Ειδήσεις Κονσόλες Ενεργοποιείται η δυνατότητα αλλαγής PSN ID

Ενεργοποιείται η δυνατότητα αλλαγής PSN ID

Wednesday, 10 Apr 2019  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (7 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d6/c0/bb/PS4-PSN-Name-Change-Prices-43-1539184397.jpg
 

Ενεργοποιείται η δυνατότητα αλλαγής PSN ID

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της εφαρμογής της. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/11/16] Η Sony ενδέχεται επιτέλους μετά από τόσα χρόνια να μας επιτρέψει να αλλάξουμε το PSN ID μας.

Σύμφωνα με μία ενημέρωση που αφορά τους developers της Unreal Engine 4, στο νέο PlayStation 4 SDK (Software Development Kit) και συγκεκριμένα στην έκδοση 4.008.061, η λειτουργία αλλαγής του PSN ID θα υποστηρίζεται κανονικά. Σύμφωνα με τον χρήστη Kirbasin του NeoGAF, η Sony φέρεται να άλλαξε τις προτάσεις προς τους developers, κάνοντας αναφορά για αναγνώση με βάση το account ID τους και όχι το online ID τους όπως γράφεται συνήθως.

Αν κάτι τέτοιο ισχύσει βέβαια, τότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε το προσεχές διάστημα. Καλό θα ήταν βέβαια να μπορούμε να μεταφέρουμε τα trophies μας από το ένα PSN ID σε ένα άλλο διότι ορισμένοι χρήστες (όχι ο γράφων ευτυχώς) είχαν φτιάξει δεύτερο PSN ID προκειμένου να έχουν τελικά το όνομα που προτιμούσαν. Σε πρώτη φάση μακάρι η Sony να υλοποιήσει κάτι τέτοιο.

[UPDATE: 10/2/18 - Δημοσκόπηση από την Sony] Η Sony έστειλε ανώνυμα emails σε μορφή δημοσκόπησης που ζητούν την άποψη τους κόσμου για την δυνατότητα αλλαγής των PSN IDs.

Νωρίτερα, στο PlayStation Experience 2017, ο Shawn Layden ήταν αυτός που αποκάλυψε πως η αλλαγή των PSN IDs θα ήταν μια καλή ιδεά, τονίζοντας ότι ίσως να βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία.

Όπως αποκάλυψε το PushSquare, έλαβαν ανώνυμο email που τους καλεί να συμμετέχουν σε μια δημοσκόπηση σχετικά με το αν θα ήθελαν να δουν την αλλαγή των PSN IDs να γίνεται πραγματικότητα. Το ερωτηματολόγιο μάλιστα κάνει λόγο για δυνατότητα αλλαγής του ονόματός σας εντελώς δωρεάν, ωστόσο θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία μία φορά κάθε έξι μήνες. Επίσης η επαναφορά του ονόματός σας σε κάποιο παλιότερο θα απαιτεί την επικοινωνία σας με το customer support.

Οι πρώτες φήμες ήθελαν την αλλαγή του PSN ID να γίνεται επί πληρωμή, επομένως η ενδεχόμενη δωρεάν δυνατότητα αποτελεί στα σίγουρα μεγάλη κίνηση από την Sony.

[UPDATE 2: 4/10/18 - Φημολογείται να πλησιάζει] Σύμφωνα με φήμες, η δυνατότητα αλλαγής username στο PlayStation Network πλησιάζει.

Συγκεκριμένα, το Kotaku υποστηρίζει ότι τρεις εργαζόμενοι τριών διαφορετικών εταιρειών ανάπτυξης ανέφεραν στο site ότι τους τελευταίους μήνες δουλεύουν πάνω σε διορθώσεις bugs, διαμορφώσεις των settings και την εξασφάλιση της συμβατότητας των παιχνιδιών τους με τα σχέδια της Sony, ενώ ένα τέταρτο άτομο έστειλε μια φωτογραφία (πιθανόν από κάποιο εσωτερικό έγγραφο της Sony) στο οποίο φαινόταν ένα PSN profile και η επιλογή “edit username”. Σύμφωνα με το άτομο αυτό, το έγγραφο ήταν ένας οδηγός για αλλαγή  username στο PSN.

[UPDATE 3: 10/10/18 - Η πρώτη αλλαγή δωρεάν, οι επόμενες 10 ευρώ] Η Sony ανακοίνωσε μέσω του PlayStation Blog ότι η αλλαγή ονόματος στο PSN ID σας θα ξεκινήσει σύντομα για επιλεγμένους χρήστες και σταδιακά για όλους, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2019.

Η πρώτη αλλαγή PSN ID θα είναι δωρεάν και η επόμενη θα κοστίζει 10 ευρώ έκαστη ή 5 ευρώ αν είστε συνδρομητής PS Plus. Θα μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θέλετε να εμφανίζεται ή όχι το παλιό σας PSN ID ώστε οι φίλοι σας να σας αναγνωρίζουν.

Όσον αφορά στα παλιότερα games, θα είναι στην κρίση των developers το αν θα κάνουν την αλλαγή ονόματος συμβατή με αυτά. Ωστόσο, όλα τα games που κυκλοφόρησαν από την 1η Απριλίου του 2018 μέχρι και σήμερα (δηλαδή του τελευταίου εξαμήνου), καθώς επίσης και όσα θα κυκλοφορήσουν στο εξής, θα υποστηρίζουν κανονικά την εμφάνιση του νέου PSN ID. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι η Sony δούλευε εδώ και καιρό στην υλοποίηση αλλαγής ονόματος στο PSN ID και απλά δεν μας είχε ενημερώσει.

[UPDATE 4: 10/4/19 - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία απο την οποία θα γίνονται οι αλλαγές των ID] Η Sony επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή του PSN ID θα γίνει διαθέσιμη πολύ σύντομα για τους χρήστες του PS4. Οι παίκτες της Ευρώπης θα μπορούν να αλλάξουν το ID τους από τις 11 Απριλίου.

Ο Διευθυντής των μέσων ενημέρωσης της Sony δήλωσε ότι οι αλλαγές θα μπορούν να γίνουν μόνο μέσω του web browser στο PS4, οπότε οι χρήστες του PS3 και του PS Vita δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την λειτουργία.
Όπως προηγουμένως ανακοινώθηκε, η πρώτη αλλαγή είναι δωρεάν, αλλά οποιαδήποτε μετέπειτα αλλαγή θα σας κοστίσει 10 ευρώ ή 5 αν είσαστε συνδρομητής PS Plus.

Δεν υπάρχουν όρια στις φορές που μπορείτε να αλλάξετε το ID σας και μπορείτε πάντα να ανακτήσετε το προηγούμενο δωρεάν, επικοινωνώντας με την υποστήριξη του PlayStation. Επίσης κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το παλιό σας ID, ακόμη και αν το έχετε αλλάξει και μπορείτε να εμφανίσετε το προηγούμενο, δίπλα στο νέο ID σας για τριάντα ημέρες ώστε να μην μπερδευτούν με την αλλαγή οι φίλοι σας. Εξαιρούνται τα παιδικά account, τα οποία δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν τα Online ID τους, δηλώνει η Sony.

Δείτε ακόμη την φήμη ότι η Sony θα μας πληρώνει όποτε ξεκλειδώνουμε trophies στο PSN. Συζητήστε αναλυτικά για το PSN στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 16/11/2016 17:56
Δεν φαίνεται και τόσο δύσκολο να υλοποιηθεί αυτό και απορώ γιατί δεν το έκανε απο την αρχή.
#2 TheReaper (Level 21) 11/02/2018 15:57
Δε νομίζω ότι είναι παρα πολύς καιρός να περιμένεις 6 μήνες για να αλλάζεις ID. Το βλέπω ως μια καλή κίνηση.
#3 Blood Prince (Level 27) 04/10/2018 22:52
Εγώ πάντως ως Noob στον χώρο της κονσόλας και του PS4 δεν βρίσκω λόγο να επιθυμώ να αλλάξω το PSN ID.
#4 TheReaper (Level 21) 11/10/2018 13:26
Γιατί νομίζω ότι το έχω ξαναδεί αυτό; Την πρώτη αλλαγή δωρεάν και τις άλλες επί πληρωμή.
#5 akiszax (Level 21) 11/10/2018 18:48
Για ποιον λόγο να θέλω να αλλάξω ID? Έχουν γίνει θέματα με hacker?
#6 akiszax (Level 21) 10/04/2019 19:05
Επιτελούς! Ωστόσο τίποτα δεν είναι δύσκολο, πόσο μαλλον να αλλάξεις όνομα (ID).
#7 Blood Prince (Level 27) 13/04/2019 17:25
Τελείως ανούσια η νέα δυνατότητα.
Notification