Ειδήσεις Κονσόλες Ο Jim Ryan, υπεύθυνος του PlayStation αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμπτύξεις και εξαγορές

Ο Jim Ryan, υπεύθυνος του PlayStation αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμπτύξεις και εξαγορές

Tuesday, 27 Oct 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Ερμής Δερβίσης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3a/80/40/Jim-Ryan-Sony-studios-48-1603832331.jpg
 

Ο Jim Ryan, υπεύθυνος του PlayStation αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμπτύξεις και εξαγορές

Βασικός σκοπός όμως είναι οι ομαλές επεκτάσεις των εταιρειών ανάπτυξης.

Ο τομέας του Playstation της Sony εξετάζει τις πιθανότητες συμπτύξεων και εξαγορών για το μέλλον του PS5.

Την δήλωση έκανε ο Jim Ryan, ο οποίος μιλώντας στο Reuters είπε πως η Sony σκοπεύει να επεκτείνει τα first-party studios της ομαλά, όμως πρόσθεσε ότι "Όπου μπορούμε να αυξήσουμε τις δυνατότητές μας με συγκεκριμένες συμπτύξεις ή εξαγορές είναι πιθανό να το κάνουμε".
 
Στην ίδια συνέντευξη ο Ryan είπε ότι η Sony βλέπει μεγάλη ζήτηση για το PS5 και θα προσπαθήσει να έχει αρκετό απόθεμα στα ράφια των καταστημάτων για μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα όσοι θέλουν να αγοράσουν την κονσόλα την ημέρα που θα κυκλοφορήσει, να μην μπορέσουν να την βρουν.

Η Sony μπορεί να στοχεύει στην στρατηγική των εξαγορών καθώς θέλει να ανταγωνιστεί άμεσα με την Microsoft, η οποία έχει κάνει αρκετές και μεγάλες αγορές τα τελευταία χρόνια. Μέσα στο 2018 αγόρασε τις Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs, Compulsion Games, inXile και Oblivion. Το 2019 αγόρασε την Double Fine και πιο πρόσφατα ολόκληρη την ZeniMax, η οποία περιλαμβάνει και την Bethesda, εταιρεία ανάπτυξης των The Elder Scrolls και Fallout.

Η Sony όμως δεν είναι τόσο γρήγορη στις εξαγορές εταιρειών. Η τελευταία αξιόλογη αγορά που έκανε είναι της Insomniac, το 2019. Η Insomniac είναι γνωστή για τις σειρές Ratchet and Clank και Marvel’s Spider-Man.
 
Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου.
 
Διαβάστε περισσότερα για το PS5 και συζητήστε για την επερχόμενη κονσόλα στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 28/10/2020 08:52
H Sony δεν έχει το κεφάλαιο που έχει η Microsoft η οποία ασχολείται και με ένα σωρό αντικείμενα .Μπορεί όμως να κάνει λίγες και έξυπνες εξαγορές οι οποίες θα της αποφέρουν τα κέρδη που θέλει .
Notification