Reviews Bayonetta (Wii U)
Wii U  
Comments (5)

Bayonetta (Wii U) Hot

Το port που συνοδεύει το Bayonetta 2 και μας ανοίγει την όρεξη. 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/f1/38/73/Bayonetta-box-artwork-44-1413285707.png
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το port που συνοδεύει το Bayonetta 2 και μας ανοίγει την όρεξη. 

Το Bayonetta κυκλοφόρησε για Xbox 360 και PS3 το 2010 από την Team Little Angels κι αποτέλεσε ένα πολύ καλό παιχνίδι δράσης. H ομώνυμη ηρωίδα κατάφερε από την πρώτη της περιπέτεια να γίνει γνωστή στο παγκόσμιο gaming κοινό. Το δημιούργημα του Hideki Kamiya, συγγραφέα επίσης του Devil May Cry, δεν μπόρεσε να κρύψει τις επιρροές του, αν και η Bayonetta λόγω στυλ και χρήσης όπλων εν τέλει ξεχώρισε απ' τον Dante και απέκτησε το δικό της κοινό.

Τέσσερα χρόνια μετά, το Bayonetta 2 αποτελεί το μεγάλο third-party exclusive για το Wii U, που περίμενε ως mana εξ ουρανού η Nintendo προκειμένου να αποκτήσει ένα σημαντικό κομμάτι των hardcore gamers που θα αγοράσουν την κονσόλα της και θα ανεβάσουν τις πωλήσεις της. Το πρώτο Bayonetta που εξετάζουμε σήμερα, αποτελεί "δωράκι" του πακέτο που θα αγοράσετε, καθότι το original δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο Wii.

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να παίξω το πρώτο Bayonetta πάνω από 60 ώρες στο PS3, σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και πλέον η περιέργειά μου έχει να κάνει με το τι είναι στην έκδοση του Wii U. Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλο το game είναι ακριβώς το ίδιο. Υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές που θα σας κάνουν να ζήσετε μια ολίγον τι καλύτερη εμπειρία σε σχέση με την προ τετραετίας original έκδοση. Σας ενημερώνω επίσης ότι το διάστημα που διαβάζετε το παρόν κείμενο παίζω ήδη το Bayonetta 2, συνεπώς αναμείνατε και για το σχετικό review για το πολυαναμενόμενο exclusive της Nintendo.

Η ιστορία μιας μάγισσας
Βρισκόμαστε σε μία εικονική πόλη της Ευρώπης, με την ονομασία “Vigrid”. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι η μάγισσα Bayonetta (ή Cereza) την οποία και χειρίζεστε. Ξυπνώντας από έναν ύπνο 500 χρόνων, η ηρωίδα δεν θυμάται τίποτα σχετικά με την προέλευσή της. Παρόλα αυτά, με την βοήθεια του Enzo, ο οποίος είναι και ο προσωπικός της πληροφοριοδότης, ψάχνει επί 20 χρόνια να βρει την ταυτότητά της.

Σταδιακά η Bayonetta έχει αναλαμπές από το παρελθόν και προσπαθεί να τις συνδυάσει σαν κομμάτια από puzzle. Η ιστορία αρχίζει στον μεσαίωνα όπου υπήρχαν δύο κυρίαρχες ομάδες μάγων, οι Umbra Witches, ακόλουθες του σκότους και οι Lumen Sages, ακόλουθοι του φωτός. Οι φυλές αυτές μοιραζόντουσαν δύο θησαυρούς, τα αποκαλούμενα “Μάτια του κόσμου” (στο παιχνίδι ονομάζονται αντίστοιχα 'Left Eye' και 'Right Eye'), τα οποία χρησιμοποιούσαν για να δουν το πέρασμα του χρόνου.

Οι φυλές αυτές εξαφανίστηκαν κάτω από άγνωστες συνθήκες και κάπου εδώ η Bayonetta καλείται να δώσει λύση. Έχοντας ένα κόκκινο πετράδι, το οποίο πιστεύει ότι είναι το 'Left Eye', ξεκινάει την αναζήτηση του 'Right Eye', μαθαίνοντας παράλληλα πληροφορίες για όλα όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο διάστημα.

Combat System
Η μάχη στο Bayonetta είναι σκληρή, απαιτεί ακρίβεια κι αντανακλαστικά και δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Όσοι είχατε παίξει το Bayonetta το 2010 θα θυμάστε πως κάθε κίνησή σας μετράει. Το αν θα αποβεί μοιραία ή έξυπνη, εξαρτάται από το timing και την απόστασή σας από τον εχθρό.

Το πιο σημαντικό στοιχείο στη μάχη είναι το Witch Time που ενεργοποιείται μετά από επιτυχημένο dodge στις επιθέσεις που δέχεστε. Στην συνέχεια, είναι αρκετά σημαντικό να μάθετε διάφορα combos και να τα χρησιμοποιείτε στην μάχη. Μάλιστα το ίδιο το παιχνίδι σας κάνει να καταλάβετε την σημασία των κινήσεων και των συνδυασμών τους αφού προσφέρονται νέα attack moves στο store για να τα αγοράσετε μόλις θα έχετε μαζέψει αρκετά χρήματα. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι ο συνδυασμός των κινήσεων στο Bayonetta είναι τόσο μεγάλος που ακόμα και αν το τερματίσετε δύο φορές, δεν θα τους έχετε μάθει όλους.

Ντύστε την Bayonetta ως Princess Peach, Princess Daisy, Link ή Samus.

Ο χειρισμός με το Wii U GamePad
Πάντα ήθελα να ανακαλύψω νέα πράγματα για το Bayonetta ή έστω να έχω μια πιο άμεση επαφή με τον κόσμο του Vigrid. Το γεγονός ότι μπορούσα να ακουμπήσω το Wii U GamePad και να αλληλεπιδράσω με το παιχνίδι ήταν κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα, όπως και κάθε άλλο πραγματικό fan της σειράς.

Μπορείτε να παίξετε το Bayonetta εξ' ολοκλήρου μέσω του Wii U GamePad ή από την τηλεόρασή σας, καθώς παίζει -όπως τα περισσότερα games του Wii U- και στις δύο οθόνες ταυτόχρονα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να χειριστείτε την ηρωίδα. Ο ένας τρόπος είναι με τα πλήκτρα του Wii U για τις επιθέσεις και τα Analog Sticks για την κίνηση. Ο δεύτερος βασίζεται στην οθόνη του Wii U GamePad. Για να επιτεθείτε στους αντιπάλους αρκεί να πατήσετε πάνω τους και να για τρέξετε προς μια κατεύθυνση να πιέσετε το μέρος στο οποίο θέλετε να πάτε.

Τέλος, για να αποφύγετε τα χτυπήματα, αρκεί να κάνετε την κίνηση swipe που μοιάζει σαν να...σκουπίζετε ένα μέρος της οθόνης. Ο χειρισμός είναι αρκετά διαφορετικός και θα ενθουσιαστείτε στην αρχή, αλλά έπειτα θα δείτε ότι δεν βολεύει σε κάθε περίπτωση και πως θα πρέπει να περάσετε μία με δύο ώρες για να μην κάνετε πλέον λάθη.

Καθότι μιλάμε για ένα port με visual upgrades, στον τομέα του gameplay, πέραν του διαφορετικού χειρισμού, το Bayonetta στο Wii U έχει να αντιπαραθέσει τέσσερα costumes για την Bayonetta. Στα πρότυπα λοιπόν του διασκεδαστικού customization που προσφέρει η Nintendo στα games της, μπορείτε να ντύσετε την αγαπημένη σας μάγισσα ως Princess Peach, Princess Daisy, Link ή Samus. Τα τέσσερα costumes είναι όλα διαθέσιμα εξ αρχής.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Η έκδοση του Bayonetta στο Xbox 360 ήταν μέχρι και φέτος ανώτερη του PS3 και η καλύτερη που υπάρχει. Τώρα όμως, το port του τίτλου στο Wii U έχουμε να πούμε ότι τα πηγαίνει περίφημα. Τα frames κυμαίνονται στα 60 ανά δευτερόλεπτο και λίγες φορές στην μάχη πέφτουν στα 45-50. Βέβαια κατά την διάρκεια του playthrough μας, σε ορισμένα levels τα frames πέφτουν σε τέτοιο βαθμό, που μία φορά το παιχνίδι κόλλησε και αναγκαστήκαμε να κάνουμε restart την κονσόλα, κάτι που αν σας συμβεί περισσότερες φορές καταντάει ενοχλητικό.

Τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού περιλαμβάνουν καλοσχεδιασμένα αρχαία τοπία, γραφικές πόλεις, εικονικές τοποθεσίες, νεκροταφεία, κάστρα κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, τα χρώματα φαίνονται λίγο ξεθωριασμένα στις πίστες που υπάρχει πολύ άσπρο και γκρι. Αντιθέτως, τα καιρικά φαινόμενα όπως ο αέρας και η βροχή απεικονίζονται άριστα.

Ωραίο αλλά τίποτα νέο
Το port του Bayonetta στο Wii U είναι με μία λέξη "επιτυχημένο". Τα frames πέφτουν ελάχιστα, ορισμένα αδύναμα σημεία έχουν διορθωθεί και η Cereza δίνει πόνο για άλλη μια φορά. Αν είστε λάτρεις των παιχνιδιών δράσης με έντονα στοιχεία πολεμικών τεχνών, τότε το port του Wii U θα σας ικανοποιήσει, χαρίζοντάς σας 12 ευχάριστες ώρες.

Βέβαια, δεν είδαμε καμία νέα προσθήκη στο Bayonetta όσον αφορά την έκδοση του Wii U. Αν εξαιρέσουμε τα τέσσερα costumes της πρωταγωνίστριας που είναι αποκλειστικά στην κονσόλα της Nintendo, δεν υπήρχε κάτι καινούριο που να έχει ενδιαφέρον. Σίγουρα πρόκειται όμως για έναν αρκετά ενδιαφέρον τίτλο που θα πρέπει να έχει ο κάθε κάτοχος Wii U και που θα λάβει δωρεάν με την retail αγορά του Bayonetta 2.

Θετικά:
- 60 frames με λιγο drop
- Δύο τρόποι χειρισμού
- Διατηρεί το ίδιο δύσκολο στυλ που γνωρίζουμε
- Παρέχεται δωρεάν με το Bayonetta 2

Αρνητικά:
- Καμία πραγματικά ουσιαστική προσθήκη
- Τα χρώματα είναι ολίγον "ξεθωριασμένα" σε ορισμένα σημεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 8 
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.3

Ένα αξιοπρεπές port που αξίζει να απολαύσετε.

Χριστιάνα Θάνου  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 GamerUrso (Level 23) 14/10/2014 14:38
Ήταν φανταστικό στο 360 που το έπεξα και ήταν τέλειο έτσι θα το χαρούν και οι χρίστες του Wii U αλλά θέλω το 2 !! ωραίο Review πάντος
#2 +2 Cheese (Level 6) 14/10/2014 16:32
Πραγματι μου φαινεται πολυ καλο port και τα γραφικα ενα κλικ πανω!Εξυπνη προσθηκη τα costumes.Πολυ καλο review Χριστιανα well done.περιμενω με ανυπομονησια κριτικη για το Bayonetta 2. :-)
#3 +1 Smosh (Level 11) 14/10/2014 18:02
Προσεγμένο remake για τα δεδομένα του WiiU και καλό τυράκι για το Bayonetta 2.Μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τέτοιες ενέργειες και exclusives από πλευράς Nintendo.
#4 +1 BlaCkFeATh3R (Level 18) 14/10/2014 19:16
Πολύ καλό το game,αξίζει να το δοκιμάσετε πραγματικά!
#5 Giocochoco (Level 7) 28/10/2014 01:31
Πολύ ωραίο όσοι έχουν wiiu πρέπει να το παίξουν. το έχω στο XBOX και μου άρεσε πολυ.
Score 8.3
User Score ( 11 votes ) 8.68
User Reviews 0
Genre: Action
Developer: Platinum Games
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nortec (210-2850681)
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 24/10/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification