Reviews The Legend of Zelda: Tri Force Heroes
3DS  
Comments (11)

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes Hot

Ταξίδι για τρεις.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/d6/55/2a/the-legend-of-zelda-tri-force-heroes-box-68-1445593736.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ταξίδι για τρεις.

Η μανία των The Legend of Zelda στο 3DS καλά κρατεί. Μετά τα 3D remakes των Ocarina of Time και Majora’s Mask και το φρέσκο A Link Between Worlds, η Nintendo αποφάσισε να κάνει άλλη μια προσθήκη στη σειρά Zelda για την φορητή κονσόλα της. Το The Legend of Zelda: Tri Force Heroes ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια της E3 2015 και υποσχέθηκε να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία από τα προηγούμενα. Ο Eiji Aonuma έχει αναλάβει για άλλη μια φορά τον ρόλο του παραγωγού. Στόχος του νέου παιχνιδιού είναι η co-op multiplayer δράση αποκλειστικά και μόνο με τρεις παίκτες. Με λίγα λόγια δεν μπορείτε να παίξετε multiplayer με περισσότερα ή λιγότερα άτομα. Απαιτείται να είστε τρεις. Φυσικά υπάρχει και το single-player mode το οποίο όμως περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Η έμπνευση για την ανάπτυξη του Tri Force Heroes προέρχεται από ένα παλαιότερο παιχνίδι της σειράς. Ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης, Hiromasa Shikata, δήλωσε ότι το The Legend of Zelda: Spirit Tracks για το DS τον ενέπνευσε να δοκιμάσει αυτό το είδος του multiplayer. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένα σημείο στο συγκεκριμένο game όπου η Zelda ελέγχει κάποια φαντάσματα. Ο Shikata σκέφτηκε ότι αυτά τα φαντάσματα θα μπορούσαν να είναι παίκτες και να συνεργάζονται για να λύσουν γρίφους. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του The Legend of Zelda: A Link Between Worlds του 3DS αναζωογονήθηκε αυτή η ιδέα και δύο χρόνια αργότερα βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Nintendo πάντως στο παρελθόν έχει ξανακάνει δύο απόπειρες σε multiplayer games στη σειρά Zelda. Οι τεχνικοί περιορισμοί όμως δεν επέτρεψαν την ευρεία διάδοση και απόλαυση αυτών των παιχνιδιών. Η αρχή έγινε δειλά με το Four Swords, το οποίο είχε συμπεριληφθεί στο remake του A Link to the Past για το Game Boy Advance. Οι απαιτήσεις τότε αντιστοιχούσαν σε τέσσερα φορητά συστήματα με τέσσερα cartridges και καλώδιο σύνδεσης για όλα. Αργότερα, το Four Swords κυκλοφόρησε ξεχωριστά ως The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition στην υπηρεσία DSiWare του DSi και διευκόλυνε το multiplayer με ασύρματη επικοινωνία. Η δεύτερη προσπάθεια ήταν το The Legend of Zelda: Four Swords Adventures στο GameCube, το οποίο απαιτούσε τέσσερα Game Boy Advance και αντίστοιχα τέσσερα καλώδια σύνδεσης τους με την κονσόλα. Πλέον, με το 3DS η Nintendo έχει αφήσει πίσω της όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα είχαν προκύψει στο παρελθόν. 

The Legend of… Styla
Η σειρά The Legend of Zelda είχε ανέκαθεν το gameplay ως βασικό και πρώτο της μέλημα. Το σενάριο ερχόταν σε δεύτερη μοίρα και ειδικά τα πρώτα παιχνίδια της σειράς αρκούνταν στο γνωστό στερεότυπο διάσωσης της πριγκίπισσας από τον κακό της υπόθεσης. Πλέον, η Nintendo έχει δώσει νόημα στη σειρά και πριν κάποια χρόνια κυκλοφόρησε και την επίσημη ιστορία της σειράς σε βιβλίο, μέσω του οποίου απεικονίζεται ο τρόπος σύνδεσης όλων των παιχνιδιών μεταξύ τους. Ακόμα κι έτσι όμως, δυσκολεύομαι να κατανοήσω που ακριβώς κολλάει το Tri Force Heroes στο χρονοδιάγραμμα της σειράς.

Ξεκινάμε με το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν εξελίσσεται στην Hyrule, αλλά στην Hytopia, ένα βασίλειο του οποίου οι κάτοικοι έχουν εμμονή με τον κόσμο της μόδας. Η στυλάτη... πριγκίπισσα Styla κυβερνάει το βασίλειο μαζί με τον πατέρα της, βασιλιά Tuft. Μια μέρα η Styla παραλαμβάνει ένα δώρο, το οποίο και ανοίγει, και πέφτει στην παγίδα μιας μάγισσας. Η κατάρα που περιείχε το δώρο αναγκάζει την Styla να φοράει μια άσχημη μαύρη ολόσωμη φόρμα. Η δυστυχία της πριγκίπισσας φοβίζει όλο το βασίλειο, οι κάτοικοι του οποίου αρχίζουν να αποφεύγουν τα μοδάτα ρούχα σε φόβο νέας κατάρας. Ο βασιλιάς Tuft ανακοινώνει ότι ψάχνει τον θρυλικό Totem Hero, ο οποίος θα πρέπει να πληροί κάποιες εμφανισιακές προϋποθέσεις. Τελικά όπως μπορείτε να μαντέψετε, ο Link ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή του θρύλου και αναλαμβάνει να νικήσει την μάγισσα και να σπάσει την κατάρα.

Ο κόσμος της Hytopia
Σε αντίθεση με άλλα Zelda games, εδώ θα έχετε την Hytopia ως το βασικό hub που θα σας δίνει πρόσβαση στα επίπεδα του παιχνιδιού. Στην πόλη υπάρχουν κλειστά κτήρια που αργότερα ανοίγουν ως καταστήματα και κάτοικοι που σας προσφέρουν διάφορες πληροφορίες. Στο Daily Riches έχετε την δυνατότητα να κερδίσετε ένα σπάνιο υλικό μια φορά την ημέρα, ενώ στο Miiverse Gallery μπορείτε να διαχειριστείτε τις φωτογραφίες που τραβάτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το σημαντικότερο κατάστημα όμως είναι αναμφισβήτητα το Madame Coutoure’s. Η Coutoure είναι η μοδίστρα της πόλης, αδερφή της κακιάς μάγισσας και εκείνη που θα σας ράβει τις νέες στολές μόλις της παραδίδετε τα αντίστοιχα υλικά.

Όλα τα κλασσικά όπλα των προηγούμενων παιχνιδιών όπως βόμβες, μπούμερανγκ, τόξα και το grapple hook κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτο που αξιοπεριέργως λείπει είναι η ασπίδα. Έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να τελειοποιήσετε τις ικανότητες αποφυγής μιας και θα είναι και ο μόνος τρόπος να κρατήσετε σε υψηλά επίπεδα τις καρδιές σας. Στο Single-player mode δεν χειρίζεστε έναν και δύο, αλλά τρεις Link διαφορετικών χρωμάτων με την εναλλαγή ανάμεσα τους να γίνεται ομαλά μέσω της touchscreen. Για την ιστορία, υποτίθεται ότι ο Link είναι ένας, αλλά έχει την ιδιότητα να μεταφέρει την ψυχή του στα άλλα δύο άψυχα σκιάχτρα και να τα κινεί κατά βούληση.

Το Totem Time είναι η φρέσκια νότα στο gameplay, κατά το οποίο στοιβάζετε τον ένα παίκτη πάνω στον άλλο και μπορείτε να επιλύσετε γρίφους ή να πολεμήσετε bosses ανάλογα με το επίπεδο ύψους που βρίσκεστε. Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί άψογα στο multiplayer, αλλά κουράζει και δυσκολεύει κατακόρυφα το single player, μόνο και μόνο επειδή το επίπεδο είναι σχεδιασμένο εξαρχής για τρεις παίκτες.

Προσπαθήστε να παίξετε το Tri Force Heroes online ή με φίλους. Για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε.

Στην αρχή κάθε επιπέδου θα πάρετε τρία όπλα, τα οποία αρχικά θα είναι ίδια για όλους τους παίκτες, όμως αργότερα θα αντιστοιχεί διαφορετικό στον καθένα ώστε να περιπλέκεται το gameplay. Καθε κόσμος έχει τέσσερα levels και κάθε level τέσσερα υποδωμάτια, όπου στο τελευταίο συνήθως πολεμάτε μια ορδή εχθρών ή κάποιο boss. Στο τέλος του level επιλέγετε ένα σεντούκι από τρία πιθανά και παίρνετε κάποιο υλικό ως ανταμοιβή. Με υλικά και χρήματα (rupees) αποκτάτε τα περίφημα πολύχρωμα και στυλάτα κοστούμια της Madame Coutoure. Πέρα από την αλλαγή στην εμφανίση, τα κοστούμια μπορούν να σας βοηθήσουν ουσιαστικά με διάφορους τρόπους όπως την ταυτόχρονη βολή τριών βελών αντί για ένα, την εκκίνηση επιπέδου με παραπάνω καρδιές και την ικανότητα να κολυμπάτε γρηγορότερα.

Οι γρίφοι είναι συνήθως έξυπνοι, καλοσχεδιασμένοι και προσφέρουν την αίσθηση της ικανοποίησης με την επίλυση τους, αν και μπορεί ανά διαστήματα να σας κουράσουν όταν παίζετε μόνοι. Οι μεγαλύτεροι γρίφοι είναι τα final bosses, τα οποία αλλάζοντας μορφές μεταβάλουν τελείως τον τρόπο αντιμετώπισης τούς. Με την ολοκλήρωση ενός κόσμου, σας δίνεται η δυνατότητα να τον επισκεφθείτε ξανά μέσω κάποιων challenges ώστε να αποκτήσετε και τα σπανιότερα υλικά. Για κάθε επίπεδο αντιστοιχούν τρία challenges τα οποία ποικίλουν από την εύρεση κρυφών μπαλονιών μέσα στον χάρτη ή τη χρήση συγκεκριμένων όπλων μέχρι την ολοκλήρωση του επιπέδου με time limit ή λιγότερες καρδιές. Τα 32 επίπεδα των οκτώ κόσμων θα σας κρατήσουν συντροφιά για περίπου 7-8 ώρες, ενώ αν αποφασίσετε να ολοκληρώσετε και τα άκρως ενδιαφέροντα challenges, τότε θα μείνετε συντονισμένοι στην μικρή οθόνη για τουλάχιστον 20 ώρες.

Τρεις είναι καλύτερα από έναν
Ο ιδανικότερος τρόπος να δοκιμάσετε το Tri Force Heroes είναι το multiplayer mode, το οποίο παίζεται αποκλειστικά και μόνο με τρεις παίκτες μέσω Online Play, Local Play και Download Play. Στα δύο τελευταία κρύβεται και η μεγαλύτερη διασκέδαση μιας και θα υπάρξουν αρκετά σημεία που θα χρειαστεί να συνεννοηθείτε με τους συμπαίκτες σας. Για να παίξετε αρκεί να έχετε άλλους δύο φίλους με 3DS, αφού ακόμα κι αν δεν έχουν το παιχνίδι, μπορούν να παίξουν μαζί σας μέσω Download Play με την διαφορά από το Local Play να είναι ότι δεν αποθηκεύεται η πρόοδός τους. 

Στο multiplayer χειρίζεστε τον πράσινο Link αν είστε ο host, ενώ αν είστε ο πρώτος ή ο δεύτερος guest, χειρίζεστε αντίστοιχα τον μπλε ή τον κόκκινο Link. Όταν παίζετε online, μπορείτε να συνεργαστείτε μόνο με παίκτες που έχουν επιλέξει τον ίδιο κόσμο με εσάς, αλλά σας δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσετε οποιοδήποτε από τα τέσσερα επίπεδα τού. Αν δεν υπάρξει παμψηφία, τότε το επίπεδο επιλέγεται τυχαία ανάμεσα από αυτά που ψηφίσατε. Δυστυχώς, λίγο οι δυνατότητες του 3DS και λίγο η πολιτική της Nintendo δεν σας επιτρέπουν να μιλήσετε με τους συμπαίκτες σας online. Για αυτό και στην touchscreen υπάρχει μια σειρά από, διασκεδαστικές κατά τα άλλα, αντιδράσεις επικοινωνίας που σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αρκετές για περιπτώσεις στις οποίες κάποιος από την ομάδα απλά δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει. Ευτυχώς, όταν κάποιος δεν πάιζει σωστά ή ενοχλεί τους υπολοίπους (αν και δεν πέτυχα κάτι παρόμοιο), μπορείτε με δύο κινήσεις να τον μπλοκάρετε και να μην ξαναπαίξετε μαζί του.

Γνωστή καλή εικόνα, γνωστή υπέροχη μουσική
Το Tri Force Heroes μοιάζει αρτιστικά με το A Link Between Worlds και -όταν δεν έχει μικρά θεματάκια με το lag στο multiplayer- τρέχει στα 60fps. Οι χαρακτήρες σας και οι εχθροί είναι υπέροχα σχεδιασμένοι και τα περιβάλλοντα είναι πολύχρωμα και γεμάτα ζωή. Ειδικότερα στην Hytopia θα συναντήσετε πουλιά να πετάνε, γάτες να κάθονται σε παγκάκια και ανθρώπους να σηζητούν. Ο σχεδιασμός των κόσμων με την χρήση επιπέδων είναι πρωτόγνωρος, μιας και τα περισσότερα προηγούμενα Zelda games στηρίζονταν σε overworld.

Αυτό που δεν άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα games της σειράς είναι τα υψηλά standards της μουσικής. Το κεντρικό κομμάτι μουσικής του Tri Force Heroes είναι ταυτόχρονα μοναδικό και οικείο με το φλάουτο να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Πολλά ακόμα όργανα χρησιμοποιούνται κυρίως ανάλογα με τον τόνο του κόσμου που επισκέπτεστε. Αγαπημένο μου σημείο είναι το δωμάτιο αναμονής συμπαικτών για co-op, στο οποίο χτυπώντας τον τοίχο απελευθερώνετε μια μουσική μπάλα που παίζει διαφορετικά κομμάτια κάθε φορά και σταματάει μόνο όταν παύσετε να την χτυπάτε.

Ένα παρεΐστικο spin-off
Αν δεν έχετε φίλους με 3DS ή σύνδεση στο διαδίκτυο, τότε η διαδικασία του συνεχούς κουβαλήματος άψυχων σκιάχτρων σταδιακά θα σας κουράσει. Η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα δημιουργόυσε ένα multiplayer The Legend of Zelda και σε αυτον τον τομέα πέτυχε διάνα. Το Tri Force Heroes συντελεί μια πολύχρωμη περιπέτεια με εκκεντρικούς χαρακτήρες, πολύ δράση και μπόλικο γέλιο για τρεις παίκτες, όπως ακριβώς υποδηλώνει και ο τίτλος του.

Θετικά:
- Εθιστικό co-op
- Υπέροχοι γρίφοι και έξυπνα σχεδιασμένα bosses
- Τα κοστούμια
- Τα challenges
- Download Play multiplayer

Αρνητικά:
- Το single-player απογοητεύει
- Απλοϊκό σενάριο
- Λίγες επιλογές επικοινωνίας στο online co-op

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 7 
Γενικά: 7 

Καλέστε φίλους και στρωθείτε στο παιχνίδι.

Μάνος Μαρίνος  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 DigiMike (Level 11) 24/10/2015 12:59
Ως fan της σειράς Zelda οφείλω να το αποκτήσω κάποια στιγμή καθώς αυτή την περίοδο είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε 3ds.Thanks για το review.
#2 +1 RODIFIRE (Level 9) 24/10/2015 15:46
ξέρει κάνεις και αν έχει δοκιμάσει αν γίνεται να παίξουμε το παιχνίδι με 1 κασέτα 2 με 3 άτομα?
όπως δλδ με το mario kart? και αν γίνεται γνωρίζει αν είναι πλήρες η αν χάνεις κάτι αν δεν έχεις την κασέτα? (πχ στο mario kart δεν μπορείς να διαλέξεις παίχτη χωρίς κασέτα και άλλα τέτοια)
(φυσικά μιλάω για offline να παίξω με την κοπέλα μου αδέρφια, φίλους και έτσι..)
#3 +1 LimeBone (Level 16) 24/10/2015 18:39
Quoting RODIFIRE:
ξέρει κάνεις και αν έχει δοκιμάσει αν γίνεται να παίξουμε το παιχνίδι με 1 κασέτα 2 με 3 άτομα?
όπως δλδ με το mario kart? και αν γίνεται γνωρίζει αν είναι πλήρες η αν χάνεις κάτι αν δεν έχεις την κασέτα? (πχ στο mario kart δεν μπορείς να διαλέξεις παίχτη χωρίς κασέτα και άλλα τέτοια)
(φυσικά μιλάω για offline να παίξω με την κοπέλα μου αδέρφια, φίλους και έτσι..)


Ναι, όπως αναφέρεται και στο review υπάρχει το Download Play κατά το οποίο μπορείτε να παίξετε τρία άτομα αρκεί να έχει ο ένας το παιχνίδι. Η διαφορά από το Local Play, στο οποίο έχουν όλοι το παιχνίδι, είναι ότι απλά δεν αποθηκεύεται η πρόοδος των υπολοίπων. Πράγμα που δεν αφαιρεί σχεδόν καθόλου από την εμπειρία, μιας και το μόνο που μαζεύετε είναι υλικά για κοστούμια.
#4 +1 supermario644ever (Level 20) 25/10/2015 21:28
Τέλειο το review και εκπληκτικός ο απόγονος
#5 +1 RODIFIRE (Level 9) 25/10/2015 23:10
ευχαριστώ πολύ! LimeBone
δεν το διάβασα καθόλου το κείμενο ακόμα για να αποφύγω κάθε spoile θέλω να μην έχω ιδέα! άπλα δεν θέλω να ρισκάρω τα λεφτά και να μην μπορώ! δεν έχουμε να διαθέσουμε προς το παρών για 2 παιχνίδια εγώ και η κοπέλα μου
ευχαριστώ και πάλι!
#6 +1 LimeBone (Level 16) 27/10/2015 01:26
Quoting RODIFIRE:
ευχαριστώ πολύ! LimeBone
δεν το διάβασα καθόλου το κείμενο ακόμα για να αποφύγω κάθε spoile θέλω να μην έχω ιδέα! άπλα δεν θέλω να ρισκάρω τα λεφτά και να μην μπορώ! δεν έχουμε να διαθέσουμε προς το παρών για 2 παιχνίδια εγώ και η κοπέλα μου
ευχαριστώ και πάλι!


Δεν κάνει τίποτα. Να ξέρεις όμως ότι δεν θα καταφέρετε να παίξετε 2 άτομα. Απαιτεί υποχρεωτικά τρεις.
#7 RODIFIRE (Level 9) 23/11/2015 19:35
τι βλακεία είναι αυτό... υποχρεωτικά 3? γιατί δεν το έκαναν οπως τα fourswords?
και πως το παίζουν 2 άτομα δηλαδή? :( :( :( πχ ένα ζευγάρι...
#8 +1 LimeBone (Level 16) 24/11/2015 21:12
Quoting RODIFIRE:
τι βλακεία είναι αυτό... υποχρεωτικά 3? γιατί δεν το έκαναν οπως τα fourswords?
και πως το παίζουν 2 άτομα δηλαδή? :( :( :( πχ ένα ζευγάρι...


Είναι όντως μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση. Κι εγώ θα ήθελα να υπήρχε η ελευθερία επιλογής παιχνιδιού με 2 παίκτες, αλλά φαντάζομαι δεν θα λειτουργούσε μετά το σύστημα επίλυσης γρίφων με το Totem Time. Δύο παίκτες μπορείτε να παίξετε μόνο αν πάρετε 2 αντίτυπα και συνδεθείτε μετά με έναν τρίτο παίκτη online.
#9 RODIFIRE (Level 9) 24/11/2015 23:23
αν συνδέσω 3ds με 1 κασέτα γίνεται να το παίξουμε "με λίγη δυσκολία" 2 άτομα? και αν κάπου χρειαστεί να έπαιζε κάποιος την τρίτη κονσόλα? η δεν γίνεται να πάρεις "αγκαλιά" τον τρίτο?
μεγάλη ξενερα έφαγα και ευτυχώς που το έψαξα πριν το αγοράσω... γιατί νόμιζα ότι θα είναι όπως τα fourswords
#10 +1 LimeBone (Level 16) 25/11/2015 01:14
Quoting RODIFIRE:
αν συνδέσω 3ds με 1 κασέτα γίνεται να το παίξουμε "με λίγη δυσκολία" 2 άτομα? και αν κάπου χρειαστεί να έπαιζε κάποιος την τρίτη κονσόλα? η δεν γίνεται να πάρεις "αγκαλιά" τον τρίτο?
μεγάλη ξενερα έφαγα και ευτυχώς που το έψαξα πριν το αγοράσω... γιατί νόμιζα ότι θα είναι όπως τα fourswords


Εννοείς αν συνδέσεις τρία 3DS κι έχει ο ένας το παιχνίδι? Τεχνικά γίνεται να παίξετε και να παίρνετε αγκαλιά τον τρίτο. Όμως θα υπάρχουν αρκετά σημεία που θα πρέπει να χειριστείς και το τρίτο 3DS και πρακτικά δεν θα μπορείτε να παίξετε στα δυσκολότερα επίπεδα. Αν μπορείς να βρεις πάντως τρία 3DS, φαντάζομαι θα μπορείς να βρεις και τρίτο παίκτη.

Για επιπλέον ερωτήσεις, γράψε την απορία σου στο forum topic του παιχνιδιού ώστε να μπορούν να τη δούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και θα σου απαντήσω εκεί.
http://www.gameworld.gr/forum/85/150091
.
#11 +1 RODIFIRE (Level 9) 25/11/2015 13:48
ευχαριστώ πολύ μέχρι την τώρα βοήθεια σου φίλε μου!
και θα απαντήσω στο forum που μου έστειλες όπως είπες :)
Score 7
User Score ( 8 votes ) 7.25
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Nintendo EPD, Grezzo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nortec Multimedia (210-2850681)
Players: 1-3
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 23/10/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification