Ειδήσεις Κονσόλες To αρχικό design του PS5 ήταν μεγαλύτερο από την τελική του μορφή

To αρχικό design του PS5 ήταν μεγαλύτερο από την τελική του μορφή

Tuesday, 10 Nov 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Φίλιππος Κανελλόπουλος   | (1 σχόλιο)
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7d/1e/25/PS5-Initial-Size-1-66-1605004589.jpg
 

To αρχικό design του PS5 ήταν μεγαλύτερο από την τελική του μορφή

Ο σχεδιαστής της κονσόλας ανατρέχει στα πρώιμα σχέδια.

To PS5 πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη κονσόλα, αλλά στα αρχικά σχέδια ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ο σχεδιαστής της κονσόλας Yujin Morisawa, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι το όραμά του για το PS5, αρχικά ήταν να είναι ακόμα μεγαλύτερο από το τελικό προϊόν.

Ο Morisawa σημείωσε: " Όταν άρχισα τα πρώτα σχέδια για το PS5, ήταν πολύ μεγαλύτερο και δεν γνώριζα πως θα το αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί. Είναι σχεδόν αστείο, ότι αναγκάστηκαν οι μηχανικοί του τμήματος να μου υπογραμμίσουν ότι έχει πολύ μεγάλο όγκο. Έτσι, αναγκάστηκα να μικρύνω τις αρχικές του διαστάσεις".

PS5 Initial Size

Πάντως ο σχεδιαστής γνώριζε ότι το PS5 θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο από το PS4 λόγω του εσωτερικού του αλλά και για να επιτρέπει καλύτερο εξαερισμό και να αποφευχθούν υψηλές θερμοκρασίες εντός του. Ο Morisawa συνέχισε: "Θέλαμε να είναι μικρότερο, οπότε τώρα έχει το τέλειο μέγεθος. Αν το σχεδίαζα μικρότερο, θα είχε λιγότερο χώρο για να περνάει ο αέρας. Θα ήταν πρόβλημα για τους gamers καθώς έπαιζαν. Είναι η χρυσή τομή στην αναλογία σχεδιασμού και κατασκευής".

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 500 ευρώ, ενώ η digital έκδοση, 400 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα για το λανσάρισμα του PS5 και συζητήστε γι΄ αυτό στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 10/11/2020 18:58
Ευτυχώς που στην τελική του μορφή είναι μικρότερο. Το θέμα με τις κονσόλες είναι να μπορεί κάποιος να τις τοποθετεί εύκολα σε μικρό χώρο αν χρειαστεί και να τις μετακινεί εύκολα.
Notification