PES 2014: Συνέντευξη με τους Manorito Hosoda και Jon Murphy

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
PES 2014: Συνέντευξη με τους Manorito Hosoda και Jon Murphy

PES 2014: Συνέντευξη με τους Manorito Hosoda και Jon Murphy

Οι δύο επικεφαλείς της Konami UK μιλούν στο GameWorld για το Pro Evolution Soccer 2014. [VIDEO UPLOADED]

Όπως θα διαβάσατε ήδη στο Pro Evolution Soccer 2014 preview το οποίο ανεβάσαμε χθες, το GameWorld βρέθηκε στα γραφεία της Konami στο Λονδίνο. Εκεί παίξαμε το νέο Pro και σας μεταφέραμε τις εντυπώσεις μας στο αναλυτικό άρθρο που θα διαβάσετε στο παραπάνω link.

Πέρα όμως από το άρθρο, σας χρωστάμε δύο ακόμη βίντεο. Ένα με την συνέντευξη των ανθρώπων που οργανώνουν την ομάδα στην Konami UK και ένα ακόμη με το πλήρες ρεπορτάζ από τα γραφεία της Konami στο Windsor του Λονδίνου. Το πρώτο βίντεο με την συνέντευξη μπορείτε να το δείτε παρακάτω, συνοδευόμενο από το κείμενό της.

Η συνέντευξη
Κατά την διάρκεια του Q&A επικεντρώσαμε τις ερωτήσεις μας στο gameplay καθότι δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για τα πρωταθλήματα και το online του παιχνιδιού. Απ' τη μία στο online οι developers τηρούν σιγή ιχθύος. Απ' την άλλη όσον αφορά στα leagues, η Konami βρίσκεται σε επαφή με τις περισσότερες ομοσπονδίες ανά τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής) οπότε αυτές τις ημέρες όλα είναι ρευστά για τα νέα πρωταθλήματα. Δεν μας δίνεται πάντως η αίσθηση ότι έχει υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία έως τώρα. Φυσικά ένα ακόμη ερώτημα για τα φετινά ποδοσφαιράκια είναι το αν θα συμπεριληφθεί σε αυτά η ΑΕΚ η οποία υποβιβάστηκε (ή αν θα έχουμε καμία έκπληξη με απουσία Παναθηναϊκού). Τέλος, το Champions League και το Europa League θα συμπεριλαμβάνονται κανονικά στο παιχνίδι. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη. 

GameWorld: Έχετε μια νέα game engine, την Fox Engine. Μπορείτε να μας πείτε αν έχετε δημιουργήσει το παιχνίδι από το μηδέν, μαζί με τα animations, το μοντέλο χειρισμού κτλ.;
Manorito Hosoda: Ναι, από το μηδέν.

GW: Στο χειρισμό είδαμε πολλές βελτιώσεις από το PES 2013. Η A.Ι. πρέπει ωστόσο να δουλευτεί. Πιστεύετε ότι θα είστε στο επιθυμητό σημείο να το κάνετε όσον αφορά στις αποφάσεις των παικτών, των τερματοφυλάκων κτλ.;
MH: Πριν φτάσουμε το 100% έχουμε ακόμα το 1/4 να ολοκληρώσουμε. Όλα τα στοιχεία βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι, οπότε θα πρέπει να το βελτιώσουμε και να το τελειοποιήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

GW: Μπορείτε να μας πείτε τα νέα χαρακτηριστικά του PES 2014 σε σύγκριση με το PES 2013; Δηλαδή τις ουσιαστικές διαφορές τους και τι θα πρέπει να περιμένουμε.
MH: Η υποστήριξη από το κοινό που θα έχει διαφορά σε εντός και εκτός έδρας αγώνες, το χαρακτηριστικό Heart των παικτών (σ.σ. βάση του οποίου η ψυχολογία κάθε ποδοσφαιριστή μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες), τα κίνητρα της ομάδας για να αγωνιστεί κάτι που επηρεάζει το αποτέλεσμα. Έχουμε δώσει επίσης έμφαση στο χαρακτηριστικό "Kill the giant" σύμφωνα με το οποίο οι μικρές ομάδες θα έχουν στο γήπεδό τους περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν μια μεγάλη ομάδα, πάντα με βάση την υποστήριξη του κόσμου.
Jon Murphy: Έχουμε επίσης το Trueball Tech, βάση του οποίου η μπάλα είναι στο επίκεντρο της προσοχής κι όχι οι παίκτες, υπάρχει δηλαδή ρεαλισμός στον τομέα αυτό, το σύστημα MAS (Motion Antimation Stability), που παράγει πιο ρεαλιστικά τα animations και κυρίως τις συγκρούσεις μεταξύ παικτών και το πως αντιδρούν, την αλλαγή στο κέντρο βάρους κάθε παίκτη που έχει να κάνει με το που δίνετε το βάρος του σώματός σας και πως ελέγχετε την μπάλα, το πως κάνετε κόλπα κτλ.

"Δεν θα καταφέρουμε ποτέ να σταματήσουμε το cheating. Θα μπορέσουμε κυρίως να τσακώσουμε τους χρήστες κατά περίσταση, επειδή οι παίκτες προσπαθούν πάντοτε να βρουν διαρκώς νέους τρόπους να κάνουν cheat".

GW: Μπορείτε να μας πείτε για το Strategy Integrator, το νέο αυτό σύστημα στις τακτικές; Έχετε δουλέψει με επαγγελματίες προπονητές; Μπορείτε να μας κατονομάσετε κάποιους;
MH: Οι εν ενεργεία παίκτες Kagawa και Nanami

GW: Σχετικά με το online mode, πόσοι παίκτες θα υποστηρίζονται ταυτόχρονα; Θα έχουμε πάλι έως 8; Επίσης θα υπάρχουν πιο σταθεροί servers ή κάποια νέα modes;
JM: Δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμη όλα τα στοιχεία για το online mode. Θα το κάνουμε στην Gamescom. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η game engine αλλάζει σημαντικά τον τρόπο που δουλεύουμε για το παιχνίδι. Αυτό περιλαμβάνει και το online play αλλά και τον τρόπο που το σύστημα χειρίζεται τα online games. Έχει να κάνει με τα direct results, την ταχύτητα του παιχνιδιού, τις αντιδράσεις των παικτών, το lag, ενώ παράλληλα κοιτάμε βαθύτερα το θέμα του cheating.

GW: Πιστεύετε ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε τους cheaters;
JM: Δεν θα καταφέρουμε ποτέ να σταματήσουμε το cheating. Θα μπορέσουμε κυρίως να τσακώσουμε τους χρήστες κατά περίσταση, επειδή οι παίκτες πάντα προσπαθούν να βρουν διαρκώς νέους τρόπους να κάνουν cheat.

GW: Στο Fifa όμως το cheating δεν είναι τόσο έντονο.
JM: Αν παίζεις online με οποιοδήποτε παιχνίδι θα δεις αντίστοιχα cheating, είτε οι παίκτες χρησιμοποιήσουν κάποιο glitch που θα βρουν στο παιχνίδι, είτε αν αξιοποιήσουν κάποιο είδος τεχνολογίας που διακόπτει το παιχνίδι. Προσπαθούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον που να μην μπορεί να παραβιαστεί. Πάντα θα έχουμε παραβιάσεις, απλά το σύστημα που έχουμε στήσει αυτή τη στιγμή θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε πιο γρήγορα στις περιστάσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων να τις προλάβουμε.

GW: Θεωρείτε το Pro Evolution Soccer 2014 Arcade, Simulation ή συνδυασμό και των δύο;
JM: Είναι σίγουρα συνδυασμός και των δύο.
MH: Υποθέτω ότι όταν ρωτάτε αυτό έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας με το οποίο μας συγκρίνετε. Δεν έχουμε παίξει αυτό που χρησιμοποιήσατε για την σύγκριση, αλλά πιστεύω ότι συνδυάζουμε και τα δύο.
JM: Είναι σίγουρα μια arcade εμπειρία με την έννοια της ευκολίας που μπορείς να παίξεις, αλλά και της συναισθηματικής φόρτισης που λαμβάνεις απ' το παιχνίδι κι απ' την άλλη simulation με την έννοια του ότι εξομοιώνει έναν αγώνα όσο το δυνατόν πιο πιστά.

GW: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του GameWorld.gr που ήσασταν μαζί μας.
JM: Ευχαριστούμε κι εμείς για την υποστήριξή σας.
MH: Ευχαριστούμε κι εμείς. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί fans του PES στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες σας.


Το Pro Evolution Soccer θα κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο για PC, PS3, Xbox 360 και PSP. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld καθώς αύριο Κυριακή θα σας έχουμε βίντεο με φουλ παρουσίαση της επίσκεψής μας στα γραφεία της Konami στην Αγγλία. Μέχρι τότε διαβάστε το Pro Evolution Soccer 2014 preview και επισκεφθείτε το PES 2014 topic στο forum του GameWorld για να ρωτήσετε ότι απορίες θέλετε για το παιχνίδι. Τώρα που το παίξαμε θα προσπαθήσουμε να σας διαφωτήσουμε.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 kostinio7 (Level 12) 13/02/2012 20:08
εμενα παντως μου αρεσε και του AC Revelations!
#2 geokiren (Level 19) 14/02/2012 13:07
Απαράδεκτον για gamers...
#3 Panagiotis Psarras (Level 1) 14/02/2012 14:45
πολύ μούφα αυτή η ψηφοφορία....μά λλον αυτοί που ψήφησαν μπέρδεψαν τα μπούτια τους και ψήφησαν πιο παιχνίδι τους άρεσε πιο πολύ και όχι πιο είχε το καλύτερο φινάλε.Το λέω αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να είναι μέσα κάτι Super Mario και κάτι άλλες βλακείες και να μην είναι ούτε καν στην 50άδα το Deus Ex: Human Revolution!!!Έλεος....
#4 +3 AntonKos (Level 17) 06/07/2013 23:19
Για το cheating δεν με καλυψαν οι απαντησεις τους. Καλά Μάνο οταν τους ειπες για arcade και simulation τους εκανες να ψαχνονται.Χαχαχ α λες και δεν το περιμεναν οτι θα ακουσουν την ερωτηση? :P

Παντως με βαση το preview που διαβασα μολις πριν λιγο ελπιζω να κανουν καλη δουλεια. Και να βαλουν και κανενα ελληνικο πρωταθλημα γιατι τοσα που εχουν κερδισει απο την Ελλαδα μας το χρωστανε δεκαετιες τωρα.
#5 +4 SirLvr (Level 27) 06/07/2013 23:40
Πολύ καλή συνέντευξη, μπράβο GameWorld και φυσικά Μάνο! :)
#6 +5 geololj (Level 28) 07/07/2013 00:03
Τους στρίμωξες λίγο με τις δύο τελευταίες ερωτήσεις 8) Για να δούμε τι θα δούμε!
#7 fotaras89 (Level 2) 07/07/2013 05:49
Για το demo ξερουμε ποτε βγαινει?
#8 SirLvr (Level 27) 07/07/2013 13:59
Quoting fotaras89:
Για το demo ξερουμε ποτε βγαινει?


Όχι ακόμα, αλλά δεν νομίζω να αργήσει πολύ.
#9 +3 Glamorous (Level 27) 07/07/2013 15:01
Πολύ ωραία η συνέντευξη!
#10 Manos (Level 39) 07/07/2013 15:08
Το demo ελπίζω να βγει μέσα στο Σεπτέμβριο. Έχουν πάντως πολύ δουλειά ακόμη μέχρι την τελική έκδοση. Αν το development ολοκληρώθηκε κατά 3/4 θα είναι εύκολο να έχουν το 1/4 μέσα σε 2-3 μήνες? Όσο πιο πολύ καθυστερήσουν την τελική έκδοση τόσο το καλύτερο για μένα.
#11 +4 kokos2 (Level 6) 07/07/2013 15:34
Θα ηταν καλυτερα να το εβγαζαν τελη Ιουλιου. Για να παρουμε ολοι μια γευση απο το νεο παιχνιδι.Οπως εγινε περσι.
Πολυ ωραια η συνεντευξη,
#12 Akis 7 (Level 20) 07/07/2013 17:43
Quoting fotaras89:
Για το demo ξερουμε ποτε βγαινει?

Λογικα σεπτεμβρη.
#13 +1 rjhe (Level 22) 07/07/2013 22:39
Quoting Manos:
Το demo ελπίζω να βγει μέσα στο Σεπτέμβριο. Έχουν πάντως πολύ δουλειά ακόμη μέχρι την τελική έκδοση. Αν το development ολοκληρώθηκε κατά 3/4 θα είναι εύκολο να έχουν το 1/4 μέσα σε 2-3 μήνες? Όσο πιο πολύ καθυστερήσουν την τελική έκδοση τόσο το καλύτερο για μένα.


Έχεις απόλυτο δίκιο και εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις το διάβασα αυτό. Το έφτιαξαν από το μηδέν όπως λένε και θα κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με τα προηγούμενα που δεν έκαναν τίποτα εκτός από τις μεταγραφές (που λέει ο λόγος), θα τους φάνε τα deadlines και θα υπάρχουν bugs σίγουρα. Έτσι για να γκρινιάξω και λίγο
#14 -4 Никола Тесла (Level 1) 08/07/2013 16:03
Σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε και να κρατήσουμε από αυτήν την "ενδιαφέρουσα" συνέντευξη είναι η απάντηση στην ερώτηση, "θα χτυπήσετε το cheating" - "Ποτέ δεν θα χτυπήσουμε το cheating". Δυστυχώς είναι μια μάστιγα του σύγχρονου Gaming που έχει ρίξει κατά πολύ το επίπεδο του και σίγουρα μόνο Τεράστιο κακό μπορεί να κάνει στην βιομηχανία! Όμως από την άλλη έχουμε δει να μην υπάρχει τόσο (έως καθόλου) ενδιαφέρον από πλευράς υπευθύνων για εξάλειψη του προβλήματος και αυτό είναι πολύ θλιβερό!
#15 +4 Manos (Level 39) 08/07/2013 16:23
Quoting Никола Тесла:
Σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε και να κρατήσουμε από αυτήν την "ενδιαφέρουσα" συνέντευξη είναι η απάντηση στην ερώτηση, "θα χτυπήσετε το cheating" - "Ποτέ δεν θα χτυπήσουμε το cheating". Δυστυχώς είναι μια μάστιγα του σύγχρονου Gaming που έχει ρίξει κατά πολύ το επίπεδο του και σίγουρα μόνο Τεράστιο κακό μπορεί να κάνει στην βιομηχανία! Όμως από την άλλη έχουμε δει να μην υπάρχει τόσο (έως καθόλου) ενδιαφέρον από πλευράς υπευθύνων για εξάλειψη του προβλήματος και αυτό είναι πολύ θλιβερό!

Δεν μας εξηγείς λίγο καλύτερα το "ενδιαφέρουσα"? Από πλευράς ερωτήσεων ή από πλευράς απαντήσεων? Γιατί αν εννοείς το 1ο περιμένουμε να ακούσουμε τι θα τους ρώταγες ο ίδιος. Για τα πρωταθλήματα και το online όπως γράφτηκε και στο άρθρο της συνέντευξης δεν έχουν να ανακοινώσουν ακόμη κάτι. Συν τις άλλοις το όριο χρόνου ήταν 10 λεπτά τα οποία και εξαντλήθηκαν.
#16 +1 luffy3131990 (Level 14) 09/07/2013 18:10
ουτε εμενα με καλυψαν με το cheating , δυστυχως τζαμπα θα παιζω με μερικους γιατι παλι θα βγαινουν
Notification