενώ η ομάδα ανάπτυξης θα μπορούσε με ευκολία να την πάει ένα βήμα παραπάνω. Ταυτόχρονα, άλλες ιδέες που θα μπορούσαν να φέρουν το συνολικό αποτέλεσμα πιο κοντά στο τέλειο εγκαταλείπονταν ύστερα από 1-2 αποστολές. Πιο συγκεκριμένα, σε κάποια στιγμή, θα έχετε την δυνατότητα σε μια αποστολή σας να δράσετε ως διαφορετικά άτομα με διαφορετικές ικανότητες τις οποίες θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα. Αυτό το mechanic διήρκεσε σε μόλις δύο αποστολές και στη συνέχεια όλες οι παραπάνω ικανότητες συσσωρεύτηκαν σε έναν μόνο χαρακτήρα.

Το hacking δεν υπήρξε ποτέ πιο διασκεδαστικό.


Η συγκεκριμένη ιδέα θα μπορούσε να κάνει λίγο περισσότερο εθιστικό και πρωτότυπο το gameplay αν συνέχιζε και στις επόμενες αποστολές καθώς οξύνει την σκέψη και την κριτική ικανότητα σχετικά με τη σειρά που θα εκτελούνταν τα abilities. Σε γενικές γραμμές, η συνολική δυσκολία του βρίσκεται σε σωστά όρια για να μη γίνει κουραστικό αλλά ίσως δυσκολέψει λίγο παραπάνω τους πρωτάρηδες του είδους. Όσον αφορά την συνολική διάρκεια, να αναφέρουμε ότι το Quadrilateral Cowboy θα σας κρατήσει συντροφιά για οχτώ περίπου ώρες.


Επιστροφή στα ρετρό

Η Blendo games παραμένει πιστή στην παράδοση των retro δημιουργιών και ως εκ τούτου το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα δεν κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν λάβουμε βέβαια υπόψη μας το concept του Quadrilateral Cowboy, ο μετριοπαθής τεχνικός τομέας μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς ο σκοπός των developers είναι να σας μεταφέρουν το κλίμα που επικρατούσε στις προηγούμενες δεκαετίες.

Το στήσιμο των σκηνών και τα backgrounds έχουν ένα ρετρό χαρακτήρα από όλες τις απόψεις και κάτι διαφορετικό ή σωστότερα κάτι πιο «μοντέρνο» θα χαλούσε την ατμόσφαιρα των 80’s. Ακόμα και ο υπολογιστής που θα χρησιμοποιήσετε για τις ληστείες σας έχει μια DOS γραμμή εντολών. Πρωτότυπος είναι και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων καθώς πρόκειται για τετράπλευρα ανθρωπάκια. Αυτή η ιδέα σε συνδυασμό με το concept και τα backgrounds προσδίδει φουτουριστικό χαρακτήρα και δίνει μια ξεχωριστή ταυτότητα στο Quadrilateral Cowboy.


Μια ανάλογη retro αισθητική συναντάμε και στον ηχητικό τομέα. Το soundtrack και η μουσική που σας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια του Quadrilateral Cowboy θα σας στείλει στην εποχή του βινυλίου, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει voice acting. Όπως και στα γραφικά, έτσι και στο ηχητικό κομμάτι η απλότητα δίνει έναν διαφορετικό χαρακτήρα καθώς πλαισιώνει σωστά την ιδιαίτερη έμπνευση της Blendo Games. Αυτή η απλοϊκότητα αποτελεί μια ευφυέστατη ιδέα διότι αποδεικνύει πως και χωρίς εντυπωσιακό τεχνικό τομέα μπορεί ένα παιχνίδι να ξεχωρίσει.

Yeehaw!
Η γενική εικόνα του Quadrilateral Cowboy είναι παραπάνω από καλή και τα θετικά του στοιχεία υπερτερούν από τα αρνητικά κατά πολύ. Η Blendo Games δούλεψε σκληρά και η δουλειά αυτή απέφερε καρπούς καθώς όσοι ασχοληθείτε με την τελευταία της δημιουργία είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε. Το gameplay είναι πολύ έξυπνο και εθιστικό και σίγουρα θα σας κερδίσει. Το ίδιο ισχύει και για τα puzzles τα οποία θα σας κάνουν να νιώσετε πραγματικός χάκερ. Ο τεχνικός τομέας δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο αλλά για την συγκεκριμένη ιδέα της Blendo Games ήταν η σωστότερη επιλογή.

Θετικά:
- Εθιστικό και έξυπνο gameplay
- Ικανοποιητικός βαθμός πρόκλησης
- Η ιδιαίτερη retro αισθητική του
- Διαθέτει μια ξεχωριστή ταυτότητα

Αρνητικά:
- Κάποιες έξυπνες ιδέες δεν υλοποιούνται στην έκταση που θα θέλαμε
- Σχετικά μικρή διάρκεια
- Η απουσία του voice acting

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 7.5

Ρετρό, μεταμοντέρνο και άκρως απολαυστικό.

Τόνια Αποστόλου 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 11/08/2016 14:45
Καλοκαιρινές διακοπές με χακινγκ απο την δεκαετία του 80'.Γρίφοι δράση και αρκετά καλό σενάριο.Μπράβο για το review Τόνια.
Score 7.5
User Score ( 7 votes ) 7.57
User Reviews 0
Genre: Puzzle
Developer: Blendo Games
Publisher: Blendo Games
Διάθεση: Blendo Games
Players: 1
Requirements: 3 GB RAM, Επεξεργαστής στα 2.0 GHz, Kάρτα γραφικών 1GB, Xώρος στον σκληρό δίσκο 1.2GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC: 25/7/2016, Mac, Linux: Σεπτέμβριος 2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification