Ειδήσεις Κονσόλες Epic Games: "Το PS5 είναι ένα αριστούργημα"

Epic Games: "Το PS5 είναι ένα αριστούργημα"

Monday, 29 Jun 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e5/77/d0/960x0201-26-1589397074.jpg
 

Epic Games: "Το PS5 είναι ένα αριστούργημα"

Διθυραμβικά σχόλια για δεύτερη φορά. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/5/20 - Το PS5 θα έχει καλύτερο SSD από ένα high-end PC] Η Epic Games και η Sony μονοπώλησαν το σημερινό ενδιαφέρον της gaming επικαιρότητας. Η μεν πρώτη ανακοίνωσε την Unreal Engine 5 και ένα tech demo που έτρεχε σε PS5, η δε Ιαπωνική εταιρεία προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα μετά από τις διαρροές σεναρίου του The Last of Us: Part 2 με ένα νέο developer diary.

Το timing πιθανόν και να μην είναι τυχαίο, μιας και η Epic Games, πέρα από την Unreal Engine 5 που έτρεχε σε PS5, ανακοίνωσε παράλληλα και ότι το PS5 αποτελεί την καλύτερη επιλογή του gamer, ακόμα και σε σύγκριση με ένα high-end PC! 

Ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, δήλωσε: "Το PS5 δεν θα είναι μόνο η καλύτερη κονσόλα αλλά και η καλύτερη πλατφόρμα στην επιλογή σκληρό δίσκου SSD, ακόμη καλύτερη κι από ένα high-end PC. Αυτό διότι θα υπάρχει immersion σε επίπεδο που έχουμε μόνο ονειρευτεί στο παρελθόν. Τα loading screens τελειώνουν, όπως και οι ημέρες των pop-ins στη γεωμετρία των αντικειμένων στα γραφικά. Οι developers θα μπορούν να φτιάξουν games που θα είναι πλήρως immersive από την αρχή μέχρι το τέλος και με εκατοντάδες ώρες gameplay. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και ο ενσωματωμένος σκληρός δίσκος SSD".

Ο Sweeney πρόσθεσε ότι το Xbox Series X θα είναι και αυτή μια ικανή κονσόλα, ωστόσο ομολόγησε ότι συνεργάζεται πιο στενά με την Sony, αν και δεν θα ήθελε να προβλέψει για κάποιο φαβορί. "Λατρεύουμε όλα τα μωρά μας -σ.σ. κονσόλες- και δεν κάνουμε συγκρίσεις ούτε έχουμε κάποιες αγαπημένες κονσόλες. Η τεχνολογία Nanite που παρουσιάσαμε θα είναι συμβατή με όλες τις next-gen πλατφόρμες και τα PC και κυρίως στο καλύτερο hardware που θα υπάρχει στο τέλος της χρονιάς".

[UPDATE: 29/6/20 - Epic Games: "Το PS5 θα είναι ένα αριστούργημα όσον αφορά τον σχεδιασμό του"] Η Epic Games έκανε για δεύτερη φορά διθυραμβικά σχόλια όσον αφορά το PS5. Αυτή τη φορά, o Nick Penwarden, αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής της Epic Games, δήλωσε ότι "Το PS5 είναι αριστούργημα όσον αφορά το πως έχει σχεδιαστεί ως σύστημα. Δεν αποτελεί μόνο ένα τεχνολογικό άλμα σε υπολογιστική ισχύ και απόδοση γραφικών, αλλά επίσης είναι μια επανάσταση σε θέμα αποθήκευσης και συμπίεσης δεδομένων, συνεπώς ξεκλειδώνει νέα games και νέες εμπειρίες για τους παίκτες".

Ο Penwarden συμμετείχε στη δημιουργία του εννιάλεπτου Unreal Engine 5 tech demo που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα και στο οποίο είδαμε τα τεχνολογικά συστήματα Lumen και Nanite, τα οποία τρέχουν native σε Unreal Engine 5.Ο Kim Libreri, διευθύνων σύμβουλος του τεχνικού τμήματος της εταιρείας, πρόσθεσε ότι: "Τα next-gen γραφικά και η υπολογιστική ισχύς του PS5 δεν θα κάνουν τα games μόνο συναρπαστικά, αλλά θα δημιουργήσουν νέες έννοιες στον τομέα του gameplay, με τις οποίες η κονσόλα θα εκμεταλλευτεί τα πλήρως δυναμικά περιβάλλοντα, τα βελτιωμένα physics, το εξυπνότερο A.I. και τις πιο πλούσιες εμπειρίες στο multiplayer.

Διαβάστε περισσότερα για την Unreal Engine 5 και δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PS5. Συζητήστε για την νέα κονσόλα της Sony στο παρακάτω forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification