Razer Phone: Το κινητό της Razer

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
13
Razer Phone: Το κινητό της Razer

Razer Phone: Το κινητό της Razer

Ανακοινώθηκε και επίσημα. Αναβάθμιση στην κάμερα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/7/17] Η Razer φημολογείται ότι ετοιμάζει smartphone για τους hardcore gamers.

Η εταιρεία αγόρασε τον Ιανουάριο την Nextbit Systems (κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων) και ενδέχεται μαζί να ετοιμάζουν το πρώτο τους smartphone. Το development -πάλι βάσει φημών- θα κοστίζει 3-5 δις δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε κάποια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά όσον αφορά στην πλατφόρμα, το Android είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Min-Liang Tan δήλωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο smartphone που να απευθύνεται σε gamers που παίζουν σε κινητά.

[UPDATE: 23/9/17 - Επιβεβαίωση ύπαρξης του Razer smartphone] Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Min-Liang Tan, διευθύνων σύμβουλος της Razer, επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η εταιρεία του κατασκευάζει το πρώτο Razer smartphone.

"Η αγορά των κινητών θα μπει στην πρώτη γραμμή της εταιρείας, καθώς πολλοί gamers χρησιμοποιούν σήμερα το κινητό τους τηλέφωνο. Θα ξεκινήσουμε έρευνες πάνω στην κατασκευή του αφού πρώτα. Έχουμε μπει σε πολλές αγορές και είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα των περιφερειακών, αφού άλλωστε φέραμε το πρώτο gaming laptop και τις μεγαλύτερες software πλατφόρμες για gamers" δήλωσε ο Min-Liang Tan.

Η Razer περιμένει την διάθεση των μετοχών της στο ευρύ κοινό του Χονγκ Κονγκ, κάτι που θα γίνει στα τέλη της χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο θα λάβει επιπλέον κεφάλαιο για την χρηματοδότηση κατασκευής του πρώτου της Smartphone (υπολογίζεται ένα ποσό 3-5 δις δολάρια).

[UPDATE 2: 13/10/17 - Θα αποκαλυφθεί την 1η Νοεμβρίου] Η ανακοίνωση του Razer smartphone είναι πολύ κοντά, με την εταιρεία να κάνει tease μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση για την 1η Νοεμβρίου (το site της Razer δέχεται πολλές επισκέψεις μετά την ανακοίνωση οπότε ενδέχεται αν μη λειτουργεί ο σύνδεσμος. Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου αποτελεί και print screen από την σελίδα της ανακοίνωσης).

Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται και με την εικόνα ενός ατόμου που όπως φαίνεται κρατά ένα κινητό τηλέφωνο. Ακόμη υπήρξε και μία διαρροή σχετικά με τις προδιαγραφές του, την οποία όμως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε. Μπορείτε να βρείτε την διαρροή στo gallery ακριβώς μετά το τέλος του άρθρου. Να τονίσουμε πως η διαρροή βρέθηκε στο GFXBench με το όνομα Razer Phone και παρουσιάζει πολύ υψηλές πιθανότητες να είναι αληθινή κρίνοντας από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα. 

Αναλυτικά οι τεχνικές προδιαγραφές:
7.5GB RAM
Αποθηκευτικός χώρος 49GB
Πίσω κάμερα 11 Megapixels (4032 x 3024) με καταγραφή 4K βίντεο (3840 x 2160)
Μπροστινή κάμερα 7 megapixels (3264 x 2448) με βίντεο QXGA (2048 x 1536)
Android 7.1.1
Ανάλυση οθόνης: 2560x1440, 5.7 ίντσες
Οκταπύρηνος επεξεργαστής στα 2.4Ghz
Τσιπ γραφικών Qualcomm Adreno 540
OpenGL ES 3.2
OpenCL 2.0

[UPDATE 3: 15/10/17 - Οι πρώτες φωτογραφίες] Το Σουηδικό site Techbyte ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του τις πρώτες φωτογραφίες από το κινητό τηλέφωνο της Razer και συγκεκριμένα ένα concept art και μια φωτογραφία τελικού προϊόντος.

Οι φωτογραφίες επιβεβαιώθηκε ότι ισχύουν και από το AndroidPortal.sk. To κινητό θυμίζει τα αντίστοιχα της Nextbit, εταιρείας που εξαγόρασε η Razer για να μπει στην αγορά των κινητών. Προς το παρόν, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, βλέπουμε την πίσω όψη του κινητού.

[UPDATE 4: 2/11/17 - Ανακοινώθηκε και επίσημα] Η Razer ανακοίνωσε και επίσημα το δικό της smartphone.

Το Razer Phone θα αποτελέσει το πρώτο smartphone της εταιρείας. Θα διαθέτει οθόνη QHD LCD 5.7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz (120 frames το δευτερόλεπτο, την στιγμή που οι περισσότερες οθόνες κινητών παίζουν στα 60 Hz). Η ανάλυση οθονης ανέρχεται σε 1440p (2560x1440), ενω χρησιμοποιείται τεχνολογία Ultramotion frame syncing (ώστε ο ρυθμός ανανέωσης οθόνης να ταιριάζει με το πραγματικό frame rate) ώστε να μην υπάρχει tearing όταν παίζετε games.

10 games ανακοινώθηκαν ότι θα εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του κινητού για καλύτερες επιδόσεις:

Arena of Valor
Final Fantasy XV Pocket Edition
Gear.Club
Lineage 2: Revolution
Old School RuneScape
RuneScape
Shadowgun Legends
Tekken Mobile
Titanfall: Assault
World of Tanks Blitz

Ο επεξεργαστής του Razer Phone θα είναι ένας Qualcomm Snapdragon 835 με 8GB DDR4 RAM, ενώ το smartphone διαθέτει Dolby Atmos ηχεία στο μπροστινό μέρος. Δεν διαθέτει audio jack (όπως και τα iPhone) αλλά θύρα USB-C adapter που χρησιμοποιείται για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων, αλλά και την εισαγωγή headphones. Η μπαταρία ληθίου του κινητού ανέρχεται στα 4.000 mAh, κάτι που είναι άκρως ικανοποιητικό, ενώ μέσω της τεχνολογίας Quick Charge 4.0+ της Qualcomm φορτίζει τάχιστα. Τέλος, με το Game Booster app, θα έχετε καλύτερη απόδοση του κινητού σας ακόμα και στα games.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Razer Phone θα έχει δύο κάμερες 12 megapixels στο πίσω μέρος, μία ευρείας γωνίας λήψης και η άλλη με φακό τεχνολογίας zoomed telephoto, ενώ η μπροστινή θα είναι μια κάμερα των 8 megapixels. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 64B, ενώ υποστηρίζονται κάρτες microSD έως και 2TB. Η κατασκευή του θα περιλαμβάνει σασί αλουμινίου και το μέγεθός του ανέρχεται σε 15,7 x 7.8 x 0.7 εκατοστά. Το βάρος του θα ανέρχεται στα 197 γραμμάρια.

Οι προπαραγγελίες για το Razer Smartphone ξεκίνησαν από το επίσημο site. Θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 17 Νοεμβρίου με κόστος 750 ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει και η 1337 Special Edition, με το πράσινο λογότυπο της Razer. Το κινητό θα κυκλοφορήσει σε Βόρεια Αμερική, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία και Σουηδία.

[UPDATE: 23/11/17 - Αναβάθμιση στην κάμερα] Το Razer Phone ενδέχεται να αναβαθμίσει την κάμερά του, σύμφωνα με τον Min-Liang Tan, διευθύνων σύμβουλο της Razer.

Η αναβάθμιση αυτή θα έρθει μέσα τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει βελτίωση στην ταχύτητα κλεισίματος της κάμερας, στην απόδοσή της σε καταστάσης χαμηλού φωτισμού, αλλά και ορισμένες ακόμη αναβαθμίσεις. Το επόμενο update του app της κάμερας θα περιλαμβάνει instazoom, το οποίο θα σας επιτρέπει να έχετε optical zoom με τον φακό τεχνολογίας telephoto, καθώς επίσης και τετραπλό slow motion καταγραφής βίντεο.

Χαρακτηριστικά όπως το portrait mode και η καταγραφή βίντεο στα 60 frames το δευτερόλεπτο, θα έρθουν με το Android Oreo, το οποίο θα δούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Διαβάστε περισσότερα για το Razer Maingear PC. Συζητήστε για την Razer σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 23) 22/07/2017 01:38
Ωχ, κατάλαβα. Άλλο iPhone από δω....
#2 ashbringer (Level 25) 22/07/2017 09:42
ΠΕριμένουμε για τιμή και χαρακτηριστικά.
#3 Michaking (Level 1) 22/07/2017 13:09
Μεσα στο 2017 και 2018 η αργοτερα ?
#4 Adam_Pap (Level 18) 27/07/2017 22:55
Πολυ λαθος κινηση!πας να ανεβεις βουνο με ενα βημα.....δυσκολ ο!!!
#5 chriszaro (Level 14) 25/09/2017 15:20
Εδώ έβγαλαν τοστιέρα, σε αυτό θα κολλήσουν. Εκμεταλλεύονται το όνομα που έχουν χτίσει και το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που ξοδεύει τόσα λεφτά και προσπαθούν να βγάλουν από τα πάντα.
#6 Astro (Level 19) 02/11/2017 11:26
Πολύ καλο για την τιμή που θα εχει, μπαταριά δεν είδα πόσο θα είναι. Μακάρι να πάει καλα, αν και εχει ανοίξει πολύ η "πίτα" των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και μου φαίνεται περιττό, κατά την γνώμη μου.
#7 Divine Raiden (Level 26) 02/11/2017 13:08
750 ευρώ; Τσάμπα πράγμα :P :P
#8 ashbringer (Level 25) 03/11/2017 08:51
ένα νέο iphone γεννιέται.Τρέξτ ε όλοι!
Notification