Reviews Super Smash Bros. for Nintendo 3DS
3DS  
Comments (7)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS Hot

H Nintendo επιστρέφει δυναμικά στα Fighting games!

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/41/47/2a/SmashNintendo3DSBoxart-100-1413218614.png
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

H Nintendo επιστρέφει δυναμικά στα Fighting games!

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από την όγδοη γενιά και μετά, η Nintendo είναι αλήθεια ότι έχει σημειώσει τους μεγαλύτερους αριθμούς πωλήσεων από τις φορητές της κονσόλες. Απ' τη μία το Nintendo DS με τις 153 εκατομμύρια πωλήσεις κι απ' την άλλη σήμερα το 3DS που την συντηρεί έναντι του Wii U, έχουν καταφέρει να κλέψουν τις εντυπώσεις. Ως εκ τούτου, η ιαπωνική εταιρεία πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει φέτος το Super Smash Bros. αρχικά στο 3DS και ακολούθως στο Wii U, με ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό από πλευράς πωλήσεων.

Έπρεπε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια μετά το Super Smash Bros. Brawl για να δούμε τον διάδοχο μιας σειράς Fighting, που ορίζει μια διαφορετική διασκέδαση στο συγκεκριμένο genre, όπως κάνει άλλωστε η Nintendo με όλα της τα games (βλέπε αντίστοιχα τη σειρά Mario Kart στο genre των racing). Οι fans της Nintendo περιμέναμε με ανυπομονησία για το πολυαγαπημένο μας Fighting της Nintendo, συνεπώς έφτασε η ώρα να μπούμε επιτέλους στο ρινγκ. Με μια παράδοση που ξεκινά από την πρώτη έκδοση του Nintendo 64, συνεχίζει στο Gamecube και φτάνει έως το Wii, την σκυτάλη παίρνει πλέον η όγδοη γενιά κονσολών, που θα χαρεί για πρώτη φορά μία φορητή έκδοση της σειράς, την οποία και θα σας παρουσιάσουμε στο παρόν review.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Super Smash Bros διέρρευσε για πρώτη φορά το 2011, αλλά έκτοτε υπήρξε μια καθυστέρηση στο development λόγω ανάπτυξης άλλων τίτλων όπως το Kid Icarus: Uprising. Η Nintendo πιστεύει ότι ο παρόν τίτλος θα έχει επιτυχείς πωλήσεις και διακατέχεται από υψηλές προσδοκίες, τόσο στο casual και hardcore gaming, όσο και στο esports κομμάτι. Επίσημα, το Super Smash Bros. παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην E3 2013 για τις δύο κονσόλες της Nintendo, ενώ οι κάτοχοι του Wii U θα το δείτε να κυκλοφορεί στην κονσόλα σας στις 5 Δεκεμβρίου.

Ήρωες από.. πολλούς γαλαξίες
Μέσα στο κόσμο του Smash Bros, υπάρχουν διαμάχες με πολλούς ήρωες της Nintendo. Όχι όμως από ένα παιχνίδι όπως θα ήταν συνηθισμένο, αλλά από την ευρεία γκάμα των τίτλων που έχουμε αγαπήσει απ' την ιαπωνική εταιρεία. Όλα αυτά σε ένα Fighting πακέτο, με πολλές πίστες της επιλογής μας συν ήρωες κάθε λογής. Συγκεκριμένα θα συναντήσετε τα σύμπαντα των σειρών Super Mario (Mario, Luigi, Peach, Bowser Yoshi), Pokemon (Charizard, Pikachu, Lucario, Geninja) μέχρι και χαρακτήρες από διάφορα άλλα games τρίτων εταιρειών Mega Man, Sonic, Shulk, αλλά και του ιστορικού Pac-Man! Μεγάλη φάση έχει μέχρι κι ο σκύλος του Duck Hunt που κάνει το ντεμπούτο του.

Συνολικά έχουμε 37 βασικούς χαρακτήρες και 29 πίστες, συν επιπλέον χαρακτήρες και levels που θα ξεκλειδώσετε στη πορεία. Στο Super Smash Bros. ως συνήθως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο storyline, απλά επιλέγετε τον ήρωα που θέλετε και την πίστα που θα παίξετε.

Gameplay
Αν είστε αρχάριος παίχτης, έχετε πολλές επιλογές για να εξασκηθείτε. Όπως τα Home-Run contest, Target Blast και Multi Man Smash. Όσο προχωράτε στο παιχνίδι θα κερδίζετε trophies. Στην ουσία τα trophies είναι διακρίσεις για διάφορα κατορθώματα που κάνατε, τις πίστες που ξεκλειδώσατε κ.ο.κ. Οι πίστες μπορούν κατ' επιλογή σας να είναι είτε στατικές (normal), είτε δυναμικές (omega form). Στις δυναμικές το level αλλάζει φάσεις κατά τη διάρκεια της μάχης κι εμφανίζει για παράδιεγμα πλατφόρμες που μετακινούνται η άλλα εφέ. Στις στατικές (normal) η εκάστοτε πίστα παραμένει σταθερή.

Στις κανονικές μάχες, σκοπός σας είναι να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο damage στον αντίπαλο, κάτι που υποδεικνύεται με ποσοστά κι όχι με τις παραδοσιακές health bars. Αυτό θα σας επιτρέψει να να τον βγάλετε knock out (Κ.Ο.).

Κατά τη διάρκεια της μάχης υπάρχουν πολλά items που βγαίνουν σε τυχαίες στιγμές. Από όπλα μέχρι heal, σούπερ όπλα (smash ball), pokeballs ή και σπαθιά, κάνοντας έτσι τη μάχη ποιο περίπλοκη αλλά και διασκεδαστική. Ήρωες υπάρχουν πολλοί, ποιος όμως είναι ο αγαπημένος σας; Θα κληθείτε να διαλέξετε όχι μόνο τον ήρωα που σας αρέσει εμφανισιακά, αλλά και αυτόν που θα μπαίνει δυνατά στη μάχη δίνοντας πόνο στην αρένα σε ελάχιστο χρόνο. Οι επιλογές είναι πολλές. Πέρα από τον Super Mario και τα Pokemon που αναφέραμε πριν, θα δείτε και ήρωες που δεν είναι της Nintendo. Συγκεκριμένα αναφερόμαστ στους Sonic the hedgehog, Megaman και Pac-Man.

Κάθε ήρωας έχει τα δυνατά του σημεία και τα αδύναμα, τόσο στο τομέα της ταχύτητας όσο και στο damage που ρίχνει ή την αντοχή του σε επιθέσεις. Εκτός βέβαια από την ποικιλία, μπορούμε να βελτιώσουμε έναν ήρωα., μέσω του Smash Run, αν ξεκλειδώσετε τα ανάλογα staff κάνοντας μάχες. Θα μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικές επιθέσεις από τις προκαθορισμένες, συν επιπλέον armor, shield και άλλα χαρακτηριστικά στον κάθε ήρωά σας ξεχωριστά. Ένα νέο χαρακτηριστικό που μας δίνεται εδώ, πέραν των ηρώων που υπάρχουν στο παιχνίδι, είναι και οι Mii fighters. Στην προκειμένη περίπτωση ελέγχετε αν θέλετε τον Mii χαρακτήρα που έχετε στην κονσόλα σας, κάνοντας τον κανονικό in-game χαρακτήρα. Βάζοντάς του καπέλα, ρούχα και ειδικές επιθέσεις, μπορείτε να τον ελέγξετε κανονικά στην αρένα.

Στα υπόλοιπα modes, στο Home-Run contest, έχετε ένα σάκο του μποξ, τον οποίο καλείστε να στείλετε όσο πιο μακριά μπορείτε. Στο Target Blast, θα πρέπει να ελέγξετε μια βόμβα, την οποία θα χρειαστεί -με τον ανάλογο συγχρονισμό και στόχο- να εκσφενδονίσετε για να σπάσετε όσο το δυνατόν περισσότερους κόκκινους στόχους μπορείτε.

Στο Multi man smash, δοκιμάζετε τα πραγματικά σας όρια. Μπορείτε να πολεμήσετε 10 αντίπαλους στη σειρά; Η μήπως 100; Σε 3 λεπτά μέχρι πόσους ήρωες μπορείτε να καθαρίσετε ταυτόχρονα; Τέλος, το All star Mode, είναι το βασικό competitive mode του Smash. Bros, όπου καλείστε να πολεμήσετε όλους τους ήρωες με χρονολογική σειρά. Ολοκληρώνοντας το All star Mode ξεκλειδώνετε in-game στοιχεία.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως όσο το προχωράτε, θα προσέξετε ότι ορισμένοι χαρακτήρες είναι παραπάνω δυνατοί από όσο έπρεπε. Ίσως αυτό σας φανεί αρνητικό, αν όμως γνωρίζετε άριστα να χειρίζεστε τον αγαπημένο σας ήρωα κι έχετε εμπειρία από την προηγούμενη έκδοση, ο βαθμός δυσκολίας δεν θα σας δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ένα διασκεδαστικό Fighting που τόσο είχαν ανάγκη οι κονσόλες της Nintendo! Μακάρι η ιαπωνική εταιρεία να κυκλοφορούσε συχνότερα εκδόσεις και στα δύο συστήματά της.

Όταν κυκλοφορήσει και η ανάλογη έκδοση στο Wii U, θα μπορείτε να συνδέσετε και χειριστήρια του GameCube, μέσω ενός adaptor. Η δυνατότητα αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους έχουν συνηθίσει το χειριστήριο του GameCube. Δυστυχώς για το 3DS, το Smash Bros δεν έχει συμβατότητα με το Circle Pad Pro. Θα ήταν ένα θετικό αν είχαμε μια παραπάνω επιλογή στον αναλογικό μοχλό καθώς το μικρό 3DS δεν έχει τον κατάλληλο δεξί μοχλό, για ένα τόσο hardcore Fighting game.

Η διάρκεια του Super Smash Bros στο 3DS είναι ικανοποιητική για τα 45-50 ευρώ που κοστίζει. Για να το τερματίσετε με έναν χαρακτήρα, δεν θέλετε ούτε λίγο ούτε πολύ, 30 λεπτά. Υπολογίστε ότι στο διάστημα αυτό θα συλλέξετε πάρα πολλά achievements, trophies, μυστικές πίστες και κρυφούς ήρωες. Αν υπολογίσουμε όλα τα modes και το γεγονός ότι μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους χαρακτήρες, τότε η διάρκεια πολλαπλασιάζεται κατά πολύ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορείτε να παίξετε αντίπαλοι με τους φίλους σας ή και και online με αντιπάλους από όλο τον κόσμο.


Online Συγκρούσεις χωρίς τέλος
Όπως στις προηγούμενες εκδώσεις της σειράς, τόσο και εδώ, μπορούμε να παίξουμε single-player η multiplayer. To multiplayer mode παίζεται τόσο τοπικά στην ίδια κονσόλα (με έως και τέσσερις παίκτες) όσο και online μέσω του Nintendo network. Παίζοντας διαδικτυακά, κερδίζετε coins σε κάθε νίκη, παίρνετε πόντους και πολύ καλές διακρίσεις, κάτι που σας κάνει ξεχωριστούς ανά τον κόσμο.

Στο online mode, διαλέγουμε ανάμεσα σε δύο modes, τα "For Fun" και "For Glory". Στο πρώτο mode η πίστα έχει κανονικά items. Στο For Glory το παιχνίδι γίνεται πιο σκληροπυρηνικό, δίχως να υπάρχουν items και η πίστα είναι σε omega form. Παρότι τα online games είναι διασκεδαστικά, εντούτοις αποδεικνύονται κουραστικά λόγω του lag που υπάρχει στους servers.

Άλλες online επιλογές είναι να παίξετε με τους φίλους σας που έχετε στην firend list του 3DS σας. Επιπλέον δυνατότητα που προστέθηκε είναι το ποντάρισμα. Μπορείτε να στοιχηματίσετε ποια ομάδα η παίχτης θα κερδίσει σε μια online μάχη και να αποκτήσετε coins. Τον αγώνα που ποντάρετε, τον παρακολουθείτε αν θέλετε ζωντανά.

Αγώνας στις τρεις διαστάσεις

Τόσο στο Wii U, όσο και στο 3DS, ο χειρισμός και η ποικιλία στους ήρωες του Smash Bros. παραμένει ίδιος. Υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές σε ορισμένα σημεία όπως στα γραφικά. Στο 3DS μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το 3D, και μέσα στη μάχη οι παίχτες να έχουν περίγραμμα γύρω τους για να τους ξεχωρίζουμε. Τα γραφικά είναι καλοσχεδιασμένα για τα δεδομένα του 3DS. Τόσο ο σχεδιασμός, όσο ακόμη περισσότερο τα οπτικά εφέ -όπως για παράδειγμα τα χτυπήματα κι οι φωτιές- είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Τα animations των χαρακτήρων είναι έντονα στις κινήσεις τους και τις επιθέσεις που ρίχνουν, ενώ η εναλλαγή του περιβάλλοντος στις πίστες δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση στις μάχες. Οι πίστες έχουν καλοδουλεμένα textures και όμορφο βάθος. Τα items είναι αρκετά προσεγμένα, από τα fire flowers του Mario και τα όπλα λέιζερ, μέχρι και τα pokeballs. Το frame rate είναι σε σχετικά καλά επίπεδα, με εξαίρεση το lag του online που προαναφέραμε.

Μουσική υπόκρουση που συναρπάζει
Στο τομέα του ήχου, είμαστε σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιημένοι. Τα ηχητικά εφέ είναι πολύ καλά και η μουσική αρκετά πλούσια. Όπως είχαμε συνηθίσει και στις προηγούμενες εκδώσεις, κάθε πίστα έχει το δικό της ξεχωριστό κομμάτι και οι επιθέσεις επίσης από έναν ξεχωριστό ήχο. Θα βρείτε πολλά γνωστά εντυπωσιακά κομμάτια, ορισμένα εξ αυτών τροποποιημένα και πολλές φορές αρκετά καλύτερα σε σχέση με το πως τα γνωρίζαμε στο παρελθόν. Τα συγκεκριμένα είναι για παράδειγμα τα Rainbow Road Meldey από το θρυλικό Mario Kart η το Battle! (Trainer Battle) από τις Pokemon X και Y. Υπάρχει και η επιλογή My music όπου μπορούμε να ακούσουμε όποιο μουσικό κομμάτι επιθυμούμε.

Στροφάρει σε ρυθμούς...Sonic
Μετά τις μεγάλες επιτυχίες των προηγούμενων Smash Bros, η Nintendo αυτή τη φορά ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με ότι περιμέναμε. Στο νέο Super Smash Bros. διακρίνουμε νέες multiplayer δυνατότητες μέσω του Nintendo Network αλλά και το γεγονός ότι πλέον θα μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι στο πολυαγαπημένο μας 3DS, ένα μεγάλο συν για τους κατόχους της φορητής κονσόλας. Στο τεχνικό κομμάτι μείναμε ικανοποιημένοι απ' το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, με εξαίρεση το lag. Στο gameplay διασκεδάσαμε αφάνταστα. Κατά τα άλλα, το δημιούργημα της Ad hoc development team υπερτερεί στη διασκέδαση, στερείται αντοχής και μπορεί να αποτελέσει την ιδανικότερη πρόταση, αρκεί να υπάρχει κάποιος...human player εκεί έξω που θα μετρήσει τις δυνάμεις του μαζί σας.

Θετικά:
- Ικανοποιητικά γραφικά
- Μεγάλη ποικιλία ηρώων
- Οι online δυνατότητες και το υψηλό competitive επίπεδο
- Ποικίλα levels κάθε είδους
- Customization σε χαρακτήρες
- Ανταγωνιστική A.I.

Αρνητικά:
- Μικρή σε διάρκεια single-player εμπειρία
- Μερικοί χαρακτήρες είναι OP
- Τα controls του 3DS και ειδικά η απουσία Circle Pad Pro ίσως σας ζορίσουν
- Lag στα online modes

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3

Ο Mario, o Pikachu και η παρέα τους επιστρέφουν πιο δυναμικοί από ποτέ.

Ανδρέας Γρυπάρης  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 GamerUrso (Level 23) 13/10/2014 20:06
Οπως και να το κάνεις είναι ένα Super Smash Bros παιχνίδι και πάντα τηα είναι απο τους καλύτερους τίτλους τις Nintendo.Αν είχα 3DS θα ήταν απο τα παιχνίδια που σίγουρα θα είχα στη συλλογή μου
#2 +1 Cheese (Level 6) 13/10/2014 20:07
Πολύ δυνατό φαίνεται από τα βιντεάκια.Πιθαν όν και το καλύτερο fighting για φορητά και θα φέρει πωλήσεις για την Nintendo.Απλά με την αρχική κυκλοφορία στο 3ds "χαντακώνει" κάπως το WiiU που ήδη είναι πεσμένο.Αμα το κυκλοφορούσε πρώτα στο WiiU θα του έδινε ένα boost.Οσο για το lag κλασική Nintendo και πραγματικά κρίμα για ένα τέτοιο παιχνίδι που πρεπει να ειναι γρηγορο.Ωραίο review με ψήνει να το αγοράσω γιατί πήρε φέτος 3ds. ;-)
#3 +2 BlaCkFeATh3R (Level 18) 13/10/2014 20:31
Είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να αγοράσεις 3ds μόνο για αυτά :D
#4 Lordwinter (Level 28) 13/10/2014 20:42
Να πω την αλήθεια περιμένω να το τσιμπήσω στο Wii U, το 3DS μου φαίνεται αρκετά άβολο για Fighting.
#5 IamTheOne (Level 16) 13/10/2014 22:47
Quoting Lordwinter:
Να πω την αλήθεια περιμένω να το τσιμπήσω στο Wii U, το 3DS μου φαίνεται αρκετά άβολο για Fighting.

Αυτο ακριβως σκεφτηκα κι εγω.Γενικα στο Ps vita δεν μου αρεσει καθολου να παιζω Fighting.Θελει την τηλεοραση του να χαρεις τη μαχη πως να το κανουμε.
#6 Badlorg (Level 25) 14/10/2014 14:55
Πολύ καλό το Review Ανδρέα! :-) όντως πολύ καλό το παιχνιδάκι :)
#7 Zaratoth (Level 28) 19/10/2014 22:42
Το lag όντως είναι θέμα. Παίζαμε με φίλη σπίτι μου και σε κάποιες φάσεις μόνο που δεν είχε freezάρει. Κατά τ'άλλα είναι πολύ ωραίο παιχνίδι και διαφωνώ με τη μικρής διάρκειας single player εμπειρία. Έχει τόσα mods και δυσκολίες που μπορείς να χαζεύεις για ώρες.
Score 8.3
User Score ( 7 votes ) 8.43
User Reviews 0
Genre: Fighting
Developer: Ad hoc development team
Publisher: Nintendo
Διάθεση: GamesClub (210-9611670)
Players: 1-4
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 3DS: 3/10/14, Wii U: 5/12/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification