Ειδήσεις Συνεντεύξεις Ο Blitzchung δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Ο Blitzchung δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Friday, 24 Jan 2020  | in Συνεντεύξεις  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b5/93/01/blitzchung-31-1579866542.jpg
 

Ο Blitzchung δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Αναφέρει: "Αν χρειαζόταν να γυρίσω πίσω τον χρόνο θα το ξαναέκανα."

 

Τον Οκτώβριο του 2019 ο επαγγελματίας παίκτης του Hearthstone, Ng Wai Chung, γνωστός ως Blitzchung τιμωρήθηκε από την Blizzard επειδή υποστήριξε σε δηλώσεις του τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, φωνάζοντας “Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ, επανάσταση των καιρών μας” σε συνέντευξή του μετά από αγώνα. Η εταιρεία ενώ αρχικά τον είχε τιμωρήσει για έναν χρόνο και αφαιρώντας τα χρήματα που κέρδισε, άλλαξε την απόφαση της μετά από πιέσεις που δέχθηκε από τον κόσμο αλλά και από πολιτικούς παγκοσμίως ελαττώνοντας την ποινή σε 6 μήνες ban από το Hearthstone και επιστρέφοντας του τα χρήματα του.

Πρόσφατα ο Blitzchung μίλησε για την απόφαση του σε ένα βίντεο στο People Make Games. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι δηλώσεις του δεν ήταν προσχεδιασμένες αλλά αυθόρμητες.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ξέρεις , όταν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω διαδηλώνουν και εγώ απλά κάθομαι και παίζω τα τουρνουά μου… Απλά νοιώθω άσχημα και θέλω να κάνω κάτι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι σημαντικότερα από την καριέρα μου.”

Όταν ρωτήθηκε για το πώς πήρε την αντίδραση της Blizzard είπε ότι απογοητεύτηκε λίγο με την στάση της εταιρείας, όμως ότι είναι κάτι που μπορεί να καταλάβει. Παρομοίασε επίσης την εταιρεία με το Χονγκ Κονγκ λέγοντας: “Μπορεί να χειροτερεύει, αλλά ρωτάς αν τη μισώ; Όχι.”

Έπειτα στην ερώτηση για το αν νιώθει καλά για την απόφαση του να κάνει τις δηλώσεις ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά λέγοντας: “Ναι. Ακόμα και αν είχα την ευκαιρία να το ξανακάνω, θα το έκανα πάλι… Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε.”

Διαβάστε περισσότερα για το περιστατικό και συζητήστε για την Blizzard στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification