Φήμη: Θα υπάρξουν πολύ λιγότερες κονσόλες Digital Edition κατά το λανσάρισμα του PS5

Hot
Φήμη: Θα υπάρξουν πολύ λιγότερες κονσόλες Digital Edition κατά το λανσάρισμα του PS5

Φήμη: Θα υπάρξουν πολύ λιγότερες κονσόλες Digital Edition κατά το λανσάρισμα του PS5

Φαίνεται ότι η φθηνότερη εκδοχή του PS5 θα είναι αρκετά δυσεύρετη.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες μέχρι στιγμής πληροφορίες, φαίνεται ότι κατά το λανσάρισμα του PS5 θα υπάρξουν πολύ λίγες διαθέσιμες κονσόλες Digital Edition.

Η διαδικασία προ-παραγγελίας του PS5 φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάει καλά. Σε αντίθεση με όσα κάνει η Microsoft για το λανσάρισμα του Xbox Series X/S, η Sony δεν έχει ορίσει επίσημα ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες για το PS5. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι οι πωλητές λιανικής επιδόθηκαν σε έναν δικό τους ανεξέλεγκτο αγώνα προ-παραγγελιών μετά την ολοκλήρωση του PS5 Showcase event. Χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο να έχει ανακοινωθεί, φαίνεται ότι οι έμποροι λιανικής απλώς αντιδρούσαν στις κινήσεις των ανταγωνιστών τους, με αποτέλεσμα μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους καταναλωτές.

Η Sony παραδέχθηκε ότι όλο αυτό θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα κι υποσχέθηκε να ανανεώσει το στοκ της κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό όμως που παρέλειψε να αναφέρει η Sony ήταν η διαφορά στην κατανομή μονάδων ανάμεσα στο βασικό PS5 και την κατά 100 περίπου ευρώ φτηνότερη Digital έκδοση χωρίς blu-ray drive. Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, το PS5 Digital είναι πολύ πιο δυσεύρετο καθώς η Sony δεν κατασκεύασε αρκετές κονσόλες.

Ενδεικτικά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αναλογία εκτιμάται περίπου στο 24% για την έκδοση Digital με το υπόλοιπο απόθεμα να αφορά την έκδοση που θα διαθέτει blu-ray drive. Η συχνότερη αναλογία που προέκυψε κατά τη διάρκεια ερευνών κι ερωτήσεων ήταν το 20%. Ανά περιπτώσεις ωστόσο, αυτή έφτανε από 33% έως και 13%. 

Ο Jim Ryan, επικεφαλής του PlayStation, ρωτήθηκε επί τούτου αλλά δεν έδωσε πολλές πληροφορίες. “Η αναλογία ανάμεσα στην Digital έκδοση και το μοντέλο με blu-ray drive είναι κάτι που προς το παρόν δε μπορούμε να αποκαλύψουμε. Δε μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες με αριθμούς, αλλά μπορούμε να πούμε ότι σκοπεύουμε να παράξουμε τον απαραίτητο αριθμό μονάδων ώστε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση για τον κάθε τύπο μοντέλου. Ωστόσο, δεν έχουμε κατασκευάσει ποτέ ξανά δύο διαφορετικά μοντέλα κονσόλας ταυτόχρονα οπότε είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε τη σωστή ποσότητα και τη σωστή αναλογία. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προβλέψουμε τη ζήτηση.”

Οι ειδικοί αναμένουν ότι τα καταστήματα λιανικής πιθανότατα θα παραγγείλουν περισσότερες κονσόλες με blu-ray drive, καθώς αυτό θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να πουλούν games σε υλική μορφή στους πελάτες τους. Αντιθέτως, μια ψηφιακή κονσόλα θα τους παρέκαμπτε, επιτρέποντας στους gamers να αγοράσουν κατευθείαν από την Sony. Ωστόσο φαίνεται ότι και η ίδια η Sony μπορεί να μην ενδιαφέρεται να διαθέσει το PS5 Digital μαζικά στην παρούσα φάση καθώς μάλλον εκτιμά ότι η αρχική της παραγωγή κατά το λανσάρισμα θα αγοραστεί ούτως ή άλλως από τους σκληροπυρηνικούς του είδους, επομένως δεν την συμφέρει να δεχτεί το οικονομικό χτύπημα των πωλήσεων της φθηνότερης Digital έκδοσης σε πρώτη φάση. Βεβαίως, η στρατηγική της αυτή μπορεί και να αποδειχθεί ολέθρια εάν η Microsoft την εκμεταλλευτεί ώστε να πουλήσει περισσότερα αντίτυπα του οικονομικότερου Xbox Series S της.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 500 ευρώ. Το PS5 Digital χωρίς blu-ray drive θα κοστίζει 400 ευρώ.

Δείτε όλα τα games του PS5, τις τιμές των περιφερειακών και τι ισχύει για το backwards compatibility.

Συζητήστε για το PlayStation 5 σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 22/09/2020 15:49
Ίσως προσπαθούν να σπρώξουν με τρόπο την αγορά της καλύτερης έκδοσης.
Notification