Reviews Ryse: Son of Rome (PC)
Comments (7)

Ryse: Son of Rome (PC) Hot

Η βία μεταφέρθηκε στα PC.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/78/e1/10/ryse-son-of-rome-pc-box-48-1414777220.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η βία μεταφέρθηκε στα PC.

Το Ryse: Son of Rome είναι ένα από τα games που μας τράβηξαν περισσότερο την προσοχή στην Ε3 του 2011. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία πάντα ήταν πηγή έμπνευσης για ταινίες και σειρές, αλλά η αλήθεια είναι πως σε games σπάνια την βλέπουμε. Κάνοντας fast forward, τον Νοέμβρη του 2013 κυκλοφόρησε το Ryse: Son of Rome από την Microsoft Studios για το Xbox One, ένα αρκετά αξιόλογο -πλέον- console exclusive όπως μπορείτε να δείτε και σε προηγούμενο review μας.

Με αυτά και μ' αυτά πέρασε περίπου ένας χρόνος μέχρι να δούμε το Ryse: Son of Rome στα PC. Σας θυμίζουμε πως όταν κυκλοφόρησε πέρυσι, το Hack and Slash της Crytek ήταν αποκλειστικό του Xbox One και δεν γνωρίζαμε για το αν θα το δούμε σε άλλο format. Τελικά, το Ryse έγινε διαθέσιμο και για PC όπου το δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.


This is Roma

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και στο review της Xbox One έκδοσης, το σύστημα μάχης ακολουθεί το Hack and Slash ύφος ανάλογων δημιουργιών, όπως των God of War και Metal Gear Rising: Revengeance. Σαν σύστημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα απλό και εύκολο στα: Recruit, Soldier και Centurion επίπεδα δυσκολίας.

Η μάχη μοιάζει με εκείνη του Batman: Arkham Asylum όσον αφορά το "Freeflow" στοιχείο. Ο πρωταγωνιστής εκτελεί δύο ειδών επιθέσεις, τις normal με το σπαθί του και τις heavy με την ασπίδα του. Κάνοντας spam το αριστερό κλικ (normal επίθεση) μπορείτε να σκοτώσετε έναν εχθρό και να επιτεθείτε αμέσως στον επόμενο. Με λίγα λόγια, το Ryse δεν είναι το game που θα προσέξετε το σήμαδι και θα σκεφτείτε στρατηγικά για την επόμενη επίθεσή σας.

Πέρα από τις δικιές σας επιθέσεις, στην μάχη είναι καλό να αποφύγετε τα χτυπήματα των αντιπάλων. Υπάρχει μηχανισμός για dodge και parry τον οποίο σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε ακόμα και αν δεν βολεύει με το πληκτρολόγιο. Ο "Execute" μηχανισμός δουλεύει με τον ίδιο τρόπο όπως και στο Xbox One. Πρόκειται για έμα Quck Time Event το οποίο εμφανίζεται εφόσον έχετε προκαλέσει αρκετό damage στους εχθρούς και είναι ένα βήμα πριν πεθάνουν. Το αρνητικό εδώ είναι πως όταν έρθει η ώρα για το Execute, ο αντίπαλος γίνεται μπλε ή πράσινος, το οποίο κανονικά αντιστοιχεί στο χρώμα του κουμπιού που θα πατούσατε στο χειριστήριο του Xbox One. Στην περίπτωση που πληκτρολογίου όμως θα πρέπει να θυμάστε απ’ έξω ποιο πλήκτρο πρέπει να πατήσετε κάθε φορά.

Online Rampage
Η Xbox One έκδοση του Ryse: Son of Rome περιλαμβάνει ένα multiplayer mode στο οποίο σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν μονομάχο και στην συνέχεια να τον ρίξετε σε διάφορες αρένες με στόχο να κερδίσετε χρήμα και δόξα.  Όσο για το lag στο online κομμάτι δεν έχουμε κανένα παράπονο. Οι συνδέσεις είναι υψηλής ταχύτητας και δεν είχαμε ούτε μία στιγμή Disconnect.

Η έκδοση του Ryse για PC, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει και τα τέσσερα DLC δωρεάν. Το περιεχόμενο που προσφέρουν τα τέσσερα add-ons περιλαμβάνουν συνολικά 14 multiplayer χάρτες, ένα νέο mode, έξι skins για να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα σας, νέα events στα levels του παιχνιδιού και πρόσβαση σε καινούρια όπλα και πανοπλίες. Όλα τα DLC ήταν επι πληρωμής στο Xbox One ενώ στο PC διατίθενται δωρεάν, κάτι που συμφέρει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά όσους παίζουν αρκετό multiplayer μιας και το περιεχόμενο είναι αποκλειστικά για το online κομμάτι.

Οπτική πανδαισία
Το πράγμα για το οποίο μπορεί να παινεύεται το Ryse: Son of Rome είναι τα γραφικά του. Για να μπορέσετε να το παίξετε στα ultra γραφικά, θα πρέπει να διαθέτετε αρκετά ισχυρό μηχάνημα με σχετικά νέα κάρτα γραφικών και καλό επεξεργαστή. Παρόλα αυτά, ακόμα και στα medium γραφικά μπορέσαμε να διακρίνουμε τις φωτοσκιάσεις στο περιβάλλον.

Τα αίματα δεν λείπουν, ίσα ίσα λάμπουν κάτω από τον ήλιο στις αρένες του Ryse. Δεν παρατηρήσαμε πρώση στα frames ακόμα και σε πίστες με πολλούς αντιπάλους. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια των cutscenes (που καμιά φορά φτάνουν και τα πέντε λεπτά), τα είδαμε μια πτώση στα frames της τάξεως των 10-15 frames.


Το Ryse υποστηρίζει και 4k ανάλυση αλλά θα πρέπει να προσέξετε πριν την ενεργοποιήσετε για μερικές λεπτομέρειες. Μιας και σαν Game είναι πολύ απαιτητικό, μετά από δοκιμές μας καταλήξαμε στο γεγονός ότι εάν θέλετε να το παίξετε σε 4k ανάλυση, θα πρέπει να κλειδώσετε στα 30frames. Αν το τρέξετε σε τοσο υψηλή ανάλυση και 60 frames τότε το σύστημά σας θα σέρνεται. Έτσι και αλλιώς αυτό είναι κάτι που θα προτείναμε μόνο σε όσους έχουν δύο μοντέρνες κάρτες γραφικών.

Δοκιμάσαμε να το τρέξουμε σε υψηλό resolution στα 60 frames και έχουμε να πούμε ότι παρατηρήσαμε πειρσσότερο frame drop από ότι όταν το τρέξαμε με 30 frames. Όσο για τα textures, το Ryse βλέπει πόση VRAM έχετε και ρυθμίζει αυτόματα τα επίπεδα. Με κάτω από 1GB RAM, τα textures θα βρίσκονται πάντα σε low, ενώ για να δείτε λίγο καλύτερη εικόνα, θα πρέπει να διαθέτετε πάνω από 3 με 4GB VRAM.


Διαλέγω τον Απόλλωνα για θεό προστάτη και ορμάω στην μάχη.


Son of PC

Η εμπειρία του Ryse Son of Rome στα PC δεν διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνη στην κονσόλα της Microsoft (Xbox One). Το γεγονός ότι υπάρχει σε PC θα χαροποιήσει αρκετούς gamers μιας και η πλειοψηφία έχει στην κατοχή της από έναν υπολογιστή. Ακόμα περισσότερο θα ευχαριστηθούν το Hack and Slash της Crytek όσοι διαθέτουν ισχυρό υπολογιστή μιας και οπτικά, το Ryse ικανοποιεί ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Ωραία προσθήκη είναι το νέο multiplayer mode αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετή μιας και μιλάμε για ένα port που κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά, οπότε περιμέναμε κάτι παραπάνω. Τέλος, η PC έκδοση δεν έλυσε το θέμα με το πόσο linear είναι το game, κάτι που έχει ενοχλήσει αρκετούς gamers αφού δυστυχώς δεν μπορείτε να διαλέξετε ούτε τον βράχο από τον οποίο θα σκαρφαλώσετε αλλά αναγκαστικά να πάτε εκεί που σας δείχνει το παιχνίδι.

Θετικά:
- Εντυπωσιακά γραφικά
- Σενάριο που καθηλώνει
- 100+1 τρόποι για να αποτελειώσετε τους αντιπάλους σας
- Εξαιρετικό voice acting
- Κορυφαίο soundtrack
- Διασκεδαστικό co-op

Αρνητικά:
- Γραμμική ροή
- Μέτριο Α.Ι.
- Απλοϊκό σύστημα μάχης
- Μικρή διάρκεια
- Τα μοντέλα των εχθρών στερούνται ποικιλίας
- Ελάχιστες προσθήκες στην έκδοση για PC

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9.5
Gameplay: 6
Αντοχή: 5
Γενικά: 7.3

To Ryse: Son of Rome παραμένει και στα PC ένα άκρως διασκεδαστικό Hack and Slash παρά τα όποια ελαττώματα του.

Χριστιάνα Θάνου

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 geololj (Level 28) 31/10/2014 20:33
Παρά τις μικρές αδυναμίες του, το Ryse είναι ένα από τα καλύτερα Action games που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Το απόλαυσα δεόντως από την αρχή μέχρι το τέλος και δε βαρέθηκα στιγμή τα finishing moves. Ωραίο review Χριστιάνα :)
#2 Badlorg (Level 25) 31/10/2014 22:32
Μπορεί να έχει κάποιες αδυναμίες αλλά πάνω από όλα δεν σταμάτησε να με εκπλήξει. :lol:
#3 +2 luffiansunny (Level 9) 31/10/2014 23:11
Τα production values αυτού του game φαίνονται με το καλημέρα. Τι να πει κανείς για τα γραφικά ή για το πραγματικά ανυπέρβλητο soundtrack που είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Γραμμικό gameplay ναι, λίγα μοντέλα εχθρών ναι αλλά όπως και να έχει είναι τρομερά εθιστικό, ανυπομονώ για το sequel.
#4 +2 aekfc21 (Level 9) 31/10/2014 23:21
Αρκετά καλύτερο port από αυτό του Dead Rising 3. Κρίμα που δεν βλέπουμε και κάνα Forza στα PC.
#5 +2 ThanP (Level 11) 31/10/2014 23:29
Μιας και δεν εχω xbox one ούτε σκοπεύω να πάρω το βλέπω με καλό μάτι.Δεν με ενοχλεί τόσο το επαναλαμβανόμεν ο gameplay όπως το είχα δει στο live σας γιατί το setting μπορώ να πω ότι με εξιτάρει.Οπότε θέλω να το παίξω κάποια στιγμή έστω με καθυστερημένη αγορά ή ενοικίαση.Ωραίο review Χριστιάνα. :-)
#6 palex94 (Level 12) 02/11/2014 15:14
πολύ ωραίο review Χριστιάνα είναι καταπληκτικό το θέλω στο PS4!! από τα πιο τέλεια Action games
#7 ginogigiki (Level 8) 23/10/2017 18:05
Πολύ καλό (ατμόσφαιρα, γραφικά) αλλά δύσκολο από την άποψη ότι δεν επιλέγεις επίπεδο δυσκολίας...δεν το τερμάτισα (στην τελική σκηνή), απλά είδα το τέλος από βιντεάκια στο YouTube...
Score 7.3
User Score ( 16 votes ) 7.66
User Reviews 0
Genre: Hack and Slash/Action-Adventure
Developer: Crytek
Publisher: Microsoft Studios
Διάθεση:
Players: 1-2
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Core i3-3220T 2.8GHz, Κάρτα γραφικών GeForce GTX 560, Χώρος στον σκληρό δίσκο 26GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 10/10/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification