Reviews Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire
3DS  
Comments (11)

Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire Hot

Η team magma και η team aqua επιστρέφουν, αυτή τη φορά στο 3DS! 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/7d/89/80/gaming-pokemon-omega-ruby-pack-shot-56-1418156516.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η team magma και η team aqua επιστρέφουν, αυτή τη φορά στο 3DS! 

Φέτος η Nintendo μας καλόμαθε με τα Pokémon, και μας έφερε άλλον ένα τίτλο. Πρόκειται για τα Pokémon Omega Ruby και Alpha Sapphire (ORAS εν συντομία). Οι συγκεκριμένες κασέτες είναι ένα remake των Pokémon Ruby και Pokémon Sapphire στο Gameboy Advance.

Είναι σίγουρο ότι οι παλιοί παίχτες θα συγκινηθούν αρκετά με αυτόν τον τίτλο, καθώς θα τους βγουν αρκετές παλιές αναμνήσεις από το Game Boy Advance. Η διαφορά όμως εδώ δεν είναι μόνο η αλλαγή πλατφόρμας. Οι συγκεκριμένοι τίτλοι έχουν αρκετά καλή απήχηση στο κοινό και μάλιστα αν εξελιχθούν εξίσου θετικά οι πωλήσεις τους τότε δεν αποκλείται να προσπεράσουν ακόμα και τα Pokemon X και Y. Στο τρέιλερ των ORAS μας εντυπωσίασε η κυκλοφορία δύο συλλεκτικών 2DS με το παιχνίδι προεγκατεστημένο, κάτι που αποτελεί εξτρά δέλαρ για τους μη κατόχους της συγκεκριμένης κονσόλας. Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή είναι τα νέα HD γραφικά με τα οποία θα ξαναζήσουμε τις παλιές περιπέτειες σαν να κυκλοφορούσαν φέτος.

Η περιπέτεια ξεκινάει, αυτή τη φορά στη Hoenn
Όπως και σε κάθε κασέτα, τόσο και εδώ, έχουμε την γνωστή ιστορία με τον ήρωα μας να ταξιδεύει μαζεύοντας Pokémon, πολεμώντας εκπαιδευτές (NPCs η άλλους παίχτες) και εκπαιδεύοντας άγρια Pokémon. Γυρίζοντας πίσω στο 2002, με τις τότε Ruby, Sapphire, Emerald αυτή τη φορά καλούμαστε να ταξιδέψουμε στην Hoenn για άλλη μια φορά, ώστε να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας, δηλαδή να γίνουμε οι αφέντες των Pokémon.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, ο ήρωας μας βρίσκεται σε ένα φορτηγό πηγαίνοντας στο καινούριο του σπίτι στην πόλη Littleroot. Τα γραφικά στην αρχή θα σας θυμίσουν αμέσως τα πρώτα Ruby και Sapphire στο Game Boy, κάνονταςσας έτσι να νομίζετε πως πρόκειται για 2D κυκλοφορία. Στα επόμενα δευτερόλεπτα όμως, όλα αλλάζουν σε 3D κι έτσι θα έχετε την πρώτη ξενάγηση στο κόσμο των Pokémon. Οι ερωτήσεις του καθηγητή Birch είναι γνωστές (όνομα και φύλο). Στη συνέχεια θα πρέπει να διαλέξετε και το πρώτο σας Pokémon ανάμεσα σε Treecko, Torchic και Mudkip.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να πιάσετε όλα τα Pokémon, να πολεμήσετε όλα τα γυμναστήρια, να κερδίσετε το πρωτάθλημα, να εκπαιδέψετε καλά τα Pokémon σας και να κάνετε μάχες με τους φίλους σας. Επιπλέον, πρέπει να πολεμήσετε την team Magma η την team aqua (ανάλογα με την έκδοση που αγοράσατε) ώστε να σώσετε την Henn από τα σατανικά σχέδια των κακών.

Gameplay και νέα στοιχεία
Ο χειρισμός και η ευκολία στην πλοήγηση, δεν παύει μόνο στο αναλογικό stick 6 κατευθύνσεων του 3DS. Υπάρχουν αρκετές προσθήκες που θα σας βοηθήσουν να μαζέψετε όλα τα Pokémon. Ένα πολύ χρήσιμο gadgetάκι είναι και το Pokenav. Στο HD remake εμφανίζεται επανασχεδιασμένο και περιλαμβάνει διάφορα αντικείμενα.

Καταρχήν έχουμε το AreaNav, τον γνωστό χάρτη που σας βοηθάει να βρείτε μυστικές βάσεις, δέντρα με berry, NPCs διαθέσιμους για μάχη καθώς και πληροφορίες για το Pokémon δεν πιάσατε σε συγκεκριμένη περιοχή. Με το BuzzNav ενημερώνεστε για τα νέα γύρω από την Hoenn και το Streetpass. To dexnav, είναι μια καταπληκτική προσθήκη που σας επιτρέπει να δείτε εύκολα ποια Pokémon υπάρχουν στην περιοχή που βρίσκεστε και ποιο Pokémon δεν έχετε πιάσει ακόμη. Είναι βέβαιο ότι θα σας γλυτώσει σημαντικό χρόνο στην αναζήτηση τυχόν ελλείψεων αφού τερματίσετε το main story. Τέλος έχουμε το PlayNav όπου περιλαμβάνει το Super Training και το Pokémon Amie (τα γνωρίζουμε από το Pokemon X και Y).

Ένα αξιοθαύμαστο στοιχείο είναι και τα Pokémon contests. Σε αυτά τροποποιείτε το Pokémon σας και το κάνετε πιο όμορφο προσθέτοντάς του ρούχα η άλλα στοιχεία πάνω του. Με την κατάλληλη δουλειά και προσπάθεια, διεκδικείτε ribbons.

Στις ORAS, ένα στοιχείο που οι παλαιοί παίχτες θα θυμούνται, βρίσκονται οι μυστικές βάσεις. Εδώ πλέον δεν έχουμε απλά μυστικές βάσεις αλλά Super Secret Bases, με περισσότερα customizations στον εσωτερικό χώρο και δυνατότητα να κάνουμε Share τη μυστική μας βάση στους φίλους μας μέσω των QR Codes. Θα συναντήσετε επίσης το Flag collection game αλλά και τηβ δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας γυμναστήριο (Pokémon Gym). Είναι επίσης εφικτό να επισκεφτείτε και τη μυστική βάση άλλου παίκτη ή να πολεμήσετε μαζί του.

Για γρηγορότερη ταχύτητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο. Εδώ διαλέγετε το Acro Bike για να κάνετε τα κόλπα σας η το Mach Bike για τις πιο casual καταστάσεις.

Περπατώ, περπατώ εις το δάσος...
Ένα ακόμη στοιχείο που θα συναντήσετε είναι το Horde Encounter. Περπατώντας στο δάσος η σε συγκεκριμένα μέρη, μπορεί να βρείτε πέντε άγρια Pokémon μαζί. Για να πιάσετε όμως το ένα θα πρέπει να νικήσετε τα άλλα τέσσερα.

Όπως και στα Pokemon X and Y, έτσι και εδώ, την εμφάνισή τους κάνουν και οι νέες mega evolution μορφές (12 συνολικά) μαζί με πολλά μυθικά Pokémon. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε τα Lugia, Ho-Oh, Regigigas, Heatran, Uxie, Mesprit, Azelf, Palkia, Dialga, Giratina, Virizion, Terrakion, Cobalion, Reshiram, Zekrom, Kyurem, Raikou, Suicune, Entei, Tornadus, Thundurus, Landorus και Cresselia. Όπως αντιλαμβάνεστε θα γλιτώσετε αρκετό χρόνο από το να κάνετε μεταφορές από προηγούμενες εκδόσεις. Αν θέλετε να εκπαιδεύσετε ακόμη περισσότερο τα Pokémon σας υπάρχει το Battle Resort και το Battle Maison, που αντικαθιστούν το Battle tower.

Ένας ιστορικός τίτλος Pokémon που θα σας ταξιδέψει από τον ουρανό και τις οροσειρές της Hoenn, μέχρι τα βάθη του ωκεανού.

Κάθε Pokémon Omega Ruby ή Alpha Sapphire δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μικρό σε διάρκεια αφού σίγουρα θα χρειαστείτε περίπου 18-22 ώρες για να τερματίσετε το βασικό story. Υπολογίστε ακόμη περισσότερες αν θέλετε να μαζέψετε όλα τα Pokémon, να τα εκπαιδεύσετε καλά και να βρείτε την τέλεια εξάδα ώστε να είστε αποτελεσματικοί όταν θα κάνετε μάχη με τους φίλους σας.

Βρείτε ακόμη περισσότερους εκπαιδευτές Pokémon.
Όπως και σε κάθε κασέτα, τόσο και εδώ, θα έχουμε αρκετές online δυνατότητες κάτι που στην εποχή του Game Boy δεν μπορέσαμε να χαρούμε. Θα βρείτε το ίδιο σύστημα αναζήτησης παιχτών όπως και στα Pokemon X and Y. Δοκιμάζοντάς το βρήκαμε πολύ εύκολα αντιπάλους τόσο γύρω μας όσο και μέσω Internet, πραγματοποιώντας μάχες και αποκτώντας xp στο ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Εκτός από τις μάχες, υπάρχει το GTS και το Wonder Trade. Με αυτά τα συστήματα, μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγή τα δικά μας Pokémon με Pokémon άλλων παιχτών, ώστε να συμπληρώσουμε ολόκληρο το pokedex. Στην πράξη το να ολοκληρωθεί η συλλογή σας είναι κάτι αρκετά δύσκολο καθώς υπάρχουν περισσότερα από 700 Pokémon που πρέπει να αποκτήσετε.

Groudon και Kyogre έτοιμοι για μάχη.
Οπτικά τα Pokémon Omega Ruby και Alpha Sapphire δεν είναι απλά ένα remake αλλά αποτελούν...μετάλλαξη! Η Nintendo χρησιμοποίησε την engine των Pokemon X and Y, βελτιώνοντάς την σε πολλούς τομείς και αφαιρώντας διάφορα μικροπροβλήματα. Μας παρουσιάζει ανανεωμένα 3D γραφικά και λεπτομερές περιβάλλον ειδικά όσον αφορά στα σύννεφα, τα βουνά, τον ήλιο, την βροχή, ακόμη και τα animations.

Στις αλλαγές που αξίζει να αναφέρουμε συγκαταλέγεται και η Mauville City, η οποία έχει υποστεί ολικό επανασχεδιασμό, κάνοντας την έτσι ανάλογη με την Lumiose City στα Pokemon X and Y. Ακόμη κι ο σχεδιασμός των κτιρίων και τα water reflections παρουσιάζουν βελτιώσεις. Μέσα στα γυμναστήρια η διακόσμηση είναι πολύ προσεγμένη. Όσο για το combat system, κάθε κίνηση είναι ξεχωριστή, εκτός από ορισμένες πανομοιότυπες επιθέσεις (κυρίως μικρής ισχύος), κάτι που συνέβαινε και στα παλιά Pokemon για λόγους εξοικονόμησης χώρου στην κασέτα.

Η μουσική επένδυση έχει βελτιωθεί εξίσου σημαντικά, δίνοντάς μας δυνατά και σύγχρονα remakes αγαπημένων κομματιών του Game Boy Advance, με μια πανδαισία μουσικών οργάνων. Αν είστε Retro Gamer ή νοσταλγείτε τις εποχές που παίξατε πρώτη φορά Pokémon, είναι σίγουρο ότι θα προτιμήσετε τον ήχο του Game Boy advance σε ορισμένα σημεία. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε ένα τσουβάλι.

Παλαιοί και νέοι παίχτες ενωθείτε!
Είναι βέβαιο ότι οι νέοι παίκτες δεν θα δυσκολευτείτε πολύ να μάθετε να παίζετε Pokémon, καθώς τα Omega Ruby και Alpha Sapphire αποτελούν ιδανική ευκαιρία λόγω του απλού gameplay τους. Η εκπαίδευση έγινε αρκετά πιο εύκολη με σχέση με την εποχή της τρίτης γενιάς, όπως επίσης μπορείτε να αποκτήσετε πολλά μυθικά Pokémon.

Σίγουρα αυτές οι δύο κασέτες θα σας συναρπάσουν και θα σας καθηλώσουν άπειρες ώρες παρέα με το 3DS σας. To κόστος κάθε κασέτας κυμαίνεται στα 40 ευρώ για την απλή έκδοση και 48 για την Limited Edition μαζί με το Steelbook.

Θετικά:
- Καλύτερο 3D με σχέση τις X and Y
- Το νέο training system
- Έξυπνος χειρισμός κινήσεων
- Βελτιώσεις στα γραφικά

Αρνητικά:
- Στατικές κινήσεις σε ορισμένες επιθέσεις
- Σχετικά μικρό σε διάρκεια story
- Θα πρέπει να βρείτε αρκετά Hidden Machines σε σχέση τις προηγούμενες κασέτες.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Βγάζει στην επιφάνεια πολλές παλιές αναμνήσεις.

Ανδρέας Γρυπάρης

User reviews

Average user rating from: 1 user(s)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο 
 
9.0

Pokemon Omega Ruby & Alpha Sapphire Review

Έφτασε επιτέλους και το remake του Hoenn στα χέρια μας! Έπειτα από πολύ teasing και τρελή ζήτηση από τους Pokefan, οι τίτλοι Omega Ruby και Alpha Sapphire είναι γεγονός!
Αρχικά, σε σχέση με τα παλιά παιχνίδια η δυσκολία έχει μειωθεί αισθητά, ενώ παράλληλα σε σημεία τα οποία στις παλιές εκδόσεις απαιτούταν περπάτημα από τη μία πόλη στην άλλη για να συνεχιστεί το story, σε ορισμένα σημεία ο rival σου σε πηγαίνει αυτόματα εκεί που πρέπει μέσα σε στιγμές. Αυτό από τη μία κάνει το παιχνίδι πιο έυκολο για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με Pokemon, αλλά από την άλλη οι hardcore παίκτες θα το βρουν απλό σε μεγάλο βαθμό. Επιπρόσθετα, προστέθηκαν νέα Mega Evolution σε Pokemon όπως Latias, Latios, Altaria, Steelix, Glalie, Metagross, Audino, Slowbro και άλλα, ενώ παράλληλα μπήκαν και τα Primal Forms στα Groudon και Kyogre, τα οποία είναι πάλι ένα είδους Mega Evolution. Πάντα μου άρεσαν τα Mega Evolution, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει ένα, το οποίο είναι υπερβολικά overpowered. Προφανώς μιλάω για το Mega Evolution του Rayquaza, το οποίο απλά χρειάζεται να γνωρίζει την κίνηση Dragon's Ascent για να γίνει η εξέλιξη, χωρίς να χρειάζεται να κρατά κάποια Megastone. Η δυνατότητα του να γίνεται Mega ενώ μπορεί να κρατάει κάποιο item (πχ Choice Band), απλοποιεί αισθητά και τις μάχες μεταξύ παιχτών, αλλά και το clear του παιχνιδιού αφού πιαστεί.
Σχετικά με το gameplay, τα πράγματα είναι σχεδόν ίδια με τις εκδόσεις Ruby και Sapphire. 8 Gym Battles, 4 Elite Four και Champion ο Steven με το φονικό Mega Metagross. Mega Pokemon επίσης πήραν οι leader των Team Aqua και Magma, το οποίο είναι Mega Sharpedo και Mega Camerupt αντίστοιχα, καθώς και ο Wally. Η διαφορά του Wally με τις παλιές εκδόσεις είναι πως το Ralts του γίνεται πλέον Gallade αντί για Gardevoir, και στις τελευταίες σας μάχες το εξελίσει και σε Mega Gallade.Εδώ θα ήθελα να σημειώσω πως αυτό που μου έκανε έκπληξη σχετικά με τις Team Magma και Aqua είναι ότι δίνονται πληροφορίες σχετικά με το background κάθε Leader και οι Admins παίζουν κάποιο ρόλο στην ιστορία. Το μείον που χουν οι συγκεκριμένες ομάδες βέβαια είναι ότι για άλλη μια φορά οι Grunts χρησιμοποιούν τα ίδια 3-4 Pokemon συνέχεια. Επιπλέον, επιστρέφουν τα Pokemon Contests και τα Poke Blocks. Τέλος, πολύ ωραία έκπληξη ήταν η προσθήκη του Delta Episode, το οποίο ξεκινά μόλις τελειώσει ο παίκτης την πρώτη φορά το πρωτάθλημα. Πρόκειται για την ιστορία ενός μετεωρίτη που θα χτυπήσει την γη σύντομα και θα την καταστρέψει. Ο παίκτης βρίσκεται ανάμεσα στην προσπάθεια των επιστημόνων να το αποτρέψουν και την προσπάθεια της Zinnia, μιας απογόνου της φυλής των Draconid, να αποτρέψει και αυτή την καταστροφή προσπαθώντας να επικαλεστεί το Rayquaza.
Εμφανισιακά τώρα, το παιχνίδι είναι απλά πανέμορφο. Έχει δωθεί ιδιαίτερη βάση στην εμφάνιση των Gym Leader και στο σχεδιασμό τον Gym τους, κάνοντας τα να φαίνονται ουσιαστικά ολοκαίνουρια, χωρίς όμως να χάνεται το στοιχείο νοσταλγίας που βασίζονται οι παραπάνω εκδόσεις. Το animation σε αρκετές επιθέσεις έχει αναβαθμιστεί λίγο σε σχέση με τις εκδόσεις X και Y, πράγμα το οποίο δεν ήταν και ιδιαίτερα απαραίτητο, αλλά είναι σίγουρα καλοδεχούμενο.
Όσο για το soundtrack, είναι απλά επικό. Τα τραγούδια έχουν αναβαθμιστεί μεν, αλλά σίγουρα μπορείς να τα αναγνωρίσεις αν έπαιξες τις παλιές εκδόσεις των συγκεκριμένων παιχνιδιών. Στα + για μένα και το theme που παίζει στη μάχη με τη Zinnia, που είναι απλά σε άλλο επίπεδο σε σχέση με ότι έχει ακουστεί σε Pokemon game μέχρι στιγμής.
Σε γενικές γραμμές μιλάμε για έναν από τους καλύτερους τίτλους Pokemon που έχουν βγει και είναι must για τους Pokefan, ενώ κάποιος που θα το αποκτήσει χωρίς να ξέρει κάτι για τον κόσμο των Pokemon δεν θα κλάψει τα λεφτά του!

Was this review helpful to you? 
 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire στον Γερμανό

Τα πολυαναμενόμενα Pokémon Omega Ruby και Pokémon Alpha Sapphire για τα Nintendo ...
Posted (05 Nov 2014)

Pokémon Omega Ruby και Pokémon Alpha Sapphire

[Αρχική δημοσίευση: 7/5/14] Μετά τα remakes των Red και Blue για το GBA και τω...
Posted (14 Sep 2014)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Mouse (Level 13) 09/12/2014 22:56
Τι μου θύμισες.Ιστορικ ές εποχές στο Gameboy.Έκανε πάντως καλή δουλειά η Nintendo ειδικά στα γραφικά όπως βλέπω.
#2 BlaCkFeATh3R (Level 18) 09/12/2014 22:57
Πολύ καλό review Ανδρέα! Περιμέναμε πως και πως το συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν απογοήτευσε καθόλου!
#3 Shallow (Level 15) 09/12/2014 23:05
όντως συγκίνηση... αχ αυτό το Raquaza
Hταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με Pokemon γιατί έπαθε ένα ατύχημα το Advance μου αλλά έτσι όπως το βλέπω άνετα θα έπαιρνα 3ds αποκλειστικά για αυτό τώρα, φαίνεται πραγματικα εντυπωσιακό
#4 NoGood! (Level 24) 09/12/2014 23:08
Ένα παιχνίδι το οποίο σε βάζει να παίξεις άπειρες ώρες παρέα με τα αγαπημένα μας PoKeMoN!! :-) Θυμάμαι που είχα πάρει την Ruby,πήγαινα ακόμα σχολείο και ο Groudon ήταν ο αγαπημένος μου!
#5 andreaskal13 (Level 17) 10/12/2014 01:18
Το....θελω...τω ρα...αλλα....δε ν...εχω...3ds :P
#6 neo_g (Level 7) 10/12/2014 14:21
Φαινεται πολυ ωραιο κι εχει πολλα απο τα κλασικα στοιχεια των παλιων παιχνιδιων μαζι με πολυ καλα καινουργια γραφικα!Ωραιο review!
#7 CreepyHamburgerGR (Level 4) 10/12/2014 19:57
poli kalo review...iperox o mou to epivevewses oti aksis to euro tou
#8 Parou (Level 20) 07/01/2015 10:59
τι κριμα που δεν εχω 3DS...Ημουν πολυ μικρη οταν επαιζα Pokemon στο GameBoy :) (Ακομα παιζω με το GameBoy :P )
#9 Siriuskim (Level 11) 27/02/2015 20:08
Αν και καθυστερημένα , εξαιρετική δουλεία απ' την αγαπημένη Nintendo, δουλεμένο 3D και μ' ένα πολύ ωραίο post-game story !!
To έχω τερματίσει από τέλη '14 βέβαια αλλά με τα τρελά mystery gift τον τελευταίο καιρό καθώς και τα αναμενόμενα giveaway των 2nd gen starters δε γίνεται να το σταματήσεις :D
#10 tolis0909 (Level 5) 11/07/2015 18:33
poli oreo alla 8a to i8ela kai gia DS /DSi :(
#11 Fatos Sulce (Level 5) 26/07/2015 14:56
Fun της σειρας, αλλα το 3ds μου βλεπει τα θυμαρακια
Score 8
User Score ( 12 votes ) 8.63
User Reviews 9
Genre: JRPG
Developer: Game Freak
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nortec Multimedia (210-2850681)
Players: 1-4
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 28/11/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification