Ειδήσεις Κονσόλες To DualShock 5 θα διαβάζει τους καρδιακούς παλμούς και τον ιδρώτα σας

To DualShock 5 θα διαβάζει τους καρδιακούς παλμούς και τον ιδρώτα σας

Tuesday, 25 Feb 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e5/59/ee/dualshock205-35-1582635680.jpg
 

To DualShock 5 θα διαβάζει τους καρδιακούς παλμούς και τον ιδρώτα σας

Οι πληροφορίες βιοανάδρασης ανοίγουν τον δρόμο σε νέα γενιά δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με νέα πατέντα που καταχώρησε η Sony, το DualShock 5 θα έχει αισθητήρες που θα λαμβάνουν πληροφορίες βιοανάδρασης από τα χέρια των χρηστών, όπως τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα ιδρώτα, για την προσαρμογή και εξατομίκευση της gaming εμπειρίας.

Οι αισθητήρες στην μία ή και στις δύο πλευρές του DualShock 5 θα ανιχνεύουν την ηλεκτροδερμική δραστηριότητα (ανίχνευση ιδρώτα) και τους καρδιακούς παλμούς. Έπειτα οι πληροφορίες βιοανάδρασης θα χρησιμοποιούνται από το PlayStation 5, για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την προσαρμογή της εμπειρίας στον χρήστη. Το πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό η κονσόλα παραμένει άγνωστο. Η πατέντα αναφέρει συγκεκριμένα τις αλλαγές που έχει την δυνατότητα να φέρει το σύστημα. Επίσης, η πατέντα αναφέρει την χρήση εικόνων του χρήστη από την λήψη κάμερας, που θα μπορούσε να μας προϊδεάσει για την ενσωμάτωση PlayStation Camera επίσης.

DS5 patent 2

“Οι πληροφορίες βιοανάδρασης, θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή μίας η περισσότερων επιλογών που παρουσιάζεται σε κάποιο κομμάτι περιεχομένου, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες.”

Ο στόχος της πατέντας είναι να παρέχει μια επιβλητική και υψηλής αλληλεπίδρασης εμπειρία για τους παίκτες. Αναφέρεται επίσης ότι οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο PlayStation VR, κάτι που σημαίνει ότι η VR εμπειρία ενδεχομένως να ανέβει επίπεδο.

Η συλλογή πληροφοριών βιοανάδρασης θα βοηθήσει το σύστημα να καταλάβει τις συναισθηματικές αποκρίσεις των παικτών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πατέντα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους από τις εταιρείες ανάπτυξης.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες του PS5 και συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification