Reviews Game of Legions
Comments (8)

Game of Legions Hot

Συντρίψτε τους αντίπαλους στρατούς στο πέρασμά σας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/36/8b/02/game-of-legions-review-85-1417379164.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Συντρίψτε τους αντίπαλους στρατούς στο πέρασμά σας.

Μία ομάδα τριών νεαρών game developers με την ονομασία Traptics ξεκίνησαν φέτος την πορεία τους στη βιομηχανία των games. Τους γνωρίσαμε στο φετινό Gameathlon όπου και μας παρουσίασαν το Game of Legions. Πρόκειται για ένα puzzle game με medieval ύφος και στοιχεία Turn-Based Strategy που κυκλοφορεί για Android και Windows Phone συσκευές, ενώ σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του στο iOS.

H βιομηχανία των games έχει ανάγκη από πρωτότυπα concepts και το Game of Legions δείχνει εκ πρώτης όψεως να είναι ένα από αυτά, καθώς οι μηχανισμοί του ξεφεύγουν από τα κλασικά στερεότυπα, ενώ τα τεχνικά στάνταρ είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά για τα δεδομένα μιας φορητής εφαρμογής, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με μια ελληνική παραγωγή. Το Game of Legions δημιουργήθηκε για διάφορους σκοπούς. Ο κυριότερος ήταν για να γίνουν οι Traptics γνωστοί στο ευρύ κoινό και μια free-to-play δημιουργία όπως η συγκεκριμένη είναι λογικό να αποτελεί μια καλή ευκαιρία πρώτης γνωριμίας και εμπιστοσύνης προς τους gamers.

Από τρεις και πάνω είναι επίθεση
Το Game of Legions διαθέτει αποκλειστικά offline campaign χωρίς multiplayer, mode που ωστόσο βρίσκεται στις σκέψεις της Traptics για μελλοντική υλοποίηση. Η αρχική οθόνη που θα συναντήσετε αφού πατήσετε το "Play" είναι ένας χάρτης, του οποίου οι νέες περιοχές θα αποκαλύπτονται σταδιακά.

20 levels βρίσκονται εκεί για εσάς (ξεκλειδώνουν σταδιακά) ώστε να τα κατακτήσετε και να γίνετε ο Βασιλιάς του λόφου. Την πρώτη φορά θα εμφανιστούν μερικές καρτέλες που θα σας εξηγούν τα βασικά του παιχνιδιού και τι θα πρέπει να κάνετε για να μπείτε στο πρώτο πεδίο μάχης. Κάθε πίστα-πεδίο μάχης μπορεί να πατηθεί ώστε να γίνει μία περίληψη της επικείμενης μάχης και προβολή των προαιρετικών achievements της που σας δίνουν άφθονα coins αν τα καταφέρετε. Τα coins ενδέχεται να μην φτάνουν για περισσότερες αναβαθμίσεις αλλά μπορείτε να παίξετε ξανά και ξανά και ξανά όποιον νικημένο αντίπαλο θέλετε κερδίζοντας έτσι νέα coins.


Και η μάχη ξεκινά
Απ' τη στιγμή που θα πατήσετε Battle εισέρχεστε στην οθόνη της μάχης, όπου στο κάτω μέρος της οθόνης συναντάτε των στρατό σας υπό μορφή καρτών και στο πάνω μέρος τον αντίπαλο στρατό. Κάθε στρατηγός διαθέτει τρεις σειρές των έξι καρτών (σύνολο 18). Στόχος σας είναι μέσω turns να χτυπήσετε τις κάρτες του αντιπάλου αλλάζοντας ουσιαστικά την θέση δύο καρτών με στόχο να ενωθούν τρεις ή περισσότερες ίδιες κάρτες στην ευθεία (οριζόντια ή κάθετα, όπου κάθετα αναγκαστικά μέχρι τρεις κάρτες). Μόλις συμβεί αυτό θα υπάρξει χτύπημα προς τις αντίπαλες κάρτες ή την βάση του αρχηγού που κρύβεται πίσω από αυτές. Όταν τα health points του αντιπάλου σας φτάσουν στο μηδέν τότε κερδίζετε την μάχη.

Κάθε κίνηση με την οποία χτυπάτε οριζόντια μπορεί να τρυπήσει μία φορά τον αντίπαλο που βρίσκεται μπροστά (στην πρώτη γραμμή). Η κάθετη τριάδα του τριπάει τρεις κάρτες μαζί. Στο τέλος της σειράς σας ορισμένες από τις κάρτες του εχθρού αναπληρώνονται. Αξίζει να σημειωθεί πως αν τύχει κάποια στιγμή να μην βγαίνει κανένας συνδυασμός τριών καρτών τότε οι κάρτες σας ανακατεύονται ώστε να υπάρχει minimum ένας.

Όσον αφορά στις κάρτες σας, αρχικά ξεκινάτε με στρατιώτες που διαθέτουν σπαθί, ακόντιο και πέλεκυ. Στην πορεία θα πολεμήσετε με αντιπάλους που θα έχουν τοξότες, healers και mages. Όταν τους εξολοθρεύσετε τότε αποκτάτε τις μονάδες αυτές υπό την κατοχή σας κάτι που γίνεται στα ανώτερα levels.

Με τα διαθέσιμα coins που αποκτάτε απ' τις μάχες θα αναβαθμίσετε τον στρατό σας στον blacksmith ή τα διαθέσιμα crystals που μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας. Αν χάσετε μία μάχη ή φύγετε με exit χάνετε ένα crystal. Μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνει η αναπληρώση μέσα σε 20 λεπτά ή με 1000 coins παίρνετε έναν χωρίς αναμονή. Εδώ στηρίζονται και τα free-to-play στοιχεία του παιχνιδιού, αφού όσοι δεν μπορούν να περιμένουν θα αναγκαστούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν crystals και να συνεχίσουν να παίζουν.

Συνέτριψε τους εχθρούς σου, πάρε τους τα νομίσματα και ξανασυνέτριψε τους.

Γίνε ο King of the Hill
Οι μάχες είναι πολλές και οι αναβαθμίσεις απαραίτητες. Μπορεί όταν τερματίσετε το παχνίδι, ο στρατός σας να πατάει κάτω τους αντιπάλους των πρώτων πεδίων μαχών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μέγεθος μετράει στο Game of Legions. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά είδη μαχών. Από πίστες με απλή επίθεση και επίθεση-άμυνα με μικρότερο στρατό μέχρι full ικανό αντίπαλο στο μέγεθος του στρατού σας. Υπάρχει μέχρι και στρατός μόνο με τόξα.

Σημασία στο Game of Legions έχει η τακτική. Αν χτυπήσετε σπαθί με σπαθί τότε κάνετε μισή ζημιά. Αν βάλετε ακόντιο (spear) σε διπλό πέλεκυ τότε τον τρώει για πρωινό. Οι απλές μάχες συμβολίζονται στο χάρτη με μία ασπίδα, ή διπλό πέλεκυ. Η νεκροκεφαλή συμβολίζει το Deathmatch, κάτι που σημαίνει ότι ο αντίπαλος θα σας βγάλει την πίστη και θα είναι στο ίδιο μέγεθος με εσάς. Συνεχίζοντας την περιγραφή των άλλων αντιπάλων, μία φορά βρεθήκαμε με αντίπαλο τοξοβόλους που έχει εικονίδιο τρία βέλη και αν δεν έχετε μεγάλο στρατό για να μπορέσετε να κάνετε πιο πολλά combos θα τα βρείτε σκούρα. Γενικά το gameplay βασίζεται πολύ στα combos καθώς στα ανώτερα levels ο αντίπαλος στρατηγός έχει μεγαλύτερο health από εσάς, συνεπώς με μία σας επίθεση θα πρέπει να του προκαλέσετε μεγαλύτερο damage ώστε να προλάβετε να του φτάσετε τα hit points στο μηδέν πριν από αυτόν.

Βέβαια,θα έρθει και η μάταιη τούτη ώρα της αντίπαλής επίθεσης. Ο αντίπαλος συχνά χτυπάει με τα μέσα του απευθείας στην ζωή σας που την προτιμάει από τις μονάδες σας. Κάνει πάντα μόνο μία κίνηση αλλά συχνά βρίσκεστε με ελάχιστη ζωή και ο αντίπαλος με την διπλάσια και τριπλάσια. Το μέγιστο της ζωής που μπορείτε να φτάσετε είναι το 40 ενώ οι αντίπαλοι μέχρι και 100!

Εδώ θα έπρεπε να γινόταν κάτι το διαφορετικό, όπως για παράδειγμα από μεριάς αντιπάλου να γίνονται δύο ή τρεις επιθέσεις πάνω στα στρατεύματά σας. Θα καταλήξετε να χάνετε μία ζωή για κάθε σπαθί, λόγχη και διπλό πελέκυ που θα έχει ο αντίπαλος στρατηγός στην πρώτη του γραμμή. Πέραν αυτού, τα τόξα (όταν υπάρχουν) ρίχνουν σε κάθε επίθεση και σας τρώνε έξτρα ζωή (μία για κάθε βέλος). Ευτυχώς έχετε το πάνω χέρι με την έννοια του ότι όταν οι κάρτες σας χτυπήσουν κι εξαφανιστούν τότε υπάρχουν πιθανότητες οι κάρτες που εμφανίζονται από κάτω να δημιουργήσουν νέες επιθέσεις, άρα combos για εσάς. Έτσι μπορεί να κάνετε μία κίνηση αλλά να σας βγουν για παράδειγμα πέντε στην σειρά. Στον αντίποδα των μειονεκτημάτων, προτέρημα είναι οι αναβαθμίσεις που φτάνουν το τοπικό μέγιστο πριν από συγκεκριμένα levels κι έτσι πρέπει να ζοριστείτε για να νικήσετε τους όλο και καλύτερους εχθρούς πριν από κάθε τέτοιο level. Για να συνεχίσετε τις αναβαθμίσεις θα πρέπει να νικήσετε τον αντίπαλο του επόμενου πεδίου.

Healers και mages αυξάνουν την δυσκολία του παιχνιδιού. Οι healers ανεβάζουν τα hit points του στρατηγού που τους έχει στην κατοχή του. Οι αντίπαλοι mages παγώνουν κάποιες μονάδες σας μέχρι να κάνετε την επόμενή σας κίνηση οπότε ουσιαστικά η συνολική επίδρασή τους είναι ελάχιστη. Στον αντίποδα, οι δικοί σας παγώνουν τους αντίπαλους για ολόκληρο τον γύρο σας και κατά κάποιο τρόπο ξεγνοιάζετε από πιθανή μεγαλύτερη ζημιά.

Το Game of Legions έχει μικρή διάρκεια η οποία υπολογίζεται στις 2-3 ώρες, ανάλογα με το πόσο διάστημα θα χρειαστείτε για να βγάλετε κάθε μάχη. Χρειάζεται απαραίτητα ο παράγοντας τύχη στο αρχικό deck σας, ώστε να μπορέσουν να διαμορφωθούν πολλά combos. Απ' την άλλη θα χρειαστείτε και μια σωστή αντίληψη αλλά και αξιοποίηση των coins στα upgrades του στρατού (και όχι στα crystals). Στον τομέα των upgrades πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερο customization ώστε να γνωρίζετε επακριβώς με τι μονάδες θα ξεκινάει ο στρατός σας, μια πιθανή αγορά συγκεκριμένων μονάδων ή αναβαθμίσεων σε μονάδες κ.ο.κ.

Για χάρη των achievements και της απόκτησης περισσότερων coins/upgrades, το Game of Legions μπορεί να σας κρατήσει για τις λίγες ώρες που θα ασχοληθείτε. Υπάρχουν συνολικά 60 προαιρετικά achievements. Ωστόσο ένα multiplayer mode πραγματικά θα απογείωνε την (μικρή είναι η αλήθεια) αντοχή του στο χρόνο.

Τεχνικά άρτιο
Κάθε παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει και την σωστή μουσική επένδυση. Το Game of Legions διαθέτει ένα μοναδικό στο είδος του soundtrack που είναι από τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει σε οποιοδήποτε Android game! Από την αρχική οθόνη με τον ήχο της φωτιάς με τα ξύλα έως το επικό μουσικό χαλί με synths, βιολί και τύμπανα, οι ήχοι αντιπροσωπεύουν ένα folk πεδίο μάχης. Η φωνή εντός των μαχών είναι βαριά αντρική και χρησιμοποιεί μόνο απλές λέξεις όπως “Outstanding” και άλλα μόνο όταν γίνεται τριπλό και πάνω combo.

Τα γραφικά σημεία του παιχνιδιού είναι καλοδουλεμένα. Ο αρχικός χάρτης, θα μπορούσε να γίνει poster δωματίου αν είχε μέσα του εχθρούς να σφάζονται. Στις μάχες, οι μονάδες είναι απλά φτιαγμένες, λιτές και με ψυχρά χρώματα. -10oC θα πρέπει να έχει ο χάρτης άμα κρίνουμε από τα χιόνια και τα χρώματα εντός και εκτός των battlefields. Απ' τη στιγμή που το Game of Legions έχει ένα χάρτη και μέσα σε αυτόν περιέχονται τα πάντα από βοήθεια σχετικά με το gameplay μέχρι αναβαθμίσεις δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Μινιμαλισμός στο μεγαλείο του.

Ξεκίνημα με το δεξί
Το Game of Legions είναι η επιτομή του free-to-play puzzle παιχνιδιού. Η ποικιλία των μονάδων, το επικό soundtrack, τα πολλαπλά combos και τα achievements αποτελούν στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να το συνεχίσετε. Μέσα σ' όλα αυτά η δυσκολία αυξάνεται αναλογικά και όχι ξαφνικά, κάνοντας το Game of Legions απολαυστικό. Το στοιχείο του time consuming ίσως είναι λίγο ενοχλητικό ειδικά για όσους απεχθάνονται παρόμοιες τακτικές σε browser games, ωστόσο με λίγο υπομονή ξεπερνιέται. Η μικρή διάρκεια κάνει επίσης την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων levels αλλά και multiplayer επιτακτική. Γεγονός είναι πάντως ότι έχοντας υψηλά production values, οι Traptics θα έχουν σίγουρα να θυμούνται το πρώτο τους επίσημο video game.

Θετικά:
- Επικό soundtrack
- Εξαιρετικό πάντρεμα Puzzle με Strategy
- Ποικιλία μονάδων
- Υπέροχο art design
- Είναι free-to-play

Αρνητικά:
- Άνισες μάχες
- Χρειαζόταν περισσότερα customizations
- Μικρή διάρκεια
- Η ανάγκη πληρωμής για την αναπλήρωση των κρυστάλλων

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.8 

Απλό και εθιστικό και δωρεάν, υπόσχεται να βγάλει τον στρατηγό που κρύβετε μέσα σας!

Αλέξανδρος Κωνσταντίνου 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Game Cafe 5: Traptics και παντομίμα

Στο σημερινό επεισόδιο του Game Cafe κεράσαμε καφέ τους Traptics.

...
Posted (09 Oct 2014)

Game of Legions

Όσοι ήρθατε στο GameAthlon 2014 ...
Posted (11 Jul 2014)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Badlorg (Level 25) 30/11/2014 22:58
Πολύ καλό το Review Αλέξανδρε!Η Traptics δημιούργησε ένα από τα καλύτερα ελληνικά παιχνίδια για Android.Απλά δεν υπάρχει η πόρωση.:)
#2 +1 DigiMike (Level 11) 30/11/2014 23:21
Αν και δεν παίζω τέτοια games το συγκεκριμένο το κατέβασα μόνο και μόνο γιατί είναι ελληνική προσπάθεια και ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος.Είμαι ήδη προς την κορυφή του βουνού κι ευελπιστώ σε τερματισμό.Εντά ξει γραφικά και μουσική απλά σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.Κι αν σκεφτούμε ότι το έφτιαξε μια τόσο νέα ομάδα εμένα μου δείχνει ότι έχουν ταλέντο οι Traptics.Περιμέ νω να τους δω και σε πιο μεγάλα projects.
#3 UberstarKlexontr (Level 11) 01/12/2014 09:47
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
#4 Versago (Level 3) 01/12/2014 11:35
Ευχαριστουμε πολυ για το review και τα θετικα σχολια!
#5 Neratz (Level 8) 01/12/2014 14:03
Μπράβο στους Traptics για το πολύ ωραίο παιχνίδι και στον Αλέξανδρο για το καλό review!
#6 NoGood! (Level 24) 01/12/2014 18:46
Mπράβο Traptics συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε! :-)
#7 sprk (Level 26) 02/12/2014 19:50
Μπραβο παιδια πολυ καλο review, το παιχνιδι εχει καλη βαθμολογια και ειναι και free , πολυ καλη δουλεια!
#8 rjhe (Level 22) 03/12/2014 22:26
Μπράβο ρε παιδιά και εις ανώτερα
Score 6.8
User Score ( 18 votes ) 6.56
User Reviews 0
Genre: Turn-Based Strategy, Puzzle
Developer: Traptics
Publisher: Traptics
Διάθεση:
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game: Download
Release Date: 4/7/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification