Ειδήσεις Κονσόλες Η streaming υπηρεσία Project xCloud της Microsoft ξεκινάει σύντομα

Η streaming υπηρεσία Project xCloud της Microsoft ξεκινάει σύντομα

Wednesday, 05 Aug 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/de/e4/aa/project-xcloud-20-1596664606.jpg
 

Η streaming υπηρεσία Project xCloud της Microsoft ξεκινάει σύντομα

Τον Σεπτέμβριο σε 22 χώρες.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η cloud gaming υπηρεσία της xCloud θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο σε 22 χώρες.

Ανακοινώθηκε το 2018 και πλέον ήρθε η ώρα να κάνει λανσάρισμα σε Android συσκευές μαζί με το Xbox Game Pass Ultimate σστις 15 Σεπτεμβρίου. Το Xbox Game Pass Ultimate αποτελεί συνδρομή που ουσιαστικά ενοποιεί το Xbox Live Gold (την υπηρεσία που σας δίνει πρόσβαση στο multiplayer και δωρεάν games κάθε μήνα) και το Xbox Game Pass (το οποίο σας δίνει πρόσβαση σε πάνω από 100 games με συνδρομή). Το κόστος του Xbox Game Pass Ultimate θα ανέρχεται στα 15 ευρώ/μήνα, ακόμα και με την προσθήκη του xCloud.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την συνδρομή των 15€/μήνα θα έχετε πρόσβαση σε πάνω από 100 games, τα οποία θα μπορείτε να παίξετε όχι μόνο κατεβάζοντάς τα, αλλά και σε cloud servers, ακόμα και με το κινητό σας τηλέφωνο. Όσο για τις συσκευές iOS, η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple, η οποία ως γνωστόν στις μεγάλες συμφωνίες ή ακόμα και στις εγκρίσεις μικρότερων games και apps, είναι πολύ πιο..."δυσκοίλια" από την Google.

Το xCloud θα έρθει και για PC μέσω των Windows 10, στα τέλη του 2020 μέσω ενός ξεχωριστού app το οποίο θα κατεβάζετε από το Xbox Store.

Η πλήρης λίστα της υπηρεσίας xCloud δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Ωστόσο, δείτε τα games τα οποία γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι θα βρίσκονται σίγουρα στην υπηρεσία και που θα παίζονται από cloud server:
Bleeding Edge
Costume Quest 2
Crackdown 3 (campaign)
Destiny 2
F1 2019
Forza Horizon 4
Gears of War: Ultimate Edition
Gears of War 4
Gears 5 Ultimate Edition
Grounded
Halo 5: Guardians
Halo Wars: Definitive Edition
Halo Wars 2
Halo: The Master Chief Collection
Halo: Spartan Assault
Hellblade: Senua’s Sacrifice
Killer Instinct Definitive Edition
Max: The Curse of Brotherhood
Minecraft Dungeons
The Outer Worlds
Ori and the Blind Forest: Definitive Edition
Ori and the Will of the Wisps
Quantum Break
ReCore: Definitive Edition
Ryse: Son of Rome
Sea of Thieves: Anniversary Edition
State of Decay 2: Juggernaut Edition
Sunset Overdrive
Super Lucky’s Tale
Tell Me Why
The Bard’s Tale Trilogy
Wasteland 2: Director’s Cut
Wasteland 3
Wasteland Remastered
Yakuza Kiwami 2
More games will be added over time, Microsoft said.

Η υπηρεσία xCloud θα είναι διαθέσιμη σε 22 χώρες. Διαβάστε περισσότερα για το Xbox Game Pass Ultimate σε Android συσκευές.

Η περίοδος του free preview θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Το Xbox Game  Pass Ultimate θα είναι διαθέσιμο στα νέα μέλη με 1 ευρώ το μήνα.

Συζητήστε για την game streaming υπηρεσία της Microsoft στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification