Ειδήσεις Κονσόλες DualSense: Πώς τα games του PS5 θα αξιοποιούν το haptic feedback

DualSense: Πώς τα games του PS5 θα αξιοποιούν το haptic feedback

Saturday, 22 Aug 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Γιάννης Παπαργυρίου  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/33/ce/18/ps5-dualsense-73-1598119655.jpg
 

DualSense: Πώς τα games του PS5 θα αξιοποιούν το haptic feedback

Πληροφορίες από τους developers διαφόρων games για τη νέα κονσόλα της Sony.

Η Sony συγκέντρωσε και δημοσίευσε στο PlayStation Blog δηλώσεις από developers που εργάζονται πάνω σε games για το επερχόμενο PS5 σχετικά με το πώς αυτά θα αξιοποιούν την ικανότητα haptic feedback του νέου χειριστηρίου DualSense

To χειριστήριο του PS5 ονόματι DualSense ήταν μία από τις πρώτες αποκαλύψεις της Sony σχετικά με τη νέα της κονσόλα. Παρόμοιο εμφανισιακά με το DualShock 4, το μέγεθος και οι ιδιότητές του ωστόσο διαφέρουν. Μία από τις βασικότερες διαφορές είναι ακριβώς η τεχνολογία haptic feedback, η οποία σύμφωνα με τους developers θα σας επιτρέψει να νιώσετε πράγματα που έως τώρα δε μπορούσαν να προξενήσουν οι μέχρι σήμερα μηχανισμοί δόνησης. Δείτε παρακάτω το επίσημο trailer του DualSense.

Στο Spider-Man: Miles Morales. το χειριστήριο φαίνεται ότι θα χρησιμοποιεί τα haptics για να υποδείξει την κατεύθυνση από την οποία προέρχονται οι επιθέσεις. Επιπλέον, θα γίνεται χρήση της ίδιας τεχνολογίας προκειμένου να ενισχυθεί η αίσθηση από τις μπουνιές. Ως παράδειγμα αναφέρεται το Venom Punch του Miles, όπου και θα νιώθετε την κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά στα χέρια σας όπως και στην οθόνη.

Στο Demon's Souls, τα haptics οπωσδήποτε κάνουν τις επιθέσεις και το timing στις αποκρούσεις πιο έντονα. Επίσης, σας βοηθούν να καταλάβετε ευκολότερα εάν οι επιθέσεις κι άμυνές σας όντως πέτυχαν. Αυτό που ακούγεται ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι η πρόθεση της εταιρείας ανάπτυξης να χρησιμοποιήσει το haptic feedback για να κάνει διαδικασίες όπως το άνοιγμα μιας πόρτας ή το τράβηγμα ενός μοχλού πιο ενδιαφέροντα.

Η προσέγγιση του Deathloop είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Όταν το όπλο σας παθαίνει εμπλοκή στο παιχνίδι, η σκανδάλη στο χειριστήριο θα μπλοκάρεται κι αυτή, δυνατότητα που γίνεται εφικτή χάρη στην τεχνολογία adaptive tech και τα haptics. Αυτό, σύμφωνα με την Arkane Studios, έχει πολύ καλύτερη αίσθηση από ένα απλό animation, το οποίο ωστόσο θα εξακολουθεί να υπάρχει ταυτόχρονα.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 και θα συνοδεύεται από το χειριστήριο DualSense.

Διαβάστε περισσότερα για το DualSense και συζητήστε για την επερχόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification