Ειδήσεις Τα Games στο Cinema Sonic: The Hedgehog movie review

Sonic: The Hedgehog movie review

Saturday, 15 Feb 2020  | in Τα Games στο Cinema  | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/51/65/67/Sonic20movie20review20news-29-1581777507.jpg
 

Sonic: The Hedgehog movie review

Η κορυφαία μασκότ της μεγάλης οθόνης.

Είχα πάντοτε μια επιφύλαξη για τα games που γίνονται ταινία, καθώς στο παρελθόν έχουμε δει πολλές παραγωγές να καταλήγουν σε αποτυχία (βλέπε Doom, House of the Dead ή ακόμα και το Resident Evil, εκτός κι αν είστε fanboy της Mila Jovovich). Οι ανησυχίες μου για το Sonic υπήρχαν εξ αρχής, ειδικά μετά τον ντόρο που έγινε για τον σχεδιασμό του ή ακόμη χειρότερα και από το τρέιλερ, το οποίο Μην το δείτε, έχει μικροσπόιλερ!

Τελικά οι ανησυχίες μου έφυγαν όταν είδα την ταινία Sonic, η οποία σας δίνει να καταλάβετε με τον καλύτερο τρόπο το γιατί οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες πολλές φορές προσαρμόζουν την ιστορία ενός video game στα δεδομένα μιας ταινίας. Στην προκειμένη περίπτωση, η μασκότ της Sega που αγαπήσαμε από την εποχή του Mega Drive μέχρι σήμερα, προφανώς και παρουσιάζεται ως εξωγήινος αφού στη Γη δεν έχουμε μπλε σκαντζόχοιρους που να τρέχουν γρηγορότερα κι από αυτοκίνητο. Επίσης, ο Sonic αλληλεπιδρά με ανθρώπους διότι σύμφωνα με τους συντελεστές, η ύπαρξή του στον κόσμο ενός παιχνιδιού, αποκλειστικά και μόνο με τα όντα που θα αντιμετώπιζε θα ήταν κάπως…παράδοξη.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι συγγραφείς της ταινίας Sonic τα κατάφεραν πολύ καλά παρά την μικρή τους εμπειρία. Οι Patrick Casey και
Josh Miller, είναι γνωστοί κυρίως για το 12 Deadly Days. Πλαισιώθηκαν από τους συνδημιουργούς του Sonic, Yuji Naka και Naoto Ohshima, γιατί όπως ξέρουμε όταν έχεις τους αρχικούς συντελεστές αυτό είναι θετικό αφού οι χαρακτήρες αποδίδονται πολύ καλύτερα.

Όσοι έχετε παίξει το παιχνίδι Sonic μην περιμένετε ότι ο ήρωάς μας θα κάνει διαρκώς τις γνωστές επιθέσεις του στο μεγαλύτερο διάστημα της ταινίας. Τις κάνει αλλά σε ελάχιστες σκηνές, οι οποίες ωστόσο είναι πώρωση για κάθε gamer. Σε άλλες σκηνές, ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί την τεχνική bullet-time για να δείξει ότι η ταχύτητα του Sonic είναι τέτοια που τα πάντα γύρω του κινούνται πολύ αργά…και ομολογουμένως αυτό βγάζει γέλιο.

Στις ερμηνείες, ο Ben Schwartz τα καταφέρνει συμπαθητικά στο να αποδώσει την φωνή του Sonic. Ο James Marsden, ως αστυνομικός, είχε παίξει ως Scott Summers και Cyclops στους X-Men, ταίριαξε πολύ καλά στο ρόλο του, ενώ ο Jim Carey καταφέρνει να αποδώσει άριστα τον Dr. Robotnik…με την διαφορά ότι οκ του λείπουνε κάποια κιλά. Πάντως η ερμηνεία του Jim Carey εννοείται ότι είναι η κορυφαία όλων και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του καλού, του κακού, του περίεργου και γενικά όποιο ρόλο κι αν του δώσουν!

Η ταινία Sonic επαναπροσδιορίζει αρκετά δύο πράγματα. Πρώτον, το σενάριο ως προς το background του ήρωα, δηλαδή το γιατί ήρθε στη Γη, αλλά και ποιος είναι ο στόχος του και δεύτερον τα δαχτυλίδια του Sonic και την χρησιμότητά τους. Για την ακρίβεια μην περιμένετε τον Sonic να τρέχει και να μαζεύει δαχτυλίδια για να μην χάσει, αλλά για έναν πολύ πιο σημαντικό λόγο, τον οποίο θα μάθετε όταν θα δείτε την ταινία.

Γενικά ο Sonic παρουσιάζεται ως χαρακτήρας σαν ένα μικρό παιδί, θέλει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ υπάρχουν και ατάκες ή χοροί εμπνευσμένες από ταινίες και games. Επίσης χαίρομαι που το community έκραξε τον αρχικό σχεδιασμό του Sonic και τελικά τον είδαμε πολύ σωστά επανασχεδιασμένο. Τα CGI γραφικά έχουν πολύ καλό σχεδιασμό και δένουν όμορφα με την πραγματικότητα, ενώ και τα οπτικά εφέ είναι εξαιρετικά.

Το Sonic παρουσιάζει και πολλά ακόμη σημαντικά πράγματα, όπως τον τρόπο σκέψης του ήρωα, που βγάζει μια αθωότητα και καλοσύνη και την ανάγκη του να κοινωνικοποιηθεί. Επιπλέον, αναδεικνύει και το στοιχείο της φιλίας και περνάει πολύ σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, τόσο για τις φιλίες, όσο και για τις σχέσεις, ανεξάρτητα από την χώρα ή τον πλανήτη προέλευσης κάποιου. Από κάθε άποψη λοιπόν, η ταινία καλύπτει πλήρως όλες τις ηλικίες, όλα τα φύλα, όσους γνωρίζουν τον Sonic από τα games και όσους δεν τον γνωρίζουν και βέβαια δίνει το καλό παράδειγμα σε όσους μικρούς φίλους δούνε την ταινία.

Θετικά:
- Εξαιρετικό σενάριο
- Προσφέρει τόσο δράση, όσο και συγκίνηση

Αρνητικά:
- Πολλές ομοιότητες με το αρχικό remake

Βαθμολογία:
Οπτικά εφέ: 8
Ερμηνείες: 7.5
Σκηνοθεσία: 7.5
Σενάριο: 7
Γενικά: 7.5

Μία εξαιρετική μεταφορά του Sonic στο cinema, όπως θα έπρεπε να είναι για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία Sonic και συζητήστε για αυτή στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification