Μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας PS5 και Xbox Series X/S στην Ελλάδα

Hot
GameWorld
GameWorld

GameWorld  

PRWorld: Το Social Media Agency του GameWorld. Κάνε Level Up την επιχείρησή σου στο -> PRWorld.gr .
 
0.0 ()
1
Μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας PS5 και Xbox Series X/S στην Ελλάδα

Μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας PS5 και Xbox Series X/S στην Ελλάδα

Καλύφθηκαν ορισμένα PS5 pre-orders. Το Xbox Series X εμφανίστηκε στα ράφια. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/1/21] Στο GameWorld έχουμε λάβει ένα πλήθος από emails αναγνωστών, τα οποία μας στέλνετε από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα σχετικά με την διαθεσιμότητα των PS5 και Xbox Series X στην ελληνική αγορά.

Μετά από την είδηση ότι το Βρετανικό κατάστημα GAME προμηθεύτηκε πολλά PS5 και 2.000 εξ αυτών πήγαν σε ομάδα από scalpers (άρα ήταν πολύ περισσότερα) λάβαμε αρκετά emails στα οποία μας λέτε ότι στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει καθόλου κονσόλες μέσα στο 2021. Έτσι, πραγματοποιήσαμε έρευνα σε μεγάλους retailers της χώρας και σε συνάρτηση με τα emails που μας στέλνετε σας αναφέρουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πλαίσιο
Στην αλυσίδα καταστημάτων Πλαίσιο οι προπαραγγελίες έχουν σταματήσει. Έχουν μείνει ακόμη στην αναμονή άτομα που έκαναν προπαραγγελία PS5 στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020. Εκτίμηση των πωλητών είναι ότι τα pre-orders θα ανοίξουν "με κάθε επιφύλαξη" "τον Μάρτιο για το PS5 και τον Φεβρουάριο για τα Xbox Series X/S". Επίσης, οι αρμόδιοι του Πλαισίου μας επιβεβαίωσαν ότι από τον Δεκέμβριο (όταν και τους ήρθε η πιο πρόσφατη παραλαβή) μέχρι σήμερα δεν έχουν παραλάβει νέα PS5.

Αυτό πρακτικά σε συνάρτηση με την είδηση της Βρετανίας, σημαίνει ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν προμηθεύσει μέσα στο 2021 χώρες του εξωτερικού με κονσόλες αλλά όχι την Ελλάδα. Άρα, δεν τηρείται κάποια κατανομή προμήθειας κονσολών σύμφωνα με τα pre-orders κάθε χώρας. Απλά υπάρχει μια προτίμηση σε χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε "διαφορετικό tier".

Public
Οι προπαραγγελίες στα Public είναι επίσης κλειστές. Οι πωλητές μας ενημέρωσαν και εκεί ότι εξυπηρετούνται ακόμη προπαραγγελίες από τέλη Σεπτεμβρίου. Για το Xbox Series X οι παραγγελίες είναι λιγότερες. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε εκτίμηση για το πότε θα ανοίξουν τα pre-orders.

Κωτσόβολος
Ο Κωτσόβολος είναι η μόνη μεγάλη αλυσίδα αυτή τη στιγμή στην οποία υπάρχει δυνατότητα προπαραγγελίας κονσόλας. Στο ερώτημά μας "Πότε θα παραλάβουμε την κάθε κονσόλα αν την προπαραγγείλουμε" η απάντηση ήταν "Δεν γνωρίζουμε, πιθανότατα μέσα στην Άνοιξη και για τις δύο κονσόλες". Ο Κωτσόβολος ακόμη έχει σε εκκρεμότητα pre-orders από τέλη Σεπτεμβρίου και μάλιστα τους έχει ενημερώσει ότι θα εξυπηρετήσει τις συγκεκριμένες προπαραγγελίες PS5 το αργότερο τον Μάρτιο.

Τα αποθέματα κονσολών
Σύμφωνα με πληροφορία που μας κοινοποιήσατε "εκ των έσω" στο Greek PlayStation Community, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου είχαν πουληθεί στην Ελλάδα 2.000 PS5 και από πίσω στην αναμονή υπήρχαν 70.000 προπαραγγελίες. Χωρίς να μπορούμε να διασταυρώσουμε τον ακριβή αριθμό που ισχύει σήμερα, τον Δεκέμβριο ήρθε ένα νέο κύμα από κονσόλες PS5, άρα εξυπηρετήθηκαν μερικές ακόμη χιλιάδες προπαραγγελίες που ήταν σε αναμονή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα τα PS5 και Xbox Series X στα ράφια των καταστημάτων είναι άγνωστο και εξαρτάται από τις προπαραγγελίες που υπάρχουν. Εφόσον αυτή τη στιγμή οι προπαραγγελίες έχουν κλείσει (με εξαίρεση τον Κωτσόβολο) για τουλάχιστον ένα μήνα, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξουν το λιγότερο τον Μάρτιο (καλώς εχόντων των πραγμάτων πάντα). Άρα, αν όσοι προπαραγγείλετε κονσόλα είστε πολλοί, τότε οι κονσόλες είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν στα ράφια των καταστημάτων "από το καλοκαίρι και έπειτα". Το πόσο "έπειτα" εξαρτάται πάντοτε από τα pre-orders.

[UPDATE: 1/2/21 - Νέα παραλαβή κονσολών] Σύμφωνα με τα μηνύματα τα οποία μας στείλατε στο Greek PlayStation Community, η αντιπροσωπεία της Sony στην Ελλάδα στέλνει αυτές τις ημέρες PlayStation 5 σε αρκετά καταστήματα. Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχετε κάνει προπαραγγελία τέλη Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετηθείτε μέσα στην εβδομάδα, όπως φαίνεται άλλωστε από την ενημέρωση που έστειλε το Πλαίσιο και ο Κωτσόβολος, ενώ αρκετοί έχετε ήδη παραλάβει από τα Public. Υπάρχουν επίσης άτομα που προπαρήγγειλαν από τον Κωτσόβολο στα μέσα Σεπτεμβρίου και εξυπηρετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, τα PS5 Digital που έχουν κατασκευαστεί είναι λιγότερα και στα συγκεκριμένα υπάρχει μεγαλύτερη αναμονή στα καταστήματα, όπως π.χ. στα Public.

Μετά τις 10/2 όταν και θα σας έχουν σταλεί οι κονσόλες αυτής της παραλαβής, θα σας ρωτήσουμε στο Facebook group αν έχετε εξυπηρετηθεί όλοι όσοι προπαραγγείλατε τον Σεπτέμβριο, διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να παίρνουν σειρά και όσοι παρήγγειλαν τον Οκτώβριο.

[UPDATE 2: 8/2/21 - Το Xbox Series X υπάρχει σε ορισμένα καταστήματα] Στην αγορά υπάρχουν πλέον κονσόλες Xbox Series X. Όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης μας Πολύκαρπος Καραπαναγιωτίδης σε σχετικό σχόλιο, αγοράζοντας Xbox Series X από το Πλαίσιο, το παρέλαβε μέσα σε δύο ημέρες.

Διαβάστε το review μας για το PS5 και για την εταιρεία που προσπάθησε να πουλήσει μαύρα custom PS5 αλλά σταμάτησε. Συζητήστε για το PS5 στο παρακάτω forum topic.

Διαβάστε το review μας για το Xbox Series X και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 23/01/2021 10:04
Πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην Ελλάδα για τις κονσόλες .
#2 Kadaz (Level 24) 03/02/2021 14:42
Πάμε για 2022 και βλέπουμε.