Reviews Animal Crossing: Happy Home Designer
3DS  
Comments (1)

Animal Crossing: Happy Home Designer Hot

Ανακαλύψτε τον διακοσμητή μέσα σας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/24/a7/71/animal-crossing-happy-home-designer-box-17-1443778172.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ανακαλύψτε τον διακοσμητή μέσα σας.

Η σειρά Animal Crossing έκανε τα πρώτα της βήματα στο GameCube το 2004 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει τρία ακόμη games με τα ανθρωπόμορφα ζωάκια. Η Nintendo κυκλοφορούσε ένα ανά κονσόλα και μετά τις εκδόσεις των DS και Wii, το τελευταίο ήταν το Animal Crossing: New Leaf του 3DS. Το New Leaf έδωσε νέα πνοή στη σειρά, είχε τεράστια απήχηση και πέτυχε υψηλές πωλήσεις. Έτσι μόνο περίεργο δεν είναι το γεγονός πως η Nintendo έδωσε το πράσινο φως για το πρώτο spin-off της σειράς.

Στα πλαίσια της E3 2015 ανακοινώθηκε το Animal Crossing: Happy Home Designer και -όπως σας προϊδεάζει ο τίτλος του- περιστρέφεται γύρω από τον σχεδιασμό σπιτιών. Οι περιέργοι και ιδιότροποι χαρακτήρες, που είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς, δηλώνουν παρόν. Αυτή τη φορά όμως δεν θα περάσετε ανέμελες ώρες μαζί τους ψαρεύοντας ή πιάνοντας έντομα, αλλά θα στρωθείτε στη δουλειά. Μια νέα πόλη εμφανίζεται στον χάρτη και φαίνεται πως όλοι οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από... έναν εσωτερικό διακοσμητή.

Με το Happy Home Designer, η Nintendo προσπαθεί να απευθυνθεί σε τρία διαφορετικά αγοραστικά κοινά και τους μεταξύ τους συνδυασμούς. Πρώτον, οι fans του Animal Crossing θα πάρουν μια γερή δόση από τη γοητεία της σειράς, αλλά χωρίς την ελευθερία που παρέχουν τα κύρια games. Δεύτερον, η σκοτεινή πλευρά της Nintendo απευθύνεται στους συλλέκτες μέσα μας. Το Animal Crossing: Happy Home Designer κυκλοφορεί μαζί με την πρώτη σειρά των Amiibo Cards. Οι Amiibo Cards του Animal Crossing είναι στο σύνολο τους 100 κι έρχονται σε φακελάκια των 6 που το καθένα περιλαμβάνει και μια Rare. Την πρώτη σας θα την αποκτήσετε μαζί με το παιχνίδι, αν το αγόρασετε σε retail μορφή. Τρίτο και τελευταίο αγοραστικό κοινό είναι αυτό με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες που εκτονώνεται σε games όπως τα Art Academy, LittleBigPlanet και Super Mario Maker. 

There’s a new… designer in town
Γιά άλλη μια φορά σε Animal Crossing, είστε ο μοναδικός άνθρωπος σε πόλη με ανθρωπόμορφα ζώα. Αυτή τη φορά έρχεστε όμως για μια διαφορετική δουλειά από αυτή του δημάρχου. Είστε υπάλληλος των Nook’s Homes, εταιρία ανακαινίσεων και διακοσμήσεων εσωτερικών χώρων, που ελέγχεται από τον βαρώνο πλέον του εμπορίου Tom Nook. Ο Tom Nook, το αφεντικό σας, είναι ένα γλυκό ρακούν που σας δίνει την αίσθηση ότι μπορεί και να χαρεί να δει τον κόσμο να καταστρέφεται, ενώ εκείνος θα παίζει γκολφ και θα κολυμπάει σε ξεπλυμένο χρήμα από ασφαλιστικές εταιρίες και φοροδιαφυγή. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Η πόλη είναι υπό κατασκευή κι ελάχιστοι κάτοικοι διαμένουν σε αυτήν. Στόχος σας είναι αρχικά να βοηθήσετε τους πρώτους κατοίκους να σχεδιάσουν τα σπίτια τους, δίνοντας βάση στις προσωπικές επιθυμίες και προτιμήσεις του καθενός. Στη συνέχεια θα κληθείτε να επιλέγετε ακόμα και το οικόπεδο πάνω στον χάρτη για την κατασκευή των σπιτιών των νεοφερμένων κατοίκων της πόλης. Το αφεντικό πάντως έχει κλείσει συμφωνίες ακόμα και με το... δημόσιο, αφόυ κάποια στιγμή θα αναλάβετε προσωπικά τον ανασχεδιασμό του σχολείου, του δημαρχίου και άλλων κτιρίων που στεγάζονται στην πόλη.

Μία μέρα στη δουλειά
Την πρώτη μέρα στη δουλειά θα συστυθείτε στο αφεντικό και τους υπόλοιπους τρεις υπαλλήλους. Θα ονομάσετε τον χαρακτήρα σας και μετά θα τον σχεδιάσετε. Υπάρχουν πολλές επιλογές στα χαρακτηριστικά και για πρώτη φορά στη σειρά μπορείτε να άλλαξετε και το χρώμα του δέρματος. Επιλέγετε κάποια βασικά ρούχα και στρώνεστε στη δουλειά. Ο δικός μου χαρακτήρας για παράδειγμα αποφάσισε να βγει...hipster. Η γραμματέας της επιχείρησης, Lottie, θα σας οδηγήσει στον πρώτο χώρο που χρειάζεται διαμόρφωση για την εκπαίδευση σας. Αφού τον διακοσμήσετε, η Lottie παραδέχεται ότι αυτό ήταν το σπίτι της. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να γλιτώσει τα έξοδα επίσημης διακόσμησης!

Το Happy Home Designer είναι το πρώτο Animal Crossing που δεν βασίζεται σε πραγματικό χρόνο. Αντ’ αυτού, η μέρα ολοκληρώνεται όταν πάτε στο γραφείο σας και γράψετε την ημερίσια αναφορά (δηλαδή κάνετε save) μετά από το πέρας μιας δουλειάς. Έτσι θα ολοκληρώσετε και την πρώτη ημέρα σας στη δουλειά.

Είμαι επαγγελματίας εσωτερικός διακοσμητής
Ο σχεδιασμός των σπιτιών γίνεται μέσω ενός απίστευτα εύχρηστου user interface, το οποίο αφήνει μίλια πίσω το αντίστοιχο του Animal Crossing: New Leaf και ενισχύει τη δημιουργικότητά σας. Στην οθόνη αφής επιλέγετε το αντικείμενο που θέλετε και το μετακινείτε όπου και με όποιο προσανατολισμό θέλετε πάνω στο σχέδιο του σπιτιού. Έτσι μπορείτε γρήγορα να διορθώσετε λάθη σας και να κάνετε δοκιμές αντικειμένων στον χώρο. Όλα τα αντικείμενα και τα σχέδια είναι εύκολα προσβάσιμα μέσα από αναδυόμενα μενού. Το ίδιο εύκολη είναι και η απομάκρυνση τους, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το αντικείμενο που θέλετε να ξεφορτωθείτε και να το σύρετε στον κάδο που εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

Υπάρχει πληθώρα αντικειμένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από την αρχή κιόλας κι έτσι δεν θα νιώσετε περιορισμένοι. Αργότερα θα ξεκλειδώνετε αντικείμενα βασισμένα στις προτιμήσεις των κατοίκων των αντίστοιχων σπιτιών που διακοσμείτε. Στην πορεία θα μπορείτε να επιλέξετε και το σχέδιο και μέγεθος του σπιτιού και θα μπορείτε να διακοσμήσετε και την αυλή του. Θα σας δοθεί ένας χάρτης της περιοχής οπού κάθε γεωγραφικό τετράγωνο είναι ένα πιθανό οικόπεδο για τον πελάτη σας. Το ποιο οικόπεδο αντιστοιχεί καλύτερα σε ποιόν πελάτη θα το ανακαλύψετε εσείς. Εγώ για παράδειγμα φρόντισα ο πιγκουίνος φίλος μου Sprinkle να πάρει το οικόπεδο στην χιονισμένη κορυφή του βουνού.

Απεριόριστη ελευθερία δημιουργικότητας με κόστος την έλλειψη πρόκλησης.

Κάθε κάτοικος θα σας δίνει ένα hint για τον τρόπο που θέλει να διακοσμήσετε την οικία του και θα σας παρουσιάζει 2-3 αντικείμενα που θέλει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν. Δυστυχώς, παρόλο που μπορεί να φάτε μισή μέρα σχεδιάζοντας το σπίτι, μπορείτε απλά να πετάξετε τα 2-3 αντικείμενα ακανόνιστα μέσα στον άδειο χώρο και ο πελάτης να μείνει τρισευτυχισμένος. Επίσης το αφεντικό έχει φροντίσει να παίρνει λευκή επιταγή, αφού δεν υπάρχει κανένας περιορισμός (χρηματικός, αριθμητικός) για το μέγεθος του σπιτιού και τον αριθμό των αντικειμένων που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει παντελής έλλειψη πρόκλησης στο παιχνίδι και ότι δεν μπορείτε να σφάλετε ότι κι αν κάνετε. Το gameplay στηρίζεται αποκλειστικά στην δημιουργικότητα και το γόητρο της σειράς κι όσοι ψάχνετε πρόκληση δεν θα την βρείτε εδώ. Όμως σε περίπτωση που ασχοληθείτε, το Happy Home Designer θα σας κρατήσει για πάρα πολλές ώρες.

Μία από τις πιο λαμπρές ιδέες του Happy Home Designer είναι η δυνατότητα που σας δίνεται να ανεβάζετε οποιαδήποτε δημιουργία σας online και αντίστροφα να επισκέπτεστε τις δημιουργίες των άλλων. Μπορείτε να τις αξιολογήσετε και να αξιολογηθείτε ή απλά να πάρετε ιδέες όταν έχετε ξεμείνει από δικές σας. Από την άλλη, η χρήση των Amiibo Cards δεν χρήζει και ιδιαίτερης σημασίας. Όταν επισκέπτεστε κάποιον πελάτη του οποίου το σπίτι έχετε ολοκληρώσει ήδη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια Amiibo Card και να κάνετε τον χαρακτήρα να εμφανιστεί και να αλληλεπιδράσει με τον κάτοικο του σπιτιού. Ακόμα μπορείτε αργότερα να χρησιμοποιήσετε το Amiibo Phone από το γραφείο σας και να καλέσετε ως πελάτη τον χαρακτήρα που βρίσκεται στην κάρτα σας.

Χαρούμενα χρώματα
Το Happy Home Designer κινείται στα επίπεδα του New Leaf όσων αφορά τον τομέα των γραφικών και του ήχου με τον σχεδιασμό των αξιαγάπητων κατοίκων να κλέβει την παράσταση. Οι κινήσεις των χαρακτήρων σε συνδυασμό με την ιδιότροπη ομιλία τους θα σας κάνουν να χαμογελάσετε αρκετές φορές. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ιδιαίτερη προσοχή που έχει δοθεί στις λεπτομέρειες σχεδιασμού των αντικειμένων. Με τόσα πολλά αντικείμενα θα περίμενε κανείς από ένα σημείο και μετά να εμφανίζονται απλά χρωματικές παραλλαγές των ίδιων πραγμάτων. Το 3D Effect λειτουργεί άψογα κι αν μπορείτε να το απολαύσετε και στα New 3DS / New 3DS XL που δεν χρειάζετε να κρατάτε ακίνητη την κονσόλα, θα σας καθηλώσει.

Χαλαρώστε και σχεδιάστε
Η μουσική επένδυση του παιχνιδιού φαίνεται ότι προσπαθεί να φύγει από το κέντρο της σκηνής. Τα μουσικά θέματα που έχουν επιλεχθεί είναι ευχάριστα στο αυτί και δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης. Είναι ιδανικά υπόβαθρα για να σας βοηθήσουν να σκαρφιστείτε δημιουργίες και να μην σας αποσπάσουν την προσοχή ποτέ. Ακόμα οι φωνές των κατοίκων είναι ξεκαρδιστικές. Ήμουν ανυπόμονος συχνά να γνωρίσω τον επόμενο μόνο και μόνο για να ακούσω την ομιλία του. Όλα αυτά βέβαια είναι μια φυσική συνέχεια του Animal Crossing: New Leaf κι όχι κάτι πρωτότυπο στην σειρά.

Promo του... New Leaf
Μέσα από το Animal Crossing: Happy Home Designer θα γελάσετε και θα μπορέσετε να εκτονώσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες μέσω απεριόριστων συνδυασμών διακόσμησης που μπορούν να επιτευχθούν. Δυστυχώς όμως η διακόσμηση είναι και το μόνο που θα κάνετε σε έναν κόσμο που σφύζει από χαρακτήρες και χρώματα και σας προσκαλεί να παίξετε μαζί του. Μετά από κάποιες ώρες μέσα στο παιχνίδι, μην σας φανεί περίεργο αν επιστρέψετε για μια γρήγορη δόση στο Animal Crossing: New Leaf.

Θετικά:
- Φαινομενικά άπειρες επιλογές σχεδίων και επίπλων
- Online sharing και αξιολόγηση δημιουργιών
- Ελευθερία δημιουργικότητας
- Μεγάλη διάρκεια
- Το γόητρο των χαρακτήρων της σειράς

Αρνητικά:
- Ολοκληρωτική έλλειψη πρόκλησης
- Ελάχιστη αλληλεπίδραση με τον κόσμο
- Η χρήση των Amiibo Cards έχει μικρή σημασία
- Ο τεχνικός τομέας δεν ξεφεύγει από τα γνωστά στερεότυπα της σειράς

Βαθμολογία
Γραφικά: 7,5
Ήχος: 7
Gameplay: 8,5
Αντοχή: 5
Γενικά: 6,8

Όσοι αγαπάτε το Animal Crossing και την εσωτερική διακόσμηση, προσέλθετε.

Μάνος Μαρίνος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 supermario644ever (Level 20) 03/10/2015 12:48
Καλό μου φαίνεται,παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί.
Score 6.8
User Score ( 10 votes ) 6.8
User Reviews 0
Genre: Community Simulation
Developer: Nintendo EAD Group No. 2
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 2/10/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification