Ειδήσεις Κονσόλες O Phil Spencer μιλάει για τις αυξημένες τιμές στα games της επόμενης γενιάς

O Phil Spencer μιλάει για τις αυξημένες τιμές στα games της επόμενης γενιάς

Monday, 20 Jul 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Βάσια Κούκια  
Βάσια Κούκια

Βάσια Κούκια  

Aim for the head
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/13/73/b4/phil-spencer-on-price-games-39-1595239925.jpg
 

O Phil Spencer μιλάει για τις αυξημένες τιμές στα games της επόμενης γενιάς

Δεν θεωρεί ότι αποτελούν πρόβλημα.

Ο Phil Spencer μιλώντας στο The Washington Post αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης των τιμών των μελλοντικών games δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν το θεωρεί πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο Phil Spencer είπε τα εξής: "Ως βιομηχανία μπορούμε να κοστολογήσουμε τα προϊόντα όπως εμείς θέλουμε και ο πελάτης θα αποφασίσει ποια είναι η σωστή τιμή για αυτόν. Δεν είμαι αρνητικός στο να θέσουν νέες τιμές στα games επειδή ξέρω ότι οι αποφάσεις των ανθρώπων θα επηρεαστούν από τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους. Ωστόσο οι gamers έχουν σήμερα περισσότερες επιλογές από ποτέ. Ξέρω ότι στο τέλος ο πελάτης είναι αυτός που έχει τον έλεγχο όσον αφορά την τιμή που θα πληρώσει και το εμπιστεύομαι αυτό το σύστημα."

O πρώην επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment Worldwide Shawn Layden είχε μιλήσει βέβαια στο παρελθόν για το γεγονός ότι η τωρινή βιομηχανία του gaming που αφορά τα AAA games είναι μη βιώσιμη, καθώς το κόστος παραγωγής τους αυξάνεται όμως η τιμή δεν αντιπροσωπεύει τα έξοδα τους.

Ο Yoshio Osaki της IDG Consulting δήλωσε τα εξής επί του θέματος: "Ακόμα και αν αυξήθηκαν οι τιμές στα 70 ευρώ για την επόμενη γενιά, η αύξηση αυτή από το 2005 μέχρι το 2020 είναι της τάξης του 17%, πάρα πολύ χαμηλή σε σύγκριση με άλλα προϊόντα. Ενώ λοιπόν το κόστος ανάπτυξης, έκδοσης και χρέωσης σε άλλες κατηγορίες της διασκέδασης έχουν ανέβει, οι τιμές για τα games της επόμενης γενιάς δεν αντικατοπτρίζει αυτές τις αυξήσεις."

Διαβάστε τις δηλώσεις του Phil Spencer για τα Xbox exclusives και συζητήστε για το Xbox Series X στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification