Phil Spencer: “Όλα τα first-party Xbox Series X games θα είναι διαθέσιμα και σε PC”

Hot
Phil Spencer: “Όλα τα first-party Xbox Series X games θα είναι διαθέσιμα και σε PC”

Phil Spencer: “Όλα τα first-party Xbox Series X games θα είναι διαθέσιμα και σε PC”

Η δήλωσή του δημιουργεί ερωτήματα αν υπάρχουν ακόμη Xbox exclusives.

Ο επικεφαλής της Xbox, Phil Spencer, μίλησε σε συνέντευξή του για το γεγονός ότι οι κονσόλες παραδοσιακά είναι κλειστά format κι αναφέρθηκε στα games του Xbox Series X/S και των PC, υποδεικνύοντας τα σχέδια για σύνδεση των δύο.

“Υπάρχει αυτή η προσδοκία από τους πελάτες, όπως ας πούμε τώρα στα PC, όπου ο κόσμος δεν αναρωτιέται εάν-μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα με το πότε γίνεται το κάθε τι-αλλά ξέρει ότι εφόσον λανσάρουμε ένα first-party παιχνίδι θα έρθει και στα PC. Αν λανσάρουμε ένα first-party παιχνίδι στα PC θα είναι διαθέσιμο στο Steam και στο δικό μας κατάστημα. Σα να έχουμε οικοδομήσει αυτή την προσδοκία στους πελάτες μας. Αισθάνομαι καλά για τα games που αναπτύσσουμε και νιώθω καλά και γι’ αυτό όσον αφορά τα PC. Ξέρετε, αν γυρίσω πέντε χρόνια πίσω, θα έλεγα ξανά και ξανά ότι είμαστε αφοσιωμένοι στα PC θα κάποιοι θα ξεφυσούσαν και με το δίκιο τους γιατί δεν κάναμε και πολλά. Αλλά τώρα νομίζω αν δείτε που βρισκόμαστε στο Steam και στο Game Pass στα PC, έχουμε αποδείξει ότι η αφοσίωσή μας σε βάθος χρόνου απέδωσε. Οι πελάτες μας σε PC μπορεί να αγαπούν αυτό που κάνουμε ή όχι, αλλά ξέρουν ότι αν κυκλοφορήσουμε κάτι, θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στα PC όπως και στο Xbox” ανέφερε.

Είναι γνωστό εδώ και κάποιο καιρό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των first party games της Microsoft θα κυκλοφορήσουν εν καιρώ και σε PC, αλλά εν προκειμένω ο Spencer ανέφερε πως ότι αναπτύξουν θα είναι cross-platform. Το μόνο πρόβλημα φαίνεται ότι είναι το timing, κάτι που φυσικά θα επιτρέψει στη Microsoft να επιμείνει ότι η κονσόλα της έχει ακόμη exclusives κατά κάποιο τρόπο. Αρκετοί ωστόσο απορούν ποιός ο λόγος να αποκτήσουν πλέον Xbox.

“Το γεγονός ότι πουλάμε τα games μας και για PC δεν υπονομεύει μια από τις βασικές αρχές μας κατά το μέρος που δεν αναγκάζει κάποιον να πάει και να αγοράσει την κονσόλα μας. Ο απώτατος στόχος εντός της ομάδας, ο τρόπος που μετράμε την επιτυχία μας, είναι πόσοι παίζουν σε Xbox. Και όταν λέμε παίζουν σε Xbox δε σημαίνει σε κονσόλα Xbox. Σημαίνει ότι κάποιος κάνει log in και παίζει ένα μέρος του οικοσυστήματός μας, είτε first είτε third-party. Θα μπορούσε να το κάνει σε ένα κινητό Android. Θα μπορούσε να το κάνει σε Switch. Θα μπορούσε σε PC. Έτσι το σκεφτόμαστε” εξήγησε.

Διαβάστε επίσης για τη δήλωση του Phil Spencer ότι δεν χρειάζεται τα μελλοντικά games της Bethesda να κυκλοφορήσουν για το PS5 και συζητήστε για τις επερχόμενες κονσόλες της Microsoft στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 29/10/2020 08:09
Αυτό εννοείται γιατί και η αγορά games για pc τελευταία δεν τα πάει και τόσο καλά. Καιρός να ανέβει.