Ειδήσεις Τα Games στο Cinema Jumanji: The Next Level review

Jumanji: The Next Level review

Thursday, 16 Jan 2020  | in Τα Games στο Cinema  | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/75/a6/bd/jumanji-movie-review-15-1579183254.jpg
 

Jumanji: The Next Level review

Η επόμενη πίστα είναι ακόμη πιο δύσκολη!

Το 1995 η ταινία Jumanji του αείμνηστου Robin Williams μας έδειξε τι θα γινόταν αν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ζωντάνευε στην πραγματική ζωή. Fast forward και το 2017 το remake Jumanji: Welcome to the Jungle εκσυγχρόνισε το concept δείχνοντάς μας τι θα γινόταν αν μεταφερόμασταν στον κόσμο ενός video game. Τέσσερα νεαρά παιδιά μπήκαν στα σώματα τεσσάρων ηρώων και έζησαν μια περιπέτεια βιντεοπαιχνιδιού. Το ίδιο ακριβώς concept με τους ιδιους αρχικους ηθοποιούς υπάρχει και στο Jumanji: The Next Level.ρα.

Οι ομοιότητες του Jumanji The Next Level σε σύγκριση με το Welcome to the Jungle του 2017 είναι πάρα πολλές. Έχουμε ακριβώς τους ίδιους νεαρούς ηθοποιούς να μεταφέρονται στα σώματα των ίδιων ακριβώς χαρακτήρων. Συναντάμε του Dwayne Johnson ή αλλιώς The Rock, την πανέμορφη Karen Gillan, τον αγαπητό μας Jack Black και τον Kevin Hart. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι εδώ έχουμε και τους Danny DeVito και Danny Glover, οι οποίοι άθελά τους μεταφέρονται και αυτοί σε σώματα χαρακτήρων.

Τα στοιχεία που έκαναν το Jumanji remake αγαπητό επιστρέφουν και στο sequel. Κοινώς, κάθε χαρακτήρας διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ακριβώς όπως και στα video games τα οποία παίζουν ρόλο στο αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το παιχνίδι ή όχι. Επίσης, συναντάμε κλασικά τους ίδιους NPCs οι οποίοι μας δίνουν παρόμοιες αποστολές με το πρώτο μέρος. Μου άρεσε επίσης η χρήση gaming ορολογιών σε κάποια σημεία. Ακόμη, η δράση παίζει κλασικά στην κόψη του ξυραφιού, καθώς στο συγκεκριμένο video game, το...επόμενο level είναι ακόμη πιο δύσκολο!

Δείτε το video review μας:

Το sequel ωστόσο ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Καταρχήν το σενάριο έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατά δεύτερον έχει εναλλαγή σκηνικών, τρίτον περισσότερους ηθοποιούς και τέταρτον όχι μόνο δράση αλλά και συγκίνηση. Υπάρχουν σκηνές στις οποίες παίζει μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων. Από την μία η δράση καθώς οι ήρωές μας θα κληθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδιά τους και από την άλλη θα κλάψετε με τον τρόπο που θα εξελιχθεί το σενάριο. Οι αναφορές στα video games είναι ίδιες σε αριθμό, με ορισμένα επιπλέον στοιχεία που μου άρεσαν αρκετά. Επίσης, τα οπτικά εφέ δεν είναι πολλά, αλλά όποτε τα συναντάμε κάνουν άριστα την δουλειά τους, είτε μιλάμε για την παρουσίαση ζώων μέσω CGI, είτε για αντικείμενα ή ακόμα και για εκρήξεις. 

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξίσου καλές με αυτές της προηγούμενης ταινίας. Όλοι τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη σύνδεση με την πραγματική ζωή, στην οποία δίνονται αυτή τη φορά λίγο περισσότερα λεπτά. Εάν δεν έχετε δει το αρχικό remake σας προτείνω να το δείτε. Αυτό ωστόσο θα είναι και θετικό και αρνητικό γιατί απ’ τη μία θα καταλάβετε καλύτερα κάποιους χαρακτήρες και την σχέση μεταξύ τους, αλλά απ’ την άλλη το ότι οι NPCs είναι οι ίδιοι και το concept περίπου ίδιο ίσως αυτό σας φανεί επαναλαμβανόμενο. Στη χειρότερη…απλά βλέπετε το αρχικό remake και μετά από λίγες μέρες το sequel.

Συνολικά η νέα ταινία Jumanji είναι καλύτερη από την προηγούμενη γιατί διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που την κάνουν πιο ολοκληρωμένη. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, gamers και μη.

Θετικά:
- Εξαιρετικό σενάριο
- Προσφέρει τόσο δράση, όσο και συγκίνηση

Αρνητικά:
- Πολλές ομοιότητες με το αρχικό remake

Βαθμολογία:
Οπτικά εφέ: 7.5
Ερμηνείες: 7.5
Σκηνοθεσία: 8
Σενάριο: 7.5
Γενικά: 7.5

Συστήνεται ανεπιφύλακτα αν αγαπήσατε το remake και γενικότερα αν αγαπάτε τα games.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία Jumanji και συζητήστε για αυτή στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification