Reviews Mortal Kombat XL
Comments (10)

Mortal Kombat XL Hot

Η απόλυτη εμπειρία στο Fighting genre τελειοποιείται.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/8f/b2/f5/mortal-kombat-xl-box-art-51-1463793097.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η απόλυτη εμπειρία στο Fighting genre τελειοποιείται.

Μετά από ένα πετυχημένο λανσάρισμα τον Απρίλιο του 2015, το Mortal Kombat X με το πέρασμα του χρόνου απλά γινόταν καλύτερο. Η NetherRealm φρόντισε να παρέχει αρκετά DLC με νέους playable χαρακτήρες και skins ώστε να προσθέσει βιωσιμότητα στον τίτλο της και να κρατήσει τους fans ικανοποιημένους. Συνολικά μετά το λανσάρισμα είδαμε οχτώ νέους χαρακτήρες τους Tremor, Τriborg, Bo’ Rai Cho, Alien, Jason Vorhees, Tanya, Predator και Leatherface καθώς και πολλά νέα skin packs. Mεγάλο αρνητικό στην όλη υπόθεση, το γεγονός πως όλα τα DLC ήταν επι πληρωμής και όχι δωρεάν, κάτι που ανέβαζε το κόστος του ολοκληρωμένο παιχνιδιού σε δυσθεώρητα ύψη. Καλώς ή κακώς, έτσι έχει διαμορφωθεί η βιομηχανία πλέον.

Παρ’ όλα αυτά το Mortal Kombat X ήταν το καλύτερο Fighting του 2015 και γενικότερα ένα από τα καλύτερα games της χρονιάς που μας πέρασε. Κατάφερε μάλιστα να γίνει το “best-seller” της σειράς Mortal Kombat πουλώντας μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ κοίταξε στα μάτια και το Street Fighter V το οποίο υστερούσε σε αρκετούς τομείς στο λανσάρισμα.

Η Warner Bros τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε στην αγορά το Mortal Kombat XL, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια upgraded έκδοση του Mortal Kombat X καθώς περιέχει όλα τα παλιά DLC και μερικά καινούρια. Η νέα έκδοση διαθέτει φυσικά όλο το περιεχόμενο του περσινού τίτλου, όπως το Story mode, τα Towers και καθώς και το Online κομμάτι. Ας δούμε αναλυτικά τι θα βρείτε στο Mortal Kombat XL.

"Round 1, Fight!"
To πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Story mode, το οποίο –όπως συνηθίζεται- μπορεί να μην πρωτοτυπεί από άποψη σεναρίου, αλλά θα σας δώσει μια γενική ιδέα από το σύστημα μάχης, αλλά και την ευκαιρία να δοκιμάσετε ή να βρεθείτε αντιμέτωποι με όλους τους χαρακτήρες του αρχικού ρόστερ του Mortal Kombat X. Για εσάς που δεν σας φτάνουν οι πέντε ώρες διάρκειας του Story mode υπάρχουν φυσικά και τα Towers. Tα Towers χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα Traditional Towers και τα Living Towers. Τα Traditional έχουν πέντε υποκατηγορίες, τα Klassic, Test Your Luck, Test Your Might, Endless και Survivor.

Το Klassic φαίνεται να έχει την περισσότερη αξία καθώς ανάλογα τον χαρακτήρα που έχετε διαλέξει, μετά το πέρας των δέκα μαχών βλέπετε και διαφορετικό ending. Στο Test Υour Luck, θα πρέπει να νικήσετε εφτά μάχες με τυχαία κάθε φορά combat modifiers και το Test Your Might αποτελεί ουσιαστικά ένα button-mashing mini-game στο οποίο καλείστε να σπάσετε διάφορα αντικείμενα, μαζί και χειριστήριό σας. Τέλος, στο Survival πρέπει να κερδίσετε συνεχόμενες μάχες χωρίς όμως να σας αναπληρώνεται η ζωή, ενώ στο Endless πολεμάτε ασταμάτητα μέχρι κάποια στιγμή να χάσετε. Από τα άλλη πλευρά τα Living Towers χωρίζονται σε Hourly –αλλάζουν δηλαδή κάθε ώρα, Daily –αλλάζουν κάθε μέρα, και Premier τα οποία αλλάζουν θέμα κάθε έξι ώρες και προσφέρουν rewards ανάλογα με το θέμα που είχαν όταν τα ολοκληρώσατε. Tα Living Towers ανάλογα την ώρα έχουν και διαφορετικά combat modifiers.

Φωτιά, Πάγος και... Γη!
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως το Mortal Kombat XL περιέχει το πληρέστερο ρόστερ, το οποίο ανέρχεται στους 33 playable χαρακτήρες, τους οποίους μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε άμεσα, χωρίς να χρειάζεται κάποια αγορά με πραγματικά ή in-game χρήματα. Βεβαίως, ο κάθε χαρακτήρας έχει και τρία διαφορετικά fighting variations, τα οποία του προσδίδουν μοναδικά abilities, ενώ υπάρχουν και κάμποσα skins. Εκτός από όλα αυτά, όλοι οι ήρωες έχουν ξεχωριστά X-Ray abilities, τέσσερα με πέντε διαφορετικά Fatalities και Brutalities ενώ υπάρχουν επίσης και 14 διαφορετικά Stages που περιέχουν και κρυμμένα Stage Brutalities και Fatalities. Το Mortal Kombat XL προσφέρει επίσης και κάποια extra skin packs τα οποία είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν με την μορφή DLC, το Apocalypse, το Samurai, το Brasil και το Kold War.

Δεν μπορώ να αποφασίσω για το τι θέλω να δω πιο πολύ. Το Alien vs Predator ή το Jason vs Leatherface;

Φυσικά, ένα Fighting που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το Online, και το Mortal Kombat XL προσφέρει μπόλικο ξύλο και σε αυτόν τον τομέα. Για αρχή έχουμε τα κλασικά 1v1 Friendly και Ranked matches, το King of the Hill mode, όπου ένα παίχτης προσπαθεί να κερδίσει όσους περισσότερους αντιπάλους μπορεί μέχρι τελικά να χάσει και το Τeam Battle το οποίο περιέχει 5v5 μάχες. Τέλος, μπορείτε να ανταγωνιστείτε άλλους παίχτες σε μάχες με την CPU λαμβάνοντας μέρος σε Tower Battles με πέντε matches. Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια πολεμάτε ενάντια στην CPU μέχρι να τελειώσει ο προκαθορισμένος χρόνος των δέκα λεπτών. Νικητής είναι ο παίχτης με το μεγαλύτερο σκορ. Σε γενικές γραμμές το Online κομμάτι του τίτλου από πλευράς περιεχομένου αξιόλογο. Ακόμα και τώρα ένα χρόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία οι servers έχουν αρκετό κόσμο και δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα να βρείτε αντιπάλους. Εγώ προσωπικά το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν μετά τις 3-4 το βράδυ όπου το matchmaking άργησε αρκετά για να μου βρει αντίπαλο. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε για όσους δεν το κατάλαβαν, πως οι κάτοχοι του Mortal Kombat X μπορούν να παίξουν ενάντια σε αυτούς που έχουν το XL. Μοναδικό ‘αγκάθι’ στην φτέρνα του παιχνιδιού αποτελούν κάποια μικροπροβλήματα balancing, καθώς ορισμένοι χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα ο Triborg, είναι πιο αδύναμοι από κάποιους άλλους, όπως ο Jason ή ο Goro. 
 

Tα πιο..."όμορφα" Fatalities
Καμία διαφορά δεν φέρει το Μortal Kombat XL από την προηγούμενη X έκδοση στο τομέα των γραφικών και του ήχου. Το παιχνίδι έχει αναπτυχθεί σε μία τροποποιημένη εκδοχή της Unreal Engine 3 και τρέχει στα 1080p με 60 frames το δευτερόλεπτο. Φυσικά, δεν υπάρχουν καθόλου frame drops καθώς αυτό θα χαλούσε όλοι την “μαγεία” του παιχνιδιού. Εξαιρετικής ποιότητας είναι και τα in-game φωνητικά των παιχτών τα οποία ανεβάζουν κατακόρυφα το immersion. Καταπληκτική δουλειά στο voice acting έχει κάνει και ο εκφωνητής του παιχνιδιού.

Το καλύτερο Fighting του 2015 επέστρεψε
Το Mortal Kombat XL αποτελεί ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να λείπει από καμία συλλογή. Τόσο το γεγονός ότι σας επιτρέπει να παίζετε επικά two-player matches με τους φίλους σας στο σπίτι, όσο και το μεγάλο offline και οnline περιεχόμενο με το πληρέστατο roster θα σας κρατήσουν απασχολημένους για πάρα πολύ καιρό. Όσοι έχετε την προηγούμενη έκδοση καλό θα ήταν να κάνετε το upgrade και να “ξεσκονίσετε” τα fatality σας. Δυστυχώς, η XL έκδοση είναι μόνο για το PS4 και Xbox One και δεν αναμένεται να έρθει για το PC.

Θετικά:
- Τεράστιο roster
- Τρία fighting variations
- Μπόλικη γραφική βία
- Ικανοποιητικό Story mode
- Εξαιρετικός οπτικός τομέας
- Online multiplayer αντάξιο ενός Fighting
- Value for money

Αρνητικά:
- Υπάρχουν ακόμα θέματα στο balancing
- Στο τεχνικό κομμάτι δεν θα συναντήσετε βελτιώσεις

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.7

Ήρθε ο καιρός να το αγοράσουν όλοι όσοι δεν “τίμησαν” την πρώτη έκδοση.

Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood King (Level 24) 21/05/2016 18:43
Αριστουργημά λέμε, βλέπω Leatherface και Jason και πωρώθηκα μέχρι θανάτου!
#2 supermario644ever (Level 20) 21/05/2016 21:47
Απλά υπέροχο και εντυπσιακό
#3 +1 ashbringer (Level 25) 22/05/2016 07:18
Ο βασιλιάς των fighting games.Εκπληκτικ ό πραγματικά.
#4 +1 Petsaras (Level 3) 23/05/2016 10:09
το απολυτο Brand fighting game ολων των εποχων :-)
#5 Mr.Dododi (Level 25) 17/07/2016 12:44
Πρέπει να το αποκτήσω. ASAP!
#6 GeoRaragh (Level 18) 13/08/2016 13:31
Φαίνεται εξαιρετικό! Σαν λάτρης των παλιών horror ταινιών μπορώ να πω ότι κι εγώ πωρώθηκα με τον Jason και τον Leatherface!
#7 g.dfil (Level 15) 26/08/2016 10:51
Γενικά δεν είμαι φαν των fighting games και εγώ προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα από το game.
#8 Shikabane_Hime7 (Level 29) 26/08/2016 12:27
" Ήρθε ο καιρός να το αγοράσουν όλοι όσοι δεν “τίμησαν” την πρώτη έκδοση. "

Αυτό ακριβώς. Must have ειδικά για τους fans της σειράς. GET OVER HERE!
#9 MASTERSOT (Level 8) 13/04/2017 19:42
Sorry που ρωταω εδώ, αλλα τα Skin Blue Steel Sub-Zero - Krimson Ermac και Cosplay δεν ειναι διαθέσιμα στην XL εκδοσή? θα πρέπει να τα αγοράσω από το Playstore?
#10 Adam_Pap (Level 18) 30/05/2017 20:19
Τρομερη δουλεια, αλλα κλαιω με Μανο στο Live!!!
Score 8.7
User Score ( 12 votes ) 8.75
User Reviews 0
Genre: Fighting
Developer: NetherRealm Studios
Publisher: Warner Bros.
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1-2
Requirements: 3GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-750 στα 2.66Ghz ή AMD Phenom II X4 965, Κάρτα γραφικών 1GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 25GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 4/3/16
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification