Reviews Kirby: Triple Deluxe
3DS  
Comments (4)

Kirby: Triple Deluxe Hot

Cuteness in 3D. 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/2a/40/d6/cover-72-1402314388.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Cuteness in 3D. 

To Kirby: Triple Deluxe αποτελεί τον 13ο τίτλο της δημοφιλής platform σειράς που έκανε το ντεμπούτο της στο Game Boy το 1992. Η σειρά Kirby έχει πολλές φορές πειραματιστεί με άλλα είδη εκτός του Platform, και τις περισσότερες φορές με σχετική επιτυχία (Kirby Air Ride, Kirby and the Amazing Mirror) αλλά στην καρδιά των fans τα Kirby games θα είναι πάντα τα χαρούμενα platform games με πρωταγωνιστή τον ροζ ήρωα που έχει την ιδιότητα να κλέβει της δυνάμεις των αντιπάλων του ρουφώντας τους. Το Kirby: Triple Deluxe είναι ακριβώς αυτό. Ένα κλασικό Platform το οποίο ενώ δεν καινοτομεί αρκετά από τα προηγούμενα προσφέρει μια πληθώρα από extra modes που θα σας κρατήσει απασχολημένους για πολύ καιρό.

Dream On
Τα γεγονότα του Kirby: Triple Deluxe ξεκινούν με την εμφάνιση μιας μαγικής φασολιάς (Dreamstalk) στην Dream Land, η οποία διασπάει το βασίλειο σε πολλά κομμάτια και τα στέλνει σε διάφορες μεριές του κόσμου. Ο Kirby υποψιάζεται ότι ο αιώνιος εχθρός του, King Dedede, ευθύνεται για την καταστροφή κι έτσι επισκέπτεται το κάστρο του. Εκεί διαπιστώνει ότι πίσω από τα πρόσφατα συμβάντα βρίσκεται ένας αραχνόμορφος μάγος με το όνομα Taranza ο οποίος έχει αιχμαλωτίσει τον King Dedede και αποσκοπεί στην κατάκτηση του βασιλείου της Dream Land.

The Dream Land Massacre
To Kirby: Triple Deluxe είναι από κάθε άποψη ένα κλασικό Kirby game. Το ρούφηγμα των αντιπάλων με το κουμπί B επιστρέφει, το ίδιο και το “κλέψιμο” των δυνάμεών τους αν πατήσετε το κάτω κουμπί στο σταυρόνημα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το κλασσικό “πέταγμα” του ήρωα το οποίο για ακόμα μια φορά πραγματοποιείται αν πατήσετε επανειλημμένα το κουμπί A και σας βοηθάει να περάσετε πάνω από εμπόδια. Πέραν όμως αυτών των κλασσικών ιδιοτήτων του Kirby, στο Triple Deluxe συναντάμε και κάποιες νέες πρωτοεμφανιζόμενες.

Πατώντας το κουμπί R ή L μπορείτε να κάνετε πλέον dodge και defend. Όσοι έχετε παίξει το δημοφιλές Fighting Smash Bros θα συναντήσετε ακριβώς τους ίδιους μηχανισμούς dodge, οι οποίοι δυστυχώς είναι άχρηστοι στο Story Mode του Triple Deluxe μιας και το παιχνίδι δεν προσφέρει κάποια πρόκληση λόγω του χαμηλού επίπεδου δυσκολίας του. Πέραν των μηχανισμών dodge και defend, το Kirby: Triple Deluxe προσφέρει δύο νέα ακόμη “μπαχαρικά” στην ήδη πεντανόστιμη συνταγή των Kirby games. Η πρώτη από τις δύο αυτές προσθήκες είναι η ιδιότητα HyperNova. Η HyperNova ενεργοποιείται αν συλλέξετε το Mirracle Fruit, ένα πολύχρωμο φρούτο που θα βρείτε στις περισσότερες πίστες του game.


Η HyperNova ενδυναμώνει το ρούφηγμα του Kirby επιτρέποντάς σας να ρουφήξετε ότι βλέπετε στην οθόνη με ξεκαρδιστικά συνήθως αποτελέσματα. Η δεύτερη νέα προσθήκη στον τομέα του gameplay είναι οι χειρισμοί μέσω κίνησης. Σε πολλά σημεία των πιστών θα πρέπει να λύσετε κάποια puzzle για τα οποία θα πρέπει να μετακινήσετε το 3DS σας δεξιά ή αριστερά εκμεταλλευόμενοι το γυροσκόπιό του. Η χρήση της κίνησης δεν ήταν απαραίτητη αλλά σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Το μόνο αρνητικό των motion controls που δυστυχώς το συναντάμε και σε άλλα games του 3DS, είναι η έλλειψη συμβατότητάς τους με την τεχνολογία 3D μιας και για να λειτουργήσει η 3D απεικόνιση θα πρέπει να έχετε ακίνητο το 3DS μπροστά στο πρόσωπό σας. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να απενεργοποιείτε το 3D όταν θα σκοπεύετε να λύσετε κάποιον γρίφο που απαιτεί motion κινήσεις.

Πέραν της HyperNova οι παλιές δυνάμεις που “έκλεβε” ο Kirby επιστρέφουν για μια ακόμα φορά. Ο ήρωάς μας μπορεί να πετάει φλόγες, ηλεκτρισμό αλλά και laser ή να χρησιμοποιήσει ένα σπαθί που θυμίζει έντονα το Master Sword από την σειρά The Legend of Zelda.

To υπέροχο story mode διαρκεί δυστυχώς μόνο έξι ώρες, αλλά τα πολυάριθμα extra modes θα σας κρατήσουν συντροφιά για πολύ καιρό.

Pink Zeppelin
To Story Mode του Kirby: Triple Deluxe διαρκεί δυστυχώς μόλις έξι ώρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφιερώσετε μόνο αυτό το διάστημα με το παιχνίδι. Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του δημιουργήματος της Nintendo είναι τα Extra Modes που φέρουν τις ονομασίες Dedede Tour, Kirby Fighters, Dedede’s Drum Dash και The True Arena.

To Dedede Tour είναι ένα είδος “New Game Plus” το οποίο ξεκλειδώνεται μόλις τερματίσετε το story mode. Αποτελεί στην ουσία ένα πανομοιότυπο Story mode με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς σε αυτό δεν θα χειρίζεστε τον Kirby αλλά τον ανταγωνιστή του, Dedede, συναντώντας πιο δύσκολους αντιπάλους αλλά και πιο δύσκολα bosses. Το δεύτερο mode, Dedede’s Drum Dash, είναι ένα μουσικό minigame στο οποίο θα πρέπει να πατάτε ρυθμικά το κουμπί A για να πηδάτε πάνω από εμπόδια. Tα True Arena και Arena είναι ένα είδος Boss Rush στο οποίο θα διαλέξετε μια δύναμη για τον Kirby και θα προσπαθήσετε μόνο με αυτήν να νικήσετε όλα τα bosses του παιχνιδιού σε τυχαία σειρά. Τα αντικείμενα που γεμίζουν ζωή είναι περιορισμένα σε αυτό το mode. Η διαφορά των Arena και True Arena είναι πως στο True Arena θα αντιμετωπίσετε τα πιο δύσκολα bosses που συναντώνται στο Dedede Tour.

Τελευταίο και πιο σημαντικό extra mode του Kirby: Triple Deluxe είναι το Kirby Fighters που αποτελεί στην ουσία το.. Smash Bros με μοναδικό ήρωα τον Kirby. Στο Kirby Fighters διαλέγετε μια από τις προεπιλεγμένες δυνάμεις για τον Kirby και μάχεστε ενάντια σε άλλους Kirby διαφορετικού χρώματος. Σε αντίθεση με το Smash δεν θα πρέπει να στείλετε τον αντίπαλό σας εκτός αρένας αλλά να φτάσετε το HP του στο μηδέν. Στις μάχες θα πέφτουν αντικείμενα από τον ουρανό όπως κανόνια και φλογοβόλα τα οποία θα πρέπει να διεκδικήσετε από τους αντιπάλους σας. Το συγκεκριμένο mode μπορεί να παιχτεί και τοπικά σε multiplayer έστω και αν οι φίλοι σας δεν έχουν το παιχνίδι. Μέχρι και τέσσερις παίκτες μπορείτε να παίξετε το mode αυτό μέσω Download Play δηλαδή μοιραζόμενοι τα δεδομένα του 3DS ασύρματα αν είστε σε κοντινή απόσταση.


Εκτός των extra modes που προανέφερα, το Triple Deluxe σας επιτρέπει να συλλέξετε κάποια μπρελόκ in-game τα οποία θα βρείτε διάσπαρτα στις πίστες ή θα τα αγοράσετε μέσω των 3DS coins που συλλέγετε όταν περπατάτε με το 3DS ανοιχτό. Τα μπρελόκ αυτά έχουν την μορφή ηρώων αλλά και αντικειμένων από τα Kirby games.

Fifty Shades of Pink
Στον οπτικό τομέα, το Triple Deluxe δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Όσοι έχετε παίξει games όπως το Mario 3D Land και Luigi’s Mansion 2 δεν θα εντυπωσιαστείτε στο ελάχιστο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το Kirby Triple Deluxe είναι άσχημο οπτικά. Τα ζωηρά του χρώματα και οι καλοσχεδιασμένοι αντίπαλοι θα ικανοποιήσουν τις ίριδές σας και η χαρούμενη μουσική η οποία αποτελεί remix από τα παλαιότερα Kirby games θα σας προσφέρει ώρες νοσταλγίας εάν φυσικά έχετε παίξει παλαιότερους τίτλους της σειράς.

Το Kirby: Triple Deluxe κάνει καλή χρήση της τεχνολογίας 3D του 3DS. Πολλοί από τους αντίπαλους θα βρίσκονται εκτός οθόνης αρχικά και τα effects που θα συναντήσετε στα boss fights θα σας…ρουφήξουν μέσα στον κόσμο της Dream Land! Η πιο διασκεδαστική χρήση του 3D είναι αναμφίβολα κατά την αξιοποίηση της ιδιότητας HyperNova του Kirby, κατά την οποία θα δείτε όλα τα αντικείμενα της οθόνης να στροβιλίζονται και να ρουφιούνται από τον Kirby σε 3D.

Deluxe Investment
Το Kirby: Triple Deluxe είναι αυτήν την στιγμή ένα από τα καλύτερα games του 3DS και ίσως ο καλύτερος Kirby τίτλος. Συνδυάζει άψογα στιβαρό platforming με αξιολάτρευτα γραφικά και άφθονο χιούμορ. Σε κάποιους μπορεί να φανεί αρκετά παιδικό λόγω των χαρούμενων χρωμάτων και μουσικής αλλά πίσω από το αθώο του παρουσιαστικό κρύβεται ένα game που θα σας χαρίσει αρκετές ώρες gameplay χάρη στα extra modes του.

Θετικά:
- Πολλά extra modes
- Πολύ καλά platform στοιχεία
- Καλή χρήση 3D
- To Kirby Fighters

Αρνητικά:
- Μικρό επίπεδο δυσκολίας
- Το story mode θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο
- Κακός συνδυασμός 3D και motion controls

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.6

Επενδύστε άφοβα! Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Platform του 3DS και ίσως τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο τίτλο Kirby που κυκλοφόρησε ποτέ.

Κοσμάς Κ. Φλωρής

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 HotCoffee (Level 7) 09/06/2014 15:09
Επ και πάνω που έψαχνα review για το νέο Kirby.Thanks Κοσμά ήταν σύντομο και περιεκτικό πιστεύω ότι με έπεισε. ;-)
#2 izamaru (Level 14) 09/06/2014 15:47
Quoting HotCoffee:
Επ και πάνω που έψαχνα review για το νέο Kirby.Thanks Κοσμά ήταν σύντομο και περιεκτικό πιστεύω ότι με έπεισε. ;-)

Να είσαι καλά φίλε μου! Επένδυσε άφοβα δεν θα το μετανιώσεις :lol:
#3 LetsGo (Level 7) 09/06/2014 16:02
Quoting HotCoffee:
Επ και πάνω που έψαχνα review για το νέο Kirby.Thanks Κοσμά ήταν σύντομο και περιεκτικό πιστεύω ότι με έπεισε. ;-)

Εγω το αγορασα και δεν το μετανιωσα παντως.Από τα καλύτερα Kirby και γενικά ότι καλύτερο βγήκε αυτή την περίοδο για το 3ds.Και πολύ καλή μουσική επένδυση να συμπληρώσω.
#4 izamaru (Level 14) 09/06/2014 16:13
Quoting LetsGo:
Quoting HotCoffee:
Επ και πάνω που έψαχνα review για το νέο Kirby.Thanks Κοσμά ήταν σύντομο και περιεκτικό πιστεύω ότι με έπεισε. ;-)

Εγω το αγορασα και δεν το μετανιωσα παντως.Από τα καλύτερα Kirby και γενικά ότι καλύτερο βγήκε αυτή την περίοδο για το 3ds.Και πολύ καλή μουσική επένδυση να συμπληρώσω.


Εμένα προσωπικά σε σύγκριση με την μουσικάρα που είχε το kid icarus uprising του ίδιου στούντιο, με απογοήτευσε. Δεν ήταν άσχημο αλλά ούτε και είχε κάτι το ιδιαίτερο.
Score 7.6
User Score ( 5 votes ) 8.4
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: HAL Laboratory
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nortec (210-2850681)
Players: 1-4 (Download Play)
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 16/5/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification