Ειδήσεις Κινητά Η Apple προειδοποιεί τους κλέφτες iPhone στην Αμερική με μήνυμα στην οθόνη των κινητών

Η Apple προειδοποιεί τους κλέφτες iPhone στην Αμερική με μήνυμα στην οθόνη των κινητών

Friday, 05 Jun 2020  | in Κινητά | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ac/4a/5a/stolen-iphones-usa-63-1591381969.jpg
 

Η Apple προειδοποιεί τους κλέφτες iPhone στην Αμερική με μήνυμα στην οθόνη των κινητών

Έκαναν μαζικές επιθέσεις, με αφορμή την δολοφονία του George Floyd.

Από την ημέρα δολοφονίας του George Floyd, πάρα πολλοί κλέφτες στην Αμερική βρήκαν την ευκαιρία και εισέβαλαν σε καταστήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές και κλέβοντας διάφορα προϊόντα.

Η Apple υπέστη σοβαρή ζημιά, ωστόσο για λόγους ασφαλείας πήρε τα μέτρα της. Συγκεκριμένα, σε όσα iPhone έχουν κλαπεί, εμφανίζει μήνυμα στις οθόνες των συσκευών. Μία φωτογραφία κλεμμένου iPhone που αναρτήθηκε στο Twitter λέει το μήνυμα: "Παρακαλούμε επιστρέψτε την συσκευή στο Apple της Walnut Street. Η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και εντοπιστεί. Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί". Φήμες λένε ότι η Apple ανέφερε στα μηνύματά της το "Security matters", ωστόσο η ίδια το διαψεύδει. Επίσης, δεν έχει ακόμη μαθευτεί αν έχει γνωστοποιήσει στην αστυνομία τις τοποθεσίες των κλεμμένων iPhone.

Τα καταστήματα της Apple σε ορισμένες μεγάλες πόλεις έχουν κλείσει προσωρινά, λόγω των κλοπών και των ζημιών που υπέστησαν. Απ' την άλλη, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι εφόσον ένα νέο κινητό  έχει εργοστασιακές ρυθμίσεις, τότε δεν μπορεί να εντοπιστεί η ακριβής τοποθεσία του γιατί δεν υπάρχει το software. Επομένως, η Apple μπορεί να κλειδώσει τις συσκευές από απόσταση, αν κλαπούν ή χαθούν.

Διαβάστε ακόμη για τα ρατσιστικά ονόματα ομάδων στο NHL 20 και τις μέχρι τώρα δωρεές των gaming εταιρειών.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification