DualSense: Το χειριστήριο του PS5

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
2
DualSense: Το χειριστήριο του PS5

DualSense: Το χειριστήριο του PS5

Νέο τρέιλερ για τα Adaptive Triggers. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 08/10/19] Μετά την ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5, αποκαλύφθηκαν και οι πρώτες πληροφορίες για το χειριστήριό του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, δήλωσε ότι υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στο gamepad της νέας κονσόλας της Sony. Το ένα είναι η απτική ανατροφοδότηση που χρησιμοποιείται αντί της δόνησης και η οποία δίνει μια καλύτερη αίσθηση καθώς θα αισθάνεστε καλύτερα όσα γίνονται γύρω σας σε ένα παιχνίδι, όπως για παράδειγμα από ένα τάκλιν σε αθλητικό παιχνίδι, μέχρι και το τρέξιμο σε μια πεδιάδα.

Ένα δεύτερο βασικό σημείο που κάνει την διαφορά είναι τα triggers L2 και R2, τα οποία οι developers θα μπορούν να ρυθμίσουν ως προς την αντίσταση που θα χρειάζεται να πατήσει ο παίκτης. Η λειτουργία αυτή δεν έχει σχέση με το trigger lock του Xbox Elite Controller, απλά θα θα καθορίζει πόσο δύσκολη θα είναι η χρήση του trigger button. Θα μπορείτε για παράδειγμα να νιώσετε την αντίσταση που θα έχει ένα τόξο όταν τραβάτε το σκοινί για να ρίξετε το βέλος. Η απτική ανατροφοδότηση και τα ρυθμιζόμενα triggers "μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή εμπειρία που εξομοιώνει διάφορες ενέργειες" δηλώνει ο Jim Ryan.

[UPDATE: 7/4/20 - Η επίσημη αποκάλυψη του DualSense] Η Sony αποκάλυψε το ασύρματο χειριστήριο του PS5 μέσω του PlayStation Blog.

Ο Hideaki Nishino, αντιπρόεδρος του τμήματος Platform Planning & Management του PlayStation, δήλωσε ότι: "Θα στείλουμε το νέο χειριστήριο στην τελική του μορφή στους developers, οι οποίοι θα αναπτύξουν μοναδικά χαρακτηριστικά στα games τους. Όταν το PS4 κυκλοφόρησε το 2013, το DualShock 4 έλαβε θετική ανταπόκριση και τα χαρακτηριστικά του DualSense θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους παίκτες. Προσθέσαμε νέα λειτουργικότητα και αναβαθμίσαμε τον σχεδιασμό. Η αφή του χειριστηρίου, αλλά και ο ήχος, δεν ήταν στοιχεία στα οποία εστίαζαν οι developers πολύ στα games. Έτσι, εισαγάγαμε απτική ανατροφοδότηση, η οποία προσφέρει δυνατές αισθήσεις ενώ παίζετε, όπως για παράδειγμα το στρίψιμο τιμονιού που "κολλάει" λόγω της λάσπης σε ένα Racing. Υπάρχουν επίσης απτικά triggers (L2, R2) για να νιώσετε την ένταση στις ενέργειές σας, όπως όταν τραβάτε ένα τόξο για να ρίξετε το βέλος σας.

dualsense close zoom

Ο Nishino πρόσθεσε ότι: "Η αίσθηση του χειριστηρίου είναι μικρότερη απ' ότι φαίνεται στην όψη, λόγω του σχεδιασμού του. Έχει γίνει αλλαγή γωνίας των triggers και αναβαθμίσεις στις χειρολαβές. Η μπαταρία διαρκεί περισσότερο και το βάρος είναι μικρότερο. Επίσης, επιλέξαμε συνδυασμό λευκού και μαύρου χρώματος, παρότι τα χειριστήριά μας μέχρι τώρα είχαν ένα κύριο χρώμα. Αλλάξαμε την θέση της light bar από το πάνω μέρος στα πλαϊνά του touch pad. Καταλήξαμε σε αυτό το σχεδιασμό μετά από εκατοντάδες δοκιμές.

dualsense back

Το χειριστήριο έχει επίσης μικρόφωνο, για να μπορείτε να συνομιλείτε με φίλους χωρίς headset. Επίσης, αντί για το κουμπί Share, θα υπάρχει το κουμπί Create. Το DualSense θα χρησιμοποιήσει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, όπως και τα προηγούμενα DualShock. Σύμφωνα όμως με τις πρώτες εικόνες, το DualSense έχει και θύρα USB-C, με την οποία θα φορτίζει στην κονσόλα.

Ο Jim Ryan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, πρόσθεσε: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το community του PlayStation που μοιράζεται μαζί μας αυτό το ταξίδι μέχρι το λανσάρισμα του PS5 τον Δεκέμβριο του 2020. Θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την κονσόλα, όπως και τον σχεδιασμό της, μέσα στους επόμενους μήνες".

dualsense front

[UPDATE 2: 20/6/20 - Το επίσημο τρέιλερ] Στα πλαίσια της αποκάλυψης του PS5 και των games του, η Sony παρουσίασε το επίσημο τρέιλερ του χειριστηρίου DualSense. To βίντεο κάνει παρουσίαση των χαρακτηριστικών του.

Δείτε το παρακάτω:

[UPDATE 3: 20/8/20 - Επίσημο τρέιλερ για τα Adaptive Triggers του DualSense] Η Sony δημιούργησε ένα cinematic τρέιλερ για το DualSense, με στόχο να διαφημίσει τα Adaptive triggers. Το τρέιλερ απευθύνεται κυρίως σε casual κοινό και δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020 και θα συνοδευτεί με το χειριστήριο DualSense.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες του PS5 και συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 geololj (Level 28) 08/04/2020 06:53
Αν αυτό είναι το main contoller design, τότε μάλλον και η κονσόλα θα πάει κάπου προς τα εκεί. Λευκό (για να τιμήσουν κάπως το γκριζάκι του PSone), μαύρο (από τα PS2-PS4) και μπλε που είναι και γενικά το χρώμα του brand PlayStation.

Σχεδιαστικά φέρνει περισσότερο στο Xbox controller, παρόλα αυτά, δε μου φαίνεται πολύ βολικό για πολύωρη χρήση. Ίσως η τοποθέτηση των αναλογικών χαμηλά να είναι λίγο θέμα για κάποιους, αν χρειάζεται να έχεις τους αντίχειρες σε εκείνη την θέση, προσπαθώντας να αγκαλιάσεις ταυτόχρονα το χειριστήριο. Οι καμπύλες για να αγκαλιάσεις το χειριστήριο φαίνονται να είναι ψηλά, οπότε το χέρι θα "δένει" ψηλά στο χειριστήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εργονομία σε σχέση με την τοποθέτηση των αναλογικών χαμηλά.
Notification